MotoGP

Quartararo po odličnem dirkanju v Misanu prišel na okus: 'V Aragoniji odkrito na zmago'

Misano, 17. 09. 2019 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Medtem ko se je vodilni v skupnem seštevku svetovnega motociklističnega prvenstva v elitnem razredu motoGP Španec Marc Marquez z novo zmago še utrdil na vrhu, je bil z drugim mestom v Misanu skorajda enako zadovoljen tudi mladi Francoz Fabio Quartararo. Že ta konec tedna imajo dirkači pred sabo nov izziv, 14. preizkušnjo sezone in VN Aragonije.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquez postal četrti najboljši dirkač vseh časov
    02:11
    Iz 24UR: Marquez postal četrti najboljši dirkač vseh časov
  • Iz 24UR: Rossiju domači Misano ni prinesel sreče
    02:04
    Iz 24UR: Rossiju domači Misano ni prinesel sreče
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN San Marina
    06:13
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN San Marina
Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: motoGP
Na VN San Marina v Misanu je glavni dobitek pobral sijajni Marc Marquez, toda neopredeljene navijače je spet prepričal 20-letni Fabio Quartararo, saj se je izkazal za velikega borca in napovedal, da bodo morali tekmeci v prihodnje zelo resno računati nanj.
Za Marqueza je zmaga v Misanu sedma v sezoni, z njo pa je zdaj že pri 275 točkah. Drugi s 182 ostaja Italijan Dovizioso, ki pa je bil na VN San Marina daleč od stopničk na šestem mestu. Quartararo drži sedmo mesto s 112 osvojenimi točkami.
Francoz je bil že na sobotnih kvalifikacijah v ospredju in že takrat je napovedal, da bo zelo konkurenčen na dirki. V kvalifikacijah je sicer zmagal Maverick Vinales, za njim pa sta končala rojak Pol Espargaro in prav Quartararo. Slednji je skupaj z vodilnim Špancem Marquezom poskrbel tudi za vrhunec dneva na nedeljski dirki. Boj med Marquezom in Quartararojem je bil ves čas v središču pozornosti. Francoz je vodil, Marquez se mu je iz kroga v krog bližal in tri kroge pred koncem je bilo videti, da bo vsak hip napadel. A je čakal še en cel krog, potem pa skušal priti mimo. Prvič je Quartararo še vrnil udarec, po drugem prehitevanju Španca v zadnjem krogu pa ne več. Imel je sicer še eno priložnost, toda dva zavoja pred koncem bi, če bi vztrajal, zadel Marqueza in verjetno obema uničil dirko, zato se je pošteno umaknil in se zadovoljil s še vedno vrhunskim drugim mestom.

Francoz je v tej sezoni že štirikrat stal na zmagovalnem odru. Na zmago ta 20-letnik še čaka.
Francoz je v tej sezoni že štirikrat stal na zmagovalnem odru. Na zmago ta 20-letnik še čaka. FOTO: AP
"Kakšna dirka. Dal sem vse od sebe, dvakrat sem bil zelo blizu v zadnjem krogu. Zame je bilo to nekaj posebnega, prvič sem se takole boril s svetovnim prvakom za zmago. To je eden najboljših trenutkov moje kariere," je po koncu od navdušenja žarel Quartararo, ki so ga novinarji v Misanu primerjali z dirkačem formule ena in junakom Ferrarija Charlesom Leclercom. "Novinec sem in moram se še veliko naučiti," je italijanskim novinarjem hitel pripovedovati drugouvrščeni iz Misana, ki je nepremagljivega Marqueza kar 26 krogov držal "na zadku". "Vem, da sem na dirki iz sebe iztisnil vse, kar imam. Nimam si česa očitati. Drugo mesto je fantastičen rezultat," trdi 20-letni dirkač, ki ima v tej sezoni že štiri uvrstitve na zmagovalni oder. Zmago še čaka.
Sezona se bo z naslednjo preizkušnjo nadaljevala že ta konec tedna z VN Aragonije v Alcanizu. Na VOYO začenjamo prenose s petkovimi prostimi treningi.
"Marquez je letos kar dvakrat izgubil prvo mesto v zadnjem ovinku, tokrat se mu je izšlo po željah." Izgubljeno prvo mesto v izdihljajih dirke ga ni razočaralo. Prav nasprotno. "Res je, bili smo blizu zmagi. Zelo blizu. Zame je bila to najboljša dirka v karieri. Podatek, da sem bil ves čas v igri za zmago in to v odprtem dvoboju z Marquezom, je zame povsem dovolj. Užival sem," še piše Corriere Dello Sport. Mladi Francoz upa, da bo njegov motocikel že na naslednji dirki imel boljši oprijem pnevmatik. "Mislim, da je prav to odločilo dirko v Misanu. Marquez je imel odlične pnevmatike, videlo se je, da ima boljši oprijem od mene. Upam, da bomo v Aragoniji kar se tega tiče bolj konkurenčni. Odkrito bom napadal zmago. Po štirih uvrstitvah na zmagovalni oder je prišel čas ..."
