MotoGP

Zgodovinska dvojna zmaga za Ducati v Jerezu: Miller prvi, Bagnaia drugi

Jerez de la Frontera, 02. 05. 2021 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
A.V., J.K., M.J., M.G.
Komentarji
287

Avstralec Jack Miller je zmagovalec četrte dirke sezone v Jerezu. Drugo mesto je vpisal njegov moštveni kolega Francesco Bagnaia, Yamahino čast pa je rešil Franco Morbidelli s tretjim mestom. Vodstvo v skupnem seštevku je zdaj prevzel Bagnaia. Uvodno dirko najšibkejšega razreda moto3 je dobil neustavljivi Španec Pedro Acosta, ki je s četrto zaporedno uvrstitvijo na stopničke kot debitant v karavani spisal zgodovino svetovnega motociklizma, v moto2 pa je slavil Italijan Fabio Di Giannantonio.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Jack Miller zmagovalec četrte dirke prvenstva MotoGP
    02:25
    Iz 24UR: Jack Miller zmagovalec četrte dirke prvenstva MotoGP
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
    05:45
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Španije v Jerezu
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
    01:52
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Španije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije
    02:45
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Španije
  • Motocikel Celestina Viettija je razdejal zračne blazine in povzročil dolgo prekinitev ogrevanja v moto2
    01:20
    Motocikel Celestina Viettija je razdejal zračne blazine in povzročil dolgo prekinitev ogrevanja v moto2
  • Razmere na stezi v Jerezu pred začetkom ogrevanja vseh razredov
    01:50
    Razmere na stezi v Jerezu pred začetkom ogrevanja vseh razredov
  • Iz 24UR: Quartararo drugič v sezoni zmagal v kvalifikacijah
    02:07
    Iz 24UR: Quartararo drugič v sezoni zmagal v kvalifikacijah
Prvo dirko sezone v razredu motoE je dobil Alessandro Zacone. V Jerezu na VN Španije je ugnal vso konkurenco, drugo mesto je osvojil Dominique Argerter, tretje pa Jordi Torres. Brazilec Eric Granado je ob vodstvu v četrtem krogu (od osmih) padel, na koncu je osvojil 13. mesto. 

"Skušal sem narediti, kar lahko. Vedel sem, da imam dober ritem. Skušal sem se priključiti Fabiu, ki je vozil odlično, a ni zdržal ritma. Skušal sem pritisniti zadnjih sedem, osem krogov. To je bilo najdaljših osem krogov v mojem življenju. To je neverjetna poplava vseh čustev. Sreča, žalost, solze ... Želel bi si, da bi moji starši bili tukaj," je po veliki zmagi povedal Jack Miller

S starta je najbolje potegnil Ducatijev dirkač Jack Miller, ki se je prebil v vodstvo že pred prvim zavojem. Dober start je uspel tudi Francu Morbidelliju in Francescu Bagnaii, slabše pa je startal Fabio Quartararo, ki je s prvega mesta padel na četrto. A nato je Francozu uspel izjemen četrti krog, v katerem se je hipoma prebil v ospredje ter se nato že po petih krogih pripeljal do udobne prednosti, ki je znašala debelo sekundo. Ko je že kazalo, da bomo spremljali dolgočasen zaključen dirke, pa so se v 16. krogu (od 25) začele velikanske težave za Francoza, ki je v dveh krogih in očitnih težavah z motociklom (ali bolečo roko) izgubil ogromno časa. Tako se je vodstvo v ospredju prebil Avstralec Jack Miller, Francesco Bagnaia pa se je v ozadju prebijal naprej in se po prehitevanju Aleixa Espargaroja nato prebil še mimo Morbidellija ter Quartararoja in se tako podal še v lov za Millerja. Temu se je zaključku dirke približal na sekundo zaostanka, a za napad na moštvenega kolega mu je zmanjkalo časa. Morbidelli je z odličnim zaključkom dirke rešil Yamahino čast in osvojil najnižjo stopničko dirke za VN Španije. "Dal sem več kot maksimum skozi celotno dirko. Res sem bil na limitu. Veliko sem tvegal. Končno smo bili nagrajeni s stopničkami. Te stopničke se občutijo kot zmaga. Odlično je biti na zmagovalnem odru," je po dirki razlagal presrečni 'Morbido'.

