MotoGP

Quartararo najhitrejši na prvem, Marini pa na drugem prostem treningu pred VN Valencije

Valencia, 04. 11. 2022 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.B., M.J., Ž.K.
Komentarji
81

Poslednji dirkaški konec tedna tekoče motociklistične sezone. Francesco Bagnaia je pred uspehom kariere. Če nedeljske dirke za VN Valencije ne bo končal slabši kot 14., bo zagotovo osvojil svoj prvi naslov prvaka v razredu motoGP. Italijan kljub odličnemu izhodišču pred zadnjim dirkaškim vikendom sezone ostaja z nogami trdno na tleh. V najšibkejšem razredu moto3 je najboljši čas uvodnega treninga postavil svetovni prvak Izan Guevara, na drugem je bil najboljši Japonec Tatsuki Suzuki. V moto2 je bil zjutraj najbolj razpoložen Španec Augusto Fernandez, popoldne pa njegov rojak Pedro Acosta. V kraljevem pa je bil dopoldne pred vsemi Francoz Fabio Quartararo, ki je tako vrgel rokavico Bagnaii, popoldne pa je bil najhitrejši Luca Marini. Vodilni v skupnem seštevku je v petek dopoldan postavil šele 17. čas, popoldan pa 9.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia ali Fabio Quartararo?
    02:11
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia ali Fabio Quartararo?
  • Vrhunci prvega prostega motoGP v Valencii
    10:28
    Vrhunci prvega prostega motoGP v Valencii
  • Vrhunci prvega prostega moto3 v Valencii
    04:16
    Vrhunci prvega prostega moto3 v Valencii
  • Iz 24UR: Quartararo in Bagnaia v zadnji boj za naslov svetovnega prvaka MotoGP
    02:10
    Iz 24UR: Quartararo in Bagnaia v zadnji boj za naslov svetovnega prvaka MotoGP
  • Iz 24UR: Epilog prvenstva MotoGP
    02:00
    Iz 24UR: Epilog prvenstva MotoGP
  • Pogovor z Gabrom Keržišnikom pred zadnjo dirko sezone
    05:23
    Pogovor z Gabrom Keržišnikom pred zadnjo dirko sezone
MotoGP – VN Valencie
MotoGP – VN Valencie FOTO:

Podaljšani dirkaški vikend v Valencii so tradicionalno odprli "predstavniki" najšibkejšega motociklističnega razreda moto3. Če je v moto2 in v kraljevem motoGP še vse odprto v boju za naslov svetovnega prvaka za tekoče leto, pa je v najšibkejšem vse že predčasno odločeno. Novi svetovni prvak je že dirko pred koncem sezone postal Španec Izan Guevara, tako da bo dirka na stezi Ricardo Tormo bolj prestižna, oziroma bo v ospredju boj za konstruktorske točke in tudi boj za preboj na zmagovalni oder v skupnem seštevku. Dirkače je v petkovo jutro prvega prostega treninga popeljalo prijazno vreme, pokukali so tudi že prvi sončni žarki, pa tudi sicer je vremenska napoved za podaljšani dirkaški vikend več kot obetavna. 

