MotoGP

Bagnaia zmagovalec kvalifikacij, Quartararo šele 15., Rossi zadnji

Misano, 23. 10. 2021 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
M.J., N.M., M.G.
Komentarji
183

Kvalifikacije elitnega razreda motoGP za VN Emilije-Romanje je dobil Ducatijev dirkač Francesco Bagnaia (1:33,045), drugo mesto je pripadlo njegovemu moštvenemu kolegu Jacku Millerju, tretje pa Lucu Mariniju. Fabio Quartararo, vodilni dirkač prvenstva, bo startal šele s 15. mesta. Razočaranje za dirkaškega doktorja Valentina Rossija, ki bo nedeljsko dirko, poslovilno od domačih navijačev v Misanu, začel z zadnjega mesta. Kvalifikacije razreda moto2 je dobil Sam Lowes, v moto3 najhitrejši Niccolo Antonelli.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kvalifikacije za mnoge dirkače uganka
    02:09
    Iz 24UR: Kvalifikacije za mnoge dirkače uganka
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Emilije-Romanje
    09:30
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP za VN Emilije-Romanje
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 za VN Emilije-Romanje
    10:30
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 za VN Emilije-Romanje
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 v Misanu
    03:37
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 v Misanu
  • Vrhunci tretjega prostega razreda motoGP v Misanu
    02:17
    Vrhunci tretjega prostega razreda motoGP v Misanu
  • Iz 24UR: Ansu Fati na obisku pri Marcu Marquezu
    01:46
    Iz 24UR: Ansu Fati na obisku pri Marcu Marquezu
  • Iz SVETA: Pred dirko v Misanu
    02:27
    Iz SVETA: Pred dirko v Misanu
  • Miller najhitrejši na drugem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
    05:57
    Miller najhitrejši na drugem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
  • Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
    03:28
    Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
  • IZ 24UR: Valentino Rossi bo še zadnjič v karieri dirkal v Misanu
    01:33
    IZ 24UR: Valentino Rossi bo še zadnjič v karieri dirkal v Misanu
V skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP je sicer v najboljšem položaju Quartararo, ki ima 254 točk. Bagnaia je drugi z 202, tretji Španec Joan Mir (Suzuki) pa s 176 niti teoretično ne more več ubraniti lanskega naslova prvaka.

Iker Lecuona in Jorge Martin sta s padcema predčasno zaključila kvalifikacije, v zadnjih dveh minutah pa so dirkači napadli še zadnji hitri krog na sušeči se stezi Marca Simoncellija v Misanu. Marc Marquez je pol minute do konca zaključil v pesku in ostal brez zadnjega hitrega poskusa. Ducati je dokazal, da mu steza v Misanu zelo ustreza, saj je osvoji prve tri startne položaje. Francesco Bagnaia je vpisal najboljši startni položaj, odlično je vozil že v počasnejši skupini, drugo mesto je z majhnim zaostankom 25 tisočink sekunde pripadlo Jacku Millerju, tretje pa Rossijevemu polbratu Lucu Mariniju (+ 0,085 s).

Bagnaia, Miller in Marini
Bagnaia, Miller in Marini FOTO: MotoGP

Četrti Pol Espargaro, Miguel Oliveira peti, šesti Franco Morbidelli. Marc Marquez se je po padcu moral zadovoljiti 'le' s sedmim mestom. Do konca deseterice so se razvrstili še Iker Lecuona, Danilo Petrucci in Johann Zarco. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Razburljivo že v počasnejši skupini, Quartaro šele 15.
Že počasnejša skupina je – glede na dirkaška imena – napovedovala izjemno razburljive kvalifikacije elitnega razreda motoGP. Za le dve vozovnici, ki peljeta v hitrejšo skupino, so se med drugimi udarili vodilna dirkača prvenstva Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia, svetovni prvak Joan Mir, pa zmagovalec četrtega treninga Iker Lecuona, Suzukijev Alex Rins in Hondin Alex Marquez, ter legendarni Valentino Rossi in povratnik Andrea Dovizioso. Za dodatno dramo je poskrbela še sušeča se steza, ki je poskrbela, da so bili časi iz kroga v krog hitrejši.

