MotoGP

Puig: Visim? Ne bojim se za svojo službo. Kar bo, pa bo

Madrid, 03. 07. 2022 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
25

Šef moštva Honda Repsol Alberto Puig ima skupaj s sodelavci v tekoči motociklistični sezoni bolj malo razlogov za veselje. Marc Marquez je zaradi ponavljajočih se zdravstvenih težav že predčasno končal sezono, njegova menjava Nemec Stefan Bradl se ne more kosati z najboljšim in tava nekje v ozadju, brez vrhunskega rezultata pa je še naprej tudi Španec Pol Espargaro. Nič kaj spodbudna dejstva, s katerimi se v Hondini garaži spopadajo med daljšo poletno tekmovalno pavzo. Dirkače v motociklističnem SP zdaj čaka poletni premor, saj bo naslednja dirka v Silverstonu na sporedu šele 7. avgusta.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po odpovedi dirke na Finskem premor za dirkače motoGP
    02:20
    Iz 24UR: Po odpovedi dirke na Finskem premor za dirkače motoGP
  • Iz 24UR: Quartararojev odstop na dirki za VN Nizozemske ni spremenil skupne razvrstitve
    02:08
    Iz 24UR: Quartararojev odstop na dirki za VN Nizozemske ni spremenil skupne razvrstitve
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia na VN Nizozemske slavil zmago
    02:16
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia na VN Nizozemske slavil zmago
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
    05:47
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Nizozemske
Emilio Alzamora in Alberto Puig
Emilio Alzamora in Alberto Puig FOTO: motogp.com

Alberto Puig bi bil lahko, če je verjeti nekateri medijem z Apeninskega polotoka, kmalu Hondina preteklost. Šef ekipe se v tej sezoni ne more pohvaliti z vrhunskimi rezultati svojih varovancev, ki so vsi po vrsti bili ali so še naprej nekonkurenčni najboljšim. 

Fabio Quartararo po VN Nizozemske ostaja pri 172 točkah, kar še vedno pomeni, da krepko vodi v SP. A tekmeci so se približali, Aleix Espargaro je zdaj pri 151 točkah, Francoz Johann Zarco je tretji s 114 točkami, Francesco Bagnaia pa jih ima točno 106.

Marc Marquez, nekdanji serijski šampion, je že predčasno končal sezono in se povsem posvetil rehabilitaciji po (novi) operaciji desne roke. Pol Espargaro že ves čas benti, s kakšnimi težavami se bori v tej motociklistični sezoni, in se ne more hvaliti s 40 osvojenimi točkami in trenutnim skromnim 17. mestom. Nemec Stefan Bradl, menjava za Marqueza, pa se še tipa po selitvi h kraljevemu razredu motoGP. Vse skupaj je pripeljalo tudi do vse bolj glasnih govoric, da mora nekdo za slabe rezultate in tudi še nič kaj spodbudne napovedi pred nadaljevanjem prvenstva plačati z glavo. Oziroma z odpovedjo ... "In prvi v vrsti je seveda šef ekip Alberto Puig. Morda bo že v tem mesecu iz Hondine garaža prišla novica iz te kategorije. Prav lahko se zgodi, da Alberto Puig ne bo preživel poletnih počitnic na mestu šefa Honde," napoveduje italijanski časnik Corriere Dello Sport

Takoj se je javil Puig in za Radio Marco izrazil mirnost in ne skrbi, kot bi morda pričakovali, saj mu strežejo po življenju ... "Ne skrbi me. Sploh ker informacije o moji zamenjavi prihajajo iz vrst italijanskih medijev, ki jim ne verjamem preveč. Ob tem celo namigujejo, da naj bi me zamenjal prav - Italijan. A imena ne navajajo. Toliko o verodostojnosti novic," je bil v pogovoru za Radio Marca kar malce jezen Puig, ki pa seveda ne more skriti velikega razočaranja in tudi jeze, ki sta se naselili v garaže Hondine ekipe, kjer se v tej sezoni nikakor ne cedita med in mleko. 

