MotoGP

Quartararo stisnil zobe in bil najhitrejši v kvalifikacijah

Alcaniz, 17. 10. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.G., J.K., M.J., T.Š.
Komentarji
41

Dirkač Yamahe v elitnem razredu motoGP Fabio Quartararo je petkov padec na treningu preživel brez hujših poškodb in je z optimizmom pričakoval sobotno dogajanje, potem ko so vsi dirkači z yamahami beležili odlične dosežke. A v soboto je Francoz padel še enkrat, kljub temu da so ga odnesli na nosilih, pa je pokazal pravi karakter in bil najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Aragonije. Drugi je bil Maverick Vinales, tretji Cal Crutchlow.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tudi po padcu najhitrejši
    02:13
    Iz 24UR: Tudi po padcu najhitrejši
  • Lowes najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 pred VN Aragonije
    07:00
    Lowes najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 pred VN Aragonije
  • Quartararo najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Aragonije
    03:18
    Quartararo najhitrejši v kvalifikacijah pred VN Aragonije
  • Vrhunci kvalifikacij moto3 pred VN Aragonije
    05:16
    Vrhunci kvalifikacij moto3 pred VN Aragonije
  • Vrhunci četrtega prostega treninga razreda motoGP
    12:44
    Vrhunci četrtega prostega treninga razreda motoGP
  • Vrhunci tretjega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Aragonije
    06:35
    Vrhunci tretjega prostega treninga moto2 pred dirko za VN Aragonije
  • Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred VN Aragonije
    11:19
    Vrhunci tretjega prostega treninga motoGP pred VN Aragonije
  • Padec Fabioja Quartararoja na tretjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Aragonije
    02:33
    Padec Fabioja Quartararoja na tretjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Aragonije
Organizatorji so sobotno in nedeljsko dogajanje v zadnjem hipu zamaknili za eno uro. Nedeljsko ogrevanje se začne ob 10.00, prva dirka v razredu moto3 pa ob 12.00. V motoGP se prenos dirke za VN Aragonije začne ob 14.15 samo na Kanalu A in VOYO.

Pred kvalifikacijami dirkačev razreda motoGP je bil na sporedu še četrti prosti trening, kjer je najboljši čas tako kot na tretjem prostem treningu postavil Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), ki sta se mu najbolj približala Katalonec Alex Marquez (Repsol Honda) in Majorčan Joan Mir (SUZUKI ECSTAR). Povsem katalonsko peterico sta zaokrožila Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) in Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha), medtem ko je Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) stisnil zobe in postavil šesti čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem delu kvalifikacij razreda motoGP novo razočaranje za Andreo Doviziosa, ki je ostal praznih rok. Zasedel je tretjo mesto v počasnejši skupini in ostal brez možnosti za napredovanje, na dirki bo startal za vsemi najboljšimi, kot 13., zato je ob koncu jezno odkorakal v svojo garažo. Bolj zadovoljna sta bila Danilo Petrucci in Jack Miller, ki sta zasedla prvi dve mesti in se uvrstila v hitrejšo skupino. 

V hitrejši skupini je bil tik pred iztekom kvalifikacij najhitrejši Maverick Vinales, a je kot običajno zadnji krog prinesel spremembo na vrhu. Najhitrejši krog je odpeljal Quartararo (1:47.076), ki je, kot kaže, pozabil na težave in bolečine in bo na nedeljski dirki startal s prvega mesta. Takoj po kvalifikacijah je Francoz dejal, da je zadovoljen z razpletom in dodal, da je tudi boleča roka v dobrem stanju. 

