MotoGP

Marquez še devetič v sezoni z najboljšega startnega položaja

Alcaniz, 21. 09. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V./N.A./M.J.
Komentarji
79

Na kvalifikacijah 14. dirke sezone, VN Aragonije, si je že deveti 'pole' v aktualni sezoni priboril Marc Marquez. V prvi startni vrsti mu bosta družbo delala še Fabio Quartararo in Maverick Vinales. V osrednjem razredu moto2 je slavil mlajši Marcov brat Alex Marquez, v najšibkejšem razredu moto3 pa je kvalifikacije najhitreje prevozil Aron Canet.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Quartararo predstavlja največjo nevarnost za Marqueza
    02:22
    Iz 24UR: Quartararo predstavlja največjo nevarnost za Marqueza
  • Vrhunci kvalifikacij moto3
    01:49
    Vrhunci kvalifikacij moto3
  • Vrhunci kvalifikacij v razredu moto2
    03:01
    Vrhunci kvalifikacij v razredu moto2
  • Vrhunci kvalifikacij za VN Aragonije v razredu MotoGP
    02:31
    Vrhunci kvalifikacij za VN Aragonije v razredu MotoGP

Pod španskim soncem so se dirkači kraljevega razreda podali na stezo. Na samem začetku kvalifikacij je bil na progi najhitrejši Franco Morbidelli, a ga je na vrhu kmalu izrinil Maverick Vinales. Osem minut pred koncem je po prvem neuspešno odpeljanem krogu stvari na mesto postavil Marc Marquez. Aktualni prvak je že na petkovem prvem prostem treningu potrdil svojo prevlado v Aragoniji, Španec je na dirkališču v Alcañizu sicer slavil že petkrat, od tega štirikrat v kraljevem razredu. V nadaljevanju je še utrdil svoj rezultat in s tem najboljši startni položaj na nedeljski dirki. Najbolj se mu je približal Fabio Quartararo, ki pa je v zadnjem sektorju popustil in se ob koncu moral zadovoljiti z drugim časom kvalifikacij. S prve vrste bo na dirki startal tudi Vinales. 

"Počutim se precej bolje kot v Misanu. Yamahini dirkači niso daleč. Bomo videli, kako bo jutri. Pomembno je, da sem si zagotovil najboljši startni položaj na dirki," je po koncu povedal Marquez. 

Pol Espargaro zaradi padca ni nastopil v kvalifikacijah, ob poškodovanem zapestju pa bo odsoten vse do konca dirkaškega vikenda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem delu kvalifikacij razreda motoGP sta bila sicer najhitrejša Morbidelli in Andrea Iannone, ki je kljub poškodbi leve rame dosegel dober rezultat ter napredoval v hitrejšo skupino. Največji osmoljenec je bil Alex Rins, ki je bil nekaj časa najhitrejši, potem pa zdrsnil na tretje mesto.

Četrti prosti trening pred dirko je pripadel Marquezu, ki je imel na stezi nekaj težav z motorjem, a kljub temu dosegel hitrejši čas od Vinalesa in Quartararoja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije razreda moto3 Canetu

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



V prvem delu kvalifikacij razreda moto3 je bil najhitrejši Denis Foggia, pred Aronom Canetom, Carlosom Tatayjem in moštvenim kolegom Celestinom Viettijem, ki so napredovali v hitrejšo skupino. Canet si je v drugem delu kvalifikacij, s časom 1:58.197, privozil tudi "pole position" za nedeljsko dirko, prvega po dirki v Katarju. Družbo v prvi vrsti mu bosta delala Ai Ogura in Tatay. Vodilni v skupnem seštevku Lorenzo Dalla Porta je razočaral in kvalifikacije končal šele z dvanajstim časom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretji prosti trening odprl razred moto3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrea Migno
Andrea Migno FOTO: motoGP
Razmerje moči na tretjem prostem treningu se v najšibkejšem motociklističnem razredu ni kaj prida spremenilo glede na petkovo dogajanje na prvem in drugem treningu. Vroči Japonec Tacuki Suzuki, zmagovalec zadnje dirke v Misanu, ko je šlo za VN San Martina, je bil ves čas med najhitrejšimi na jutranjem uvodu. Na koncu je sicer "vso slavo" pobral Italijan Andrea Migno, ki se je odlično peljal že v petek in na drugem prostem treningu zabeležil najboljši čas. Prav omenjena sta glede na videno največja kandidata, da si v kvalifikacijah priborita najboljše startni položaj. Zgodaj dopoldan je na stezi v Alcanizu rahlo padel dež, tako da so dirkači tretji prosti trening začeli na mokri stezi, ki pa se je sčasoma posušila in tekmovalci večjih težav zjutraj niso imeli. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


V motoGP po starem
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motoGP
Odlične razmere, toplo vreme in povsem suha steza so pričakali tretji prosti trening kraljevega razreda. Pričakovano je večina dirkačev ta del jemala manj resno in predvsem testirala nekatere stvari pred odločilnim delom sobotnega programa, ko se bodo v kvalifikacijah borili za čim boljše izhodišče na nedeljski tekmi. Odlično se je peljal Španec Alex Rins, ki je vrgel rokavico favoritom, v ospredju jutranjega "ogrevanja" pred kvalifikacijskimi boji so bili še Maverick Vinales in presenetljivo tudi Finec Mika Kallio. Veteran Valentino Rossi je ujel sedmi čas tretjega prostega treninga. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Moto2 v znaku Augusta Fernandeza
Augusto Fernandez
Augusto Fernandez FOTO: motoGP
Kot zadnji so se v jutranjem sobotnem programu predstavili dirkači razreda moto2. Tako kot prvi prosti trening, je tudi tretji pripadel španskemu dirkaču Augustu Fernandezu, ki je pometel s konkurenco in imel skoraj pol sekunde boljši čas od prvih zasledovalcev.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Aragonije
VN Aragonije FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smajser1
21. 09. 2019 21.55
+10
KING MM! SE MALO PA ZE 8. NASLOV! TIP JE Z DRUGEGA PLANETA! KAPO DOL KAKO OBVLADA MOTOR!
