MotoGP

Quartararo: Testiranja v Misanu so oplemenitila mojo samozavest

Misano, 11. 09. 2019 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Fabio Quartararo je na VN Nizozemske v Assnu konec junija postal najmlajši dirkač v zgodovini, ki je v kraljevskem razredu motoGP dvakrat zapored dobil kvalifikacije. Zadnjo tekmo v motociklističnem koledarju, šlo je za VN Velike Britanije, je mladi Francoz po (spektakularnem) bližnjem srečanju z Andreo Doviziosom hitro končal. Dogajanje iz Misana bomo od petka naprej spremljali tudi na VOYO in Kanalu A.

Fabio Quartararo v Misanu pričakuje "velike stvari".
Fabio Quartararo v Misanu pričakuje "velike stvari". FOTO: AP
Fabio Quartararo je naravnost navdušen, kako so se iztekla testiranja v Misanu, kjer bo ta konec tedna naslednja motociklistična preizkušnja.
Marc Marquez je po 12 dirkah trdno v vodstvu SP, ima 250 točk, Andrea Dovizioso je pri 172, na tretje pa se je po zadnji zmagi prebil Alex Rins, ki jih ima 149.
"Prav evforičen sem. Naredili smo vsaj 150 krogov in mislim, da smo našli prav vse odgovore na vprašanja, ki smo jih iskali. Prav zato sem močno samozavesten tudi prepričan, da smo lahko že od petka hitri," trdi Quartararo, ki je že pozabil na spektakularni padec v Silverstonu, ko je imel bližnje srečanje z Italijanom Andreo Doviziosom. "VN San Marina je moja nova velika priložnost. Padec iz Silverstona je pozabljen, nanj me spominja le še kakšna ne povsem pozdravljena modrica."

Nesreča Quartararoja in Doviziosa v Silverstonu. Spektakularni padec se je na srečo končal brez hujših posledic.
Nesreča Quartararoja in Doviziosa v Silverstonu. Spektakularni padec se je na srečo končal brez hujših posledic. FOTO: motoGP
Na testiranjih je 20-letni Francoz, ki trenutno zaseda osmo mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva in ima na računu 92 točk, ves čas blestel. Ves čas je bil povsem v ospredju. Quartararo je v tej sezoni tudi trikrat stopil na zmagovalni oder. "Vedno je prednost, če lahko pred dirkaškim vikendom opraviš daljša testiranja. Mi smo si vzeli čas in mislim, da se je izplačalo. Podatek, da sem bil na testiranjih ves čas med najhitrejšimi, če že ne najhitrejši, je zelo spodbuden pred začetkom podaljšanega konca tedna v Misanu," še piše italijanski Corierre Dello Sport. "Moja edina skrb pred VN San Marina je, če bo motocikel na pravem nivoju tudi v zaključku dirke."

VN San Marina v Misanu
VN San Marina v Misanu FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
12. 09. 2019 20.30
-15
aja. koga ste odpustili? Gabra?
iga_biba
12. 09. 2019 20.07
-17
eh brez veze. z nekonkurenčno yamaho take dela. kaj bi šele zimzeleni, bivši 9x delal če bi imel vsaj koliko toliko konkurečni motor?
motorist_mb
11. 09. 2019 12.13
+29
Qua je dober ampak žgankov bo trebalo še nekaj da bo vrhunski!
nightifly
11. 09. 2019 12.10
+34
Moto ,pa tudi avto zanesenjaki v okolici Tavullie so imeli moznost ´´primerjati se z VR46 kar na navadni cesti . Valentinu se je uresnicila zelja iz otroskih dni ,da bi se na dirkalisce v Misano odpeljal s svojim motorjem . In to mu je uspelo kar z M1 ,s katero dirka zdaj .
profesor m
11. 09. 2019 12.44
-41
ne mi rec da je M1 registriran za voznjo po cesti in v prometu...smerniki, tablice ipd...hhmmmm lovska
LightningBolt
11. 09. 2019 17.00
+28
Profesore lohk si pameten kokr hočeš, ampak vseeno je res.
nightifly
12. 09. 2019 15.55
+3
prof m ............prilepite ta naslov v YTubo in si oglejte video . Namen njegove voznje od doma na dirkalisce je sicer stara zelja iz otrostva , danes pa je s to voznjo opravil s to zeljo , namen ima pa se drugacno vrednost , to boste pa vrjetno sami brali . LP
nightifly
12. 09. 2019 16.00
+6
Lahko se to(GoPro: Valentino Rossi - Origins - Tavullia & MotoGP™) , da dobite sirsi visual glede Accademie in njegovega rancha ,ki ga uporablja za treninge njegovih ´´ucencev ´´ . To je po eni strani tudi zahvala Tavulli in vsem ljudem tistega podrocja ,ki mu stojijo ob strani cetrt stoletja , in to zvesto .
nightifly
12. 09. 2019 16.09
+6
No , nekateri zlobnezi tukaj pisejo o prodaji kapic in podobno . Zdaj veste tudi kam gredo milioni od vsega tega . Valentino ima veliko denarja , vsi ,ki ga spremljamo tudi vemo ,da je dirkanje njegova strast ,poslanstvo od rojstva .In temu posveca ves svoj cas , voljo ,predanost in denar za mlade talente ,ki si zelijo dirkati in nimajo sredstev ,da bi se jim izpolnila zelja . No ,kakorkoli , po drugi strani je ta voznja tudi javna zahvala mestu tavulli ,obenem pa velika reklama za mesto in sirso okolico . Vsi dihajo za enega , on za Tavullio in vse ljudi .Popolna simbioza . Tako se dela ,ne pa da se po forumih samo obkladamo in tekmujemo kdo premore bolj umazan besednjak ,torej skret . So tudi drugi dirkaci , ki sluzijo velike denarce , pa ........
BenBostrom
12. 09. 2019 20.00
-11
po vseh tvojih besedah me dol vrže iz YT....toliko enga sraja kot si ti tukaj natrosil še sam Tavelik osebno ne more....
SlukiSuzuki
11. 09. 2019 09.25
-47
Testiranja niso dirka.....to so koraki znamk kam peljejo oz. razvijajo svoje motocikle. Quartararo ni slab dirkac, ampak je prevec zaletav, takrat ko ni treba... ampak nic za to. Dobi izkusnje cez cas... Je pa tudi talentiran kot Marc in Rins naprimer...
nightifly
11. 09. 2019 12.06
+21
Vprasajte se samo kaj ste napisal . Ce za vas testiranja niso dirka ,potem res ne vem zakaj se sploh ´´afnajo´´ s tem .Mar bi uzivali na barkah in morju . Zasanjan ,testi so v bistvu deli , poskusni delcki dirk ,simulacije obnasanja motorja v realnem prostoru in casu . Na podlagi teh ´´kamenckov´´ mostvo lahko sestavi mozaik ene dirke . Pravite, testiranja niso dirka ...ja kdo je parekl ,da so ? So pša dober indikator bodocih dirk ,jasno . Zakaj gre ena oseba na nekaj preizkusov k krojacu? Zato ,da mu ,ali pa ji bo krojac ali sivilja sesila obleko , ki bo drugim jemala dih , kot velikokrat napisejo novinarji tega portala . Torej ,ce karikiram , s sajtrgo ne bo nobenih dih jemajocih dirk . LP
mzvezda
11. 09. 2019 08.21
-48
jebela cesta 24 ur?? Pričakoval sem članek o veteranu kako je šel iz Tavulie v Misano z M1??
boriha1
11. 09. 2019 10.40
-56