MotoGP

Quartararo: Ko govorim z Rossijem, sem še vedno živčen, saj pred menoj stoji kralj

Andorra la Vella, 26. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
32

Francoski dirkač Fabio Quartararo bo v sezoni 2021 pri Yamahi zamenjal legendarnega Italijana Valentina Rossija, ki pa ga še vedno zelo spoštuje. Še več: pravi, da je še vedno živčen, ko se z njim pogovarja, obenem pa bi si želel, da bi Rossi dirkal do svojega 50. leta starosti.

Valentino Rossi in Fabio Quartararo
Valentino Rossi in Fabio Quartararo FOTO: MotoGP

"Kot sem vedno rekel, Rossi je moj idol, užitek je biti skupaj z njim na stezi. Še vedno postanem živčen, ko govorim z njim, saj imam pred seboj kralja. Če bo nadaljeval do 50. leta, bo to zame izjemno," je v intervjuju za GPone.com razložil Fabio Quartararo. Spregovoril je tudi o vzdevku Anti-Marquez, ki se ga je prijel v debitantski sezoni. "To, da me kličejo Anti-Marquez, ni motivacija, toda všeč mi je." 

V zaključku zanj debitantske sezone je Quartararo večkrat izzval Marqueza in nakazal, da bi bil lahko resen tekmec Špancu v boju za naslov prvaka. "Mislim, da je lani imel Marc izjemno sezono in mislim, da je ne bo ponovil, sicer bomo res morali izumiti nekaj. Lani je dirko končal le na prvem ali drugem mestu, če mu to uspe še kdaj, bo tu res nekaj narobe," se je pošalil Quartararo.

21-letni Francoz verjame, da mu bo v nadaljevanju kariere lažje, saj si je že v prvi sezoni nabral bogate izkušnje. "Z več izkušnjami ga bo lažje premagati. Lani sem imel dobro sezono, toda obenem sem storil tudi precej napak: na Sachsenringu in v Silverstonu sem padel v prvem krogu, to se mi ne bi smelo več zgoditi. Vse te izkušnje moraš zbirati, če želiš napredovati," je izpostavil dirkač Yamahe, ki se bo v sezoni 2021 preselil na Rossijev motor k Yamahi. Tudi zaradi tega, ker bo v letu 2021 prestopil k Yamahi, verjame, da bo že letos deležen najboljšega materiala. "Mislim, da če se bom na zadnjih dveh dirkah z Marquezom boril za naslov, mi bo Yamaha zagotovila le najboljše," je prepričan Francoz.

Se bosta Marc Marquez in Fabio Quartararo v sezoni 2020 spopadla za naslov prvaka?
Se bosta Marc Marquez in Fabio Quartararo v sezoni 2020 spopadla za naslov prvaka? FOTO: motoGP

Čeprav se je zavezal Yamahi, je priznal, da je razmišljal tudi o morebitnem odhodu v kakšno drugo ekipo. "Kar me je prepričalo, da sem se odločil ostati, je to, da bom že letos imel tovarniški motor. To je bil najpomembnejši dejavnik in je bil del dogovora," je pojasnil Quartararo, ki je pristavil, da si želi v ekipo Yamahe preseliti tudi sedanje mehanike iz Petronas Yamahe.