V prvi vrsti bo na nedeljski dirki tudi Yamahin dirkač Vinales, ki je bil drugi (+0,046) in pa Hondin dirkač Cal Crutchlow (+0,229), ki je zasedel tretje mesto. Iz druge vrste bodo dirko v Alcanizu začeli Franco Morbidelli (Yamaha SRT), Jack Miller (Ducati Pramac) in Joan Mir (Suzuki). Na naslednjih mestih do repa deseterice so sledili Petrucci, Aleix Espargaro in Rins. V Španiji, kot je znano, ne nastopa Valentino Rossi, Italijan je bil pozitiven na testu za novi koronavirus in je ostal v domači samoizolaciji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fernandez najhitrejši v moto3
V kvalifikacijah razreda moto3 sta bila daleč najhitrejša Španec Raul Fernandez (Red Bull KTM AJO/1:57,681 sekunde), ki si je privozil najboljši startni položaj, in Italijan Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46/+0,059). Prvo startno vrsto bo zapolnil še Španec Albert Arenas (Solunion Aspar/+0,510).

Na sončno soboto so dirkači moto3 tudi odprli dogajanje s tretjim prostim treningom, najhitrejši pa je bil Italijan Andrea Migno (SKY Racing Team VR46), a mu ni uspelo preseči petkovega dosežka Fernandeza (1:58,144). Španec je bil tokrat šesti z 0,482 sekunde zaostanka, času Migna (1:58,880) pa sta se najbolj približala Španec Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini/+0,177) in Italijan Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse/+0,194).

Lowes z rekordom steze do prvega mesta v kvalifikacijah v razredu moto2
V razredu moto2 je bil vnovič neulovljiv Italijan Fabio Di Giannantonio, ki je podrl rekord kroga (1:52,171) in napovedal srdit boj za zmago na nedeljski dirki. Članu ekipe Conveyors Speed Up se je sicer močno približal Britanec Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS/+0,072), na tretjem mestu pa je že občutneje zaostal Avstralec Remy Gardner (Onexox TKKR SAG/+0,381).

Zadnji so imeli kvalifikacije na sporedu dirkači razreda moto2. V prvi skupini je bila četverica Martin, Nagašima, Corsi in Lüthi tista, ki si je privozila nastop v hitrejši skupini. V Q2 pa je najboljši čas, z rekordom steze, postavil Britanec Sam Lowes (1:51.651) in bo na dirki startal s prvega mesta. Za njim sta se zvrstila Italijana Marco Bezzecchi in Fabio Di Giannantonio. Sledili so Dixon, Ramirez, Navarro, Marini, Martin, Fernandez in Gardner.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Grd padec Quartararoja na FP3
Quartararo je sicer v zaključku tretjega prostega treninga razreda motoGP v 14. ovinku grdo padel. Vodilni dirkač svetovnega prvenstva je poletel prek nosu svojega motocikla in se po pristanku v pesku takoj prijel za roko oziroma boleči bok. Sicer mu je uspelo vstati, a so ga nato na nosilih odnesli s steze, kjer je nato sede čakal na reševalno vozilo. Zadnje informacije o njegovem zdravstvenem stanju so bile, da bo stisnil zobe in nadaljeval nastope, kar se je tudi uresničilo.

FP3 je s krogom 1:47,859 dobil Quartararojev moštveni kolega Morbidelli, ogromno sta že na drugem oziroma tretjem mestu zaostala Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL/+0,455) in Pol Espargaro (+0,460). Peterico sta zaključila še dva "domačina" Mir (+0,463) in Alex Marquez (+0,544), čigar premierne stopničke minuli konec tedna očitno niso bile "muha enodnevnica". V petek najhitrejši Katalonec Vinales je bil tokrat z 1,053 sekunde zaostanka 12., a v skupnem seštevku ostal na vrhu.

