MotoGP

Razgatlioglu ničesar ne prepušča naključju, najhitrejši na obeh prostih treningih

Jakarta, 19. 11. 2021 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
1

Na zadnji dirki razreda Superbike – šlo je za VN Argentine – je zmagal Otočan Scott Redding, toda Turku Topraku Razgatliogluju je uspelo zadržati 30 točk prednosti pred aktualnim prvakom, Britancem Jonathanom Reo. Turek tako na zadnje prizorišče letošnjega prvenstva odhaja prepričan, da je na poti do naslova prvaka, a obenem mu preostale tri dirke v Indoneziji z 62 možnimi točkami še ne zagotavljajo mirnega spanca. Na treningih pred dirkaškim vikendom je bil Razgatlioglu zelo prepričljiv. Prenos dogajanja ta konec tedna na VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Superbike za VN Argentine
    01:53
    Iz 24UR: Superbike za VN Argentine
  • Iz 24UR: Toprak Razgatlioglu proti prvemu naslovu svetovnega prvaka
    01:35
    Iz 24UR: Toprak Razgatlioglu proti prvemu naslovu svetovnega prvaka
  • Vrhunci prve dirke na VN Argentine
    01:57
    Vrhunci prve dirke na VN Argentine
  • Iz 24UR: Boj za naslov prvaka Superbika se konec tedna nadaljuje v Argentini
    00:47
    Iz 24UR: Boj za naslov prvaka Superbika se konec tedna nadaljuje v Argentini
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanski dirkač razreda Superbike Scott Redding je slavil na tretji dirki za VN Argentine. Po tem, ko je na uvodnih dveh do pomembnih zmag prišel trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Toprak Razgatlioglu, je bil na tretji Redding razred zase. Drugouvrščenega Jonathana Reo je prehitel za slabi dve sekundi in pol, medtem ko je turški predstavnik na tretjem mestu zaostal še za dodatno sekundo in štiri desetinke. To je pomenilo, da je Razgatlioglu obdržal točkovni naskok  v skupni razvrstitvi. A Turek se zaveda pomembnosti zadnjih treh dirk v Indoneziji, zato je podaljšani dirkaški vikend vzel zelo resno in bil na prvih prostih treningih pred konkurenco. Še najbližje mu je bil Jonathan Rea, ki ima še edini v karavani možnost, da Turka sklati z vodilnega mesta v seštevku sezone. 

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

"Dokler še dopušča matematika, se bom boril in verjel v čudež. Toprak je tudi v Indoneziji zelo hiter in gotovo ne bo pustil, da bi se njegova velika točkovna prednost tako hitro stopila, a motociklizem je nepredvidljiv, zato je treba verjeti do zadnjega kroga, do poslednjega ovinka na dirki, " je bil slikovit v napovedi pred VN Indnonezije drugouvrščeni v skupnem seštevku, 34-letni Rea. V taboru vodilnega v razredu Superbike je, vsaj po izjavah sodeč, vse mirno. Kako tudi ne bi bilo. Turek ima ogromno točkovno prednost, ob tem pa je na začetku dirkaškega vikenda na stezi Pertamina Mandalika najprepričljivejši že od prvega dne. "Hitri smo, leži nam to dirkališče. Pozabil bom na točkovno prednost in vse tri prihajajoče preizkušnje vzel zelo resno, kot da ne bi imel nobene prednosti. Vesel sem zaradi časov na prvih dveh prostih treningih, to je dober pokazatelj pred odločilnim vikendom sezone," pred VN Indonezije sporoča Toprak Razgatlioglu, ki lahko do premiernega naslova svetovnega prvaka v razredu Superbike pride že na prvi dirki v Indoneziji.  

Najboljši časi prvega dne:
1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 1’34.230s
2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.174s
3. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK) +0.225s
4. Alvaro Bautista (Team HRC) +0.230s
5. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) +0.349s
6. Leon Haslam (Team HRC) +0.371s

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Superbike Indonezija
Superbike Indonezija FOTO: VOYO
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
19. 11. 2021 19.44
-9
On je Turk ni Turek.