Napovedujejo se suhi prosti treningi, kvalifikacije in tudi nedeljsko osrednja dirka. Spomnimo, zadnjo dirko najšibkejšega razreda je presenetljivo dobil Britanec John McPhee. Mladi Škot je bil nekoliko hitrejši od Japonca Ayumija Sasakija. Španec Guevara, ki si je že dve dirki pred koncem zagotovil naslov prvaka, se na tej dirki ni vključil v boj za zmago. Je pa Guevara prepričljivo začel podaljšani dirkaški vikend v Valencii, saj je postavil daleč najboljši čas prvega prostega treninga in tako najavil, da bi se rad od sezone, ob že zagotovljenem naslovu, poslovil tudi s prestižno zmago. Drugi prosti trening je v najšibkejšem razredu močno premešal karte. Prvi čas drugega je uspel Japoncu Tatsukiju Suzukiju, za njim pa sta se zvrstila Italijan Dennis Foggia in Španec Carlos Tatay. Najhitrejši v dopoldanskem času in hkrati novopečeni prvak Guevara je bil na popoldanskem treningu bolj v ozadju in je postavil enajsti čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo hiter na prvem, Marini na drugem, Bagnaia pa se je le 'ogreval'
Dirkaču Ducatija Francescu Peccu Bagnaii za zmagoslavje v SP manjkata dve točki, saj je njegov tekmec Francoz Fabio Quartararo zadnjo dirko v Sepangu končal na tretjem mestu. Branilec naslova zdaj za Italijanom zaostaja za 23 točk. Drugo mesto je v Maleziji osvojil še en dirkač Ducatija, Enea Bastianini. Quartararo mora zdaj v Španiji obvezno zmagati, saj ima še teoretične možnosti za ubranitev naslova. Medtem pa Italijanu na drugi strani za prvi naslov v kraljevskem razredu zadostuje že uvrstitev med prvo deseterico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To bi bila tudi prva Ducatijeva zmaga v SP po letu 2007, ko je slavil Avstralec Casey Stoner. Da Francoz še ni povsem izgubil upanja napoveduje prvi prosti trening na dirkališču Ricardo Tormo. Quartararo  se je odlično odrezal s prvim časom jutranjega treninga, Bagnaia, ki pa dirkalnika ni privijal do konca, je trening končal na 17. mestu. Če bi se podoben razplet zgodil tudi na nedeljski dirki, bi Francoz ubranil lanskoletni naslov. A težko je verjeti, da se bo razplet uvodnega prostega "preselil" tudi na nedeljsko dirko. Je pa za garažo Yamahe spodbudna vest, da je njen dirkač spet krojil vrh, kar na zadnjih preizkušnjah ni bil ravno primer. Drugi prosti trening je spremenil razmerja moči. Najhitreje se je "peljal" Italijan Luca Marini, za njim pa sta se zvrstila Španec Jorge Martin in Avstralec Jack Miller. Quartararo, najboljši v uvodnem petkovem programu, je tokrat zabeležil osmi čas, Bagnaia pa je bil malce hitrejši kot zjutraj in je zasedel deveto mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fernandez pokazal, da misli resno
Španec Augusto Fernandez je s četrtim mestom v Maleziji prevzel vodstvo v razvrstitvi SP. Prehitel je doslej vodilnega Japonca Aija Oguro, ki je v zadnjem krogu dirke v Sepangu, ko se je do konca boril za zmago, po nepotrebnem tvegal, padel in ni končal tekmovanja. Valencia bo ustoličila novega prvaka in če je soditi po jutru, bo dan v znaku prav Augusta Fernandeza. Ta je bil na petkovem jutranjem treningu najbolj prepričljiv in dal vedeti, da ga v nedeljo zanima zgolj in samo osvojitev laskavega naslova svetovnega prvaka. Spomnimo, v Sepangu je sicer zmagal Italijan Tony Arbolino. Po 19 od 20 dirk je Fernandez vodilni (251,5 točke) in ima tako 9,5 točk prednosti pred Oguro (242 točk).

Fernandez je dobro treniral tudi na popoldanskem prostem treningu, ki ga je zaključil na drugem mestu. Hitrejši od vodilnega v skupnem seštevku je bil le nejgov rojak in moštveni kolega Pedro Acosta. Za njima je bil še tretji Španec in sicer Alonso Lopez, medtem ko je bil Ogura šele enajsti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bagnaia brani, Quartararo mora napasti z vso silo
Pred dirko za VN Nizozemske v Assnu konec junija je imel Fabio Quartararo na vrhu skupnega seštevka že velik 91 točk prednosti pred Francescom Bagnaio. Kazalo je, da bo Francoz mirno prišel do drugega zaporednega naslova, a je Italijan na ducatiju v drugem delu sezone prišel v sijajno formo. Na zadnjih devetih dirkah je zbral 114 točk, kar je v zadnjih štirih letih uspelo le še Marcu Marquezu v sezoni 2019. Na drugi strani je Quartararo v tem času le štirikrat stal na stopničkah in zabeležil prav toliko ničel, zaradi česar ima pred zadnjo dirko velikih 23 točk zaostanka za vodilnim Italijanom.