Ducatiji so prvič v sezoni ostali brez preboja v hitrejšo kvalifikacijsko skupino, slab konec tedna za še nedavno vodilnega v skupnem seštevku Italijana Andreo Doviziosa (Ducati) se je nadaljeval še s padcem, medtem ko je lahko Jack Miller (Pramac Racing) po prihodu v garažo spet le nemočno krilil z rokami, potem ko so mu odgovorni zaradi neupoštevanja rumene zastave razveljavili hitri krog. Dovizioso je bil na koncu 11. (+1,041), njegov moštveni kolega in zmagovalec dirke v Le Mansu Danilo Petrucci pa 14. (+1,215), medtem ko je bil Miller celo predzadnji (+1,710), njegov moštveni kolega Italijan Francesco Bagnaia pa je dogajanje sklenil tik pred Petruccijem na 13. mestu (+1,094).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Quartararo po petkovem padcu: Z mojim bokom je vse v redu
Čeprav je čutil bolečine v kolku po jutranjem padcu je na drugem treningu Quartararo zaostal le za zmagovalcem obeh petkovih treningov Vinalesom, ki vozi na enakem motorju kot vodilni v prvenstvu. Tudi sicer je na drugem treningu 21-letnik nizal dobre čase tako z mehkejšo kot srednjo različico zadnje gume. "Na kolku nimam zračne blazine. Zato je trenutno malce rdeč. Toda moj motor se dobro pelje in z mojim bokom je vse v redu, tako da sem lahko zadovoljen," je po petkovih treningih razlagal francoski dirkač Yamahe.

Ta je na drugem treningu že preizkušal ritem za nedeljsko dirko in z doseženimi časi je bil zadovoljen. "Naredili smo malce daljšo serijo 11 krogov in naš ritem ni bil slab. Toda v soboto bomo morali preizkusiti še mehkejšo različico gume, saj se zdi, da bi lahko bila dobra izbira za dirko," je svoje videnje novinarjem v Alcanizu razložil Quartararo.

"Zagotovo smo lahko zadovoljni s petkovimi treningi, toda zagotovo moramo izboljšati veliko stvari za soboto: tako moj način vožnje kot motor," je poudaril Francoz in za konec priznal, da mu steza v Alcanizu ne leži najbolj. "Na tej stezi imam vedno težave, toda v tem trenutku, ko se borim za prvenstvo, čeprav gre za težko stezo, moramo iztržiti maksimum," je zaključil Quartararo.