iga_biba
21. 09. 2019 21.35
+9
Fabio Quartararo in Maverick Vinales vozita nekonkurenčne motorje. Bivši 9x zimzeleni veteran pa iz 17. mesta na šesto. Bravo za VR . Šesto mesto odličen dosežek za najstarijega v klasi.
nightifly
21. 09. 2019 21.05
-20
Dieeinemaister 21.09.2019, 16:15:14 -16 Lanski oprijem steze z letošnjim, geometrija motorja Nakagamija z Marquezovim, danes zjutraj je bil dež, pista nima več enakega oprijema, pismo dejte se že enkrat usest usaj na en težek motor, da bosta usaj približno vedeli, kaj pomeni se vozit.///////////////bravo ,tocno to !!!!!
Rujevit
21. 09. 2019 21.31
+13
Pa bom kar tu odgovoril, ker to itak leti na moj komentar nižje spodaj.... Kakšna pa je razlika med lanskim in letošnjim oprijemom? Po čem se sklepa, da je letos oprijem neprimerno slabši od lanskega, če pa so najboljši časi primerljivi????
Rujevit
21. 09. 2019 21.33
+11
In kakšna je razlika v geometriji Nakagamijevega motorja in Marquezovega motorja??? Jaz te informacije nimam, bi bil hvaležen, če mi jo lahko podaš.
Uporabnik458403
22. 09. 2019 07.58
+0
Rujevit....... Oprijem je najbolj odvisen od temparature asfalta.... Ze ta podatek je tezko isti od lani, da ne omenjam, da je vceraj se dez spral asfalt..... Tudi par dni nazaj so bili veckrat nalivi, tako, da so bili pogoji bistveno drugacnejsi........ Geometrijo si se dirkaci med seboj skrivajo in ne vem, kako bi ti jo lahko nekdo povedal.....
Die einemaister
22. 09. 2019 09.55
-2
Ruj, ogromna, če ne drugega, ker si mora Nakagami prilagajat karakteristikam motorja, ki je narejen za Marqueza, oprijem lani-letos, no vsaka stvar se obrablja, kot ostali materiali tudi asfalt, že lanski časi marqueza so slabši od njegovih letošnjih, da o temperaturi asfalta niti ne začnemo, layout proge itd.
Rujevit
22. 09. 2019 10.42
+2
Zato pa sprašujem o konkretnih podatkih, ki bi govorili o bistveno drugačnem oprijemu letos. Glede na to, da nimamo drugih podatkov o oprijemu, je edina primerjava letošnjega oprijema z lanskim, ki jo v tem trenutku vidim, primerjava najboljših časov. Če so ti primerljivi, pomeni, da so pogoji primerljivi. Če se motim, mi prosim razložita, kje je moja napaka v sklepanju.
Uporabnik458403
22. 09. 2019 10.58
-2
Rujevit.......za oprijem je pomembno zelo veliko podatkov, da ti jih racunalnik z algoritmi tezko preracuna in ce vidis, da dirkaci ne vedo katero gumo izbrati se to ne da obrazloziti. Se najvec na koncu pove guma po dirki in se takrat ne pove veliko, ker je razlika ali je bilo veliko prehitevanja ali le voznja v sledenju......
Rujevit
22. 09. 2019 12.00
+3
svetice - to se strinjam. Vendar pa je na koncu koncev, kvalifikacijski krog še zmeraj, v danem trenutku in razmerah, najhitrejši možen krog. Zato tudi ni pomembno katera guma je lani nudila najboljši oprijem in katera letos. Lani je bil čas postavljen s tisto, ki je takrat nudila največ oprijema in letos s tiso, ki danes nudi največ oprijema. In tudi zato primerjava kvalifikacijskih časov, kjer je izbran optimalen material na kratek rok. Zato pa je primerjava kvalifikacijskih časov, po moje, lahko indikator razlike oz. podobnosi oprijema lani napram letos.
