MotoGP

Quartararo: Zadnja zmaga Ducatija me ne skrbi

Le Mans, 14. 05. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi francoski zvezdnik v motociklistični karavani, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), verjame, da bo že na peti dirki sezone za VN Francije v Le Mansu popravil vtis po slabši predstavi na predhodni preizkušnji, ko je po napaki v Jerezu na koncu zasedel skromno 13. mesto. S prenosom uvodnih prostih treningov vseh razredov pričnemo ob 9.00 na VOYO.

VN Francije
VN Francije FOTO: 24ur.com

Čeprav je zadnja dvojna zmaga Ducatija v Jerezu (Jack Miller je bil prvi, Francesco Bagnaia pa drugi) nekoliko spremenila razmerja moči pri samem vrhu skupnega seštevka svetovnega prvenstva, v katerem trenutno z dvema točkama prednosti vodi Bagnaia pred Fabiem Quartararojem, so v taboru Yamahe prepričani, da lahko že po nedeljski dirki za VN Francije v Le Mansu stvari znova zapeljejo sebi v prid.

S petkovimi prvimi prostimi treningi pričnemo ob 9.00 na VOYO, popoldansko dogajanje v Le Mansu z drugimi prostimi treningi vseh razredov pa se prične ob 13.10.

"To, da v zadnjem času spremljamo odlične dirke članov Ducatija, ni nikakršno presenečenje. Gre za vrhunsko organizirano moštvo z dvema sijajnima dirkačema, ki v vsakem trenutku vesta, kaj želita," je ob zadnjem druženju s predstavniki "sedme sile" med drugim dejal mladi francoski motociklistični zvezdnik, ki se želi na domači dirki znova povzpeti kar najvišje. "Domače dirke so vselej nekaj posebnega. Ob tem, da predstavljajo velik izziv, na drugi strani nosijo s seboj pritisk, ki si ga dirkači po navadi naložijo sami. Verjamem, da smo v prejšnjih dneh storili vse, da se nam ne bi ponovil Jerez, kjer smo bili še sredi dirke na vodilnih mestih, kasneje pa močno popustili," se pomembnosti in hkrati zahtevnosti domače dirke zaveda Quartararo, ki tudi tokrat "stavi" na obračun z Ducatijema, pa tudi z obema predstavnikoma Suzukija – aktualnim svetovnim prvakom Joanom Mirom in Alexom Rinsom.

"Steza v Le Mansu je precej specifična, in če k temu dodamo še muhasto vreme, se nam obeta zanimiv in nov neizprosen boj za zmago. Mi smo pripravljeni, toda nekaj bo odvisno tudi od konkurence, ki je iz leta v leto močnejša," še pravi Quartararo. 

VN Francije
VN Francije FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

turojen
14. 05. 2021 20.06
+1
iga_biba
14. 05. 2021 19.37
-2
skromno 13to mesto? kaj na to poreče bivši 9x voznik?
mr_cat
14. 05. 2021 10.32
+0
Njega naj bolj skrbi napovedana mokra dirka....kjer zmerom zmrzne
resnicaosvobaja
14. 05. 2021 09.55
-1
Saj tudi pajaca iz Petronasa ne skrbi zadnja zmaga Ducatija