MotoGP

Quartararo: V tako zaostreni konkurenci je nemogoče napovedati zmagovalca

Portimau, 17. 04. 2021 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) je z odliko opravil svoje tretje kvalifikacije v sezoni. S prvim 'polom' v 2021 se bo podal v lov na svojo drugo zmago po prejšnji nedelji v Katarju. O tem, da se nahaja v odlični formi, je potrdil tudi po omenjeni kvalifikacijski zmagi, obenem pa poudaril, da je konkurenca iz dirke v dirko močnejša.

 

"Čeprav sem dosegel zelo pomembno zmago prejšnji konec tedna v Katarju, sem komaj čakal na vrnitev na evropska tla," je po zmagi v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Portugalske priznal Fabio Quartararo, ki se bo tako v lov na svojo drugo zmago v sezoni podal iz prve startne vrste.

"To je bil zagotovo moj glavni cilj, da se v dirko podam z enega od prvih treh startnih mest. To, kar se je zgodilo Francescu Bagnaii (tekmovalna komisija mu je črtala čas zaradi neupoštevanja rumene zastave ob stezi, op. a.), se je pripetilo meni na drugem petkovem prostem treningu, tako da popolnoma razumem njegovo jezo. A tak je pač naš šport ... Kljub temu mu čestitam za izjemen hitri krog, na splošno je konkurenca resnično izjemna," se zahtevnosti jutrišnje naloge zaveda mladi francoski motociklistični zvezdnik, ki je vse bolj zadovoljen tudi z odzivanjem Yamahinega motocikla na različne vremenske razmere oziroma pogoje na stezi.

"Po zmagi v Katarju sem imel še določene pomisleke, kako bo vse skupaj izgledalo tu v Portimauu. Po današnjih kvalifikacijah pa smo dobili potrditev, da smo lahko konkurenčni za sam vrh prav na vsaki stezi. To je zelo pomembno z vidika samozavesti, ki raste pri meni iz tedna v teden. Če nam uspe ponoviti kvalifikacijsko vožnjo, je mogoče prav vse. Upam na najboljše," pravi član moštva Monster Energy Yamaha MotoGP, ki na vprašanje o tem, koga vidi za glavnega konkurenta v boju za novo zmago v kraljevem motociklističnem razredu, odgovarja:

"V tako izostreni konkurenci je preprosto nemogoče napovedati zmagovalca. Tako veliko kakovostnih dirkačev je v igri za zmago na Portugalskem ... Oba Ducatija (Francesco Bagnaia in Jack Miller), prav tako oba Suzukija (aktualni svetovni prvak Joan Mir in Alex Rins), pa moj rojak Johann Zarco (Pramac Racing), da o Marcu Marquezu (Repsol Honda) sploh ne izgubljam besed. Skratka, težko bo. A vsi, ki so danes startali v hitrejši kvalifikacijski skupini, bodo v igri za najvišja mesta." 

VN Portugalske
VN Portugalske FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
18. 04. 2021 13.14
+1
Marquez dela s stratofersko Hondo to, kar je Stenmark s stratoferskim Elanom ...pa si razlagajte kakor hočete...
Mr. Cat
17. 04. 2021 21.49
-9
Vemo kdo neu zmagu...
ata_jez
17. 04. 2021 21.36
+13
Rossi bo zmagu, 100%! :-P hehehe
AS1983
17. 04. 2021 21.04
+9
konkurenca je letos izjemna, aktualni prvak Mir pa se bo po moje že lahko poslovi od lanskega 'srečnega' naslova, ki ga je osvojil z samo 1 zmago-še ta je bila 'šenkana' s strani Rinsa
SlukiSuzuki
18. 04. 2021 08.31
-7
Kaj ima veze senkano ali ne? Vsi drugi so imeli CIST iste sanse kot Prvak Joan MIR Team Suzuki Ecstar. Vsak dirkac si je vecina kriv sam za odstope, Mir pa je bil dalec od vseh najbolj konstanten in zato je odnesel zmago prvenstva. Ce pa ti tega ne razumes pa si si sam kriv ;)