9474
22. 09. 2019 13.53
+3
Rzjevit, skoda se trudit... Saj vidis, da ti razlagata, da se racunalnik z algoritmo tezko preracuna, ampak ona dva pa to vesta... Le kdo bi zastopu...
DeycoSI
21. 09. 2019 20.37
-20
sreča da mano f1.. tam vsaj zanimivo do zadnjih krogov... kak se hitro obrne!
SlukiSuzuki
21. 09. 2019 18.25
+30
Nima smisla se kregat. Vsak ima svoj okus. Jaz vsem dirkacem privoscim najboljse..zakaj pa ne? Ce se trudijo so rezultati takoj vidni. Skoda mi je le Rinsa. Spet razocaral :( ne gre in ne gre mu ko si mora startno mesto priborit :( ..
Uporabnik458403
21. 09. 2019 18.42
-17
Zasanjenec........ Vprasaj se zakaj mu ne gre......? A je edini, ko pokaze da zmore in je pol hitro v ozadju.......? NAKLJUCJE.....?
Jaka212
21. 09. 2019 17.44
-13
otacici preveč nabijaš, quartararo ima isti model kot Morbideli in tovarniška. Zavrti si kvalifikacije in poslušaj komentarje. Zaradi odličnih rezultatov je dobil tovarniški paket. Razlika je le v menjalniku...
Uporabnik458403
21. 09. 2019 17.52
-10
Jaka212.............kaj je zate tovarniski paket......?
Rujevit
21. 09. 2019 19.20
+11
Jaka212 - motor je 2019, agregat pa priprt za nekje med 500 in 1000 vrtljaji, saj ima za celo sezono na voljo le 5 agregatov. Tega pa med sezono ne moreš spremenit.
motorist_mb
21. 09. 2019 17.17
+23
Bravo MM in Miller...2021 upam da v duceja car!
bus303
21. 09. 2019 16.40
+24
Na zahodu nič novega..
Rujevit
21. 09. 2019 16.03
+31
nightifly - .... Si upate reci ,da je Japonec slabsi voznik kot je MM ? Si upate ? ... - ja jaz si upam trdit, da je Nakagami slabsi od Marqueza. Če sta enako dobra, bi moral Nakagami z Marquezovim lanskim mororjem dosečt vsaj približno enak kvalifikacijski čas kot Marquer lani, to je 1.46,960. Dosegel pa je 1.48,477, ded tem, ko so letošnji najboljši časi primerljivi z lanskimi.
Die einemaister
21. 09. 2019 16.15
-21
Lanski oprijem steze z letošnjim, geometrija motorja Nakagamija z Marquezovim, danes zjutraj je bil dež, pista nima več enakega oprijema, pismo dejte se že enkrat usest usaj na en težek motor, da bosta usaj približno vedeli, kaj pomeni se vozit.
Uporabnik458403
21. 09. 2019 17.37
-9
Rujevit........kaksna glupost je to, ko navajas lanski Marqezov motor...... A TI MISLIS, DA GA NE RAZVIJAJO,da je kar lanski.......? Podobno nekateri nabijate za Yamahe............... Da ne omenjam razlike v temparaturi in razlike v gumi.... A mislis, da gum ne razvijajo in so iste kot lanske.......?
Rujevit
21. 09. 2019 19.16
+17
svetice - Nakagami vozi Hondo 2018 in ta se letos ne razvija. Torej še enkrat. Če sta Marquez in Nahagami enako dobra dirkača, ko to trdi nigtifly in so letošnji časi primerljivi z lanskimi, pomeni, da so tudi razmere primerljive z lanskimi, bi po tem takem moral Nakagami, letos, odpeljat podobno hiter (kar ne pomeni enako hiter) krog, kot lani Marquez. Ali misliš, da so vsako leto motocikli za več kot sekundo hitrejši, razmere pa obratno sorazmerno slabše, da so časi podobni lanskim?