Veselje Jacka Millerja in Francesca Bagnaie po dirki za VN Španije.
Veselje Jacka Millerja in Francesca Bagnaie po dirki za VN Španije. FOTO: MotoGP

Zgodovinsko dvojno zmago v Jerezu se je veselila ekipa Ducatija. Jack Miller se je razveselil šele druge zmage v zgodovini (prve s tovarniško ekipo Ducati in prvo v suhih pogojih), drugouvrščeni Bagnaia pa je ob polomu Quartararoja, ki je na koncu zaključil šele na 13. mestu, prevzel vodstvo v skupnem seštevku. "Srečen sem. Prepočasen sem bil na začetku dirke, da bi lahko zmagal. Skušal sem biti umirjen na startu, da bi varčeval z gumami. Nato sem imel nekaj težav s sprednjo gumo, a sem zelo srečen. To je bila zelo težka steza za nas. To, da smo končali na 1. in 2. mestu, je za nas izjemen rezultat. To drugo mesto mi pomeni več kot drugo mesto v Portimau. Vesel sem, da vodim v skupnem seštevku prvenstva," je po dirki razlagal Italijan Bagnaia. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četrto mesto je z zrelo vožnjo danes osvojil japonski predstavnik Takaki Nakagami, ki je bil tokrat najboljša honda, peto mesto pa je zabeležil aktualni svetovni prvak Joan Mir. Šesti položaj je na koncu osvojil vse boljši Aleix Espargaro. Marc Marquez je po vseh težavah, ki jih je imel ta konec tedna v Jerezu (dva grda padca), lahko na koncu kar zadovoljen z devetim mestom, še bolj pa ga lahko veseli, da je za zmagovalcem zaostal le dobrih deset sekund. Novo razočaranje za Valentina Rossija, ki je vpisal šele 17. mesto in bil znova daleč od (lastnih) pričakovanj. V oči bode tudi to, da je njegov moštveni kolega Morbidelli zaključil na odru za zmagovalce. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neverjetni 16-letni Acosta do tretje zaporedne zmage
Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) je s četrto zaporedno uvrstitvijo na stopničke in tretjo zaporedno zmago spisal zgodovino motociklističnega športa. Španski debitant se je z izjemnim manevrom v šestem ovinku zadnjega kroga prebil na prvo mesto in ga zadržal do konca, tudi po zaslugi napake turškega tekmeca Deniza Öncüja (Red Bull KTM Tech 3), ki je v lovu za njim zdrsnil in s seboj odnesel tudi dva tekmeca, Katalonca Jaumeja Masio (Red Bull KTM Ajo) in Južnoafričana Darryna Binderja (Petronas Sprinta Racing). Drugega mesta se je tako nepričakovano razveselil kontroverzni Italijan Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing), tretji pa je bil še en domačin Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini).

"Na tej stezi sicer nisem najboljši, toda ... Romano in Öncü mislim, da sta bila na dirki najmočnejša, njun ritem je bil na neki drugi ravni. A pred dirko smo v pogovoru z vodstvom ekipe dejali, da moram na zmago, če se bo ponudila priložnost, saj bi bile lahko točke pomembne ob koncu leta. Rad pa bi še čestital mami za materinski dan, moji celotni družini in še posebej mojemu trenerju Pacu," je dejal veliki španski talent, ki v svoji krstni sezoni premočno vodi v skupnem seštevku in se kot prvi debitant v zgodovini motociklizma na stopničke povzpel na vsaki od svojih prvih štirih dirk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Di Giannantonio slavil v moto2
Italijan Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini) je suvereno dobil dirko srednjega razreda moto2, v katerem tokrat ni bilo drame do zadnjih krogov. Sledila sta njegov rojak Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) na drugi in Britanec Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing) na najnižji stopnički. Lowes se je v skupnem seštevku s tretjim mestom približal vodilnemu Remyju Gardnerju (po dveh drugih mestih v Katarju in tretjem v Portimao je bil tokrat Avstralec četrti) zdaj na vsega tri točke zaostanka (69/66), tretje mesto pa zdaj drži Raul Fernandez (63 točk), sicer novinec v srednjem razredu moto2. 