Pa bi se Francoz, če bi imel možnost, preselil k Hondi in si delil garažo z Marcom Marquezom? "Vse je odvisno od situacije, jaz bi rekel 'ne', saj se dobro počutim na Yamahi in vem, da imam odličen motor. Pol Espargaro ima agresiven slog, ki bo ustrezal Hondi in če je Marc v zadnjih sedmih letih pobral šest lovorik, pomeni, da se motor dobro pelje. V njegovi situaciji bi tudi jaz sprejel," je odločitev Pola Espargaroja, da se preseli k Hondi pokomentiral Francoz. Ta skupaj z dirkaškimi kolegi in rivali čaka na prvo dirko, ki bo 19. julija v Jerezu (prenos na Kanalu A in VOYO). "Prva dirka bo težka za vse, tudi fizično. Od druge naprej se bo vse skupaj normaliziralo," meni Quarataro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mentalist_
28. 06. 2020 11.47
-11
Dajte fantje malo pamet v roke vzet, s tem vašim klevetanjem in lajanjem dajete slabo sliko tem portalu. Neki naključni bralec bo pomislil, da gre tukaj za poligon objavljanja osebnih žalitev, ne pa za motoGP stran. Itak je že očitno, da ste s svojim nevzgojenim obnašanjem pregnali ogromno poštenih bralcev, ki se jim zdi neumno vaše barbarsko obnašanje. Če že prezremo packe rumene šafle, ki še v življenju razen posmehovanj in žaljivk ni spisal niti ene vrstice kakšnega konstruktivnega komentarja na temo motoGP, pa vzemimo tak za dobro voljo spodnji "komentar" občana @krutaresnica, navajam: "Korl nea bluzi, Mark nikoli ne bo deležen spoštovanja, njegove naštelane naslove je itak Dorna v navezi s Hondo osvojila, vsi vemo da je pajac po katerem hrepenite samo trije ozkogledni zaljubljenci, če smo realni to z dirkanjem al pa Soško fronto nima nič skupnega." Pa poglejmo: ne spomnim se, da bi kdaj dirkači v motošportu tako očitno priznavali izjemne dirkaške sposobnosti svojega konkurenta, kot je to primer za MM. Od Crutchlowa, Pedrose, Doviziosa, Lorenza, Espargaroja pa do samega Rossija o njem govorijo v najvišjih tonih. K temu dodamo vse medije tega sveta z izjemo prorossi-italijanskih in dobimo odgovor na trditev, da "Mark ni deležen spoštovanja". Potem trditev, da je njegove naštelane naslove Dorna v navezi s Hondo osvojila: Trditev, ki se mi jo zdi neumno sploh komentirati, medtem ko se MM s komolci rešuje padcev v ovinkih in s 27 padci na sezono osvaja naslove. Edina usluga Dorne Marquezu je bila, da so ga že prvo sezono spustili na tovarniško mašino. Kar pa se mi niti ne zdi usluga, bolj preklemano velik pritisk na novinca, od katerega vsi veliko pričakujejo. In to je MM upravičil že z prvim naslovom 2013. Kar se pa tiče zaljubljencev na moto GP sceni, pa je dovolj en ošvrknjen pogled, kako rumenjaki vzdihujejo za svojim samovšečnim božanstvom. Navijači MM93 smo večinoma mladi, sproščeni in veseli ljudje, ki ploskamo tudi Rossiju in nismo samo trije, ostali ozkogledi rumeni zaljubljenci pa so z zlobo, z žvižganjem in z tuljenjem nafilani hudobni ljudje, čigar predstavnika sta tudi spodaj objavljena "kruta majstra". Pa lepo nedeljo vsem poštenim in dobrim ljudem.
Kaktusy
28. 06. 2020 12.18
+15
Korl bod no vsaj enkrat pošten, tebe v butastih zmazkih nihče ne prekaša, še zviti je vajenc zate, če smo realni.
Die einemaister
28. 06. 2020 14.58
+9
"Navijači MM93 smo večinoma mladi, sproščeni in veseli ljudje, ki ploskamo tudi Rossiju" 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Do solz, človek, ki poliva v vsakem članku o Rossiju gnojnico čez njega, napiše u enem zmazku, da mu celo zaploska. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
vfurman
27. 06. 2020 16.45
+22
Mentalist_, a je potrebno vsepovsod tlačiti politiko in neko zgodovino, ki nima s športom popolnoma nič skupnega? Glej, mogoče je pa čas, da greš malo "mentalno" na pregled in pustiš vrhunske športnike, kR VR nedvomno je!
Die einemaister
28. 06. 2020 10.11
+15
Korl je preveč bogi, da bi razumel, žali druge z neinteligenco, ko pa prebereš njegove zmazke, ti je jasno, da se človek hvali s tistim česar nima, v njegovem primeru "inteligenco"
Kaktusy
28. 06. 2020 10.27
+15
Dejstvo je da ni sposoben samostojnega življenja, ne podajajo si ga kar tako institucije za pomoč in podporo, žal je njegovo stanje vedno slabše.
Die einemaister
28. 06. 2020 11.42
+16
Po moje so institucije, še posebej tiste, ki se ukvarjajo z mentalnim zdravjem nad njim že dvignile roke.
Kaktusy
28. 06. 2020 12.16
+10
Die einemaister
28. 06. 2020 14.58
+7
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Dobra.
CarlossCars1
30. 06. 2020 12.10
+0
CarlossCars1
30. 06. 2020 14.03
+0
Dva, ki še ženske nista videla brez obleke, se oglašata.
Die einemaister
30. 06. 2020 21.59
+0
Mentalist_
27. 06. 2020 11.54
-28