Fabio Quartararo in Marc Marquez
Fabio Quartararo in Marc Marquez FOTO: motoGP

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jarti?
23. 09. 2019 15.04
+0
tale bo opral MM.
JackSSparowww
19. 09. 2019 12.17
+4
Rcarlos, veš, sem razmisljal, kaj je res MM93 vodilo do tega, da je hotel zavetrje. Pa bi rekel takole: kot prvo, si ni on tega izmislil, niti edini uporabljal. Res, da je za odtenek boljši od drugih, vendar pa daleč od tega, da bi se lahko na izi turisticno odpeljal kvalifikacije, ker ne bi niti zadostovalo za deseterico. Kak pa je od zadaj štartati, pa vsi vemo. Pač je lačen zmag, tudi kvalifikacijskih zmag, kakor tudi vsi drugi. Le da "didovi" pristasi iscete v vsaki njegovi potezi napake, čeprav drugi isto pocnejo. In dokler boste vi, rumeni, izhajali iz sovrastva do MM93, vemo zakaj, tako dolgo bodo vaša mnenja ničvredna in zavrnjena od poštenih in pravih navdušencev motogp športa.
rcarlos
17. 09. 2019 16.30
-5
Zanimivo je meni obnašanje MM93... Ded pelje iz boksov takrat ko Rossi, potem ga čaka ko se gre za hiter krog, pol seveda gre pač Rossi svoj hiter krog, ne čaka, a na koncu pa MM neki prehiteva in pol joka ko mu Rossi vrne ker vemo da ni noben od njiju biu nedolžn... Ne vem zakaj taki direndaj in obnašanje na nivoju nekega orangutana, sploh pol ko zmaga, še na dirki smo se z njegovimi navijači strinjali, da je MM res špica kar se vožnje tiče, obnašanje izven steze pa ni glih na nivoju... Greš na stezo, pelješ svoj hiter krog in je to to ne glede na to kdo je za tabo ker če si dober boš tak na dirki pol to pokazo tut če ne štartaš prvi kar je tudi tokrat dokazo da lahko zmaga tudi iz ozadja... Glede teh čakanj bi pa že tak al tak na prejšnji dirki dau u zadnjo vrsto Marqueza, Rossija in Millerja ker ta čakanja je treba na začetku zatret ne pa da se bo zdej skos to dogajalo... Useen pa svaka časta MM93 za zmago, se mu je vidlo skoz celotno dirko da kontrolira Fabiota, svaka čast pa tut dida Rossi za četrto mesto... Zej vsaj vem kaj številka 46 na moji majci pomeni ker zadnje cajte se rad uvršča od 4-6, čeprav še eni upamo na kake stopničke :)
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 17.54
+6
Mogoče pa pelje Rossi tik pred MM iz boksov...če bi ga prehitel krog prej, ne verjamem, da bi MM zmagal...
Rujevit
17. 09. 2019 20.00
+13
rcarlos - lep komentar, vendar le druga polovica. Ce gledamo kronologijo, ki je vodila, do "zapleta" na kvalifikacijah, je le ta sledeca. Ko je Marquez zapeljal na stezo, dalec pred njim in za njim ni bilo nikogar, ko pa je prisel do konca prvega kroga, torej zacetek hitrega, je dohitel Rossija, ki se je pocasi vozil po stezi, kar je zgledalo, kot da caka na nekoga, kateremu bi lahko sledil. Marquez pa, kot je sam to po kvalifikacijah povedal, je to videl in ni hotel Rossija v zaveterju in je tudi on zacel z isto igro. Kar pa se hitrega kroga tice, pa je Rossi prvi zapeljal na zeleno in s tem unicil svoj hiter krog, tako da tu Marquezovo prehitevanje ni imelo nobenega dejanskega vpliva na Rossijev krog, kot to ti trdis v prvi polovici tvojega komentarja.
iga_biba
17. 09. 2019 20.39
+7
zimzeleni veteran že doooolgo ni bil 4-6 s svojimi sposobnostmi, svojo vožnjo. Vedno morajo dva ali trije odstopit.
Petruska1234
18. 09. 2019 13.11
-3
Zantaja
18. 09. 2019 20.44
+2
Nima veze koliko jih pred kom odstopi.lahko tudi sam pogrnes,če boš v kakšnem ovinku prehiter, če boš pa za kakšno stotinko počasnejši pa zvozis.in ponenju nekaterih so potem boljši tisti,ki odstopijo in ne tisti,ki pripelje čez ciljno črto.
Roko66
17. 09. 2019 16.10
-4
Drugo leto Lor in Zar na Petronasu,Vin in Qua pa na tovarniški Yamahi...Rosi pa penzija,pa dr gor al dol.. Velike težave za Hondo,ki mu tud čudežni deček ne bo pomagal...
