MotoGP

Quartararo v lovu na četrto zmago: Vse bo odvisno od uvodnih krogov

Le Mans, 10. 10. 2020 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno vodilni dirkač elitnega motociklističnega razreda Fabio Quartararo se zaveda zahtevnosti nedeljske preizkušnje na domačem prizorišču v Le Mansu. Z najboljšim časom kvalifikacij je vrgel rokavico konkurentom, še posebej najbližjima zasledovalcema iz Ducatija Jacku Millerju in Danilu Petrucciju, ki bosta storila vse, da domačemu adutu prekrižata načrte v lovu na četrto zmago v sezoni.

Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) je kljub najboljšemu času kvalifikacij z obema nogama trdno na tleh, saj je povsem jasno, da ga v nedeljo čaka zelo zahtevna preizkušnja.

V boju za četrto zmago v sezoni bo imel največjo konkurenco v Jacku Millerju (Pramac Racing), ki že od uvodnih petkovih treningov na nepredvidljivi stezi v Le Mansu kaže odlične vožnje, in nekoliko pozabljenemu Danilu Petrucciju (Ducati Team), ki mu je po dolgem času uspela zelo dobra kvalifikacijska predstava. 

Fabio Quartararo si je z odlično kvalifikacijsko vožnjo privozil najugodnejši startni položaj pred glavno dirko za VN Francije.
Fabio Quartararo si je z odlično kvalifikacijsko vožnjo privozil najugodnejši startni položaj pred glavno dirko za VN Francije. FOTO: motogp.com

"Lahko sem zadovoljen s prikazanim v kvalifikacijah. Vedno je lahko še bolje, a glede na zahtevne vremenske pogoje, ki so marsikateremu dirkaču prekrižali načrte, sem jo na koncu zelo dobro odnesel. Še največjo rezervo vidim v uvodnih krogih, kjer bom moral biti še posebej pozoren in natančen. To zna biti ključ do uspeha," je po kvalifikacijskem 'polu' zbranim novinarjem razlagal prvi favorit za zmago za VN Francije. Če bi mu to uspelo, bi Quartararo postal sploh prvi francoski motoGP dirkač, ki mu je uspelo zmagati na domači dirki najvišjega tekmovalnega razreda.

"S tem se ne obremenjujem. Vse, kar si želim, je, da vse dobre stvari iz kvalifikacij prenesem tudi na glavno dirko. Z napovedmi naj se ukvarjajo drugi. Verjamem, da bomo v moštvu storili vse za zmago na domačih tleh. To bi bil eden od vrhuncev letošnje sezone," je dodal Fabio Quartararo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
10. 10. 2020 21.56
-2
po moje bo na štartu potegnil Miller, ki pa bo nato opešal, Quartararo mora biti v ospredju v začetnih krogih, če slučajno pade v ozadje se mu slabo piše