V razburljivem prvem delu kvalifikacij je vseskozi prednjačil Bagnaia, ki si je brez večjih težav zagotovil mesto v hitrejši skupini (1:33,393), drugo mesto pa je pripadlo Lecuoni. V zadnjem poskusu Quartararo ni uspel prehiteti Lecuone, ki mu je tako speljal mesto v hitrejši skupini. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoz, vodilni dirkač prvenstva, bo dirko sicer začel šele s 15. mesta, potem ko so mu brisali zadnji najhitrejši čas. Kot 13. bo startal Rins, kot 14. pa A. Marquez. Rossi, ki se poslavlja od domačih navijačev, je z zaostankom debelih štirih sekund in pol zaostal zares veliko in bo dirko začel z zadnjega mesta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V razredu moto2 dirkači padali kot domine
Če smo zapisali, da smo v elitnem razredu videli veliko padcev, pa so kot domine padali dirkači razreda moto2. V prvem delu kvalifikacij, tj. počasnejši skupini, so namreč na stezi padli številni dirkači, kar težko je bilo slediti vsem padcem, saj so dirkači padali zares pogosto. Jorge Navarro se je veselil najboljšega časa v počasnejši skupini, Albert Arenas je vpisal drugo mesto, tretjega si je 'prilastil' Hector Garzo, četrti čas pa je vpisal Nizozemec Bo Bendsneyder pa je vpisal četrti čas, omenjena četverica je napredovala v hitrejšo skupino. 

Če se je sprva zdelo, da bo drugi del kvalifikacij razreda moto2 bolj miren, pa sta sprva vse skupaj s padcem začinila moštvena kolega Xavi Vierge in Jake Dixon, ki sta padla šest minut do zaključka kvalifikacij, bilo je zelo nevarno, saj je Dixonov motor poletel po zraku in bi lahko zadel katerega od delavcev na stezi. Sledili so še nekateri padci, najboljši čas kvalifikacij pa je vpisal Sam Lowes. Drugo mesto je pripadlo Jorgeju Navarru, ki je bil najboljši v počasnejši skupini, tretje mesto pa je pripadlo Augustu Fernandezu. Vodilni dirkač prvenstva Remy Gardner je tokrat razočaral, osvojil je šele 14. mesto. Prav bistveno bolje ni šlo niti edinemu (resnemu) konkurentu za naslov prvaka, tj. Raulu Fernandezu, ki je osvojil deveto mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pestro dogajanje že na 'mokrih' treningih
Pred dirkači v vseh motociklističnih razredih je dirka za VN Emilije-Romanje v Misanu. Predstavniki najšibkejšega razreda moto3 so opravili s prvima prostima treningoma. Na prvem je bil najhitrejši je bil član moštva Rivacold Snipers Team Andrea Migno, ki je postavil čas 1:52.529. Moštvenega kolega Alberta Surro na drugem mestu je prehitel za slabe tri desetinke sekunde, medtem ko je tretjeuvrščeni Filip Salac (CarXpert PruestelGP) za Mignom zaostal za osem desetink sekunde. Kljub zdrsu v tretjem ovinku je Migno v nadaljevanju uspel ujeti želeni ritem za dober obet pred popoldanskim drugim prostim treningom na razmočeni stezi Marca Simoncellija. Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) se je kljub padcu v šestem ovinku pobral in nadaljeval s treningom, a na koncu z zaostankom sekunde in osmih desetink zasedel zanj skromno 15. mesto. Tudi Špančev najbližji zasledovalec v boju za skupno zmago, Italijan Dennis Foggia (Leopard Racing), tokrat ni imel svojega dne, saj je bil še za dve mesti slabši – torej 17.

