13°C

Quartararo pojasnil: Šlo je za 'arm pump' in ne težave z gumami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.G. /
KOMENTARJI
41
Po dirki v Jerezu je Fabio Quartararo pojasnil, da ni šlo za težave z gumami niti za okvaro motocikla, pač pa, da je devet krogov do konca popustil zaradi t. i. 'arm pumpa' oz. znane klasične dirkaške poškodbe zategovanja mišic na roki. Zavoljo tega ni več mogel idealno zavirati niti pospeševati, na koncu se je moral zadovoljiti šele s 13. mestom.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Naša dirka je bila perfektna, dokler se ni pojavil 'arm pump'. Ni bilo več moči za zaviranje in pospeševanje. Zmaga je bila v naših rokah, toda moramo ugotoviti, zakaj je prišlo do te težave danes in se pripraviti na naslednjo dirko," je po dirki razočarano na družbenem omrežju Twitterzapisal Fabio Quartararo. Ta je na dirki VN Španije, ki jo je dobil Avstralec Jack Miller pred Francescom Bagnaio, vodil do 16. kroga, nato pa povsem popustil in izgubljal mesta za mestom. 

PREBERI ŠE
Zgodovinska dvojna zmaga za Ducati v Jerezu: Miller prvi, Bagnaia drugi

Na koncu se je moral zadovoljiti s 13. mestom, s katerim je tudi izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Na vrhu je zdaj Bagnaia z dvema točkama pred Francozom, ki je edini v tej sezoni dobil dve dirki.  

Fabio Quartararo je bil po dirki v Jerezu izjemno razočaran.
Fabio Quartararo je bil po dirki v Jerezu izjemno razočaran.FOTO: Gašper Jakomin

'Arm pump' (utesnitveni sindrom, op. p.) je že dobro znana dirkaška poškodba, z njo je imel letos težave tudi zmagovalec današnje dirke Jack Miller. Ta je po dirki v Dohi v začetku aprila odšel na operacijo k slovitemu doktorju Miru. Tudi Quartararo je težavo z 'arm pumpom' imel že v preteklosti, očitno pa se mu je ta dirkaška poškodba zdaj znova vrnila.  Pri 'arm pumpu' oz. utesnitvenem sindromu gre za stanje povečanega pritiska v mišicah, zaradi česar je motena prekrvavitev tkiva, tako dirkač v mišicah čuti stiskanje in pekoč občutek. 

"Imel sem velike težave z roko, tako zelo žalostno, saj sem se v vodstvu počutil tako zelo lahkotno,"je zbranim novinarjem v Jerezu še razložil Quartararo. "Celoten konec tedna sem imel izjemen ritem in nato preprosto nisem imel več moči v roki. Tako zelo sem razočaran,"je še potarnal 22-letni Francoz iz Nice. "Toda trudil sem se do konca dirke, četudi je to bilo dovolj le za tri točke (13. mesto, op. p.)," je dodal Yamahin dirkač. Ta je v preteklosti (leta 2019) že šel na operacijo desne roke, kjer se mu je pojavljal 'arm pump', zdaj pa se mu je težava očitno vrnila.