Uporabnik458403
21. 09. 2019 19.45
-16
Rujevit......... Preberi si svoj prvi in zadnji komentar........ Malo si v nasprotju sam s sabo.......... CE ZACNEJO PRAVILA SPREJEMAT IN RAZVIJAT MATERIAL SE POSEBEJ GUME ZA NAKAGAMIJA ZA NJEGOVE KARAKTERISTIKE IN SLOG VOZNJE BO POSTAL SVETOVNI PRVAK............ Spomni se casov ko sta bila Lorenzo in Rossi pri yamahi na istem motorju a sta imela tako razlicne nastavitveb da ce bi zamenjala motore se sploh nebi znala peljati............. TO PA POMENI, DA DIRKAC IN MOTOR NISTA TAKO POMEMBNA, KOT PRAVILA, KATERE SPREJMEJO BIROKRATI...... Pri dirkacih se pa najbolj gleda marketing, ker pravila mu lahko prilagodijo. To trenutno delajo za marqeza zato izgleda, kot da je najboljsi dirkac in da mu drugi niso kos.......PA NE MISLI, DA JE MOTOGP NEKA POSTENA IGRA.Dal ti bom primer Lorenca. Sam sem preprican, da so Lorenza namerno unicili. Najprej Ducati. A mislis, da so tisti padci na koncu nakljucni, ko ga je motor 2x vrgel cez...... Tudi padci pri Hondi sem preprican, da niso nakljucni, da ga oddaljijo od marqeza........... MOTOGP JE DELANJE SOVA ZA GLEDALCE, KER TO PRINASA €€€€€€€(
Rujevit
21. 09. 2019 21.07
+8
svetice - katere moje izjave pa so si v nasprotju? Spreminjanje nastavitev ni enako kot razvoj motorja. Je pa kar veliko govora o pravilih, ki naj bi bila pisana za Marqueza. A lahko, prosim, poves katera naj bi to bila? Katera so to pravila, ki odgovarjajo izključno Marquezu, ostale pa ovirajo? In ja, sem prepričan, da če tudi gre ves razvoj po Nakagamijevih željah in slogu dirkanja, on še zmeraj ne bo najboljši. Pa s tem ne mislim, da bi bil le Marquez pred njim, ampak tudi še nekaj drugih dirkačev. In niso pravila tista, ki morajo odgovarjat dirkaču, ampak motor. Ali misliš, da so tudi Zarcoja pri KTMu sabotirali, kot to praviš, za Lorenza?
Uporabnik458403
22. 09. 2019 08.06
-1
Rujevit........ Najprej trdis, da bi moral Nakagami z letosnjim motorjem postaviti isti cas, kot pa Marqez lani, pa si pol v naslednjem komentarju, ko smo te opozorili na pogoje si zacel nabijati o pogojih...... Pa vsi vemo, da pogojev ne mores primerjati..... Pa tudi gume se delajo za vsako dirko posebej in niso, za celo sezono enaka........
Zantaja
22. 09. 2019 09.13
+6
se ne strinjam,vsak delodajalec zaposli delavca,da bo imel pozitivne koristi od njega,ce uspehov ni, takoj odleti.da bi pa nekdo dal 12 mio.na leto v zelji,da nekoga naredis manj vrednega?in vecji schov bi bil kadar bi se vsaj trije ali vec borili za naslov.
Uporabnik458403
22. 09. 2019 10.05
-1
Zantaja............in kaj so za delodajalca pozitivne koristi.... Postati svetovni prvak ali prodati bistveno vec motociklov..........? Dirkac se velikokrat zbira po narodnosti in kaksen trg jim lahko ponudi.......... V AZIJI SE VECINA NAVIJA ZA ZNAMKE MOTORJA IN NE ZA DIRKACE, KOT JE TO V EVROPI....... Pa se to Honda je kupila Lorenca, ker je prevelik konkurent in so ga na taksen nacin unicili. Se prej ga je unicil Ducati, ker bi bil spet prevelika konkurenca za njih v drugem mostvu............ Motogp ni postena igra, ampak na koncu so vsi nekako zadovoljni, ker jim to prinese denar in od tega lepo zivijo
Rujevit
22. 09. 2019 10.20
+1
svetice - Nakagami vozi letos, kot edini, Hondo letnik 2018, torej motor, s katerim je Marquez lani postal svetovni prvak. 2018 Honda je kakršna je bila ob koncu sezone 2018 in letos ne dobi nobenih nivih delov. Poglej si, naprimer, krilca, tam je to najbol vidno. So lanska. Zato pa sem napisal, lanski Marquezov čas. Kae pa se oprijema tiče, kako pa ti veš kakšen je? A lahko z gotovostjo trdiš, da je letos slabši? Jaz trdim, da je oprijem primerljiv lanskemu in to zato, ker so letošnji najboljši časi podobni lanskim. Primerljiv čas lanskemu, pa za mene pomeni 2 do 3 desetinke +/-. Me pa res zanima, na osnovi česa pa ti trdiš, da je oprijem toliko slabši od lanskega, da je Nakagami letos s 2018 Hondo odpeljal ca. 1.5 sec pocasneje kot lani Marquez z 2018 Hondo. Gume so pa in lani bile narejene le za to dirko, enako kot letos, le za to dirko, tako, da se to izniči.