"Vsi vemo, da je motoGP svet presenečenj, kjer se lahko zgodi vse. Moja glavna naloga je, da garam kot vedno. Vedno rad tekmujem in tudi tokrat se bom boril za najvišja mesta, če bom le imel priložnost," je pred začetkom dogajanja v Valencii, kjer je bil najboljši v lanski sezoni, povedal Bagnaia. Kot to počne že celotno sezono, je Italijan znova pohvalil motocikel, ki so ga zanj pripravili v Ducatijevi garaži: "Ta steza nam zagotovo ustreza. Letošnji motocikel je sijajen. Mislim, da smo v primerjavi z lani naredili ogromen korak naprej, sploh kar se tiče vodljivosti." 

Bagnaia je pred petkovimi prostimi treningi govoril tudi o vzponih in padcih, ki jih je doživel v letošnjem letu. "Na začetku sem delal napake, ker sem bil pod pritiskom. Vedno, ko sem se znašel v pesku, je bilo to zato, ker sem vozil na polno v boju za najvišja mesta. Nato smo se z ekipo usedli in skušali analizirati, zakaj se mi to dogaja. Mislim, da mi je to pomagalo, saj sem v zadnjem času vozil veliko bolje," je še razkril 25-letnik, ki bo v nedeljo, če ne bo prišlo do senzacije, vpisal rezultat svoje kariere. 

Spored zadnjega dirkaškega vikenda sezone.
Spored zadnjega dirkaškega vikenda sezone. FOTO: 24ur.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
05. 11. 2022 12.30
-3
"Markec ,pa ne se polomt , da bos lahko cel za drugo sezono . To bi pa rad videl..."...👉🏻... Zelo lepe želje.... tudi če niso iskrene . Tudi mi upamo....ker....☝🏻....lahko se hitrega dirkača , kot je 🟠MM93 nauči voziti bolj preračunljivo...ne da pa se počasnega dirkača kot je bil 🟡Valentino Rossi naučiti, da bo hitrejši😏😏😏
Kaktus-x
05. 11. 2022 13.42
+4
Tako kot ti nikoli ne boš razgledan, votlina ne dovoli, podobno kot recimo pri Muciju.
Night fly
04. 11. 2022 21.52
+16
Oglasil se je tudi MM ,ki pravi , da je res flopnil na tla dvakrat , to pa zato ,ker je sel v tveganje . To isto taktiko bo uporabil tudi jutri in na dirki . ..............Markec ,pa ne se polomt , da bos lahko cel za drugo sezono . To bi pa rad videl .......!!!Komaj cakam 2023.
herr catz
05. 11. 2022 10.37
-2
Ni nam vseeno
05. 11. 2022 12.25
-3
Mi smo komaj čakali leto 2013...potem pa nam ni bilo več treba čakati
superjezek
04. 11. 2022 21.38
+13
Oba sta dobra naj zmaga katerikoli bo super. Eden je od Rossija varovanec, drugi je Rossi vzornik.
Night fly
04. 11. 2022 21.42
+14
Imate tudi prav ,,, vseeno pa sam zelim zmago Bagnaia-i ,zasluzi si jo .
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 21.13
-15
Zanimivo, da tudi Loris Reggiani ve, da nikoli ne moremo točno vedeti , koliko resnice je v izjavah dirkačev glede zdravstvenega stanja ....ali ves čas malo pretiravajo , da imajo morebitno opravičilo ob slabših rezultatih ali pa obratno, da požanjenjo potem na račun tega še več hvalospevov ob uspehu …👉🏻...take stvari je v vsej svoji karieri brez sramu počel 🟡Valentino Rossi a večinoma negativno pretiraval predvsem v slabostih tehnike, svoje ekipe, drugih dirkačev skratka vseh razen njega...včasih po dirki, včasih že pred dirko .....po drugi strani pa razume da nam dolžina okrevanja da vedeti, resnost poškodbe....A nas opozarja in da ponovno vedeti, da 🟠 Márquez za zmago ne potrebuje vrhunske forme. To je Loris lepo povzel , ki očitno pozna ves enkratni potencial MM kot dirkača in njegovo prevladujočo vlogo v paketu.... kljub temu, da Loris tako kot večina zna »brati« konstruktorsko lestvico in da je Honda očitno kot dejavnik celo slabša od zdravstvenega stanja MM v celotnem paketu , ga to ne zavede in pravi : "Zame bo naslednje MM leto med tistimi, ki se borijo za naslov. Ne bo zmagal tako zlahka kot včasih, a teh 90 do 95 odstotkov bi lahko bilo dovolj" ....Loris Reggiani , večina nas to ve a je vseeno lepo "slišati" ...
