MotoGP

Puiga razočarale 'sramotne' izjave Pirra: 'Honda zelo spoštuje Lorenza'

Barcelona, 22. 05. 2020 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Menedžer ekipe Repsol Honda, Alberto Puig, se je ostro odzval na izjave testnega dirkača Ducatija Micheleja Pirra. Ta je brez pretiranega ovinkarjenja namignil, da je za odpoklicem posebnih povabil testnim dirkačem za nastop na dirkah motoGP v sezoni 2020 stala tudi Honda, ki se je tako želela maščevati Jorgeju Lorenzu.

Puig (na fotografiji) je alfa in omega ekipe Repsol Honda.
Puig (na fotografiji) je alfa in omega ekipe Repsol Honda. FOTO: AP

"Morda želi Honda poravnati račune z Lorenzom, ker je odšel k Yamahi," je za Motorsprint odmevno dejal Ducatijev testni dirkač Michele Pirro in dvignil nemalo prahu. Pirra je odločitev vodstva tekmovanja, pri sprejetju katere so sodelovali tudi vsi proizvajalci, močno razočarala, saj ima v pogodbi kot testni dirkač tri nastope na dirkah za veliko nagrado na sezono. Med argumenti za umik "wild cardov" v vseh razredih za sezono 2020 so odgovorni omenjali omejitev števila ljudi na dirkališčih, ko se bo sezona enkrat tudi začela v polni zasedbi, saj so marca na prvi veliki nagradi Katarja izpeljali le dogajanje v moto2 in moto3.

Od razreda motoGP se je po vsega eni sezoni kot član Repsol Honde lani poslovil Jorge Lorenzo, ki pa se je le nekaj mesecev kasneje vrnil kot testni dirkač Yamahe in že napovedal, da bo sprejel posebno povabilo za nastop na VN Katalonije v Barceloni. A na povratek v dirkaško karavano bo tako moral počakati vsaj do naslednje sezone, če seveda ne štejemo vseh uradnih in neuradnih testiranj z Yamaho, na besede nekdanjega Majorčanovega moštvenega kolega Pirra pa se je za Crash.net ostro odzval Alberto Puig, alfa in omega tovarniške ekipe Honde.

Takšne izjave bolijo
"Pirrove izjave so sramotne in zelo neprimerne, ne razumem, od kod izvirajo," je začuden Puig. "Honda, tako kot vsi proizvajalci, ki sodelujejo v prvenstvu MotoGP, je več tednov zelo trdo delala na tem, da bi lahko sezono izpeljali. V tem času smo sodelovali na številnih sestankih, da bi prišli do konsenza med vsemi proizvajalci. Mi smo se odpovedali veliko stvarem, ki smo jih želeli izpeljati v prihodnosti, kar se tiče tehničnega razvoja, to pa smo storili v dobro tega športa, da bi ohranili izenačenost med vsemi proizvajalci."

Puig je dodal, da Hondo "bolijo" tovrstni komentarji v javnosti, zatrdil pa je, da mora Pirro skupaj z vsemi ostalimi vedeti, da japonska tovarna še vedno "zelo spoštuje" Lorenza, ki mu želijo "vse najboljše" tudi v prihodnje.