Pedro Acosta
Pedro Acosta FOTO: motogp.com

Pedro Acosta je bil najhitrejši na drugem prostem treningu (1:52.536), drugi je bil Alberto Surra (+0.783), tretji Ajumu Sasaki (+0.813), Niccolo Antonelli pa četrti (+0.881). V skupnem seštevku obeh treningov pa je vodstvo zadržal Andrea Migno, tokrat je bil sicer skromen 16., pred Acosto in Surro. Foggia ni imel svojega dneva, saj je bil na drugem treningu šele na 22. mestu, po prvem dnevu pa 23. mestu. Dirkači so tudi na drugem treningu imeli mokro dirkališče, tudi zaradi tega je prišlo do nekaj padcev, na tleh sta končala tudi Kaito Toba in Mario Aji. Sobotni program pred VN Emilije-Romanje je minil v precej slabih razmerah. Dokaj hladno vreme in večinoma mokra steza sta pisala rezultate tretjega prostega treninga v razredu moto3. V takšnih razmerah je najboljši čas sobotnega tretjega prostega zabeležil Španec Xavier Artigas, drugi čas je "podpisal" Japonec Juki Kuni, tretjega pa Italijan Alberto Surra. Favoriti za najvišja mesta na nedeljski dirki, kot tudi najhitrejši na petkovih treningih so bili bolj v ozadju. Očitno je bilo, da na mokri stezi ne bodo privijali dirkalnika do konca, šlo je namreč le za ogrevanje pred četrtim prostim in uradnimi kvalifikacijami. V kvalifikacijah pa dokaj presenetljiv razplet. Najboljši krog je v "spolzkih" razmerah odpeljal Niccolo Antonelli, za njim pa sta se razvrstila Čeh Filip Salač in Italijan Ricardo Rossi, ki bosta tudi tvorila prvo linijo na nedeljski VN Emilije-Romanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Augusto Fernandez najhitrejši prvih treningih razreda moto2, na tretjem pa Arbolino
V srednjem razredu moto2 je bil na jutranjem treningu najhitrejši Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team). Ta je za dobri dve desetinki sekunde prehitel svojega najbližjega konkurenta, Nicola Bulega (Federal Oil Gresini Moto2), tretjeuvrščeni Joe Roberts (American Racing) pa je bil še za dodatno desetinko in pol počasnejši od drugouvrščenega Italijana. Dogajanje na stezi Marca Simoncellija sta popestrila dva trka, v katerima so bili udeleženi Aron Canet (Aspar Team Moto2), Jake Dixon (Petronas Sprinta Racing) in Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) ter Simone Corsi (MV Agusta Forward Racing), Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) in Barry Baltus (NTS RW Racing GP). Na srečo, nihče od omenjene šesterice ni utrpel hujših poškodb. Velja omeniti še dosežka največjih pretendentov za naslov svetovnega prvaka, Remy Gardner in Raul Fernandez, ki sta člana istega moštva Red Bull KTM Ajo, sta uvodni trening končala na 16. oziroma 10. mestu. V skupnem seštevku ju tri dirke pred koncem loči pičlih devet točk (271:262). Augusto Fernandez je tudi na drugem prostem treningu pokazal, da se zelo dobro znajde na tem dirkališču, dirkači pa so lahko uporabili gume za suho stezo, saj so imeli najboljše pogoje za vožnjo. Drugo mesto je tokrat zasedel Gardner, tretji pa je bil Xavi Vierge, četrti Dixon, Raul Fernandez je bil osmi. Takšen vrstni red je bil tudi v skupnem seštevku obeh treningov. V sobotnem jutranjem programu so se karte, ob zahtevnih razmerah in mokri stezi, premešale. Najboljši čas tretjega prostega treninga je uspel Italijanu Tonyju Arbolinu, drugega je podpisal njegov rojak Marco Bezzecchi, tretjega pa ves vikend hitri Španec Raul Fernandez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zarco še naprej vroč v Misanu
Na prvem se je najbolje odrezal izkušeni Francoz Johann Zarco, ki je drugouvrščenega Španca Marca Marqueza prehitel za slabo sekundo in pol, medtem ko je tretjeuvrščeni Avstralec Jack Miller zaostal za dodatni dve desetinki sekunde. Na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Miller, za njim sta se zvrstila Zarco in Španec Aleix Espargaro. Na tretjem prostem treningu, sobotni program na stezi Marca Simoncellija je potekal v zahtevnih, mokrih, razmerah in kislo vreme v Misanu marsikomu ni bilo po godu. V takšnih pogojih je bil spet pred vsemi vroči Francoz Zarco, ki je že v zgodnji fazi tretjega prostega treninga odpeljal najhitrejši krog. Za njim sta se zvrstila Španec Jorge Martin in Avstralec Miller. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na četrtem treningu, ki običajno služi za iskanje nastavitev za nedeljsko dirko, jo je dirkačem znova zagodel dež, steza je bila na nekaterih delih malce razmočena, tako da smo bili priča številnim padcem: na tleh sta končala tudi Marc Marquez in Jorge Martin, pa številni drugi dirkači.