"Vau! Nimam besed. Pošteno povedano res nimam besed. V teh letih sem resnično vložil veliko, veliko dela. Tu sem bil vedno hiter, a mi nikoli ni uspelo vknjižiti izvrstnega rezultata, to je nekaj izjemnega, dirka je bila preprosto perfektna. Res velika hvala ekipi, saj pritiska name, da iz sebe iztisnem res najboljše predstave. Res sem blagoslovljen, hvala," je bil navdušen Di Giannantonio.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogrevanje v znamenju novega padca Marqueza
Z ogrevanjem na stezi Angela Nieta so kot prvi začeli dirkači razreda moto3, najhitrejši pa je bil Španec Carlos Tatay (Avintia Esponsorama). Njegovemu času 1:46,514 sekunde sta se najbolj približala Binder (+ 0,190) in rojak Acosta (+ 0,206), ki se želi po izvrstnem začetku debitantske sezone v motociklistični karavani gotovo izkazati še na domači dirki. V razredu moto2 je bil najhitrejši Di Giannantonio, okoli deset minut pred koncem ogrevanja pa je bilo dogajanje dlje časa prekinjeno zaradi zamenjave zračnih blazin ograje v sedmem ovinku, kjer se je ponesrečil Italijan Celestino Vietti. Njegov motocikel je spektakularno poletel v blazine, medtem ko je bilo z dirkačem vse v najlepšem redu. Času Di Giannantonia (1:41,430) sta se najbolj približala Lowes (+ 0,053) in Španec Aaron Canet (Inde Aspar/+ 0,221).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobri dve minuti pred koncem ogrevanja je nov padec zabeležil katalonski zvezdnik Marc Marquez, ki ob povratku v Jerez, kjer se je lani huje poškodoval, nikakor ne najde pravega ritma. Tokrat mu je zdrsnilo v četrtem ovinku, s svojo hondo pa je pristal v zaščitnih blazinah, a na videz brez večjih težav odkorakal s prizorišča s 14. časom (+ 0,723). Najboljši čas je postavil še en Katalonec Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha), sledila sta mu Francoza Johann Zarco (Pramac Racing) in najhitrejši iz kvalifikacij ter vodilni dirkač v skupnem seštevku Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha). Vinalesu so nato brisali enega od dosežkov, tako da je na vrhu končal Zarco s časom 1:37,688. Vinales je zaostal za 0,065 sekunde, njegov moštveni kolega Quartararo pa za 0,111 sekunde. Med prvo peterico sta bila še Južnoafričan Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing/+ 0,284) in Katalonec Joan Mir (Suzuki ECSTAR/+ 0,322). Dirkaški veteran Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) je bil 20. (+ 1,335).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

14.56

Končni vrsti red v grafiki

To naj bo danes za vse, ostanite z nami na VOYO, kjer si boste lahko v živo ogledali še dirko razreda motoE.

14.54

Miller po veliki zmagi

"Skušal sem narediti, kar lahko. Vedel sem, da imam dober ritem. Skušal sem se priključiti Fabiu, ki je vozil odlično, a ni zdržal ritma. Skušal sem pritisniti zadnjih sedem, osem krogov. To je bilo najdaljših osem krogov v mojem življenju. To je neverjetna poplava vseh čustev. Sreča, žalost, solze ... Želel bi si, da bi moji starši bili tukaj."