Pasica koronavirus oktober
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondoid
17. 10. 2020 18.54
+0
Čas je,da še Cal zmaga,če ne bo padel..goo Honda...
kmet#1
17. 10. 2020 18.38
+11
Jutr bo gledanost 10% ker ni rosija
Ici
17. 10. 2020 18.15
+14
Prvo mesto na treningu ne pomaga ne njemu, ne Vinalesu, ne Crutchlowu. Prva dva bosta podlegla pritisku. Crutchlow pa je itak več na hrbtu in v pesku, kot na motociklu.
Bigbadjohn
17. 10. 2020 17.12
+0
gogi_
17. 10. 2020 16.45
+13
sacivana mark ni ze lep cas,mi mamo evre
motorist_mb
17. 10. 2020 15.40
+13
Bravo Mill.👍
sacivana
17. 10. 2020 14.47
-19
Brez Marka,tretjerazredno tekmovanje.
Prinašalec
17. 10. 2020 15.48
+14
big brother
17. 10. 2020 14.45
-18
Bravo Marquez. Ka je to če si talentiran. Tud če motor ni to to si dobr. Samo Hamilton pa Rossi nista nikol mogla, če nista mela 15 klas boljšega avta oz motorja
bogdajmir
17. 10. 2020 15.39
+17
Prinašalec
17. 10. 2020 15.50
+21
kajcenebinikolipoizkusil
17. 10. 2020 15.51
+21
Big broth..., a ni Rossi, edini prvak z poltovarniško ekipo? Pametnjakovič!🤦‍♂️
Der.meister
17. 10. 2020 19.01
+14
Neverjetno kako pojma nimaš. 😂😂😂😂😂😂😂
gcek
17. 10. 2020 13.27
+19
Zbolel un zboleu un nakladanja se nadaljujejo pa pejmo jutri v naravo ne pa pred ekran .
Brus123
17. 10. 2020 13.34
-6
Dibala
17. 10. 2020 13.11
-24
sam da je rozika pozotivna hehe na ko kej
mitja999
17. 10. 2020 12.46
+23
Upam da bo vse vredu z njim.
Lewandovski 222
17. 10. 2020 12.05
-13
Zelo tanka je meja med zmago in poškodbo. Naj se zamislijo vsi škodoželjneži, ki že mesece udrihajo po poškodovanem Marquezu...Naj se vprašajo, kaj bi recimo lahko bilo prejšnjo nedeljo, če se Fabio in Maverick ne bi uspela ogniti na riti drsečemu Rossiju sredi ovinka in bi kateru od njiju zapeljal čezenj....Ampak ne, smisel komentiranja ni tematska debata na temo motoGP, pač pa tekmovanje, kdo bo katerega bralca bolj žalil. In tisti, ki so iz rumenega krdela, imajo vse svoboščine pri tem. Kruta resnica pač...
Staritrg
17. 10. 2020 12.21
+21
Falil si damo prezadnji stavek. Vse ostalo se pa strinjam s tabo.
Staritrg
17. 10. 2020 12.21
+19
Falil si samo prezadnji stavek. Vse ostalo se pa strinjam s tabo.
Lewandovski 222
17. 10. 2020 12.36
-16
Nič nisem falil. Poglej si recimo človeka z nickom Jezdimir alias Krutaresnica. Je živa enciklopedija nagnusnih pripomb, osebnih žalitev in žaljivih provokacij, pa še minute ni bil blokiran. Po standardih komentiranja bi že moral biti 10000krat blokiran za vedno. Kaj boš porekel na to? Pa ne mi prosim zdaj z ono "saj se samo heca", ker se boš sam osmešil s tem.
kraljevski
17. 10. 2020 12.36
+14
Lewandovski 222
17. 10. 2020 12.44
-13
A jaz sem zdaj cepc, če povem resnico, ki vam rumenim smrdi?
mitja999
17. 10. 2020 12.46
+16
Kako lahko tako pametno govoris nato v s stavkom rumeno krdelo zalis in si enak kot vsi ki zalijo?
Lewandovski 222
17. 10. 2020 12.53
-14
Oprosti, dokler bodo rumeni kopali grobove Marquezu, obešali in sežigali njegove lutke, tulili dirkaču, ki je daleč najboljši in je 2015 pač pokazal arogantnemu dohtarju, da se mu ne bo klanjal - tako dolgo to zame niso navijači, pač pa krdelo huliganov. In čudno, če ste med rumenimi tudi pošteni ljudje, zakaj se potem še nihče ni distanciral od tega in obsodil to barbarstvo, kaj meniš Mitja?
pabo39
17. 10. 2020 13.07
+10
Ne nam rumenim! Le nekaterim, ki ne vejo kaj je športno navijanje.
9474
17. 10. 2020 13.24
-17
Tocn tak lewandovski! Seveda pa niso vsi rumeni enaki... Je pa dejstvo da jih je kar veliko ekstremno nesramnih
Der.meister
17. 10. 2020 14.57
+17
korl je že lewandoeski, pa spusti dva svoja zmazka, ga že usi na forumu ne morejo več, kjera nula😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
MesOjediPinGvin
17. 10. 2020 16.41
+12
Še enkrat razloži, kako točno lahko z nogo odrineš 160 kilogramski motor z dirkačem. Očitno veš nekaj, česar mi ne. Ti je arogantna podlasica razložila?
Mottodedi
17. 10. 2020 17.17
-16
/Levandowski, Lepo pojasnjena dejstva nikakor ne ne dosezejo tistih, ki tega niso sposobni dojeti, in jih je, kot ze sam ves veliko prevec. Ravno zato so ta portal zapustili mnogi, ki so znali lepo razlozit azurnei novice.
MesOjediPinGvin
17. 10. 2020 17.33
+14
Ko dirkač v desnem ovinku za moment izgubi ravnotežje, katero nogo dvigne???? Marquez se je dotaknil Rossija, zato je prišlo do take reakcije, ki ni bila BRCA ! Zakaj potem Honda ni pokazala telemetrije, če je bil kriv samo Rossi?
Generacija56
17. 10. 2020 11.57
-13
Drama! V zraku je razvil pozitivnost na korono!
motorist_mb
17. 10. 2020 11.42
+12
FP3 duce katastrofa!