Četrti trening je sicer pripadel Ikerju Lecuoni (1:37,441), drugi čas pa je vpisal Bagnaia (+ 0, 094 s). Tretje mesto je zasedel njegov moštveni kolega Jack Miller, a je zaostal že debelo sekundo (+ 1,407 s). Končno je v mokrem nekaj boljše čase prikazal Fabio Quartararo, ki je vpisal četrto mesto (+ 1,448 s).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Emilije-Romanje
VN Emilije-Romanje FOTO: 24UR
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (183)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
21. 11. 2021 16.21
✋ Vsi tisti, ki blatite ali pac ne spostujete Valentina Rossija, niste poznavalci moto sporta ali pa v sebi nimate kancka sportnosti, postenosti in pravicnosti ter zdrave objektivnosti drugim priznati velicine. Taksni ste obsedenci, dvolicnezi(itd.👎), saj sportnikov/ljudi ne presojate po enakih vatlih. Tako velja tudi za tiste, ki na drugi strani teptate Marca Marqueza. Med njima je le ena obcutna razlika in to je (med)generacijska, kar se pokaze celostno. Sicer sta si znacajsko zelo podobna, kot tudi po talentu, inteligenci, instinktu in znanju motociklisticnih vescin. Nenazadnje sta tudi oba Vodnarja, kar morda pomeni, da sta, ob vseh svojih napakah, tudi dobri/a osebi/cloveka. Seveda slednje ni edino "merilo", saj je npr. tudi Cristiano Ronaldo Vodnar, a sem se sam z lahkoto odlocil za izbor Lionel Messija, ko gre za obvladovanje sportnih vescin ali ce hocete, v tem primeru, carovnije na zelenici. Srecno VR46 in hvala ti LEGENDA! Poklon=🙇.! 👍👍👍
T5t
24. 10. 2021 14.55
A "ni nam vseeno" je na kakih zdravilih ali je samo malo poseben? Sem malo prečekiral forum pa se ne ustavi bluzit :D
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 11.10
-3
Pridevnik zadnji za asimetrično pnevmatiko ali štartno mesto skriva precej več akoravno ta suhoparni pridevnik ne spada med kakovostne pridevnike po katerih se vprašujemo s vprašalnico kakšen?
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 11.11
-3
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.29
-4
Če se bodo napovedi uresničile, se lahko po 21.krogu malo zadrži pred svojimi navijači ob pisati, da gre glavnina mimo.
Caffe Racer
24. 10. 2021 09.41
-6
VR46, sem totalen tvoj fan ampak tole pa ni ničemur več podobno! Biti popolnoma zadnji! Res sem jezen in ne vem kako ne moreš več iztisniti iz sebe, nekaj več kot to, da bi bil vsaj 15. in ne zadnji? Tudi za današnjo domačo dirko si ne moreš obetati nič kaj dobrega, razen, če jih 10 pred teboj odstopi. Tako lepo bi bilo, da se vsaj z eno dobro dirko posloviš od svoje bogate in odlične športne poti, vendar tega očitno ne bo. Pa še dirkališče do vsakega cm poznaš... Z vsem spoštovanjem, ogromno si prinesel in naredil za ta šport, odšel boš pa tako kot, da bi dirkača iz Rookie Cup posadili na GP motor in dirkaj. Tako nekako...
