MotoGP

Quartararo po prvi zmagi v sezoni: Bil sem pod hudim pritiskom

Algarve, 25. 04. 2022 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec naslova svetovnega prvaka v kraljevem motociklističnem razredu motoGP, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha motoGP), je po prvi zmagi v novi sezoni na dirki za VN Portugalske priznal, da mu po nekoliko slabšem vstopu v sezono ni bilo lahko ujeti pravih občutkov. "Spraševal sem se, kaj počnem narobe. Vedno je lažje nekaj osvojiti kot ubraniti, tega se dobro zavedam, a kljub vsemu na začetku sezone nisem pričakoval toliko težav," priznava francoski motociklistični zvezdnik.

S prvo zmago v sezoni se je Fabio Quartararo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na vrhu točkovno izenačil z Álexom Rinsom iz moštva Team Suzuki Ecstar (oba po 69 točk) in tako napovedal, da ga še kako zanima ubranitev naslova svetovnega prvaka iz prejšnje sezone.

"Že po uvodnih prostih treningih sem imel dober občutek, da bi se tokrat lahko izšlo za vrhunsko uvrstitev. Na dirki sem bil na najvišji ravni od samega starta, ko sem hitro ušel tekmecem, nato pa vodstva nisem več izpustil iz rok. Ta zmaga mi ogromno pomeni, saj je prišla po nekoliko slabšem vstopu v sezono," je z velikim olajšanjem priznal aktualni svetovni prvak, ki sicer ne ve natančno, kaj je manjkalo na začetku sezone. "V prvi vrsti je treba priznati, da je konkurenca iz sezone v sezono močnejša. Vsak si želi nekega dne stati na najvišji stopnički in se veseliti naslova svetovnega prvaka. S tem se namreč zapišeš v svetovno motociklistično zgodovino, toda zmagovalec je lahko le eden. Ko braniš naslov prvaka, te želijo poraziti na vsaki dirki, jaz pa sem se znašel v položaju, v katerem še nisem bil. Vedno je lažje nekaj osvojiti kot ubraniti, tega se dobro zavedam, a kljub vsemu na začetku sezone nisem pričakoval toliko težav. Točno določenih razlogov za slabši začetek pa ne morem izpostaviti, saj jih ne poznam. Verjetno je bil skupek vsega in moje napake, seveda."   

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) se  je s prvo zmago v novi sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva izenačil z Álexom Rinsom (Team Suzuki Ecstar) na vrhu skupnega seštevka.
Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) se je s prvo zmago v novi sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva izenačil z Álexom Rinsom (Team Suzuki Ecstar) na vrhu skupnega seštevka. FOTO: AP

Najboljše motocikliste sveta čaka nova preizkušnja že prihajajoči konec tedna, ko se bodo potegovali za točke svetovnega prvenstva na dirki za VN Španije v Jerezu. 

"To bo nova lepa priložnost, da potrdim vzpon forme. S to zmago v Algarveju sem dvignil raven samozavesti in posledično mi bo odslej lažje tekmovati. V zadnjih dneh sem bil pod hudim pritiskom, saj sem se nenehno spraševal, kaj počnem narobe. Verjamem, da se bomo v ekipi znali pripraviti na nove razmere," je še dodal zadovoljni Quartararo

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
26. 04. 2022 11.04
+7
Glede na to ,da Miller vedno bolj siri svoje nezadovoljstvo v boxu Ducatija ,(kaj-pak letna apanaza) , je slisati tudi vedno bolj pogoste govorice ,da bo Ducati na ta motor povabil Bastianinija akr bi bilo se najbolje .
popstarr
26. 04. 2022 12.08
+9
Milee je ob koncu sodelovanja žalil tudi Hondo, zgleda da je konec z njim tudi na Ducatiju.
mcurry
25. 04. 2022 16.14
+10
Edn je pod dvojnim hudim prtiskom
Ici
25. 04. 2022 14.49
+0
Kakšni komentarji, nevredni svetovnega prvaka.
motorist_mb
25. 04. 2022 14.44
-5
Duce te čaka 😁😁😁