MotoGP

Tudi druga daljša dirka Turku Razgatliogluju

Donington, 17. 07. 2022 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., M.G.
Komentarji
1

Dirkači razreda Superbike se ta konec tedna merijo na veliki nagradi Velike Britanije. Turek Toprak Razgatlioglu je tako kot v soboto slavil tudi v nedeljo. Dobil je tako Superpole dirko (10 krogov) kot tudi drugo daljšo (23 krogov). Na drugem mestu je končal Bautista, tretji pa je bil domačin Jonathan Rea.

Toprak Razgatlioglu je najbolje potegnil s starta 10 krogov dolge Superpole dirke. Sledil mu je Jonathan Rea, ki je na sobotni dirki že zgodaj naredil napako, ki ga je stala boja za zmago. Na tretjem mestu je v uvodnih dveh krogih vozil Scott Redding, sledil mu je rojak Alex Lowes, sicer brat dvojček Sama Lowesa, ki ga poznamo iz razreda moto2.

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

Na krilih sobotne zmage je Toprak Razgatlioglu jadral in nizal hitre čase, podrl je celo rekord steze med dirko, kar je pomenilo, da si je že po štirih krogih privozil dovolj veliko prednost za nadaljevanje. Tri kroge do konca je Lowes napadel Reddinga za tretje mesto, sprva se je Redding uspel ubraniti, nato pa je Lowes uspel švigniti mimo. Toda moč BMW-ja je spet prišla do izraza na ravnini, kjer je Redding lahko skočil pred rojaka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmage se je na koncu veselil Turek Razgatlioglu, drugo mesto je pripadlo Jonathanu Rei, Redding je ubranil tretje mesto, Lowes pa je po napaki prepustil četrto mesto Alvaru Bautisti. Španec je tako vknjižil pomembne točke v boju za naslov prvaka, sploh če vemo, da mu steza v Doningtonu ne ustreza.

Tudi na drugi daljši nedeljski dirki je Turek že v prvem krogu pokazal, da mu ta vikend ni para. Takoj za njim sta se pričakovano razvrstila Rea in Bautista. Britanec je že v drugem krogu poskušal prevzeti vodilni položaj, toda ni se mu izšlo po načrtih. Vodilni trije so nadzorovali dirko, večjih presenečenj pa ni bilo. Turek je skozi dirko svojo prednost le še povečeval. Za dirkače je bil nerešljiva uganka. Šest krogov pred koncem je bil vrstni red vodilnih treh nespremenjen, na četrtem mestu je bil Rinaldi, na petem pa Redding. Bautista je tri kroge pred koncem vozil na drugem mestu, Rea pa mu ni uspel slediti. Turek se je zanesljivo pripeljal do nove zmage.

Toprak Razgatlioglu je sicer slavil že na sobotni dirki. Kako, si lahko pogledate v zgornjem videu. 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
24. 07. 2022 16.45
-1
Dobro jutro 24urpikakom. naslov? MOTOGP Tudi druga daljša dirka Turku Razgatliogluju. ojojoj