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.16
-4
Preberi si kakšen komentar nightiflyja, pa boš spoznal, da ne razmišljaš prav. Če boš še naprej razmišljal s svojo glavo tvegaš, da te ne bomo brali, četudi navijaš zanj
jezdimir
24. 10. 2021 10.41
+4
Lahlko pa si vidva doma izmenjata nebuloze, tukaj nikogar ne zanimajo...hehehe
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 11.00
-5
Caffe... ena kritika in si zraven nas... moje sožalje, opozorilo je prišlo prepozno
Caffe Racer
24. 10. 2021 11.08
-5
Ja, kaj me kritizirate? Navijam za VR46 ampak sem razočaran nad videnim. Zame je še vedno car, pa naj vozi na zadnjem mestu... Ha ha ha
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 11.30
-3
To ti ne bo pomagalo... si zaznamovan. Zdaj je dovolj pogledati le tvoj avatar, da se pravilno odločimo...
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.32
-9
V motoGP nam nightifly v svojih člankih "Kdo nam laže" tako spominja na Borisa Tomašića, da ga večkrat naslovim z Boris , kar mi vzame kar nekaj časa za popravek teksta in nekaj več v razmislek, kako sta na svetu lahko dva tako podobna osebka z vsiljevanjem napačnih mnenj. Eden je plačan, a nem če se mu to šteje v plus ali minus
Korleone1
24. 10. 2021 09.44
+6
Kot je razvidno je Boris tvoj idol, priljubljen med publiko kot ti tukaj, če si sam ne daš plusa nimaš nobenega, minusov pa toliko kot berač uši. Bebavost je žal vse kar imaš v življenju!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.18
-7
Govoriva o pravem Borisu ali o profilu v odhodu, če bo enkrat v življenju gentleman?
Korleone1
24. 10. 2021 10.27
+7
Tebi je vsaka razlaga odveč, praznina med ušesi ti ni v stanju pridobivanja podatkov.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.32
-6
Potem lahko pričakujem, da se ne oglašaš več pod menoj ali boš še naprej rinil z glavo skozi zid?
jezdimir
24. 10. 2021 10.43
+6
Jack, zelo lepo razloženo, žal Lažnivc nima nikakršnih možnosti pri razumevanju...hehehe
Nimasmisla
24. 10. 2021 09.17
+10
moto gp brez rosija ne bo več enak srečno valentino v življenju
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.40
-8
Jackson...
24. 10. 2021 10.15
+6
Da vsak člank komentiraš z negativo in da se ti da..Ti si samo z eno besedo I d i o t....Simple..pa za v kako ustanovo
Korleone1
24. 10. 2021 10.30
+6
Bravo Jackson..., zajel si ga v eni, res pravi, besedi.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.38
-6
Ali naj kaj napišem o letu 2004 in mogoče 2005?
Kaktusy
24. 10. 2021 10.51
+6
Če bi rad dodal svojo letnico rojstva k imenu ki ti ga je določil Jackson, ti kar napiši!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 11.32
-3
iga_biba
23. 10. 2021 21.57
-9
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.25
-9
Pred MM je bil VR alfa in omega motoGP-ja. 2013 sta si to razdelila. Zdaj je Valentino Rossi le še omega
Korleone1
24. 10. 2021 09.46
+8
Imata šum v komunikaciji, poskusita si šepetat na uhe!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.23
-5
Korleone1
24. 10. 2021 10.32
+6
Nič nisi razbral! Šepetajta si, ne pisat!...nikogar ne zanimajo vajine nebuloze!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.42
-4
Valentino Rossi bo v slovo svojim navijačem štartal kot zadnji...Srečno Eddie...