Jasno, da mlademu prihajajočemu šampionu Fabiu na kraj pameti ne pade, da bi izrekel eno samo malenkost, ki ne bi bila povšeči rumeni falangi in štabu VR46. Nič presenetljivega, če samo pomislimo na enega Dovija, ki Rossija niti videti ni mogel, pa se zaradi ljubega miru dandanes samo prijetno diplomatsko izraža o Dohtarju. Poglejte samo politiko tega portala tukaj. Če napišeš kakšno čez Rossija, uredništvo tolerira trop podgan, ki te napadejo z žaljivkami, tebe pa kratkomalo blokirajo "do nadaljnega", če samo enemu od teh zabrusiš kakšno nedolžno repliko nazaj. Je pa po drugi strani tudi res, da je predvsem ljubljanski in primorski konec Slovenije zelo naklonjen Italijanom in s tem seveda samooklicanem nastopaču. Pravgotovo so jim dedki in babice pripovedovali, kako super se jim je godilo na Soški fronti ali pa v Ljubljani, obdani z bodečo žico. Pa še toliko Slovencev so na krvav način pospremili v večna lovišča, da o današnjem odnosu Italije (Forza Italia in zaničevanje Benečije) sploh ne govorimo. Odlični razlogi za poveličevanje italijanskega dirkača, ki še mimogrede slovi po svoji dvoličnosti in nešportnem odnosu do konkurentov.
kajcenebinikolipoizkusil
27. 06. 2020 13.55
+22
Mentalist, štajerska je tudi cela rumena, ne samo lj. pa primorska, zal vas je samo enih par ostalih.🤣🤣🤣
Mentalist_
27. 06. 2020 16.05
-26
Tak ravno ni, je pa največ rumenih rekvizitov na trgu, kar je logično, saj je Rossi s svojo VR 46 znamko takorekoc pionir marketinga in ljudje pač to kupijo, ker je najbolj razširjeno. Lepa primerjava je RedBull napitek. Še vedno obvladujejo trg, ker so v bistvu oni zaceli s tem, čeprav je istih ali pa še boljsih napitkov malo morje na policah.
Mentalist_
27. 06. 2020 16.09
-30
Tudi časi so drugacni, generacije, ki so dozivele bum motoGP-ja in Rossijeve burke ter se tako sentimentalno navezale na jezikavega Italijana, počasi izumirajo, sedanjo mladino pa zanima hitrost, spektakularnost in zmage, kar so tudi glavne odlike vladarja tega športa Marqueza.
kajcenebinikolipoizkusil
27. 06. 2020 16.14
+23
Najvec, jih je zaradi povprasevanja, vecina teh stantarjev, prodaja tudi 93, pa nekaj 99, pa se nekaj ostalih, pa tudi v moto trgovinah je isto, proda pa se najvec 46 izdelkov....
Mentalist_
27. 06. 2020 16.19
-29
Ja, saj pravim. Zgodi se dostikrat, da gre nekdo prvič na dirko in ker vidi večinoma rumene kapice, še si on kupi isto.
Kaktusy
27. 06. 2020 21.02
+24
Korl nea bluzi, Mark nikoli ne bo deležen spoštovanja, njegove naštelane naslove je itak Dorna v navezi s Hondo osvojila, vsi vemo da je pajac po katerem hrepenite samo trije ozkogledni zaljubljenci, če smo realni to z dirkanjem al pa Soško fronto nima nič skupnega.
resnicaosvobaja
27. 06. 2020 09.20
-30
Rossi je kralj, ki je abdiciral
SlukiSuzuki
26. 06. 2020 21.23
-22
Boji za naslov svetovnega prvaka v naslednjih letih bodo med ; Quartararo, Marquez, Dovi, Viñales, Rins, Miller. Dosti sigurno nisem zgresil.
iga_biba
26. 06. 2020 20.26
-32
Bivši kralj, bivši. Vse je bivši. Dirkač. Tudi 9x. Sedaj je samo še zmagovalec na showih in drugih dogovorjenih dirkah, kjer ga nihče ne sme prehiteti.
jozefStefan
26. 06. 2020 10.21
+28
Vale bo kralj tudi, če bo tekmoval s kolesom.
resnicaosvobaja
27. 06. 2020 09.51
-26
in bo boljši tudi od Rogliča v vsakem primeru
iga_biba
28. 06. 2020 21.53
-5
ne vem, no. nisem preveč prepričan. Roglič je odličen. VR pa ...
nightifly
26. 06. 2020 09.00
+59
Obema , 46 in dvasetici veliko uspehov naprej .Upam ,da bo mladenic dostojno nasledil Dohtarja (ko se bo ta poslovil od pist) , ker ima nesluten talent ,kot tudi iskren karakter . Samo naprej .
Mentalist_
27. 06. 2020 13.40
-19
Nehaj filozofirati no. Naslednik Rossija je po vseh normativih tega sveta Marquez. Le majhna rumena sekta ga ignoira, ker je pač pokazal, da ima večje srce od samovšečnega klovna. Je pa res, da ima Fabio srečo, saj se je v motoGP-ju pojavil ob klavrnem koncu Rossijeve kariere in se tako izognil neposrednim duelom z njim, kar pa žal Markec ni imel. Bogve, kako bi Rossi takrat sprejel Fabia, če bi se znašel na Marquezovem mestu. Glede na dosedanje reakcije dohtarja, bi ziher počilo. Mogoče ne v Sepangu in ne na tak način, vendar Rossi ne bi mogel iz svoje kože in neko štalo bi ziher naredil.
kajcenebinikolipoizkusil
27. 06. 2020 14.50
+23
Ment..., tako ti ne mores iz svoje koze! Pa klavern bo tvoj konec!🤣🤣🤣
Mentalist_
27. 06. 2020 16.46
-26
Zakaj se rumenjaki vedno, ampak vedno spustite na nizek nivo zaljenja drugih bralcev???? To je Motogp stran, komentira se pa dirkače in vse kaj je v zvezi z motogp!!!! Ti bo to enkrat jasno?
kajcenebinikolipoizkusil
29. 06. 2020 15.11
+3
Pa ti ne komentiras gp, ti blatis in zalis rossija!! Zato pa je tak odziv!!!
Roninax
26. 06. 2020 08.40
-58
Kaktusy
26. 06. 2020 08.47
+36