Xyz2023
04. 11. 2022 20.48
+15
Matematika ne gre skupaj… Bagnaia potrebuje le 2 točki in to samo če Quattararo zmaga! Zakaj potem potrebuje uvrstitev med prvih 10? Lahko je 14.
cbrman
04. 11. 2022 19.06
-12
popstarr
04. 11. 2022 18.35
-13
Vsi hejterji legend MMja in VRja. Ta dva sta bila edinstvena vsak v svojem obdobju, eden je še, pa čeprav je verjetno na koncu kariere. Njuna brata sta v Motogpju samo zaradi njunih imen, Alexa je verjetno Honda odslovila zaradi zanič rezultatov, Luka pa ima srečo, da sedi v ekipi svojega brata, ker drugače ne bi imel možnosti drugo leto z Ducatijem, saj ni enega omembe vrednega rezultata, razen danes na enemu FP.
Night fly
04. 11. 2022 19.04
+13
popstar ,,,, Luca ima sreco ? Po cem sklepate ? Alex Markec je imel sreco ,da je pristal v Hondi zaradi MM ? Skoraj ne bi rekel in verjel .Veste , moramo se vsi skupaj enkrat posloviti od socialisticnega misljenja , ki je res prevec dobrohotno poskrbelo tudi za najbolj revne ,,,toda tudi za lene in oportuniste -vsaj v Jugi . Glejte , Motociklizem na najvisjem nivoju ,kar Moto dirkanje jé ,ne oprosca napak . Tu se vrtijo stotine milionov denarja , se bolj pa je pomemben financni vidik komercialne siritve tega fenomena v svetu . Na koncu koncev ,gre za prodajo stotisocev motorjev in vsega ostalega kar spada zraven ...... in vi mislite ,da bi Luca dobil sedez v mostvu samo zaradi zlahtnih vezi? Tezko verjetno . Normalno ,da je pri odlocitvi dveh enakovrednih dirkacev vpleten tudi ta faktor , ampak na koncu mora zmagati samo prava profesionalna odlocitev . In ce je Luca danes odvozil krog kot je treba , je to tudi njegova zasluga -poleg bolida . Kaj mislite ,a ni tako? Veste kaj pomeni za lastnika te skupine VR - moto GP ,Valentina ,da ze prvo leto zanje dobre rezultate ? Ste sploh kaj spremljal npr . Luco ,pa Bezzecchija ,Bastianinija , Fabia , Bagnaio , tudi Martina zadnjih nekaj let ? Veste kaj o njihovem stilu voznje , ....etc etc . ? Lahko se pohvalim ,da sem o vseh teh fantih zadnja leta pisal hvalevredno ,ko so se vsi bili v nizjih razredih , toda talent je bil nam nekaterim viden ,,,,,, in kot vidite , je Fabio svetovni p. , letos je se vedno lahko , ostali se pa tudi priblizujejo vrhu , oz . so ze na vrhu , manjka samo potrditev . Mislim ,da je treba gledati dirke tudi drugace ,ne samo tako,da isces nekaj kar ne obstaja , pa tudi ce obstaja ,je za to opravicljiv razlog . In ce to pomeni biti brat nekomu ........ je kaj narobe ? Takemu lahko vsaj verjames . Brata Markec kot vemo nista tako povezana . Tudi to ni nic narobe . Alex M . isce ze ves cas sam svojo pot ,in je cisto v redu decko .