14.51

Izjava Bagnaie po drugem mestu

"Srečen sem. Prepočasen sem bil na začetku dirke, da bi lahko zmagal. Skušal sem biti umirjen na startu, da bi varčeval z gumami. Nato sem imel nekaj težav s sprednjimi gumami, a sem zelo srečen. To je bila zelo težka steza za nas. To, da smo končali na 1. in 2. mestu, je za nas izjemen rezultat. To drugo mesto mi pomeni več kot drugo mesto v Portimau. Vesel sem, da vodim v skupnem seštevku prvenstva."

14.50

Izjava Morbidellija po tretjem mestu

"Dal sem več kot maksimum skozi celotno dirko. Res sem bil na limitu. Veliko sem tvegal. Končno smo bili nagrajeni s stopničkami. Te stopničke se občutijo kot zmaga. Odlično je biti na stopničkah."

14.47

Vodstvo v skupnem seštevku za Bagnaio

Bagnaia je prevzel vodstvo v skupnem seštevku, in sicer z dvema točkama prednosti pred Quartararojem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (287)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

turojen
03. 05. 2021 17.47
+2
O Rossiju imate toliko za povedat in žaliti, nekateri, navijači MM obenem pozabljate, da je zadnji naslov že osvojil, pa tako mlad še..
NWO 2014
03. 05. 2021 19.42
Sorva_1
03. 05. 2021 09.53
+0
Čestitke vsem trem na stopničkah. Zmaga je bila takorekoč premočno v rokah YAM. Poškodba 20 je ustavila najboljši bike do še 4. zmage. Škoda za YAM, dobro za prvenstvo! Po dirki zdaj HON ni več zadnja med konstruktorji, YAM še vedno seveda 1. Komaj čakam na naslednje dirke...
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 21.59
+0
Iskalna akcija se je končala...Rossija so zavitega v deko odpeljali v hotel....
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 21.59
-1
Mr. Cat
02. 05. 2021 21.58
-3
cmirko je kr ob Jadranu oblezal
Kaktusy
03. 05. 2021 09.07
+2
Čez ramo poglej, a nič več ne čutiš?!
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 21.52
-3
Kje je tisti pajac iz Petronasa, ki je na Philip Islandu zmagovalca dirke 2015 obtožil, da je vozil prepočasi in tako pomagal Lorenzu
SpremeniVzdevek
02. 05. 2021 21.42
+3
MM nikoli več 9x prvak
NWO 2014
03. 05. 2021 19.44
-1
nastjamarko
02. 05. 2021 20.46
+4
Rossi je še vedno kralj moto gp-ja in bo. 9 naslovov pove vse žal pa je 42 let enostavno preveč in telo ni isto kot 10 let nazaj.
Mr. Cat
02. 05. 2021 21.13
+0
Jst bi reku, da je bolj dvorni norcek kt kralj....
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 21.53
-2
Težko je zmagati , če vsi ostali nimajo šajtrg...
Lucky
02. 05. 2021 20.35
-3
Še ena zanimiva dirka, s katero je večina zadovoljnih. Tale jezdić je pa skoraj vse profile skuru in osramotil z napačnimi napovedmi. Ostajajo mu samo še za + in - talat. Danes je tudi Rossiju treba čestitati, za izjemno iznajdljivost, da se pojavi na ekranu in upraviči zaupanje sponzorjev. Zadnjič je moral odstopiti, tokrat je bil samo predolg v enem izmed zavojev. Ali je v tem zavoju šel na nož, vozil po samem rezilu, težko presodim, ker je tu muha specialist. Rahla težava je tudi to, da ekran kaže samo prvih 15. Kakorkoli, zopet kaže na sezono preobratov. Ko se lahko suvereno vodstvo, sredi dirke, obrne v kalvarijo.
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 20.27
-2
Novo razočaranje za Valentina Rossija, ki je vpisal šele 17. mesto in bil znova daleč od (lastnih) pričakovanj. V oči bode tudi to, da je njegov moštveni kolega Morbidelli zaključil na odru za zmagovalce....za tako napoved iz kavne usedline pred 3 dnevi vedeževalka ne bi mogla pokasirati niti 5 eurov