Alberto Puig in Marc Marquez v bolj vedrih časih v Hondini garaži ...
Alberto Puig in Marc Marquez v bolj vedrih časih v Hondini garaži ... FOTO: MotoGP

"Honda je povsem nekonkurenčna najboljšim v karavani," tu Puig ne more ubežati dejstvom. "In če misli, da so to rezultati, ki bi razveseljevali njegove šefe na Japonskem, se moti. Pričakuje se pestro poletje v tej ekipi," nadaljuje Corriere Dello Sport

V povezavi z odhodom Alberta Puiga se pojavlja Davide Brivio. Po nekaterih informacijah naj bi bil prav nekdanji šef Suzukija naslednik Puiga pri Hondi.

"Želim le, da "sestavimo" dirkalnik za drugi del sezone, ki bo konkurenčen v boju za najvišja mesta. To je trenutno moja primerna skrb. O moji službi naj se ukvarjajo drugi." Seveda pa se Puig ni mogel skriti za klavrnimi rezultati v tej sezoni. "Res je, ne dosegamo rezultatov, ki smo jih vajeni. Nismo na našem prepoznavnem nivoju." priznava Španec na "klopi" japonske ekipe. "Če gre za Marca Marqueza, potem lahko rečem, da smo odkrili nekatere stvari, zaradi katerih nismo pri vrhu. Marcov način vožnje je takšen, da prihaja z veliko hitrostjo v ovinek, toda letošnji dirkalnik je nastavljen drugače, zato je imel na večini preizkušenj velike težave," je opazil Alberto Puig. "Letošnji dirkalnik je nastavljen z malce več teže v ozadju, kar se je Marcu zelo poznalo in mu ni bilo všeč. Želeli smo več oprijema in ravnotežja, a izgubili smo nekje drugje," nadaljuje za Radio Marca šef Honde, ki so mu, kot kaže, šteti dnevi. 

