MotoGP

Quartararo več kot zadovoljen po drugem mestu v Austinu

Austin, 04. 10. 2021 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je na nedeljski Veliki nagradi Amerik zaostal le za tokrat neulovljivim Marcom Marquezom in se z drugim mestom še za korak približal prvemu naslovu svetovnega prvaka v elitnem motociklističnem razredu. 22-letni Francoz ima tri dirke pred koncem 52 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Francescom Bagnaio.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
    02:15
    Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
  • Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Amerik
    04:20
    Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Amerik
  • Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Amerik
    09:45
    Vrhunci dirke v razredu moto2 za VN Amerik
  • Vrhunci dirke v razredu moto3 za VN Amerik
    05:37
    Vrhunci dirke v razredu moto3 za VN Amerik

Vodilni v skupnem seštevku Fabio Quartararo je dirko začel z drugega štartnega položaja, pred njim je bil zgolj zmagovalec prejšnjih dveh dirk Francesco Bagnaia. A že pred prvim ovinkom je oba prehitel Marc Marquez, ki je bil tokrat enostavno prehiter za vse, Quartararo pa je v prvem ovinku prehitel Bagnaio in do sprememb na vrhu do konca dirke klub napadom predvsem Jorgeja Martina ni prišlo.

Marc Marquez, Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia in Alex Rins
Marc Marquez, Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia in Alex Rins FOTO: AP

Quartararo je bil zadovoljen predvsem s končno razvrstitvijo, saj je po dveh dirkah tokrat za seboj pustil prvega zasledovalca Bagnaio: "To je bilo zagotovo najboljše drugo mesti v moji karieri. Pred dirko sem bil pod stresom, ampak takoj, ko se je dirka začela, je stres padel iz mene, tako da mi je uspelo oddirkati dobro dirko."

To je sicer že drugo zaporedno mesto 22-letnika, a je za razliko od drugega mesta v San Marinu, kjer je zaostal za Bagnaio, precej več vredno: "Res sem vesel, ker je bil Bagnaia res hiter na zadnjih dveh dirkah in osvojil 50 točk, tokrat pa mi ga je uspelo prehiteti."

6. zmago v sezoni mu je tokrat preprečil 'Gospod Teksas' Marc Marquez, ki se je v cilj pripeljal s skoraj petimi sekundami prednosti in že sedmič v karieri slavil v Austinu. "Poskusil sem pobegniti skupini za mano in odbiti napade Martina, nato pa priključiti Marquezu. Dal sem vse od sebe, a Marc je imel tokrat enostavno predober tempo," je o neulovljivem Marquezu povedal Quartararo in dodal še:  "Glavni cilj so bile stopničke in vesel sem, da mi je uspelo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoz je tako vodstvo v skupnem seštevku elitnega motociklističnega razreda povečal na 52 točk. Do konca sezone bodo na sporedu še tri dirke, in sicer v Misanu, Algarveju in Valenciji, vse si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tigrcek
04. 10. 2021 19.46
+4
Sramota, da tud vrstnega reda ne znate objavit, skupnega vrstnega seš tevka za SP, Najslabše članke imate o Moto GP. Še RTV ma več, a vi imate zakupljene pravice za prenose🤮
AS1983
04. 10. 2021 19.32
-10
Fabio Diablo je praktično edina konkurenčna yamaha zadnje dirke,a naslov prvaka bo osvojil več kot zasluženo
iga_biba
04. 10. 2021 16.33
-15
tako je tudi zimzeleni veteran, bivši 9x začel nazadovati. prvo zadovoljen z drugim mestom potem s tretjim , petim in tako naprej. Sedaj je zelooo zadovoljen že z 15tim mestom. 11 let je čakal na 10ko, ker je namesto dirkanja raje računal koliko točk še potrebuje.
Ni nam vseeno
04. 10. 2021 16.12
-15
Zimzeleno turkizni mora na zadnjih 3 dirkah osvojiti 5 točk, da prehiti po točkah /dirko superb sezono zadnjega svetovnega prvaka Yamahe , ko je poskusil voziti motor, ki se sam vozi. Vsi vemo, da Honda brez Lorenzovih dragocenih 28 točk ne bi osvojila naslova najboljšega tima, ker je Marquezu odpovedal menjalnik v Austinu 2019
Austin
04. 10. 2021 15.26
-8
Fabio je odkrito priznal, da ni mogel slediti MM93 tempu, tudi če bi hotel. Tako se je pravilno odločil, umiril tempo in osvojil dragocenih 5 točk več od Bagnaie. To, kako pa je Marquez za skoraj 5 sekund deklasiral konkurenco na tej najtežji pisti v celi sezoni, pa je občudovanja vredno. V cilju se je videlo, da je na koncu z močmi. Človek si že zaradi volje in pripravljenosti, kljub svoji nepopolni fizični kondiciji iti na limit, zasluži vso občudovanje in priznanje. Temu primerni so tudi naslovi na današnjih športnih "Gazzetah" po vsem svetu. Z izjemo klubskega VR46 portala, ki ga ureja Alessio Salucci, kjer nam je mnenje tega zakotnega in zloveščega kluba podal že njihov najzvestejši podrepnik, dolenjski švajcarac nightfly, češ da so Hondini inženirji preko elektronike pripeljali Hondo sami do zmage. Ha ha ha kako je lepo biti g l u p. A ne Muha?
Ni nam vseeno
04. 10. 2021 16.04
-15
Katerim moštvom pa so nazadnje odvzeli točke zaradi nepravilnosti, dirkači so jih pa lahko vseeno obdržali ? Honda ?
jezdimir
05. 10. 2021 12.23
+14
Dejta vidva svoje nebuloze pod kovtrom zrihtat, tukaj nikogar ne zanimajo...hehehe
Ni nam vseeno
04. 10. 2021 13.44
-15
Šeško prikolice
Ni nam vseeno
04. 10. 2021 13.18
-11
Marc Marquez se je sprijaznil z zmago... Škoda, da ni pomagal Peccu v borbi za naslov kot mu je Miller in je raje pomagal Fabiu, tako nekako nadležna muha ?
ErenYega
04. 10. 2021 12.23
+17
Bravo👏 Izjemno pametna vožnja. Ni šel na glavo, pa tudi preveč defenzivno ni vozil.