"Ni lahko. Vsi se prilagajamo od organizacije ekip, pokroviteljev in, seveda, dirkačev. Vse s ciljem, da bi lahko spet videli takšno prvenstvo, kot smo ga vajeni. Zato nas boli, ko nekdo, ki pripada tovarniški ekipi, poda takšne izjave v tako težki in kritični situaciji za vse vpletene. Menim, da bi moral Pirro vedeti, da v Hondi zelo spoštujemo Jorgeja Lorenza. Lani smo se razšli zelo spoštljivo in želimo mu vse najboljše v prihodnosti."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MM93 PravaStvar
22. 05. 2020 20.39
-24
Jasna stvar, da bo Lorenzo občutil nezadovoljstvo Honde, saj so ga dobro plačali in pripeljali, da bi vsaj osvajal točke, pa ni bilo nič od tega. Na koncu pa še je pobegnil kot prestrašena mačka. Red je red. Isto kot v politiki. Kdor ne bo kaj doprinesel za blagor Slovenije, bo občutil nezadovoljstvo vodilne stranke in našega vodje.
kajcenebinikolipoizkusil
22. 05. 2020 21.00
+32
Niso ga pripeljali da bi osvajal tocke, pripeljali so ga zato,ker bi na dukatiju postal prenevaren za marka..!
MM93 PravaStvar
23. 05. 2020 08.27
-25
Odkod ti to, mogoče iz rumenega tiska? Lorenzo je podpisal za Hondo v začetku sezone 2018, ko še niti ni vedel prav sedeti na Duceju, daleč, preden je slavil svojo prvo zmago pri rdečih. Poleg tega ga je Dovi imel ves čas pod kontrolo, tak da ni bilo razloga, da bi bil "prenevaren za marka", sploh pa ne v času podpisa pogodbe. To so dejstva, vse drugo so izmišljotine rumenjakov, ki vsak dogodek v motoGP iščejo za iztočnico za obrekovanje Marqueza. Enkrat dela Honda motocikel samo zanj, drugič ima njegova Honda vgrajen sistem za samodejno vstajanje motocikla s tal (megaidiotizem), tretjič ga baje ostali Hondini dirkači ne smejo prehitevati, potem spet ono o prestopu na Aprilio, da bi s tem naredil rossićem uslugo in ne bi zmagoval.itd. Skratka @kajcebi, čeprav si malo naiven pobček, ki vse te trič-trače verjame, ker sta pač tvoj ata in stric zaljubljena v samooklicanega klovna, se vendarle malo skuliraj in začni odkrivati motoGP svet ne samo iz makaronarskih Tavuglia lokalnih novičk.
SlukiSuzuki
23. 05. 2020 10.10
+25
Tocno tako! Ne pozabimo kaj vse so mu uspicili...na gp motorju se je snel gumi grip... pa par krat veriga...seveda ne bodo priznali, ker sami sebe v dre* ne bodo tiskali..
Kaktusy
23. 05. 2020 11.05
+25
Od SDS opranoglavca se niti ne pričakuje objektivnost...ni naklučje da sta se z igo ujela v vseh pogledih, najbrž še vedno čakata na veliko nagrado Argentine, pri žlahti tam čez lužo.
kajcenebinikolipoizkusil
23. 05. 2020 11.42
+21
Sds, ne gre za cas pogodbe, mislis da je honda naivna, prepametni so, vedli so da je najbol varen naslov ce je pri njih, gledano v prihodnost takrat.., glede markovega prestopa, se bolsi da ne prestopi, pac pa se vidi kolko so cenjene njegove zmage pa naslovi...
MM93 PravaStvar
23. 05. 2020 12.49
-26
Daj nehaj no, s takratnega stališča je Lorenzova prihodnost na Ducatiju zgledala tako bedno, kot če bi ti zdaj šel na študij astrofizike - no future. Glede žaljivega zmazka od @krutaresnicaojezdiću, pa ga zaenkrat samo vljudno opozarjam, da je to motoGP portal in ne vsebina njegovega zmazka, ne nekulturna izbira besed nista v skladu s Pravili komentiranja, kar bodo prav gotovo opazili odgovorni uredniki in mu onemogočili nadaljna barabinstva.
Kaktusy
23. 05. 2020 13.08
+25
Korl, če bi se ti zavedal da si na motoGP strani nebi utrujal z opranim SDS-ovskim foram, ker nikogar ne zanimajo, pa lep pozdrav vsem tvojim v Argentino, pa tam naj tudi ostanejo!
crazymoto
24. 05. 2020 08.14
+17
Ti Malinovec... ki samo žališ druge boš zdaj pameten ja... Malo si svoje žaljive komentarje preberi..... smrkavec razvajeni! Normalni ljudje ki navijamo.... nismo Rosiči... rumenjaki... makaronarji... malo se zamisli... Pa lep dan ostalim normalnim ljudem.
catgod
24. 05. 2020 10.21
-9
Normalni ljudje??🤣🤣🤣...vse to ste in se kaj druzga....pa ne pustijo tu napisat
crazymoto
25. 05. 2020 10.58
+2
Poglej si minuse... ti normalnih niti komentirati ne moreš!!! Smiliš se mi revček... bogi si si..!
crazymoto
25. 05. 2020 11.00
+1
Pojdi zdaj mami pod krilo.... Aja počakaj na vrsto... poštar je not...
catgod
22. 05. 2020 19.12
-38
Veckratni prvak motoGP testni dirkac PIR