nightifly
23. 10. 2021 21.22
+12
Zdaj je 10 obletnica smrti Simoncellija ,danes je bil na dirkaliscu poseben dan v njegovo cast . Obenem se spomnimo besed Valentina Rossija ,ko je v nekem intervjuju po sezoni 2015 odkrito rekel , da bi naslov tistega leta ,ce bi mu uspelo kar si je zamislil ,posvetil Marcu Simoncelliju . Zato je se toliko bolj grenak spomin na tisto sezono in posebno na Malezijo , ko je MM ta naslov v bistvu anihiliral skupaj z direkcijo stewardov in kasneje za zeleno mizo Dorne in FiM -a . Ne glede na vse ,ima Dohtar poseben spomin na prijatelja Marca Sic . , in je v njegovem srcu sigurno en delcek tudi za prijatelja. Samo to je vazno , in pa ,da je cel in ziv prilezel do konca moto kariere z rezultati ,ki mu jih lahko zavidajo vsi , toda se posebno je vazen sprejem tega sportnika v srcih cisto vseh navijacev po svetu . Tega se zavedamo vsi ,razen jasno nekaj spodnjih .........raje ne napisem in se tako spustim na njihov level .
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.15
-7
Simonceliju je naslov posvetil 2015 Jorge Lorenzo, pa ni imel nič z njim izpred 10 let...
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.15
-7
in Casey Stoner 2011, pa tudi ni imel nič z njim izpred 10 let ...
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.17
-7
naslov lahko posvetiš , ko ga osvojiš...tako da pravega namena tako nikoli ni imel
Korleone1
24. 10. 2021 09.48
+6
Moraš biti prizadet, da se rabiš še dvakrat dopolnit!?
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.24
-4
nightifly
23. 10. 2021 21.13
+14
Zdaj sem pa zelo zelo preprican ,da ima osebek $ni $am v$eeno veliko osebnih tezav , ,najbolj verjetno s samopodobo . Kompleks zapostavljenosti je hudiceva stvar , njegovi clanki pa kot vidim ,,,mitraljezka salva brez prestanka in seveda s praznimi naboji . Temu se rece Card blanche ali po slovensko -nepopisan list papirja ,ali skoraj tako ,ker ne vsebuje nobene vrednosti . Torej se ga ne splaca niti brati . Njega in ,,,,et Co ..
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.21
-7
To si povedal že mnogokrat in me še vedno prebiraš...torej si vsaj nedosleden ali pa daješ ocene tako, kot prevajaš za levo in desno stran, kar je še najmanjši problem pri tebi. Očitno tudi ti nisi vedel ,da bo tako hudo in še huje, ko si najavil slovo. Srečno nightifly...za zmeraj si se nam vtisnil v spomin kot Ljudmilina stopala
Korleone1
24. 10. 2021 10.33
+4
Hellsrael
23. 10. 2021 21.12
-13
Cas je da VR zakljuci z moto.....
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.27
-16
Tretje mesto kvalifikacij je pripadlo Lucu Mariniju (+ 0,085 s), zadnje mesto pa njegovemu polbratu po mami
jezdimir
23. 10. 2021 21.19
+12
Kaktusy
23. 10. 2021 21.36
+12
Lažnivc, ti pa si pokvarjen, vsi že vedo!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 09.23
-8
Stefanija razlog ? Kolikor vem, sta šla celo z Grazianom narazen pa ni bil nikoli izbirčen.
Korleone1
24. 10. 2021 09.49
+7
Če jasno sporočilo ne zastopiš obmolkni!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.25
-4
Korleone1
24. 10. 2021 10.33
+4
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.54
-3
iga_biba
24. 10. 2021 21.16
dirko končala skoraj skupaj , oni zaradi 10tih padcev do desetega, onega so pa prehitevali pa deveti. :)
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.22
-12
Razaliju vse pohvale za čvrsto držo in psihično stabilnost ob takem šalabajzerju . Petronas ni zdržal .....in se nepreklicno umika po 4 mesecih skupnega blamiranja s polbratom Luke Marinija
jezdimir
23. 10. 2021 21.22
+14
Žlehtnoba te daje zopet zaradi Markovega peskanja...neprecenljivo!