Rujevit
17. 09. 2019 20.04
+4
Ta scenarij bi tudi jaz z veseljem videl. Bi, po moje, namesto dvobojev za zmago, gledali vsaj troboje.
jarti?
23. 09. 2019 15.06
Rossi, baje bo zamenjal Carmelo Ezpeleta in postal šef dorne.
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 16.09
+13
Rossi : "...za veliko nagrado Aragonije, vemo, da nam je tamkajšnja steza v preteklosti povzročala nemalo težav. .." Yamaha z Rossijem nima inženirjev, rešitev, motorja ...zdaj pa še steze ne...
iga_biba
17. 09. 2019 20.41
+0
Ubogi Rossi. Zdaj že tudi vidi bolj slabo (ostalih dirkačev na Yamahah)
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 15.51
+15
Če že lahko požremo, da je Yamaha nekonkurenčna proti Hondi med motorji,bomo tudi to,da je Rossi nekonkurenčen proti Fabiu med dirkači...drugače se zadeve ne da razložiti
jarti?
23. 09. 2019 15.08
mzvezda
17. 09. 2019 15.35
+18
MM bo končno dobil pravo konkurenco v sezoni 2020! Pa sem navijač MM, sam mi je ne naketerih dirkah dolgcajt, ker se vozijo par sek. za njim... Fabiu kapo dol, ker je dokazal, da se z Yamaho da dirkat, ne pa kot deda ki samo joka kako zanič ima dirkalnik...
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 15.52
+13
Menda ga napiha v kolena , da je ves teden trd...
iga_biba
17. 09. 2019 20.42
+1
gutej
17. 09. 2019 15.34
+3
Dečko končal biš kot Zarco. Dve leti te bo onegavil rumenko.
Noki
17. 09. 2019 13.14
+14
Quartararo je v bistvu slaba reklama za Rossija in dobra za Yamaho. Motor je dober, samo dober dirkač ga mora peljati.
JackSparrowwvv
17. 09. 2019 12.51
+25
Zanimivo, da se na veliko govori samo o tem, da bi Qua skoraj premagal MM. To, da pa je deklasiral Rossija, ki je baje oh in sploh na njegovem dvoriscu, pa se pozablja? In to na lanski Rossijevi Yamahi?
.jezdimir
17. 09. 2019 13.24
-5
Korl kukr te jaz poznam me več ne čudi da si si našel vzornika z orangutanskimi izpadi, bolj nebi mogel trofit...hehehe
mzvezda
17. 09. 2019 15.38
+10
Rossi je pozabu šaltat, ker je mislu da se še vedno vozi iz Tavulie proti Misanu :)) Važno, da so se mu izpolnile dolgoletne sanje...muahahahaaha :))
iga_biba
17. 09. 2019 20.43
+4
pa saj zimzeleni veteran že par let vozi lagano turistički namesti SS
Zantaja
18. 09. 2019 20.54
+1
Da mene toliko plačujejo in podaljšujejo pogodbo se tudi nebi pretegnil.in pri yamahi ni za kriviti Rossija ampak vodilne brihtneze,ki jim bolj od zmag ustreza shov.razumel bi da ne gre leto mogoče dve,ampak potem je pa skrajni čas,da se nekaj spremeni.jim je kazal zarco zdaj jim kaže rezultate quartararo ,in bojo ,če bojo predolgo čakali odličen dirkač odšel drugam.
AS1983
17. 09. 2019 11.53
-17
Pa starte je popravil fabio, po moje bo zmagal vsaj eno letos, ker je v formi
BELAN
17. 09. 2019 11.48
-12
Bravo Fabio,samo tako naprej,prava konkurenca Marquezu....🤘👍😉
AS1983
17. 09. 2019 11.01
-7
Fabio bo še grizel letos, da doseže svojo 1. zmago v kraljevem razredu, kmalu bo dobil boljšo ponudbo, da zamenja motor
Principat
17. 09. 2019 13.33
-4
BRAVO !! lepo si povedal , veliko ali skoraj vse je v motorju ,, pač eni ne razumejo in potem se duvaju in repenčijo
Rujevit
17. 09. 2019 16.26
+8
Principat - vprasanje. Zarco je lani in predlani, na Tech3 Yamahi, dokazal, da je dober dirkac. Zakaj je letos, z enakim motorjem kot Espargaro, dalec za le tem, ce pa je skoraj vse v motorju? Po tem takem bi se moral boriti za ista mesta oz najvec za mesto ali dve plus, minus.
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 10.39
+8
Bravo ! To so besede dirkača. Motorju ne manjka nič. Z malo sreče bo spet krojil sam vrh
JackSparrowwvv
17. 09. 2019 12.51
-17
resnicaosvobaja
17. 09. 2019 15.49
+6