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.30
-2
In to z starim modelom yamahe je biu tretji...
Lucky
02. 05. 2021 20.44
-3
Oči se ti orosijo od izjemne bratske ljubezni. Easy bi bil 16, če ne bi brata pustil naprej.
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.58
-4
Mislim, da tudi kakšno mesto nižje Valentinu Rossiju ne bo načelo užitka. Marsikdo je že pomislil, da je mazohist
dej no
04. 05. 2021 21.07
+1
Roglič šampion
02. 05. 2021 19.54
+5
Nekaj vas je tu gor kar ki ves xas pljuvajo po Rossiju. Hah. Clovek je 9kratni svetovni prvak, ki si lasti cel kup rekordov v motogp. Vi pljuvaci(predvsem lazosvobaja) ste pa pomojem ene navadne propalice, ki jim je kot kaze najvecje veselje cel dan pljuvati po uspesnem cloveku. Sram vas je lahko.
Mr. Cat
02. 05. 2021 19.57
-6
Lepo, da ne vidis svojih propalic k pljuvajo po MM...
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.01
+6
Za njih velja enako ja. Sploh pa nevem kaj se ti oglasas, si med glavnimi pljuvaci tu.
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.04
-5
Super....samo da nisem tam na 17tem mestu....
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.08
+4
Je bil pa na vrhu v elitnem razredu 89krat. To je 21 zmag vec od prvega zasledovalca Agostinija.
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.10
-5
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.11
+6
Nisem. Za razliko od tebe o zgodovini motogpja nekaj vem.
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 20.15
-3
Potem veš, da ima 6 naslovov več...in da ga je Valentinu predlagal, da je bolje, da se spravi za šalter banke ...in to ko je še zmagoval
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.17
-4
Ti ves edino to...kje najdes to zgodovino.....
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.25
+5
Resnica ko se pogovarjamo o bajboljsem do zdaj ponavadi pogledamo podatke za elitni razred, ker je to najmocnejsi razred in tam dirkajo najboljsi dirkaci. Statistika elitnega razreda pa je taksna. Rossi 7 naslovov Agostini 8. Rossi 89 zmag Agostini 68. Rossi 199 stopnick Agostini 88. Pa razberi iz teh podatkov kdo je dejansko vecji
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.29
-6
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.30
+6
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.32
-5
Hvalis se drugace.... Jaz samo potrujem in dokazujem, da si laznivec in nimas pojma o motoGPju....seveda brez gugla
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.35
+6
Jaz nimam pojma? imam, brez skrbi. Ti pa glede na svoje komentarje nimas prav nobenega pojma o motogp pljuvacek
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 20.36
-2
Če mora statistika odločati imajo naslovi večjo težo kot število zmag ...se ti ne zdi ? Ali boste sedaj govorili bivši 89x zmagovalec ?
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.41
+4
Mislim da ni nic narobe ce clovek meni da je Agostini najvecji. Za mnoge je Rossi, za kaksne pa tudi Ago.Zame osebno sicer 1. Rossi 2. Agostin 3. Marquez 4. Doohan
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.41
-3
Imam glih tolk pojma, da vem, da rosi nima pojma....
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.43
+5
No muci lih take izjave dokazujejo da nimas najmanjsega pojma o motogp. Pa lp
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.44
-6
Roglič šampion
02. 05. 2021 20.46
+4
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.57
-2
felix59 drugič
02. 05. 2021 19.49
+2
