MotoGP

Quartararo: Lepšega rojstnodnevnega darila si ne bi mogel želeti

Portimao, 19. 04. 2021 06.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi francoski motociklistični zvezdnik Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) je na tretji dirki sezone za VN Portugalske v Portimau prišel do svoje druge zmage v letu 2021. Ta je še posebej sladka, saj je bila dosežena le dva dneva pred njegovim 21. rojstnim dnem. "Živim najlepše sanje, obenem pa sem dobil potrditev, da bom konkurenčen za najvišja mesta tudi na vsaki naslednji dirki svetovnega prvenstva," optimistično zre v prihodnost trenutno vodilni dirkač kraljevega razreda MotoGP.

O tem, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi, se je komaj 20-letni član moštva Monster Energy Yamaha MotoGP prepričal že na predhodni dirki v Katarju, kjer je prav tako slavil v vse prej kot običajnih (vremenskih) pogojih. "Iskreno sem se veselil vrnitve na staro celino, da dokažem, da prva zmaga v Katarju ni bila plod srečnih naključij," je po drugi zmagi v sezoni uvodoma dejal Fabio Quartararo.

"Sem v odlični formi in tudi ritem je na izjemno visoki ravni. Ko se dirkač počuti na svojem motociklu tako dobro, kot se sam trenutno na Yamahinem, se je precej enostavneje boriti za najvišja mesta. Zdaj vemo, kaj potrebujemo za podobne zmagovalne trenutke v prihodnosti. Lepšega rojstnodnevnega darila si ne bi mogel želeti. Največji del zaslug za trenutne dosežke gre pripisati celotnemu moštvu, ki se iz dneva v dan trudi za napredek v vseh segmentih," pravi trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, ki hkrati svari pred nepotrebno evforijo. "Vemo, da smo komaj na začetku sezone. Še veliko zahtevnih in nepredvidljivih preizkušenj nas čaka v nadaljevanju. Pomembno je, da ohranimo mirno kri in nadaljujemo po začrtani poti," se pasti uvodnih vrhunskih rezultatov zaveda Quartararo, ki že pogleduje k naslednji dirki v Jerezu.

"To je eno od mojih ljubših prizorišč v karavani. Že samo dejstvo, da sem na Portugalskem iz nastopa v nastop stopnjeval ritem in izboljševal čase, je jasen pokazatelj, da smo na pravi poti. Dirke v Španiji imam najraje, to je nov velik motiv zame in celotno Yamahino moštvo," v optimističnem tonu zaključuje Francoz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
19. 04. 2021 19.52
Quartararo je v izjemni formi in v jerezu bo gladko 1.favorit, da ponovi lansko zmago, ta plava yamaha mu lezi veliko bolj kot lanski, predlanski poltovarniski petronas
resnicaosvobaja
19. 04. 2021 16.16
+1
Daš zadnjega dirkača , ki je osvojil dva naslova z Yamaho na Hondo, dobiš pa Jezdimirja, ki se mora 9 sekund obdržati na biku in se po eni dolgi sekundi sprašuješ ali ni naloga klovnov , da preusmerjajo pozornost biku
mptour
19. 04. 2021 12.57
+1
Upam samo, da se ne bo po parih dirkah spet izgubil v povprečju.
Sorva_1
19. 04. 2021 08.44
+5
Končno imamo najboljši stroj v karavani in leto nam naslov ne sme uiti. Vidi se, da je YAM daleč najboljši motocikel, SUZ je blizu, DUC pa boljši le na ravninah ampak z ravninami se da zmagati v prvenstvu. Tri dirke, tri zmage! TOP! Zadnja celo zlahka in 20 je imel še celo rezerve. Problem ima pa HON, saj 265 dni brez prave smeri razvoja ne bo v vrhu še nekaj časa, bo morala veliko nadoknaditi. Čestitke vsem trem včeraj na odru za zmagovalcve, zasluženo priborjeno. Skrbi me 12 in njegov "slab nihaj" na dirki. Če 20 zmaga še na naslednjih dveh dirkah, bo sezona glede prvenstva manj zanimiva :) Vseeno so dirke zanimive in še bolj bodo....še gledalci manjkajo in potem bo TOP!
Trta mrta
19. 04. 2021 09.27
+5
Poglej od kod se je Bagnaia prebil, tako da Ducati ni nekunkorencen.... izklopi zvok in glej objektivno
Kaktusy
19. 04. 2021 13.51
+4
Z Yamaho Mark nebi bil konkurenčen niti v moto2, da smo si na jasnem.
MaksiLopez
19. 04. 2021 08.09
-1
Kaj pa f1? Ko da ni bilo nic...
Trta mrta
19. 04. 2021 09.27
+2