MotoGP

Quartararo pozabil na ničlo v Alcanizu: Ni časa za objokovanje, dirke si sledijo druga za drugo

Rim, 22. 10. 2020 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Fabio Quartararo, junak in zmagovalec prvih dveh dirk v tej čudni motociklistični sezoni, je bil na zadnji preizkušnji šele 18. in je izgubil vodstvo v SP. V elitnem razredu motoGP so dirkači v Alcanizu uprizorili še eno napeto dirko in odločitev o naslovu prvaka ni po njej nič bližja, kvečjemu še bolj zgoščena. Quartararo pa ima za sabo klavrno dirko in komaj čaka novo priložnost, da popravi vtis. Naslednja bo že ta konec tedna, ko bo Alcaniz gostil še preizkušnjo za VN Teruela. S prenosi na VOYO začnemo v petek dopoldan.

Serijski prvak Marc Marquez manjka v motociklistični karavani, v njegovi odsotnosti pa se je vrh zelo razširil in je skorajda nemogoče napovedati zmagovalca. 

V SP je Joan Mir na prvem mestu (121), ničla Fabia Quartararoja v Alcanizu je Francoza potisnila na drugo (115), Vinales je tretji s 109, Dovizioso pa četverico, ki ima očitno največ možnosti v boju za naslov, končuje s 106 točkami.

Velika pa so tudi nihanja, Fabio Quartararo, ki je letos edini dobil več kot eno dirko, je na VN Aragonije v Alcanizu ostal brez točk. Francoz je po solidnem začetku kmalu začel drseti navzdol in po težavah z gumami nazadnje izpadel celo iz petnajsterice. "Nihče ni pričakoval takšnega razpleta. Sploh, ker smo bili vse dni pred nedeljsko dirko veliko bolj prepričljivi in blizu najboljšim. Dirka brez osvojenih točk je zame prava mala katastrofa," je za Corierre Dello Sport dejal 21-letni dirkač, ki kot dobro stvar vidi natrpan program tekem. Časa za objokovanje ni, dirke si sledijo druga drugi. Že ta konec tedna bo Alcaniz gostil še preizkušnjo za VN Teruela. "Tako po tistem slabem 18. mestu smo se zaprli v garažo in iskali rešitve. Točno vemo, kje lahko naredimo izboljšave. Prepričan sem, da bo nedeljski razplet drugačen," nadaljuje Quartararo, ki je izgubil vodilni položaj v prvenstvu, a je seveda še kako v igri za svetovni naslov.

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: motogp.com

"Mislim, da se bo bitka odločala dobesedno pet do dvanajstih. Prepričan sem, da bo pred zadnjo tekmo sezone še vse odprto." Quartararo v tekoči sezoni zelo niha s predstavami in rezultati. Je po klavrnem izkupičku pred dnevi sedaj čas spet za vrhunsko predstavo in vrhunski rezultat? "Oprijem zadnje pnevmatike mi nikakor ni bil všeč na zadnji dirki. Tu se moramo izboljšati, v nasprotnem ne bomo imeli možnosti za dober rezultat. Mislim, da smo na pravi poti." Ključen bo, tako misli mladi Francoz, izkupiček v kvalifikacijah. "Moramo biti v prvi vrsti, potem bo vse lažje. Imam občutek, da bomo precej bolj konkurenčni najboljšim," upa drugouvrščeni v prvenstvu kraljevega razreda motoGP. "Oprijem zadnjih pnevmatik in konstantnost gum skozi dirko sta naši nalogi pred podaljšanim koncem tedna v Alcanizu. Točno vemo, kje so naše težave in tudi rezerve. Imamo potencial za nov vrhunski dosežek, a je to treba pokazati na stezi sami," za Corierre Dello Sport zaključuje Quartararo, ki je pred dnevi še drugič v sezoni izgubil vodilni položaj v prvenstvu. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boris senica
22. 10. 2020 17.43
-6
Kdaj bo pa ono rumeno trklalo nazaj prišlo?
Misls
22. 10. 2020 15.09
-3
Je tako letošnja sezona motogp je meni osebno zelo zanimiva ker so zelo konkurenčni je pa tako pa ne navijam za MM bodimo realni če bi biu in ko bo prišel nazaj se bo peljal par sekund naprej od vseh
.jezdimir
22. 10. 2020 17.04
+8
Ne nabiji, še nikoli se ni odpeljal naprej pa vemo da je vedno imel najzmoglivejši motor, celo smo bili velikokrat priča da je bil poražen od daleč počasnejših motorjev, tako da moraš bit fajn zaslepljen da pišeš take buče...hehehe
dugi159
22. 10. 2020 17.57
-6
Jezdi , ne tako grdo pisat o rossiju , hehehe , ceprav bo kmalu imel najdaljsi staz brez zmage , hehehe
Misls
22. 10. 2020 20.56
-4
Ti si u glavi ena bučka. Ki ima vedno veliko za povedati o vseh v resnici pa motorja se peljal nisi
hondoid
22. 10. 2020 15.05
-7
Super talent,ampak za letos je dovolj...V igri boš zopet next year,ob boku MM 93///
.jezdimir
22. 10. 2020 17.06
+8
Ici
22. 10. 2020 14.52
+14
Quartararo ni tip serijskega zmagovalca in zvezdnika. Je dober. Tu ni kaj, ampak VR ali MM pa to ne bo nikoli.
orcus
22. 10. 2020 14.35
+15
Meni je v zelo kratkem casu postal antipaticen in zguba. Dostojen naslednik dive H L