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.34
-3
jezdimir
24. 10. 2021 10.46
+3
Seveda da ne, Markec itak končuje v pesku...hehehe
iga_biba
24. 10. 2021 21.18
zato tudi je bivši 9x tam kot je zadnji. Ne upa si. Raje vozi 6 sekund počasneje od najhitrejšega samo da ga ni strah. Pa makari vozi zadnji he he he
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.17
-12
Kam se bo Rossi umaknil po 21. krogu ,ko ga bodo glede na 4,5 s na krog počasnejše čase začeli prehitevati za krog ?
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.17
-11
Lahko Rossi še dirka med ostalimi , ki bodo že vozili častni krog ?
jezdimir
23. 10. 2021 21.23
+14
iga_biba
23. 10. 2021 21.35
-13
4,8 zaostanka ima od najhitrejšega v Q1, poglej Q2
jezdimir
23. 10. 2021 21.58
+6
Iga, kaj te cviliš, idi v pesek po podleža!
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.08
-13
Rossi pa 2. v 8. startni vrsti...to je ekstrem...slabši ne more biti tudi če bi se trudil biti slabši...
jezdimir
23. 10. 2021 21.25
+12
Se ti pa dviga na Rossija, to pa je neprecenljivo, glede na to da te ženske ne marajo.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.55
-3
iga_biba
23. 10. 2021 19.25
-16
Danes zmagala izjava Rossijevega polbrata Marinija (+ 0,085 sekunde zaostanka za prvim, napram 5,216 VR/46) da je danes, zaradi zahtevnosti proge, prišel do izraza predvsem voznik, dirkač, pazi, voznikova kvaliteta in ne kvaliteta motorja. Dobro da ima v njegovi akademiji sposobne učitelje, ker če bi jih učil doktor ..........
jezdimir
23. 10. 2021 19.40
+16
Se popolnoma strinjam z Marinijem, le najboljši so lahko v prvi vrsti, med tem ko Markec brezobzirno meče najboljšo Hondo v pesek...koliko potrpljenja še lahko pričakujemo od lastnikov Honde, se sprašuje večina poznavalcev razmer...
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.08
-13
Polbrat Luka Marini je še en dokaz , da sinovi Stefanije Palma genski talent podedujejo od Massima Marinija.
jezdimir
23. 10. 2021 21.26
+13
Jože Fortuna
23. 10. 2021 19.05
+15
93 MM je PRVAK peska !
jezdimir
23. 10. 2021 19.40
+18
mcurry
23. 10. 2021 20.01
+14
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.09
-15
kar je poleg šenkanega še vedno 5 naslovov manj od velikega Aga
jezdimir
23. 10. 2021 21.27
+13
Ago se ne šteje, je počasneje dirkal kot danes promet poteka.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.35
-3
iga_biba
23. 10. 2021 19.03
-15
Zakaj? Razočaranje za dirkaškega doktorja Valentina Rossija, ki bo nedeljsko dirko, poslovilno od domačih navijačev v Misanu, začel z zadnjega mesta. Sedaj lahko samo še napreduje! nekaj jih bo odstopilo, kakšnega pa bo prehitel. Če bo imel srečo, srečo, bivši 9x, zimzeleni, veteran. dol padeš, pa 10.00 jih bodo dodatno pripeljali.
jezdimir
23. 10. 2021 19.42
+15
In ti še kar cviliš za Rossijem, le na koga se ti bo dvigu naslednje leto???
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.10
-14
jezdimir
23. 10. 2021 21.29
+14
Se pravi da se z Rossijem seliš v avto šport.
Ni nam vseeno
24. 10. 2021 10.56
-3
Bi pa nisem obljubil kot je nightfly in somišljeniki
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 18.44
-15
Se je Rossi dotaknil dna ? Danes lahko to potrdimo , ker nižje ne gre...zadnji v kvalifikacijah in zadnji v skupnem seštevku...zagotovo , če ne upoštevamo tistega izpred 10 let
iga_biba
23. 10. 2021 19.18
-15
seveda gre. spet je imel srečo, srečko, da je 23ti, ker Savadori ni uspel končati kroga. bil bi 24ti
jezdimir
23. 10. 2021 19.45
+14
In vama za naslednje leto, ko nebo Rossija, ne preostane drugega, kot da se vama bo dvigal le še na medsebojne nebuloze!
