MotoGP

Quartararo: Z Marquezom ali brez, zame je prvenstvo vselej enako

Brno, 08. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Fabio Quartararo je ob odsotnosti Marca Marqueza kar naenkrat postal prvi kandidat za osvojitev naslova prvaka v motoGP. Mladi Francoz, ki vozi šele drugo sezono v elitnem razredu, pravi, da zaradi tega ne čuti nikakršnega pritiska in da odsotnost aktualnega prvaka ne spreminja ničesar.

Fabio Quartararo je ob odsotnosti Marqueza prvi kandidat za naslov prvaka.
Fabio Quartararo je ob odsotnosti Marqueza prvi kandidat za naslov prvaka. FOTO: AP

"V Jerezu smo sezono vsi začeli stoodstotno pripravljeni. To je šport, v katerem je tveganje za poškodbe veliko, Marc Marquez žal ni imel sreče in je utrpel hud padec. A ne glede na to, kdaj se bo vrnil, bo zame prvenstvo vselej enako. Še naprej se bom boril enako kot na prvih dveh dirkah, prav toliko pa bom tudi tvegal. Vsi vemo, da se z nami ne bo boril eden najboljših dirkačev na svetu, a to ne spreminja ničesar," je v petek na novinarski konferenci razlagal Fabio Quartararo

Francoz je na drugem prostem treningu postavil najhitrejši čas prvega dneva dogajanja v Brnu, kjer bo znova glavni favorit za zmago. A zaradi tega, kot sam pravi, ne čuti dodatnega pritiska: "Grem iz dirke v dirko. Smo šele na tretji, pred nami je skoraj celotna sezona, zato menim, da še ni pravi čas za razmišljanje o naslovu prvaka. Še nikdar se nisem znašel v položaju, da vodim skupni seštevek v takšni konkurenci, a kljub temu ne čutim dodatnega pritiska. Samo vesel sem, da sem dvakrat zapored slavil, še bolj pa zaradi tega, ker smo z ekipo na pravi poti."

"Imamo potencial, da se vsako dirko borimo za zmago ali stopničke. Osredotočam se zgolj na preizkušnjo, ki je pred menoj. Naslov prvaka je na koncu posledica takšnega razmišljanja. Treba bo iti iz vikenda v vikend," je nadaljeval 21-letnik iz francoske Nice. 

Quartararo je, kot že rečeno, slavil na obeh preizkušnjah v Jerezu, nekoliko grenkega priokusa pa je pustilo dejstvo, da zmag ni uspel ustrezno proslaviti. "Po dirkah, če mi seveda uspe dober rezultat, rad proslavim s prijatelji in družino. Tokrat pa je to drugače. Po dirki greš enostavno domov, kjer ni nikogar, saj sem lahko v kontaktu le z omejenim številom ljudi. Niti maske si nisem snel, da bi poljubil mamo. Iskreno, trenutna situacija je zame zelo stresna. Počutil sem se, kot da mi maska preprečuje, da bi živel v tem izjemnem momentu," je še priznal Yamahin dirkač.  

Spored prenosov na VN Češke
Spored prenosov na VN Češke FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HondaMM93Champion
08. 08. 2020 11.34
+15
Pošteno je sicer povedal, vendar pa sta dve alternativi. Ali se Marc več ne bo pobral in bo Honda posledično zaostala v razvoju, kar pomeni vladavino Yamahe (s Fabiom), ali pa bo Marc po pameti dolgo okreval, odvozil nekaj dirk in na podlagi letošnjih izkušenj začel naslednjo sezono bolj previdno. Talenta in poguma mu ne manjka, torej počakajmo. Je pa res, da je Fabio izvrsten dirkač in z odlično Yamaho popolnoma enakovreden Marcu na Hondi. Nihče ne zmaguje v nedogled, če je že moralo tako biti, se bomo pač MM navijači sprijaznili s tem. Vsak nismo takšne izprijene živali kot rumenkoji, ki so konkurentu njihovega dohtarja kopali grobove, vesili lutke in zganjali barbarstvo po dirkališčih.
Dermeister
08. 08. 2020 12.19
-1
Jorl ti je cel Duplek stisnil plus vidim. 😅😅😅😅😅😅😂😂😂😂😂😂😂😂
HondaMM93Champion
08. 08. 2020 12.28
-1
A ni jezdića, da bi tebi stiskal pluske in še kaj drugega*?
HondaMM93Champion
08. 08. 2020 12.28
-1
A ni jezdića, da bi tebi stiskal pluske in še kaj drugega?
halfmaster
08. 08. 2020 11.24
+2
Pošteno je povedu!
AVTOHTONsLOVEnc
08. 08. 2020 08.17
+17
Samo tisti ki ne morejo preboleti da je Marquez poškodovan in ne vozi lahko govorijo take neumnosti, kot so, da prvenstvo ni enako ker ga ni. Veste vsi imajo enako možnos in prvenstvo se je začelo za vse enako, tako da.... Pa verjamem da tudi veste, da se je v zgodovini veliko dirkačev poškodovalo in zaradi tega izgubilo naslov, pa ni nihčejokal, ker tak je šport. Vi Marquezovi navijači ste pa pi-ke in tega ne morete prebolt.
motorist_mb
08. 08. 2020 08.09
-15
Enako kiri patetik...niti povohal ne bi prvo mesto z njim...škoda besed!!!
Kaktusy
08. 08. 2020 10.01
-14
Dej pejt spat, da si tolk zamegljen da ne vidiš da je samo Honda zaslužna za razliko, potem je škoda vsakršne razprave. večini je že jasno da Mark na vsakem drugem motorju tud cilja nebi videl kaj šele prvo deseterico.
HondaMM93Champion
08. 08. 2020 11.29
+14
Daj si za to blesarijo hitro nekaj plusov, ker si na minus 5 trenutno.
Dermeister
08. 08. 2020 12.19
+1