MotoGP

Quartararo: Brno in Spielberg sta me streznila

Spielberg, 19. 08. 2020 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec prvih dveh motociklističnih dirk v razredu motoGP Francoz Fabio Quartararo je bil na zadnji tekmi v Spielbergu (le) osmi. Francoz je skupno vodstvo v svetovnem prvenstvu ohranil, a je bil po slabšem rezultatu na VN Avstrije precej potrt, posebno ker pravega razloga, da ni bil konkurenčen najboljšim v boju za najvišja mesta, v garaži njegove ekipe (še) niso ugotovili. Prihajajoči konec tedna je v Spielbergu na programu nova dirka. Prenose prostega treninga na VOYO začnemo v petek dopoldan.

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: MotoGP

Francoz Fabio Quartararo je že na uvodni dirki te čudne sezone dosegel prvo zmago v motociklistični karieri v kraljevem razredu. V Jerezu mu je uspel kar dvojček, saj je slavil na obeh dirkah za VN Španije. 

Fabio Quartararo se je v dveh tednih iz mladega aduta in dirkača prihodnosti prelevil v enega najresnejših kandidatov za boj za naslov prvaka že v letošnji sezoni. 

Postal je prvi francoski dirkač z zmago v najmočnejšem razredu po Regisu Laconiju leta 1999. Vzhajajoča motociklistična zvezda je na zadnji dirki v Spielbergu doživela bolečo streznitev, Quartararo je z obilo težav VN Avstrije končal na osmem mestu, a kljub temu ostal v vodstvu v skupnem seštevku. "Nismo še natančno ugotovili, kakšne težave so bile, toda bilo je nekaj na zavorah. Ves čas sem imel velike težave. To je nekaj, s čimer se bomo ukvarjali vse do naslednje preizkušnje v Spielbergu. Malo časa je, a verjamem, da bom imel boljše izhodišče na dirki kot pred nekaj dnevi," je za francoski L'Equipe dejal Quartararo. 

Po absolutni prevladi v Jerezu in dveh zaporednih blestečih zmagah je 21-letni dirkač v Brnu in Spielbergu pokazal, da je iz krvi in mesa. 

Skupno je v SP vodstvo ohranil zmagovalec prvih dveh dirk Francoz Fabio Quartararo. Ima 67 točk, drugi je zmagovalec Spielberga Italijan Andrea Dovizioso s 56, tretji pa Španec Maverick Vinales  z 48.

"Brno in Spielberg sta me streznila. Pričakoval sem, da ne bo šlo vse gladko po tistih dveh fantastičnih uspehih v Jerezu. Daleč sem še od česar koli odmevnega v tej sezoni. Moram iti iz dirke v dirko in dati vse od sebe prav na vsaki preizkušnji," je trezen v napovedih Quartararo, ki ga s tekmeci že ta konec tedna čaka nov podaljšani dirkaški vikend. "Na nedeljski tekmi sem v četrtem ovinku šel kar naravnost, zavore niso prijele. Ves čas sem imel težave z zaviranjem, toda kljub temu sem dal od sebe vse in uspeli so mi nekateri manevri, s katerimi sem napredoval. Splošen vtis pa je, da nisem imel pravega občutka. Ni bilo samozavesti na dirkalniku, kot na primer na obeh dirkah v Jerezu," je še priznal 21-letni dirkač, ki še vedno uživa vlogo vodilnega v skupnem seštevku. "Ducati ima fantastično hitrost. Spielberg mu ustreza in težko ga je prehiteti. Z Maverickom Vinalesom imava skoraj identična dirkalnika, tako da imava podobne težave v določenih delih steze. Kljub vsemu pa pričakujem precej boljši izid, kot je bilo tisto osmo mesto na zadnji dirki," je za pariški L'Equipe zaključil El Diablo.

VN Štajerske
VN Štajerske FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
22. 08. 2020 09.49
A je bil prej skoz nabasan hahaha?
ropi fast
20. 08. 2020 20.18
-2
v nedeljo bo spet tok padcev da bo rossi na stopničke prilezil hehe
user4376840663
19. 08. 2020 13.22
+13
dovi je zadnje tri ali dve leti vozil precej dobro, sedaj pa ko ima šanso za prvaka, pa mu ne gre
rr3
19. 08. 2020 12.55
-24
Gume bodo imele drugačno zmes kavčuka pravi Svetice.
AS1983
19. 08. 2020 11.58
+30
Mora dvignit formo, drgac ga bo dovizioso prehitel ze to nedeljo
AS1983
19. 08. 2020 11.58
+27
Quartararo je kar precej popustil v zadnjih 2 dirkah
dr.Megla
19. 08. 2020 12.26
-4
catgod
19. 08. 2020 12.29
-27