MotoGP

Quartararo: Na mokri stezi sem še 'zelen'

Le Mans, 13. 10. 2020 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoz Fabio Quaratararo je bil močno razočaran po domači dirki v Le Mansu. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu motoGP si je v soboto privozil najboljši startni položaj pred VN Francije, ki pa ga je slabo izkoristil, saj se je večino dirke vozil v ozadju in iztržil le deveto mesto. Je pa obdržal skupno vodstvo v SP. Edina dobra stvar podaljšanega konca tedna v Le Mansu, kjer si je nedeljsko dirko ogledalo tudi (točno) 5000 gledalcev, ki so od 21-letnega rojaka pričakovali velike stvari, a ostali bolj ali manj razočarani. Že ta konec tedna je pred nami nova dirka. V petek dopoldan začnemo prenose na VOYO pred VN Španije v Aragonu.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Med kandidati za naslov ostajata Vinales in Dovizioso
    02:27
    Iz 24UR: Med kandidati za naslov ostajata Vinales in Dovizioso
  • Iz 24UR: Dramatičen razplet devete dirke
    02:17
    Iz 24UR: Dramatičen razplet devete dirke
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije v Le Mansu
    05:23
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije v Le Mansu

K razburljivosti dirke v Le Mansu je prispevalo tudi vreme. Dež je dirkačem omogočil dirkanje v dežnih razmerah, obenem pa poskrbel tudi za večje tveganje in večjo nevarnost padca. 

Dirke si v tej nenavadni sezoni sledijo druga za drugo. Ta konec tedna je na vrsti deseta preizkušnja - VN Španije v Aragonu. S prenosi začnemo v petek dopoldan na VOYO.

Padcu se je vodilni v skupnem seštevku Fabio Quartararo sicer izognil, a se ni mogel izogniti slabšemu rezultatu. Po zmagi v sobotnih kvalifikacijah je 21-letni Francoz skupaj s številnimi rojaki, ki so si v živo ogledali dirko, pričakoval precej več. Najmanj boj za stopničke, če že ne zanesljive zmage ... "Res je. Ne skrivam razočaranja. Pričakoval sem veliko, verjetno tudi moji navijači, ki so me tako lepo in bučno podpirali ves podaljšani konec tedna, a sem ostal brez vrhunskega rezultata. Pravzaprav sem razočaran, tu nimam kaj olepševati." Je pa dirkač Petronas Yamahe takoj našel razlag, zakaj na nedeljski dirki ni ponovil voženj in rezultatov iz prostih treningov in še posebej iz kvalifikacij, ki jih je tudi dobil. 

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo FOTO: motogp.com

"Bil sem močan na suhi stezi, počutil sem se samozavestnega, potem pa je prišla mokra dirka," je še dejal devetouvrščeni iz Le Mansa. "To je bila zame sploh prva dirka na mokri stezi. Sem še popolni "zelenec", ko gre za dirke v dežju. Nič čudnega, da sem bil zaradi tega zadržan, saj nimam izkušenj." Quartararo je izgubil nekaj točk v prvenstvu, a je vseeno lahko zadovoljen. "Dobro je, da sta Joan Mir in Maverick Vinales ostala za mano. Če potegnem črto, sem lahko z izkupičkom, glede na to, kako je vse skupaj kazalo še v začetku dirke, kar zadovoljen."

V seštevku SP je na prvem mestu ostal Quartararo, ki ima zdaj 115 točk, drugi je Španec Joan Mir (Suzuki) s 105, tretji pa Andrea Dovizioso s 97.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

benkvik
15. 10. 2020 16.58
-1
Pojma ti nimaš predvsem nimaš jajc,ne prideš ti Marku niti do gležnjev.
Profesormarck
13. 10. 2020 16.28
-2
Leppo je ,da fabio prizna ,kaj je šlo narobe.Ampak....Najboljšo izjavo je dal mlajši markez:podium na mokri dirki ne pomeni kaj dosti.To pa je izjava !
rr3
13. 10. 2020 17.29
-4
Kaj mu preostane kot, da prizna... Vsekakor pa pohvalno v primerjavi z drugimi izpod okrilja Yamahe, ki samo gobec otresajo, ko so pa potrebna dejanja pa rep med noge in s prstom kažejo na druge...
Goveja župa
13. 10. 2020 16.25
-4
Alex marquez je usaj v dzju po bratu
sektor1
13. 10. 2020 16.10
+10
Ma zelen si to tud po suhem... Sam še ne veš tega.