Sploh če je verjeti medijem iz Italije. "Ne oziramo se na to. Gledamo naprej. Ne zanimajo nas zgolj zmage na posameznih dirkah, napadali bomo skupni naslov. Prav zato smo se bolj ali manj že osredotočili na prihodnjo sezono. A tudi letošnjo želimo oddelati na najboljši možen način. med poletnim odmorom smo in bomo visoko zasukali rokave. Pričakujem precej boljše rezultate v nadaljevanju sezone in vse do konca prvenstva." V naslednji sezoni pa: "Od prve dirke naprej želimo imeti takšen dirkalnik, da bo konkurenčen v boju za naslov svetovnega prvaka," je bombastično zaključil Alberto Puig.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
04. 07. 2022 16.22
+6
A še z murkezom kr sklece delata
FIRBCA
11. 07. 2022 10.21
-1
se zate jih bo da se ti bo mal zdelo na kavcu.
yugo13
04. 07. 2022 08.31
-5
Vidim sami poznavalci moto GP-ja tukaj gor hahaha... Motor je bil narejen samo za MM-ja, zdaj pa, ko njega ni, ga ne zna nobeden vozit. Prejšnja bolniška odsotnost MM-ja je pa samo poslabšala stanje v Hondini garaži. Enostavno ne znajo naredit motorja brez MM-ja.
Ici
03. 07. 2022 21.22
+5
Puig mora oditi. On osebno je bil tisti, ki je pritiskal na MM, da se vrne takoj po poškodbi. Brez sanacije. On osebno je odgovoren za popolnoma zgrešen razvoj motocikla, ki je postal povsem nevozen. On osebno je kriv za katastrofo pri Hondi. Morali bi ga pospremiti z zahtevkom po več deset milijonski odškodnini.
tetatu
03. 07. 2022 21.04
+10
Ko bo Honda naterala nesposobne Špance z Markecom na čelu bodo zopet zlahka na stopničkah, simpl k pasul...hehehe
FIRBCA
11. 07. 2022 10.23
-2
ja ko odslovi zmagovalca pa pripelje tebe bo honda osvajala naslove. Kako se veselimo takih kod si ti.
Profesormarck
03. 07. 2022 16.33
-12
sam en je ,ki ve pelat hondino kanto...sliši na ime Marc Marquez,sam je sedaj na počitnicah,se pa vrne do testiranj.Brez njega je honda -ničla.To vejo vsi pri hondi-no možna zata rezerva pa bi bil žuran,tud on pela kanto po vasi-z nalepko-tomos.
mcurry
03. 07. 2022 16.56
+8
Miha1999
03. 07. 2022 15.45
-6
Pa kakšen reset, a ni kao Honda najboljši motor v karavani, pa kje so, 4 piloti jo vozijo, pa nobenega efekta, stopničk, še točk ne, v odsotnosti MM so zafural kompleten razvoj motorja, zdaj pa vsi tavajo nekje v ozadju.
Miha1999
03. 07. 2022 15.42
-6
Bolj ko prebiram te blodnje posameznikov, bolj se mi dozdeva da bo MM še enkrat prvak. Kar tako naprej, pravi pa slovenski pregovor" kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje".
mojcd
03. 07. 2022 15.19
+9
Dokler bo insistiral na Marqezu mora iti. Reset je treba v Hondi, ponuja se izjemno mladih dirkacev, a ne, vae se podreja enemu, ki mogoce sploh ne more vec vozitu
nightifly
03. 07. 2022 13.17
+9
Pa se nekaj je tudi pomembno .Ce se naa dve sedli Honde spravita obetajoca in dobra dirkaca ,je z MM konec , ker mu bodo v mostvu jasno dali na znanje ,da s takim hendikapom ne more vzdrzati ritma .
mojcd
03. 07. 2022 15.19
+8
nightifly
03. 07. 2022 13.15
+4
Ce ne bo sam odsel ,tale gospod ,ga bodo Japonci poslali ven . Osebno sem mnenja, da posevnooki razmisljajo na daljse obdobje , tale Ppuig pa je izgleda stavil vse na zelo priljubljeno tezo ,izrek Ameriske ali Zahodne kulture in Hollywooda --pridi ,zmaga ,poberi slavo indenar ter odidi . Veckrat smo nekateri ze napisali ,da Japonci delujejo drugace ,tudi zaradi njihovega ponosa in tradicije . Zato je Honda na splosno vedno pri samem vrhu ,razen v vmesnih kratkih obdobjih ....in enem malo daljsem ,ki ga je ´´povzrocil ´´ Rossi .Toda Honda kot moto fabrika je stabilen mastodont .....pocakajmo kaj bodo v Tokiu rekli .
Zalchi
03. 07. 2022 12.54
+11
Rossi vrni se. Brez tebe bo šlo vse v maloro. Zgleda, da se bo v naslednjih letih Ducati boril z Aprilio, ostali pa bodo tam za statiste. Nekdanji serijski prvak bo ostal nekdanji, en in edini doktor bo pa doktor za vedno
Mohiito
03. 07. 2022 13.00
-10
Žal mi je da si z roziko gor rasel... Bilo je tudi obdobje pred njim in vrjemi, boljše je bilo v vseh pogledih👍
gogi_
03. 07. 2022 13.15
+9
Mohito kaj je pa blo boljse? Edino to da je bila dirka tudi na Grobniku,vse ostalo pa si zvedel iz starih motorevij,direktnihnprenosov prakticno ni bilo v Sloveniji. Tako da tvoj pogled je ocitno isti kot markezov,skilastz
Zalchi
03. 07. 2022 15.46
+3
Mohito: Verjamem, da je bilo tud prej dobro, ampak obdobje brez Rossija pa je bolj klavrno.
gogi_
03. 07. 2022 12.42
+10
Najboljs da ga zamenja najvecji krivec za polom in najbolj podel clovek v garazi repsol honde,veliki pohlepnez markez starejsi.
nightifly
03. 07. 2022 13.09
+1
Mickay
03. 07. 2022 12.06
+10
Vse ve ,samo kako HONDO zrihtat pa ne )) Pameten pa ka 100 Hudičev..Kot bi na Ljubljanskem FDV ju doktoriral )) ali prišel iz Hoste..
mcurry
03. 07. 2022 12.06
+4
Kaj pa 40sklec drug dan po operaciji tip je car
cbrman
08. 07. 2022 18.24
-1
Res je, tip je car in še 9. in 10 bo car.....