MotoGP

Quartararo zahteva več od Yamahe: Nisem zadovoljen. Želim več zagotovil

Pariz, 23. 05. 2022 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
11

Aktualni motociklistični prvak, tudi vodilni v tej sezoni, Fabio Quartararo, ne skriva nezadovoljstva nad paketom, ki ga v tej sezoni zanj ponuja ekipa Yamahe. Ne gre zgolj za dirkalnik, ki naj bi bil manj konkurenčen kot v minulih sezonah, kar je posebej vidno pri drugih dirkačih Yamahe, v primeru 23-letnega Francoza je nezadovoljstvo prisotno tako zaradi dela v garaži kot tudi zaradi zagotovil, da mu bo v prihodnjih sezonah razvoj prinesel cel kup izboljšav. Francoz ni kaj prida zadovoljen tudi s pogodbo, ki se mu ponuja ob pričakovanem podaljšanju sodelovanja. Konec tedna se bo dirkaška smetana zbrala v Mugellu. Šlo bo za VN Italije. Od petka naprej prenos na VOYO in Kanalu A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
    02:14
    Iz 24UR: V Le Mansu zmago slavil Enea Bastianini
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
    04:25
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
  • Pogovor z Aleixom Espargarójem o prijateljstvu z Rogličem
    04:40
    Pogovor z Aleixom Espargarójem o prijateljstvu z Rogličem
  • Balanca: odhod Suzukija iz motoGP
    17:06
    Balanca: odhod Suzukija iz motoGP

 

Francoz Fabio Quartararo je z drugim mestom v Jerezu prvič v tekoči sezoni prevzel vodstvo v skupnem seštevku in napovedal, da bo lanskoletno lovoriko branil do poslednjega daha. 23-letni dirkač iz Nice pa je pred dirkaškim vikendom v Mugellu v pogovoru za Corriere Dello Sport razkril marsikatero težavo v taboru Yamahe. 

Fabio Quartararo je obdržal vodstvo v seštevku SP, zdaj ima štiri točke naskoka pred Aleixom Espargarójem. Tretji je prav zmagovalec Le Mansa, Enea Bastianini. Za Francozom zaostaja osem točk.

Njegovi kolegi iz (pol)tovarniške ekipe so se pred kratkim mučno hudovali nad letošnjim paketom, ki ga ponuja ekipa, pa tudi s tem, da Yamaha skrbi le in izključno za Quartararoja. Francoz je te komentarje vzel zares in ni izbiral besede, češ da težave drugih dirkačev Yamahe niso tudi njegove težave. Minilo je le nekaj dni in francoski dirkač je tudi sam opozoril na marsikatero tegobo, ki jo ima s to japonsko ekipo. To, da ima oziroma je imela Yamaha kar nekaj težav predvsem na začetku sezone, potrjujejo tudi bolj skromni rezultati Quartararoja na uvodnih dirkah. Deveto mesto v Katarju, osmo v Argentini in sedmo v Austinu so rezultati, ki niso šli ravno v ponos aktualnemu prvaku. A to se je hitro spremenilo, sledila je zmaga na Portugalskem in svet je bil v garaži Yamahe spet lepši. Vsaj ta del sveta, ki ga pokriva ekipa Quartararoja. Tam, kjer bivajo Franco Morbidelli, Andrea Dovizioso in Darryn Binder, je še naprej bolj ali manj turobno. "To ni moj problem. Že sam imam dovolj dela z dirkalnikom in nimam časa ter tudi želje, da bi se ukvarjal s težavami drugih."

Fabio Qartararo
Fabio Qartararo FOTO: AP

Z dirkalnikom ni zadovoljen, tudi z ekipo ne kaj prida ...
V taboru Yamahe je vzklilo seme negotovosti in tudi mnogih vprašanj. Fabio Quartataro želi čimprejšnje odgovore. M1 ne daje posebnega zadovoljstva in zagotovil, da bi lahko računal na vrhunski rezultat na vsaki dirki. Uradni zastopnik aktualnega šampiona kraljevega razreda, Eric Mahè, je za Corriere Dello Sport govoril o prihodnosti njegovega varovanca. "Z vodilnimi iz ekipe se že nekaj časa pogovarjamo o letu 2023, ko bo pogodba potekla. Želimo več zagotovil, kako bo v prihodnje," pravi menedžer Quartararoja, ki je postal veliko bolj zahteven in neučakan po odhodu Suzukija iz karavane in tudi ob napovedanih težavah, s katerimi živi Ducati. Prav veliko bolje ni niti pri Hondi. "Niso najlepši časi za motociklistični šport, tega se zavedamo. Kljub temu pričakujem, da bo Yamaha povedala kaj več o sezonah, ki prihajajo." 

Eric Mahè in Fabio Quartararo
Eric Mahè in Fabio Quartararo FOTO: MotoGP

Mahè sporoča, da sta s Quartararojem jezna in razočarana vse od lanske zime. Od takrat se kaj prida ni spremenilo. "Želimo več odgovorov na vprašanja o naslednji sezoni. To manjka v komunikaciji z ekipo in vodilnimi možmi. Ne gre zgolj za dirkalnik in ekipo mehanikov. Stvari, ki morda niso vidne, so enako pomembne. Za vse potrebujemo čas. Nikamor ne bomo hiteli z odločitvami," je odgovarjal s kančkom skrivnostnega pridiha menedžer Fabia Quartararoja. Mahè očitno igra taktično igro in spodbuja može iz Iwate, naj se zbudijo, da povejo kaj več. "Yamaha naj pokaže karte, s katerimi razpolaga. Naj bo iskrena," pritiska Quartararojev menedžer, ki je še dal vedeti, da zvestoba Yamahi ni brezpogojna. "Fabio je svetovni prvak in vsi ga želijo imeti v svoji ekipi. Škoda za Suzuki, motociklistični svet je izgubil pomembnega igralca. A zaradi Suzukijevega odhoda se stvari za Fabia v ničemer ne spreminjajo."

VN Italije v Mugellu
VN Italije v Mugellu FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denjjo666
24. 05. 2022 19.20
Najprej 21letni dirkac zdej ze 23? Odlocte se
toti mišek
24. 05. 2022 12.35
+0
A je Vale na na morju?
AlpskiQintet
24. 05. 2022 10.49
-11
Še najboljše, da Suzukija skocita na tovarniško Yamaho, Fabio pa k Marquezu na Hondo na tečaj zmagovalne vožnje.
Aligator11
25. 05. 2022 11.28
+4
AlpskiQintet, ti pa si majmunčina. Španski podrepnik ga lahko navadi edino kako pasti 2x v enem krogu...
motorist_mb
23. 05. 2022 13.45
+0
Desetletje imajo podhranjenost moči tak da Duce te čaka z čekom 😁
herr catz
23. 05. 2022 14.32
-14
motorist_mb
23. 05. 2022 15.11
-3
herr catz
23. 05. 2022 15.41
-10
NisteResni
23. 05. 2022 13.13
-5
Js bi si pa sel pogledat dirko ampak lej ga hudiča google ne najde dirkališča Mugelko nikjer, naj bi bilo v Italiji, pa stric gugl prau da Mugelko ne obstaja
Mit3
23. 05. 2022 13.08
-2
Nekdo je bil malo pijan 😂
1975b
23. 05. 2022 13.03
+1
Pravopis v uvodu -1