Izjava Rossija 28.4.2021. : "Pred Jerezom sem optimist , vračam se med najboljše. " No s takimi izjavami se samo še bolj smeši , izgleda , da take izjave prebirata skupaj z Vinalesom iz kakšne priročne knjižice.
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.00
-1
V bistvu ni povedal ktero letnico je imel v mislih...
titomeni
02. 05. 2021 20.52
-2
Profesormarck
02. 05. 2021 19.47
+3
Ne vem,če je ker opazil,ampak pred dirko ,ko sedi na motorju Marc ne govori z nikomer,tokrat je k njemu prišel kralj Giacomo Agostini,izmenjala sta si nekaj besed,nasmehov,tud objela sta se.G.A. je namreč 15x svetovni prvak v GP-ju-Italijan,ki ima raje M.M.-a,kot (zemljaka)rozeka.To pove vse o zimzelenemu,podn od podna.Srečali sta se dve legendi,o tem lahk samooklican sam sanja.
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.52
+2
Giacoma Agostinija si ob njegoviih nastopih v javnosti vsakič težje predstavljam , da je res Italijan. To je tisti, ki je pred 6 leti rekel Valentinu naj gre delat za šalter banke...
Profesormarck
02. 05. 2021 19.59
+0
Ja,maš prau,to je izjavil,ko se je zimzelen tožil nad "nevarno" vožnjo mladine,najbolj pa nad Marcom.Legenda je.
Mr. Cat
02. 05. 2021 20.02
-1
Ceprav je yale z banko malo ironicna ....glede na njegovo utajo davkov pred leti.....mislim, da bi bil bolj primeren za mesanje gelata....ker pac rad meša......meglo, d***, pamet...itd
Mr. Cat
02. 05. 2021 19.46
-2
rosi: Pred Jerezom sem optimist. Vračam se med najboljše......to je bila čista laž in manipulacija ...samo da se prodaja čepice in majčke
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.54
-2
ZPS bi morala posredovati in omogočiti vsem povračilo denarja, ki so jih naplahtali z navijaškimi rekviziti
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.42
-2
Ali mi lahko kdo razloži ali sponzorji promovirajo Rossija ali Rossi promovira njih ?
AVTOHTONsLOVEnc
02. 05. 2021 19.39
+3
Duce raketa! :) Bravo!
Profesormarck
02. 05. 2021 19.48
-3
ejga,res je,to sezono so izredno močni,kapo dol...sam se mi je zadnjič mal jack zameril,mislim na nepotrebni incident z mirom.
Drumbass
02. 05. 2021 19.22
+6
pa pustite rosija na miru...sej ni članek o njemu..eno in isto..se ne naveličate...za vas sploh ni GPja...samo vojna...46&93..
Mr. Cat
02. 05. 2021 19.25
-3
Jst sem za Ducati...danes dvojna zmaga👌💪👍....vse ostalo je zgolj nakljucje
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.39
-5
Rossi je motoGP, zato ne vem, zakaj ne bi pisali o njem ! Ko ga ne bo več leta 2027 tudi motoGP-ja ne bo več.
Drumbass
02. 05. 2021 19.46
+5
gp bo tud ko mene&tebe ne bo več..upam da ne že 2027🤪
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.55
-4
Potem ne bereš komentarjev tistih, ki so nas v tej "vojni" okupirali
Kaktusy
03. 05. 2021 09.12
+4
Drumbass, tema dvema lahko le še z lato kaj dopoveš, ni druge!
konjujedan
02. 05. 2021 19.02
+3
Rossi bi se moral že tam 2017,18 znebit tega syntisizerja. Upam da bo za svoje moštvo izbral Aprilio al pa Ducati.
Mr. Cat
02. 05. 2021 19.15
-2
rosi je najbolj srecn z yamaho...naj pri tem ostane.
resnicaosvobaja
02. 05. 2021 19.39
-5
Mr. Cat
02. 05. 2021 19.02
-5
cmirko&co. je rezerviral termin za komentiranje ob 21:45 do 22:00
rr3
02. 05. 2021 18.56
-5
Če bi kalimero imel vsaj 10% motivacije se borit za zmago kot jo to ima MM bi bil kalimero danes na stopničkah, Tako pa je samo maskota... sramota za Yamaho.
Mr. Cat
02. 05. 2021 18.59
-7
On nima 10% motivacije, da si motor nastela ..kje da bi sele dirkal na teh procentih