MotoGP

Quartararo: Dirka je bila zame prava mora

Portimao, 08. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je svojo vladavino prvaka motoGP začel s padcem na VN Algarveja. Francesco Bagnaia pa je s tretjo zmago na zadnjih šestih dirkah napovedal zahteven boj v naslednji sezoni. Francoz se zaveda, da bo njegova Yamaha v letu 2022 morala biti veliko hitrejša.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Predzadnjo dirko zaznamoval Bagnaia
    01:52
    Iz 24UR: Predzadnjo dirko zaznamoval Bagnaia
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia slavil zmago
    02:04
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia slavil zmago
  • Vrhunci dirki razreda moto2 Za VN Algarveja v Portimau
    02:25
    Vrhunci dirki razreda moto2 Za VN Algarveja v Portimau
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Algarveja
    02:06
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Algarveja
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Algarveja v Portimau
    05:26
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Algarveja v Portimau

Fabio Quartararo je na prvih 12 dirkah zmagal petkrat in trikrat osvojil tretje mesto. Na zadnji petih dirkah se je na podij uvrstil zgolj dvakrat. Na VN San Marina in VN Amerike je osvojil drugo mesto. Francoz se zaveda, da s takimi predstavami v prihodnji sezoni ob vse hitrejšem Marcu Marquezu in samozavestnem Francescu Bagnaiu ne bo imel veliko možnosti za ponovitev naslova.

'Nemogoče je bilo, da ju prehitim'

Padec na VN Algarveja je bil za Francoza, ki je bil letos izjemno konstanten, prvi na letošnjih dirkah. "Točno vem, kaj se je zgodilo pred padcem, prepozno sem se odzval in padel. V glavnem dirka je bila zame prava mora. Ves čas sem bil za Ducatijema in nemogoče je bilo, da ju prehitim. Ko zaostajaš in si na meji, ker poskušaš prehitevati, je zelo frustrirajoče. Nisem mogel biti boljši. V pospeških in končni hitrosti za njimi preveč zaostajamo," se težav svoje Yamahe dobro zaveda Quartararo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Mislim, da moramo najti rešitev za naslednje leto'

Zadnja dirka sezone v Valenciji zanj rezultatsko ni pomembna, kljub temu pa se Francoz zaveda, kje bi lahko napredoval. "Naslednji konec tedna se bom bolj posvetil kvalifikacijam. Mislim, da mi je letos veliko pomagalo dejstvo, da sem kar 14 dirk začel s prve vrste. Takoj, ko se znajdeš v tako slabem položaju (sedmi štartni položaj) je preveč zahtevno. Moramo najti hitrost in moč, karkoli že potrebujemo," je svojo željo po napredku jasno izrazil Quartararo.

Na koncu je se 22-letnik ozrl tudi proti bolj daljni prihodnost: "Mislim, da moramo najti rešitev za naslednje leto."

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: MotoGP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
08. 11. 2021 19.17
+3
Zasluzil si je letosnji naslov glede na konstanco, vceraj je bil.sploh njegov 1.odstop letos
boris senica
08. 11. 2021 15.23
-5
Sigurno je, da si je Fabio letos naslov zaslužil. Vsaka porimerjava z Marcom pa je za enkrat še nepomembna z ozirom na število osvojenih naslovov. Vprašanje pa je koliko korajže in hitre vožnje bi Fabio imel z tako nemirnim motorjem kot je trenutno Honda.
Ni nam vseeno
08. 11. 2021 17.47
-3
Nekako tako kot zadnji prvak z Yamaho pred Quartararojem 2019 ?
gogi_
08. 11. 2021 18.12
+2
Zopet,mesate svetovnega prvaka z neaktivni
Ici
08. 11. 2021 09.36
+4
Ne pozabiti, da so ti fantje za to, kar počnejo odlično plačani in da avto-moto šport ni tekmovanje ljudi, ampak tekmovanje strojev in blagovnih znamk. Ni pomemben Quartararo, ampak Yamaha. Tako kot ni pomemben Hamilton, ampak Mercedes. Dirkač je samo eden od veeelikega števila ljudi neke tovarne, ki je zadolžen za važnjo tovarniškega izdelka. Bolj kot je uspešen, več je denarja in bolje ga plačajo.
Herba
08. 11. 2021 08.33
-3
Quartararo je najbolj jokav dirkač v zgodovini motorističnih dirk. Ko je lansko leto zmagal Mir, je dal izjavo, da njegova zmaga nima prave teže zaradi odsotnosti Marqeza. Če smo že pri tem, Marqeza ni bilo tudi letos... V mojih očeh, je zmaga, zmaga in važni so tisti ki so in ne tisti, ki jih ni.
ErenYega
08. 11. 2021 10.32
+4
Ti si tisti, ki jokaš. Quartararo je zmagal 5x in 10x stopin na stopničke. Na 17. dirki sezone stori prvo napako in takoj vsi pametni, da je nesposoben in si ne zasluži naslova. Najbolj pomembna je konstantnost in tu je letos pometel z ostalimi. Kar se pa Marqueza in Mira tiče... Mir je lani dobil naslov z eno ubogo zmago, ki mu jo je podaril Rins. Res se sliši malo nezasluženo, vendar ne bil Mir najbolj konstanten in ni delal toliko napak kot drugi. Marquez pa sploh ni manjkal, ker je izpustil samo prvi dve dirki. Pa 4x je odstopil, tako da si je čisto sam kriv, da ni bil v borbi na za naslov, v kateri bi bil z lahkoto, ker se je v Le Mansu in Spielbergu boril za zmago pa je obakrat odstopil. Tu je spet primer konstantnosti, ki jo je imel Quartararo več od ostalih. Prvič gledaš MotoGP pa že misliš, da vse veš, raje se pozanimaj kaj govoriš. Kar se pa jokanja tiče... Če je Quartararo jokoica, kaj pa je potem Lorenzo? Pa nimam nič proti njemu, ampak pri njemu je bilo vedno krivo vse drugo, le on ne. Vedno so bile krive gume, vreme, drugi dirkači, vizir na čeladi itd... Ali pa Vinales, ki je vedno pameten, da napoveduje zmago potem pa pogori na celi črti... Sploh ne veš, kaj govoriš... Raje pojdi nazaj komentirat politiko, ker vidim, da samo to komentiraš in nič drugega. LP
Herba
09. 11. 2021 14.30
-2
Res si pameten in nabijaš brez veze, preberi še enkrat, kaj sem napisal in potem se oglašaj. Nisem imel nič čez njegovo zmago in to sem napisal. On je imel lani čez svetovnega prvaka kaj povedat. Če tega ne uspeš razbrati iz napisanega, ne premoreš osnovnega razumevanja in ne komentiraj zadev.