MotoGP

Quartararo si je oddahnil: To zmago sem krvavo potreboval

Montmelo, 27. 09. 2020 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je na dirki za VN Katalonije slavil svojo tretjo zmago v sezoni. Kot je sam priznal, je ta zmaga po številnih spodrsljajih v zadnjem obdobju prišla v najboljšem možnem trenutku. "Marsikdo ne ve, da sem v zadnjem mesecu veliko pretrpel, zato mi ta uspeh v Barceloni še toliko več pomeni," je s solznimi očmi med drugim dejal vnovič vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Član poltovarniškega moštva Petronas Yamaha SRT Fabio Quartararo ni skrival čustev po tretji zmagi v sezoni, potem ko je po dveh prepričljivih uvodnih slavjih v Jerezu v nadaljevanju sezone padel v formi. V vmesnem času je iskal prave občutke in predvsem vzroke za predhodno slabše predstave, ki pa so z uspehom na dirki za VN Katalonije utonili v pozabo.

"To je bila zame zelo pomembna in hkrati čustvena dirka. Srčno sem si želel povrniti občutke slavja, ki so me prevevali po uvodnih zmagah v Jerezu. Ta dirka v Barceloni je bila nalašč za tiste z mirnimi živci, sam pa sem izjemno zadovoljen z načinom, kako sem se odzval na težave po obrabljenih pnevmatikah," je po zmagi na stezi v Montmeloju dejal Quartararo, ki je po odstopu Andree Doviziosa (Ducati Team) vnovič prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. "Nekaj krogov pred koncem sem bil pošteno v škripcih zaradi obrabe pnevmatik. Obenem pa sem začutil, da se mi oba Suzukija - Joan Mir in Alex Rins - vztrajno približujeta. Zelo pomembno je bilo, da sem v dirko vstopil iz prve startne vrste, čeprav start ni bil najboljši," je priznal francoski dirkač, ki pa je v nadaljevanju dirke povsem prevzel nadzor nad dogajanjem in po večji napaki Franca Morbidellija mirno pripeljal dirko do konca. 

"Marsikdo ne ve, da sem v zadnjem mesecu veliko pretrpel. V iskanju vzrokov za slabše predstave po Jerezu sem veliko časa posvetil na psihični pripravi. zato sem si po tej zmagi močno oddahnil. Upam, da je to napoved vrnitve na zmagovita pota," je še dodal zadovoljni Fabio Quartararo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
28. 09. 2020 11.30
-11
in to Yamaho dobi bivši 9x zimzeleni veteran. Ko se ne bo uspel uvrstiti med prvih deset, bo spet motor kriv.
FIRBCA
28. 09. 2020 10.21
+4
a ni Vinjales zmagal
AS1983
28. 09. 2020 09.20
+6
Prav ima quartararo, to zmago je res krvavo potreboval za samozavest, sam bo se pestro letos zadnjih 6 dirk sezone, kjer mu naslov prvaka lahko vzame samo se mir s suzukijem, drugi so preslabi in prevec nihajo
barbamama
28. 09. 2020 08.37
+8
Kam se je skrilo blebetalo do Mavericka? Ena zmaga, napihovanje o koncu krize... Potem pa spet polom na samem startu.