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 20.27
-13
+++ Seveda 😔a mi navdušenci vsaj mislim, govorimo raje o športni strani motoGP-ja...Kaj in koliko so milijoni pomenili za 🟡Valentina Rossija , da se je še na stara blamiral si lahko v glavnini pokrijemo radovednost s 112M utajo za par let. Milijoni so pomembni za proizvajalce se strinjam, a mi motoGP ne gledamo zaradi milijonov in zaslužkov, prodanih motorjev in čepic. ...Ko se poženejo s starta me ne zanima , kolikšen bo zaslužek proizvajalca....mogoče sem neumen a jaz dirk ne gledam drugače in jih ne bom gledal drugače....👉🏻... Brata Marquez pa nista povezana ? Saj sinova gospe Palma nista niti brata...Verjamem, da so vsi na motorjih tam predvsem zaradi kvalitet , vsekakor pa tudi ni povsem isto, če se pišeš "prav" ali ne a to je v vseh športih vsaj na začetku....
herr catz
04. 11. 2022 21.08
-12
Lessi...dej se umir s tem romani...pa kter tole bere.
User1953555
04. 11. 2022 16.48
+13
forza pekoooooo
mojcd
04. 11. 2022 16.40
-1
Pri teh zaostankih in 6 Ducatijev v top 10 Fabio pac ne more nic. To je dejstvo. On MORA zmagati, pa tudi ce zmaga se lahko Pecco samo sprehidi zadaj
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.53
-11
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.58
-9
In nazadnje se je moral 2006 samo sprehoditi zadaj Valentino Rossi
Jože Stari?
04. 11. 2022 17.33
+10
lej, model najraje ne komentiram ampak si mislim svoje, samo ti si pa že tako odvraten da glava peče. pa ne vidiš da si navadna kanta za minuse. daj poišči si pomoč.
herr catz
04. 11. 2022 17.53
-13
Kaktus-x
04. 11. 2022 17.56
+11
Kaj kanta? ...deponija za minuse, sam mu nima kam kapnt kaj to pomeni.
cbrman
04. 11. 2022 18.51
-12
Ravno sprehod od zadaj, lahko Pecco stane naslova prvaka...Dirkati mora čim bližje vrhu , kjer ga drugi dirkači na Ducatijih lahko ščitijo... Quartararo bo imel težjo nalogo, dirkati mora namreč na zmago, na naslov pa lahko upa samo, če bo Pecco pridirkal v cilj 15. oziroma ne bo uvrščen...
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.33
-17
Če uporabim nekaj iz brezplačnih vsebin .........................prav zanima me ,ce ta ---Kaktus res ima toliko casa in volje ,da kot avoltoius cepi na neki skali in caka na mimoidoce ...........nas ?
Lucky
04. 11. 2022 16.32
-9
Čist OK bo, če tale Pecco osvoji naslov. Že zarad vseh navijačev Ducatija, na tem portalu. Res, da so včasih že malo obupali, ampak ostali zvesti znamki. Za razliko od gospoda iz Švice in jezdića, ki menjata vsako nedeljo, ko je dirka. Gospod iz Švice ocenjuje, da je imel Pecco smolo. Sam pa pravi, da je vozu na polno. Gospod iz Švice, ki se seveda spozna na materijo, bi nam lahko razložil razliko med vožnjo na polno in tisto preko limita. Torej Pecco sedaj, ko zmaguje, ne rabi več vozit na polno?
Semek
04. 11. 2022 16.31
+14
A ta ko pise clanke, je sploh gledal treninge?
mojcd
04. 11. 2022 16.41
+11
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.23
-16
Nekdo se ne spomni spodaj ob 15:30 da bi se še kdo v zgodovini dirkanja tako smešil na najboljši Hondi ? 👉🏻 Kaktus ste pomislil kdaj na zadnjega 3x prvaka z Yamaho ...JL99 v sezoni 2019 z 28 točkami ali pa to smatrate za uspeh?🥴🥴🥴
Lucky
04. 11. 2022 16.26
-13
Njemu je uspeh menjavanje profilov. Boljš bi blo, da komentira hokej. Tam pravjo temu leteće menjave.
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.30
-16
Potem bi bil moj zgornji komentar zanj body check ?
