MotoGP

Quartararo: Ta sezona je spremenila vse v moji karieri

Pariz, 03. 12. 2019 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzhajajoča motociklistična zvezda in up za prihodnost Fabio Quartararo je, ob skoraj nepremagljivem Marcu Marquezu, zaznamoval sezono v razredu motoGP. Sedem prebojev na zmagovalni oder in šest najboljših startnih položajev po kvalifikacijah, 20-letnega Francoza uvršča med tiste, ki bodo bržkone zaznamovali ta šport v prihodnje. Mladenič ne beži od tega, da b(i)o že v naslednjih letih odkrito napadal naslov svetovnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fabio Quartararo se je v prejšnji sezoni kar sedemkrat zavihtel na zmagovalni oder. Manjkala je le zmaga. Ob tem je šestkrat osvojil pole position.
Fabio Quartararo se je v prejšnji sezoni kar sedemkrat zavihtel na zmagovalni oder. Manjkala je le zmaga. Ob tem je šestkrat osvojil pole position. FOTO: motoGP
Fabio Quartararo je seveda zadovoljen z doseženim v celotni sezoni, saj so pred njo številni menili, da še ni zrel za takšen skok. "Kdo bi si mislil, da bom na koncu sezone imel šest najboljših položajev in toliko stopničk. Številni so dvomili, a sem jim pokazal, da znam. Sezona je bila odlična, že zdaj pa se veselim naslednje," za madridski AS med drugim pravi 20-letni Francoz, ki je v prejšnji sezoni kar šestkrat osvojil pole position in se sedemkrat posladkal z zmagovalnim odrom. V zanj uspešni sezoni je manjkala le zmaga. Bil je nekajkrat blizu, a vselej je bil za odtenek boljši in tudi srečnejši prav nepremagljivi Marc Marquez. Quartararo je po tako uspešni in naporni sezoni že komaj čakal, da se spočije ... "Ponosen sem nase. Seveda tudi na ekipo Yamaha Petronas, ki me je tako lepo "hranila" med sezono. Odlično smo sodelovali, vladala je prava kemija. Morda gre za posamični šport, a je ekipa zelo pomemben faktor. In mi jo imamo," je madridskemu športnemu časniku hitel pripovedovati Quartararo, ki je posebej zadovoljen z drugim delom sezone. "Takrat nam je uspelo z nastavitvami, trdno smo garali, da smo prišli do želenega učinka. Tam nekje od junija naprej se je za nas začela nova sezona. Kronali smo jo s številnimi vrhunskimi rezultati, kot pravim, manjkala je le zmaga. A tudi ta pride," je prepričan 20-letni dirkač prihodnosti. "Če smo bili v prejšnji sezoni konkurenčni najboljšim in smo lahko na vsaki dirki upravičeno računali na boj za stopničke, potem bo (je) v letu 2020 veliki cilj, da se na vsaki preizkušnji spustimo v boj za zmago. Mislim, da to ni pretiran cilj," je dejal za AS dejal El Diablo, kot v motociklističnem svetu pravijo mlademu Francozu. 

Fabio Quartararo in Marc Marquez sta kar nekajkrat uprizorila spektakularni dvoboj za zmago. Španec je bil vselej zmagovalec ...
Fabio Quartararo in Marc Marquez sta kar nekajkrat uprizorila spektakularni dvoboj za zmago. Španec je bil vselej zmagovalec ... FOTO: motoGP

Za Quartararoja tudi velja, da je navkljub mladosti in neizkušenosti, prejšnja sezona je bila zanj sploh prva v kraljevem razredu, premeten dirkač, ki ne dirka brezglavo in kaže nenavadno mirnost in preudarnost v ključnih trenutkih preizkušnje. Nekajkrat v sezoni mu je v boju za zmago v dvoboju z Marquezom zmanjkal kanček sreče. Njegove odlične vožnje so natančno spremljali tudi v Yamahini ekipi in po zanesljivih podatkih ga želijo pripeljati v garažo v sezoni 2021. "Za mano je sezona, ki sem jo začel kot popolnoma anonimni dirkač, končal pa tako, da me na vsakem koraku prepoznajo. Kljub vsemu želim ostati stari Fabio ..."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fineliner
03. 12. 2019 21.59
+5
Še veliko je takšnih mladih talentov, a jih španska mafija ne spusti zraven, zaradi MM93
iga_biba
03. 12. 2019 19.06
-9
Njegove odlične vožnje so natančno spremljali tudi v Yamahini ekipi in po zanesljivih podatkih ga želijo pripeljati v garažo v sezoni 2021. Kam bodo pa z 2x starejšim zimzelenim veteranom, ki se vedno težje sploh uvrstiti med prvo deseterico?
Aligator11
05. 12. 2019 09.24
+2
Ti boš pri teh letih kot je zimzeleni že na vozičku, kmet.
1975b
05. 12. 2019 17.07
+0
SlukiSuzuki
03. 12. 2019 12.57
+8
Marc, Fabio, Rins, Viñales, Mir, Miller, Dovi, Rossi mogoce tudi zraven .. to bo vec ali manj kar v ospredju.
AS1983
03. 12. 2019 11.29
+7
Quartararo bo se boljsi prihodnjo sezono, marquez pa nebo imel ducat zmag kot letos
Killer999
03. 12. 2019 10.08
+34
Dober mlad dirkac