Ni nam vseeno
23. 10. 2021 20.11
-13
Ne, amapak na Rossija kot do sedaj...le da zdaj točno vemo kje se nahaja
jezdimir
23. 10. 2021 21.47
+8
Lažnivc ne popušča, še vedno je za nijanso pred igo v tekmovanju za naj teslo portala...hehehe
jezdimir
23. 10. 2021 21.59
+8
big brother
23. 10. 2021 18.21
-9
Rossi je vse pokazal v karieri, pa nikdar nisem navijal zanj, vsi tele razen Marqueza pa niso pokazali še nič. Quartararo bo prvak po sreči, totalno nekonstanten dirkač, si naslova ne zasluži. Če bi Rossi tako vozil kot on, nikoli nebi imel 9 naslovov, enako Marquez ne 7
ErenYega
23. 10. 2021 18.33
+12
Da ti ne bo glava eksplodirala od vse pameti, ki misliš, da jo imaš. 5 zmag, 10 stopničk in nobenega odstopa se ti zdi sreča? Se ti vidi, da prvič gledaš MotoGP. Poglej konstantnost drugih dirkačev, ki niha od stopničk pa do 15 mesta ter tudi do odstopov. Kdo si pa potem zasluži naslov? Bagnaia, ki ima 3 zmage manj in precej manj stopničk? Mir, ki sploh še ni zmagal letos? Miller, ki ima 2 zmagi in celo kopico 5-10 mest? Se ti vidi, da prvič gledaš MotoGP in da si samo navaden hejter Quartararoja. Rezultati Quartararoja : 5, 1, 1, 13, 3, 1, 6, 3, 1, 3, 7, 1, 8, 2, 2 Rezultati Bagnaie : 3, 6, 2, 2, 4, DNF, 7, 5, 6, 11, 2, 14, 1, 1, 3 Rezultati Mira : 4, 7, 3, 5, DNF, 3, 4, 9, 3, 2, 4, 9, 3, 6, 8 Rezultati Millerja : 9, 9, DNF, 1, 1, 6, 3, 6, DNF, DNF, 11, 4, 5, 5, 7 Zdaj pa mi povej kdo je bolj konstanten od Quartararoja, ki letos vsaj na vsaki drugi dirki stopil na stopničke, niti enkrat ni odpeljal dveh zaporednih dirk brez stopničk... Pametjankovič, da te kap... LP
ErenYega
23. 10. 2021 18.36
+15
Drugače pa nima veze, kdo si zasluži/ne zasluži, na koncu je važno kdo ima največ točk. Ni Quartararo kriv, da so vsi še slabši od njega, če že praviš, da je slab. Kaj pa Mir lani? A on si je pa zaslužil z eno ubogo zmago, ki mu jo je podaril Rins?
ErenYega
23. 10. 2021 18.57
+13
Pa 5-10 let nazaj, ko sta zmagovala Rossi in Marquez so bili v igri za zmago samo 4 motocikli (obe Yamahi in obe Hondi, to je bilo to), zadnjih 5 let se je resno v igro za zmago vmešal še Ducati pa še to samo eden (Dovi). Tako, da takrat si imel že zagotovljene stopničke, če si dirkal na tovarniški Hodni ali tovarniški Yamahi. Zdaj pa imamo 5 različnih proizvajalcev, ki so sposobni zmagati, od tega zagotovo 4 Ducatiji (Bagnaia, Miller, Zarco, Miller), 2 Yamahi (Quartararo, Morbidelli), 1 Honda (Marquez), oba Suzukija (Rins, Mir) in 2 KTM-a (Oliveira, Binder), torej 11 dirkačev, ki je sposobnih zmagati, pred 5-10 leti pa so bili pa samo po 3 zmagovalci v celi sezoni, dandanes pa sploh ne veš, kdo bo stal na stopničkah. Dejstvo je, da je štartna vrsta postala tako izenačena, da lahko enkrat zmagaš, enkrat pa si 10. In tu ni kriv dirkač, ampak IZENAČENOST. Se ti vidi, da prvič gledaš...