Uporabnik458403
22. 09. 2019 11.13
-1
Rujevit...........lanska honda je bila razvita za marqezov slog voznje in to pomeni, da ze v osnovi ne ustreza Nakagamijevemu slogu voznje in je logicno, da bo pocasnejsi. V kolikor pa bi bila honda razvita za njegov stil voznje pa bi postavil hitrejsi cas........ Se vec Nakagami v resnici testira za tovarnisko hondo in boljse rezultate marqeza....... Poltovarniske ekipe niso namenjene za dosego boljsih rezultatov ( seveda je dobro, ce so cim boljsi ) ampak za razvijanje in testiranje za v prihodnje........ Na osnovi cesa pa ti mislis, da delajo motorje za naslednjo sezono.......? A kar tako na pamet......? To kar zvozi marqez oziroma kar lahko in sme je premalo, da bi razvili motor za naslednjo sezono...... PA NE MISLI SI, DA NAKAGAMI VOZI LANSKI MOTOR OD MARQEZA, KER TO SO BUCE OD NASIH NOVINARJEV.... Ze marsikatera pravila se spremenijo zato ne more biti isto
Rujevit
22. 09. 2019 12.55
+1
svetice - za mene so pa ravno to buče, da Honda razvija motor za Marquezov slog dirkanja. Imaš intervju s Crutchlowom na Crashu, kjer je povedal, da imajo vsi Hondini dirkači podobne povratne infirmacije, oz. pritožbe čez motocikel. Ja, tudi Marquez. Edina razlika je, da se Marquez ne sekira kaj dosti, če te želje niso upoštevane, saj je on tudi s trenutnim motorjem najboljši. Kar pa se razvoja motocikla za naslednjo sezono tiče, pa največji del tega opravijo testni dirkači (Bradl) in poltovarniški s tovarniškim motorjem (Crutchlow). Nakagami ima tudi vpliv, vendar manjšega kot pa omenjena dvojica. Zato pa ima tudi, recimo, Petronas Yamaha A spec motorje, da pomagajo pri razvoju, saj je Yamaha brez 2 ekipe, z vsaj eno tovarniško Yamaho (kar se je Ponscharal, pred leti, tudi dalj časa "pritoževal") preveč zaostala za Hondo ( kot že omenjen Crutchlov) in Ducatijem (prej Petrucci, sedaj Miller).
Noki
21. 09. 2019 15.42
+60
Hahaha, ne morem verjet kakšne pišejo rumeni bluzerji. Ko je pa Rossi tako zmagoval, je bil pa kaj? Kakšna nevoščljivost rumenih bluzerjev. To kar je bil nekoč Rossi, je danes Marc Marquez. Pravzaprav je nadgradnja Rossija. Kar je tudi sam Rossi pred leti priznal.
Uporabnik458403
21. 09. 2019 17.39
-57
Marqez nikoli ne bo nadgradnja Rossija...... Rossi je vecji od motogp-ja, marqec pa bo ostal le dirkac
9474
21. 09. 2019 17.59
+40
Rossi je tvoj bog, ane svetice? 😁😁😁
Uporabnik458403
21. 09. 2019 18.01
-30
Ne.....za njega sem zacel navijati leta 2015...........
jarti?
21. 09. 2019 18.02
-20
takrat je vozil hondo in zaradi bluzerjev presedlal na yamaho in se dokazal
Otancici
21. 09. 2019 15.20
+55
Danes spet lanska Yama s priprtim motorjem za 500 obr./min pred tovarnisko. Skoda res, da je Fabio in to edini na lanskem stroju seveda z letosnjimi izboljsavami s “samo” petimi motorji na razpolago cez celo sezono, medtem ko jih imajo ostali sedem. Fabio ima letos samo se en nov motor, tako da je tudi v tej smeri precej hendikapiran. Ce pa se pomislim, da se je lani moral glavni razvojni inzinir pred kamerami opraviciti za nevspeh, dobim prebavne motnje. Marki pa....brez besed....brutalna lepota modernega dirkanja.
Die einemaister
21. 09. 2019 16.08
-27
Od kdaj imajo veze obrati z močjo motorja?? Veš kaj, generira moč agregatu, no sedaj da vidim poznavanje.
Die einemaister
21. 09. 2019 16.12
-28
Po tvoje sta Vinales in Rossi prisilila s pištolami Yamaho v priznanje nečesa, kar sploh ni res?? Ti bereš preveč teorij zarot se mi zdi meni.
Otancici
21. 09. 2019 16.22
+27
Die, res je, da obrati nimajo veze z mocjo motorja, ker najvecja moc nastopi nekje na 4/5 obratov, odvisno od motorja, dejstvo pa je, da mora Fabijo prej zamenjati brzino, kar sgurno ni prednost in pri dirkanju v modernem MotoGP ju, je pomembna vsaka malenkost. Upam res, da bo Fabijo drugo leto imel tovarniski motocikel, kar je sigurno dobro za spektakel in na konckoncev borba z vec pretendenti doda vrednost koncni zmagi. Pa se to, Vini si ze tlakuje pot h Suzukiju, le zakaj....?
Die einemaister
21. 09. 2019 16.30
-20
Hahahahahahahahahah, kaj mora prej???? Hahahahahaha, prosim te ne piši neumnosti res prosim te, a ti sploh veš kaj je motorna elektronika kdo si jo uravnava, kako si jo uravnava, stopinjski nagib pogonske gredi itd. Zakaj bi si pa Vinales tlakoval pot nazaj k Suzukiju?? Ne bi imel več statusa prvega pilota to je prvo, drugo Vinales se mi di pilot tipa Lorenzo, ko vse štima gre, ko je treba kaj storiti in razvijati joka in ni nič iz njega, no ja pač kot ve naj naredi.