Lucky
04. 11. 2022 16.36
-15
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.00
-16
Ko je nekdo , ki pa sebe vidi kot objektivnega komentarja , podal svoje mnenje , da 🔴 Ducatijem pomaga tehnika, 🟠Marc poskuša ta manjko izenačit z bolj drznim dirkanjem, kar večkrat privede do padca. Tudi Fabio dosega več, kot mu omogoča motor......👉🏻....29 od 30 Slovencev , vključno s Slovenci v tujini, je 👍🏻 pohvalilo komentar in se brezkompromisno pridružilo izbranim besedam @Night fly-ja : " ,,,,,,,,,,, no comment ,,,,,,samo ++++++++ " ....In kaj lahko dodam jaz ?...Nič, le .....Hvala obema
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 15.31
-21
Sicer kdorkoli bo prvak si bo naslov zaslužil, ker drugače bosta posredovala FIM in predvsem švicarski CAS kot vedno , ko gre v športu za dogodke , ki ne sodijo v šport. Zelo verjetni uspeh Pecca 🔴 Ducatiju ne bo povrnil lastništva 😔, ki ga je zapravil z dvema katastrofalnima letoma, ki so se prelile v stalnico prav 🟡Valentino Rossi .... 👉🏻.... bo pa naslov obliž na rane in pridobitev pri samozavesti 🔴Ducatija... da je lahko z italijanskim motorjem prvak tudi italijanski dirkač , če je vsaj malo nad povprečjem
motorist_mb
04. 11. 2022 15.09
+17
Duce FP2 Q zbil voljo za zmago v nulo 😁
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 15.19
-18
Prvenstvo bo končano, ko bo končano...teoretično si še lahko kdo od vodilnih na dirki prisluži črno zastavo ali izgubi vse točke sezone...☝🏻...Ne smemo pozabiti Stonerja, ki je rekel, da bi kdorkoli drug dobil nemudoma črno zastavo, da o odvzemu vseh točk prvenstva ne omenjam...To možnost omenjam ravno zaradi nešportnih potez 🟡Valentina Rossija v preteklosti, ko se mu je gledalo skozi prste in se mu znova in znova neopravičeno punujala borba za naslov....je pa res minimalna možnost še posebej, ker letos v karavani motoGP enostavno ni več takšnih dirkačev
Kaktus-x
04. 11. 2022 15.30
+15
Lažnivc, verjamem da je tudi Dorni nerodno sprejeti sankcije odvzem vseh točk Kilavemu Podležu93, saj ima res smešno nizko biro točk, ne spomnim se da bi se še kdo v zgodovini dirkanja tako smešil na najboljši Hondi.
Night fly
04. 11. 2022 15.41
+15
Ducati je fantasticen motor , ima pa tudi tehnicno ozadje -podporo , obenem pa tudi dirkace , ki ta motor spravijo v ospredje . To lahko vsi vidimo . Yamah a pa ---- kaj vem ,po zacetnem odlicnem startu letos ,je Q. obstal in Bagnaia mu je iznicil 91 pik prednosti , to je katastrofalno za Yamaho . Ze kar dolgo let ne razumem vseh teh nihanj v boxih Yamahe , kot tudi razvojno strategijo . Fabio je super dirkac , favorit , in letos bi z ´´ lahkoto´´ ubranil vse napade Ducatijev , posebno se ,ker veliko stevilo Duc-ov pomeni razprsenost tock . Izgleda ,da je Pecco opravil enkratno delo ,kljub smoli ,ki se ga je drzala . Toda se ni konec . Pecco naj vozi pametno ,saj si letos zasluzi naslov v vseh ozitrih .
herr catz
04. 11. 2022 15.47
-15
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.07
-15
🔴Ducati je močan in fantastičen odkar je v motoGP...ni pa imel dirkačev, ki bi ta motor spravila v ospredje ( Stonerja ni.... Markec je pri Hondi ) 🟡Valentina Rossija pa tudi ne omenjamo več že 10 leto kot dirkača, ki bi lahko kaj naredil z motorjem, ki je imel vseskozi prednost v tehniki
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 16.17
-15
👉🏻 Kaj pa zadnji 3x prvak z Yamaho ...Lorenzov Jorg v sezoni 2019 z 28 točkami ?🤢🤢🤢🤢🤢😡
mojcd
04. 11. 2022 16.41
-2
mojcd
04. 11. 2022 16.42
-6
Lepo te prosim ce pa tole zaserje 8 vitezov ducatija, potem pa ne vem…..naj gredo na grobnik nazaj za tablo
sloeki70
04. 11. 2022 18.38
-10
madridista07
04. 11. 2022 18.40
-11
Kaktus glede na to koliko dirk je odpeljal Marc ima kar veliko točk.... 😀 S
Night fly
04. 11. 2022 15.02
+20
Nieto je opravil veliko delo v boxu VR -garaze , in jasno tudi Luca M. V prvem letu v moto GP................ to pa je fantasticno . Ja , to pomeni veliko .
