MotoGP

Rea blestel na prostem treningu in vrgel rokavico Razgatliogluju

Portimau, 01. 10. 2021 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Otočan Jonathan Rea je z najboljšim časom prvega prostega treninga pred novimi dirkami v razredu Superbike, ko bo ta konec tedna šlo za VN Portugalske v Protimaou, vrgel rokavico vodilnemu v prvenstvu Turku Topraku Razgatliogluju. Prenos dogajanja prihajajoči konec tedna v prenosih na VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Izpeljani obe dirki Superbike
    01:38
    Iz 24UR: Izpeljani obe dirki Superbike
  • Vrhunci druge dirke VN Španije
    03:33
    Vrhunci druge dirke VN Španije
  • Vrhunci prve dirke dneva v razredu Superbike
    03:12
    Vrhunci prve dirke dneva v razredu Superbike
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Britanec Jonathan Rea je lovil svojo prvo zmago po VN Nizozemske. Po dveh zaporednih zmagah v Assnu je takrat pred vodilnim Toprakom Razgatlioglujem vodil že za 37 točk, a kaj ko je Turek na osmih dirkah pred VN Španije zmagal štirikrat. Na prvi dirki zadnjega dirkaškega konca tedna v Kataloniji je Razgatlioglu odstopil zaradi okvare motorja, nedeljsko dirko pa je končal na drugem mestu. Rea je na prvi dirki osvojil četrto, na drugi pa šesto mesto. Razgatlioglu je podobno kot prvo dirko tudi drugo začel s prvega štartnega položaja in povedel pred Reajem. V skupnem seštevku je vroči Turek tako svojo prednost še povečal pred Reajem, ki je zadnjo dirko končal na petem mestu. A če se po jutru dan pozna, bo Jonathan Rea še kako nevaren prihajajoči konec tedna, ko bo v Portumaou šlo za VN Portugalske. Otočan je bil na jutranjem prostem treningu najbolj prepričljiv, takšni so bili tudi njegovi časi, in očitno je, da bo prav on "grenil" življenje vročemu Turku Razgatliogluju, ki je bil na jutranjem prostem treningu četrti. "Odlično se počutim tu v Portimaou. Komaj čakam, da se dirke začnejo. Če sem bil na zadnjih preizkušnjah še zadržan in rezultati niso bili najboljši možni, potem si na Portugalskem obetam precej boljše vesti in tudi zmanjšanje zaostanka v skupnem seštevku. Upe na naslov prvaka še nisem opustil," po prvih krogih v Portumaou pravi Jonathan Rea. Da se ta konec tedna obeta nekaj še kako zanimivih dirk v razredu Superbike, potrjuje že uvodni trening, saj je bilo znotraj slabe sekunde kar devet dirkačev. 

Rezultati prvega prostega treninga:
1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1:41.542
2. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.141
3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.161
4.  (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +0.207
5. Loris Baz (Team GoEleven) +0.218
6. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) +0.477

Stanje v prvenstvu Superbike po VN Španije:
Toprak Razgatlioglu (Yamaha) 449
Jonathan Rea (Kawasaki) 429
Scott Redding (Ducati) 375
Michael Ruben Rinaldi (Ducati) 227
Andrea Locatelli (Yamaha) 227

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.