Otancici
21. 09. 2019 16.40
+22
Die, v 2021 bodo imeli vsi top teami po 4 tovarniske motorje(novo pravilo Dorne)”, kar se pa tice Vinija, sem prebral v clanku spanske le marche in to sigurno ni iz trte zvito. Kar se pa tice motoroznanstva ti dam klobuk dol, sam namrec nisem tako podkovan, prenesem le kar preberem na tujih portalih.
Uporabnik458403
21. 09. 2019 17.47
-20
Otancici........... Tebi marsikaj ni jasno....... Petronas yamaha je hitra na krog, ker bistveno vec reskirajo z materialom, zato ne zdrzi in posledica je, da Quartararo nima vec agregatov na razpolago. Tovarniska Yamaha pa si tega ne more privosciti, ker je to preslaba reklama, da odpove agregat sredi dirke in se to takoj pozna na prodaji in ugledu znamke
9474
21. 09. 2019 18.00
+10
A ce petronas yamahi odpove motor pa ni slaba reklama za yamaho?kak ste eni pametni...
Uporabnik458403
21. 09. 2019 19.06
-6
9474............ Ti ocitno ne ves, kaj pomeni tovarnisko mostvo.... Vcasih prevec poslusas Gabra in njegove strokovne komentatorje......
9474
21. 09. 2019 19.51
+2
Svetice, ti se bos cisto zapletel v svojih komentarjih... Gori si pisal, da si tovarnisko mostvo ne more privosciti, da agrregat crkne, ker bo prodaja padla.. .. Odgovoril sem ti, da tudi ce petronas crkne yamahin agregat, bo to slaba reklama za yamaho, ker velika vecina kupcev ve, da petronas uporablja yamahin agregat... Torej avtomatsko slaba reklama za yamaho v tem primeru... In ti pol mene sprasujes, ce vem kaj je tovarnisko mostvo... Vem ja... Pa tudi ce nebi vedel... mislis da nebi bila slaba reklama za yamaho, ce petronasu crkne agregat, ce jaz nebi vedel kaj je tobarnisko mostvo... No to ti govorim... Jaz ti nekaj odgovorim na tvoj komentar, potem pa ti pomesas hruske in jabolka s krompirjem in slivami...
Uporabnik458403
21. 09. 2019 21.12
-2
9474..............nic mi nisi pojasnil..... Zakaj si vsi dirkaci zelijo priti v tovarnisko mostvo........? A se ti ne zdi, da je Petronas testno mostvo za yamaho in ce se v testnem mostvu, kaj pokvari je to nekaj cist drugega...... A je zate isto, ce se Marqezu honda pokvari ali Calu.......? Pa imajo vsi ti "tovarniski" material.............
Zantaja
22. 09. 2019 09.24
+3
mislim,da si zelijo tovarniske ekipe zato,ker je vec denarja ,privoscijo si lahko boljso celotno ekipo in tudi novo tehniko bodo dobili prej kot poltovarniske ekipe.isto ti je to ,da bi rajsi imel vw passat kot skodo octavijo,ki bi po eni strani lahko rekel enako,da je vw tovarniski skoda pa poltovarniska.
Uporabnik458403
22. 09. 2019 11.22
Zantaja....... Ce pa ima Petronas Yamaha isti material kot tovarniska ekipa..... To so novonarske race, kakor tudi, da nekdo dobi novo tehniko drugi pa ne....... A res mislis, da naredijo samo eno novo tehniko..... Ce ima Rossi dva motorja morajo ze zaradi tega narediti dve novi tehniki............ da ne omenjam, ce razbije en motor jo morajo spet zamenjati z novo tehniko..............
bogdajmir
21. 09. 2019 15.13
-36
haha Marquezovi navijaci se boste pozrli, ker vedno bolj ugotavljate, da je motocikel "kriv", da Markica zmaguje, in ne njegov talent ter znanje ... pa saj je isto v F1, ce nisi pri Mercedesu ali Ferrariju nima smisla sploh ciljati na naslov
maxspeed
21. 09. 2019 18.40
+18
točno, mm sploh pojma nima. Honda sama vozi😂
iga_biba
21. 09. 2019 21.41
+5
motocikel je kriv. točno. če ni motocikel pa so krivi drugi. namesto da bi dirkal čakak. čaka na desetko. vedno so drugi krivi. vedno. verjetno pa so leta. je že predolgo zraven . Ostale yamahe kažejo, da ni kriva mašina, ne oblika, ne zadnja nihajka, ne gume. pa vse ostale honde so pri vrhu.