herr catz
04. 11. 2022 15.37
-13
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 15.41
-17
Pa imamo spet švicarski referendum😄😄😄 , kot ga je poimenoval gospod iz Švice v enem od svojih prejšnjih profilov
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 14.43
-25
Tudi Alex Markec je Hondi rekel -NE ,oz. Bye ......Pa je pogumen mož ? 🙄...Seveda je pogumen, kot vsi dirkači v karavani ( letos to že lahko trdimo )...samo ni pogumen iz tega razloga😜...👉🏻...Če iščemo najbolj pogumnega v karavani zadnjih let je to vsekakor gospod Razvan Razali. Lastnik ekipe, ki se je brezkompromisno znebil tudi pokrovitelja samo zato, da se (nas ) je rešil kilavega 🟡Valentina Rossija, ki mu ga je Petronas podtaknil kot otroku podtakneš Črnega Petra. Vedno skromen Razali seveda vztrajno zavrača zasluge in pohvale , ki jih je s tem naredil vsej karavani in pravi, da to ni pogum..." Dedc naredi, kar mora dedc narediti "....Ko je nazadnje tudi John Elkann dal odločen NE 🟡Valentinu Rossiju pri 🔴Ferrariju tudi ne moremo reči, da je zato pogumen mož...pogumen ne bi bil tudi če bi rekel JA 🟡Valentinu Rossiju pri 🔴Ferrariju, ker pogum in neumnost ne smemo zamenjevati ...sta ponavadi zelo blizu skupaj a se ne mešata....
Jezdimir
04. 11. 2022 15.13
+14
Lažnivc a veš da se mi smiliš, ujetnik si lastnih laži in izmišljotin, kot tak pa nisi dobrodošel v današnji družbi, si ubogi izobčenec ki si tukaj celi rane...hehehe
herr catz
04. 11. 2022 15.38
-15
K ti si pa dobrodosel...uboga tvoja druzba ....
toti mišek
04. 11. 2022 14.36
+20
V nedeljo se zna zgodit, da bo precej peska v luftu!
Night fly
04. 11. 2022 14.19
+15
razni schatz-i in podobni priveski naj se raje vprasajo kaj je z njihovim poznavanjem tega sporta ........samo bevskanje se ne pomeni ,da kaj razumejo . To je pa tudi vse kar pocnejo .... napisati eno samo pozitivno misel o dirkanju in jo podkrepiti s podatki in kredibilnimi mnenji je za njih Indija Koromandija , izgubljen svet za devetimi gorami . Za komentiranje mora imeti clovek jajca in kredibilnost v poznavanju materije .
herr catz
04. 11. 2022 14.34
-17
Lessi.....le kdo te jemlje resno.. ampak zadnj stavek pa zmaga.... Verjetno to sebe opisujes
Ni nam vseeno
04. 11. 2022 14.52
-18
👍🏻FIM in CAS sta recimo za sezono 2015 povedala svoje in sta si stvari razlagala, kot si jih morata....če to ni nekaj pozitivnega, potem ni nič...ko se ena zveza, ki se spozna na ta šport, ker ne govorimo o plavalni zvezi Mongolije, nekaj odloči in potem ko še to "švicarji " potrdijo po nekaj minutah...ni več kaj debatirati...🤐😶
Jezdimir
04. 11. 2022 15.15
+14
Rossi ti je nočna mora, najbrž zato ker je Markeca osmešil, ko ga je dal ležat...hehehe
herr catz
04. 11. 2022 15.39
-14