nightifly
21. 09. 2019 15.10
-49
Razumem ´´velecenjene´´ poznavalce in navijacke Markota skace . Verjamem ,da bi ga radi okronali tudi za kralja na Tomosu 50 ,ki bi tekmoval v GP-ju , in mu pripisali vse zasluge ,,,,njemu , ne Tomosu . Ampak ne gre ,dragi poznavalci . Morali boste se veliko trave na dirkaliscih pojesti od jeze , da boste vsaj malo spoznali svet tega sporta . Poglejte npr ...voznji Nakagamija in MM .Si upate reci ,da je Japonec slabsi voznik kot je MM ? Si upate ? Ali pa Quart´o ? Ali kdo drugi ? Lepo vas prosim . Dajte se spraviti analizirati voznje posameznikov na dolocenih particijah ,seveda ,ce ste sposobni cesa takega . Sedeti za tastaturo in samo metati sefle blata na druge je pasji posel . Dajte poskusiti napisati kaj tehtnega ! Ko bo Honda kihnila in zacela popuscati je konec . Zacelo se bo spet keglanje ,kot je to pocel v moto 2 in zacetku GP. Da so drugi tudi pametni in intelig .vozniki je dokazal npr. Dovi ,ki je Markota skace ---lahko recem osmesil kar nekajkrat , pa ce priznate ali ne . Je tako? ŽIn tudi zmaga proti Quart`u je cista zasluga moci Honde .Boste tudi v tem protestirali ? Ne bi rekel .
bogdajmir
21. 09. 2019 15.17
-35
Marquezove navijacice so zacele gledati Moto GP komaj pred par leti in so podvrzeni subjektivnosti komentatorja Gabra, ki vedno hvali, kako je Marquez neverjeten in poseben. Se ko statistika kaze, da je Honda na ravninah veliko hitrejsa od konkurence, veleumni Gaber izjavi, da "Marquez na tistem sektorju izgublja". Ni cudno, da potem tak bes nad ljudmi, ki upajo povedati resnico (podkrepljeno z dokazi)
moto-gp
21. 09. 2019 15.51
+29
Navijačice smo spremljale moto GP že takrat, ko so vam pleničke menjali.. 😀
Otancici
21. 09. 2019 16.01
+32
Muha, ti ne razumes nic s tem ko pravis, da med Nakagamijem in Markom ni vidnih razlik , Bogdajmir pa, celi svet hvali Marka ne samo gaber, le par “strokovnjakov “ tukaj gor imate tezave s tem. Dajte se prosim malo vec ukvarjati z vasim “doktorjem “, ker ce ne boste dobili rano na zelodcu....
moto-gp
21. 09. 2019 16.16
+41
Navijači Rossija pa tako: ni važno kdo zmaga dirko, le Marc ne sme... Toliko o vašem športnem duhu in ljubljenem Rossiju. V Misanu, dokler je bil Marc drugi so rumeni navijali in euforicno kričali. V hipu, ko je Mark prišel na 1.mesto, je nastala popolna tišina s sklonjenimi glavami. Niti opazili niso Rossija, kaj šele da bi mu zaploskali, ko jim je mahal. Toliko o rumenih navijacih, največkrat so to fanatiki. So sicer izjeme, a je teh zelo malo. Če že spremljajte ta šport, potem z veseljem cestitajte vsem, neglede na vrstni red in neglede kdo je vaš favorit, namesto da pljuvajte po vseh, razen po bivšem devetkratnem ne. Je bil in je še vedno legenda, a pesem je izpeta. Zato naj stopi na realna tla in manj joče in pljuva po ostalih. Na tak način bo morda ostal legenda, v nasprotnem ga bodo prav hitro imeli vsi dovolj. Poleg Marca prihajajo novi, morda še boljši, toda to bo čas pokazal. Karavana moto GP gre dalje, ne ozira se na bivše prvake, čeprav so vsi zaslužni in spisali zgodovino moto GP.
9474
21. 09. 2019 16.46
+28
Muha pa bogdajmir... Vidva sta cist ausglajzala.... No pa saj vaju zastopim, ker vaju verjetno zelo boli, ko mm prehiti vse... Naj vaju potolazim, da bo, tako kot se je era nadvlade vr koncala, tako se bo tudi era nadvlade mm prej ali slej koncala... Morda bosta pa takrat mirneje zivela, lazje dihala, in ne sejala sovrastva nad navijace mm, prav tako pa bosta lahko navijala samo za enega, ki si ga bosta izbrala, da je vajin favorit, namesto (kot sedaj), ko morata navijati za vse, da bi le nekdo mm prehitel...
dare29
21. 09. 2019 18.08
-9
profesor m
21. 09. 2019 14.47
+43
preprosto...nekaterim vele strokovnjakom.foruma in kafa ne gre z jezika to kar je ocitna resnica....to pa je da je mm odlicen pilot...skupaj s hondo pa super kombinacija....ostali so bucke tistih, ki jim je zavist in nesporten duh vodilo za jokcanje po tem forumu
bogdajmir
21. 09. 2019 15.20
-27
Itak da je odlicen voznik, bi rekel tudi top 5 trenutno. Ampak definitivno ni najboljsi voznik (v "popolnem svetu", kjer imajo vsi enake motorje)
Rujevit
21. 09. 2019 15.45
+24
bogdajmir - in kateri so ostali štirje od teh petih? Sicer pa, ce kdo želi gledat dirke na enakih motorjih, se preprosto izognite MotoGP razredu in glejte le Moto2. Tam imajo vsi enake agregate in elektroniko. Blizje enakim pogojem, kot je to, v svetovnem merilu ne boste nasli.
9474
21. 09. 2019 16.48
+20
V idealnem svetu bi bilo marsikaj drugace, tudi za nas... V realnem svetu je pa mm trenutno top dirkac, ce ti je vsec ali pa ne... Takle mamo...
Uporabnik1408352
21. 09. 2019 14.13
-1
Druge težave za hondo ni, razen če se Marquez poškoduje, npr za 1 sezono. Če je to način da vse vložiš v enega dirkača, potem Honde ne vodijo preudarni Japonci ampak jo je prevzel nori Puig. V primeru tega scenarija bo Puig želel Lorenca za BFF, samo zna biti ta želja enosmerna...
Roko66
21. 09. 2019 15.25
+4
Spark
21. 09. 2019 14.06
+18
Ko je Honda tako super,kje je pa Lorenzo?Daj ne pišite bedarij!Kar pišejo strokovnjaki v tujini,noben ne sledi ali kaj?Problem ni motor problem je motorist!V svetu je gledanost padla že skoraj na polovico.Gledavci obožujejo akcije..odkar je Markez predober ni več zanimivo.To je realnost.
bogdajmir
21. 09. 2019 15.23
-24
Morda ker v enega izmed voznikov vlozijo vse, drugemu pa dajo slabse materiale? Saj se bos se naucil.
gcek
21. 09. 2019 13.52
-19
Svašta
21. 09. 2019 12.26
+36
A potem je tut Stonerju,Marquez Hondo šraufal....Pač je fant super talent in prej ko si boste to priznal lažje vam bo....
Otancici
21. 09. 2019 12.45
+31
Ja res, Honda ja ze 2010 zacela pripravljati motor Markiju za sezono rookyja 2013, kateri je pol dobesedno pometel celo konkurenco. Lahko si tukaj “ strokovnjaki muha in Co.” visajo libido s pomanjsevanjem Markija a tu smo pred nezemeljskim bitjem, kateri je postavil MotoGP na nivo, kateri je ostalim pilotom se danes neznanka.
nightifly
21. 09. 2019 11.30
-53
Honda je enostavno iz drugega planeta ,ce realno pojmujem metaforizem . To kar zmore ta motocikel je nepojmljivo . Zato tak naskok v tockah niti ne preseneca .
Medo72
21. 09. 2019 11.40
+45
Saj si tud ti iz druzga planeta in me tvoj komentar sloh ne preseneča.
AyrtonS
21. 09. 2019 12.00
+32
hahah...in vse ostale Honde to tudi dokazujejo kar ti mušica trobezljaš,..svašta
eisen kreuz
21. 09. 2019 12.07
-18
honda je narejena totalno po meri za markezou stil voznje in to jim je zelo dobro uspelo kar se tice pa drugih hondinih voznikou ti hondo bore malo brigajo dokler zmagujejo in jih ne briga ce jim motor ne pasa ze pedrosa je mel probleme z tem motorjem in je veckrat povedal da mu ne ugaja sam ga ni nobeden poslusal ker je honda vse moci vsmirla v markeca in tisti ku rece da je honda slaba na podlagi rezultatou drugih pilotou se zelo moti honda je in je bila top motor .
Die einemaister
21. 09. 2019 12.58
-16
Tudi Barichello je imel enakega Ferrarija kot Schumacher, seveda samo napis in podobo.
9474
21. 09. 2019 16.52
+12
Honda je super motor, to ne morr noben zanikat... Ni pa vsemogocen, kot ga opisujejo nekateri tu na tem forumu... Tisto malo razlike pa doda dirkac in to je mm... In seveda da bo honda cim bolj ustregla vlecnem konju, ne pa nekomu, ki se z enakim motorjem vozi na 10 mestu... Enako je pri vseh ekipah...
maxspeed
21. 09. 2019 18.48
+6
🙄😳dobiš hondo, ampak potem si jo pa moraš pa vsaj malo prilagodit po svojem gesmacku, a ne😏
sloeki70
21. 09. 2019 20.24
+3
Yamaha je enostavno najbolj vodljiv in miren motor, ki odgovarja vecini dirkacev, tehniki pod pritiskom v46 so motor izpilili do potankosti, zato tudi vse vec dirkacev Yamahe med prvimi !
RV6
21. 09. 2019 21.03
+0
To kar zmore Marquez s tem motociklom je nepojmljivo. Treba je znat in upat