MotoGP

Hondin 'dream team': Marquez in Lorenzo predstavila nov motocikel

Madrid, 23. 01. 2019 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
88

Kljub poškodbi se je svečane predstavitve ekipe Repsol Honde za sezono 2019 udeležil tudi novinec Jorge Lorenzo, ki je ob Marcu Marquezu spregovoril o izjemnem navdušenju, ki ga čuti kot član japonske ekipe. "Prišel sem v najtrofejnejšo ekipo v zgodovini in zelo sem ponosen," je v Madridu izjavil Lorenzo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Predstavitev Honde v Madridu
    02:21
    Iz 24UR: Predstavitev Honde v Madridu
  • Repsol Honda 2019 se predstavi
    00:55
    Repsol Honda 2019 se predstavi
Predsednik Repsola Antonio Brufau je na dogodku dejal, da je sodelovanje s Hondo dokaz, da se lahko "vsako leto napreduje". Zahvalil se je vsem, ki so pomagali do uspehov, tudi mehanikom in inženirjem, dodal pa je, da je dvojec Marquez-Lorenzo "dream team" ter si zaželel, da bi se redno uvrščala na najvišji stopnički. Direktor HRC Tecuhiro Kuvata je dodal: "Resnično nam je v užitek, da smo tukaj. Zahvaljujem se za to čvrsto in učinkovito sodelovanje naših podjetij v teh 25 letih. Iščemo odličnost za naše stranke in navijače, ta ekipa prav tako išče odličnost. Izrekamo dobrodošlico Jorgeju v naši ekipi, sprejel je ta izziv. O Marcu pa mi ni potrebno povedati nič več, saj dejanja govorijo zanj."

Marc Marquez in Jorge Lorenzo, ki sta osvojila zadnjih sedem naslovov v elitnem razredu motoGP, po mnogih ocenah predstavljata najboljšo navezo v elitnem razredu motociklizma in eno najboljših vseh časov. A eno so naslovi, drugo pa sobivanje z moštvenim kolegom, ki se je za Lorenza že večkrat izkazalo za kamen spotike. Majorčan je v ekipi Movistar Yamahe živel v napetosti z Valentinom Rossijem, tudi njegovo hitro slovo od ekipe Ducatija pa so spremljale izjave, ki so kazale na vse prej kot prijateljski odnos z Andreo Doviziosom.

Tudi zaradi prihoda Lorenza v šampionsko ekipo Honde, od katere se je poslovil Dani Pedrosa, bo prihajajoča sezona motoGP še toliko bolj zanimiva. Na sredini predstavitvi v Madridu so proslavili tudi 25. obletnico z glavnim pokroviteljem Repsolom, ki je z japonsko tovarno prvi naslov proslavil leta 1995, ko je na najvišji stopnički razreda 500cc stal Avstralec Mick Doohan. Doohan je skupaj s še enim nekdanjim prvakom, Alexom Crivillejem, pomagal pri sredinem dogodku in se na odru pojavil ob šampionskem motociklu.

Marquez: Sem v ekipi mojih sanj
"Prihajaš v najboljšo ekipo na svetu," je Criville dejal Lorenzu. "Honda in Repsol sta velika sodelavca. Skupno sem z njima osvojil štiri naslove in odprl pot, ki so ji nato sledili ti veliki šampioni. Ne vem pa, če bom lahko spet oblekel kombinezon, ko bomo proslavljali 50. obletnico," pa je v smehu izjavil Doohan, ki je s Crivillejem predstavljal podobno zvezdniško navezo, a se je ta z leti precej skrhala in prišlo je tudi do nekaterih trenj. Pri Hondi bodo seveda upali, da bo v primeru Marqueza in Lorenza drugače, čeprav temu verjamejo le redki.

Posnetek predstavitvenega dogodka Repsol Honde v Madridu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Biti del te ekipe je privilegij. Imel sem Repsolovo podporo od španskega prvenstva naprej in nato smo sodelovali še v svetovnem prvenstvu," je dejal Marquez. "To sodelovanje traja že 25 let, ko sem bil še dojenček. Zdaj smo tukaj vsi štirje in luksuz je, ko lahko na odru zbereš toliko naslovov. V ekipo Repsol Honda sem si želel že, ko sem bil v moto2, zdaj pa me sprašujejo, kdaj bom zamenjal ekipo. A sem že v ekipi mojih sanj."

Bo to res 'dream team'? Marquez (spredaj) in Lorenzo si bosta zdaj delila garažo Repsol Honde.
Bo to res 'dream team'? Marquez (spredaj) in Lorenzo si bosta zdaj delila garažo Repsol Honde. FOTO: motoGP
12 naslovov, 138 zmag in 268 stopničk je seštevek vseh motociklističnih dosežkov Marqueza in Lorenza do začetka sezone 2019, ki bo njuna prva v isti ekipi. Lorenzo je bil leta 2005 sicer kratek čas že član Honde kot dirkač poltovarniške Fortune. Marquez je prve dirke svetovnega prvenstva, sicer še kot član KTM, v razredu 125cc odpeljal leta 2008 in se Hondi priključil pet let kasneje.

'Morda sem prišel malce pozno ...'
Lorenzo je dejal, da je v nekaj tednih kot član Repsol Honde spoznal, da je to povsem "druga raven", kot jo je bil vajen v prejšnjih ekipah. 31-letnik iz Palme je to že pred predstavitvijo občutil na testiranjih, ko so njegovi prvi nastopi z novim motociklom poželi veliko pozornosti.

"Zelo sem zadovoljen. Te barve mi pristajajo, to so barve, ki v sebi nosijo veliko lovorik," je bil zadovoljen Lorenzo. "To je druga raven. Imel sem srečo, da sem bil član drugih ekip z dolgo zgodovino in zmagovalci, a to je druga raven. To se že pozna v smislu pričakovanj, ki jih je ustvarila ta predstavitev, na tehnični ravni pa sem to videl že na testiranjih v Valenciji. Sanjsko je biti v tej ekipi. Morda sem prišel malce pozno, ker imam že 31 let, a prihajam z izkušnjami. Biti v tej ekipi predstavlja pritisk, čeprav ne takšnega, kot ko imaš 15 let in moraš zmagati, da ne greš domov. Z rezultati bom poskušal povrniti zaupanje, ki so ga vložili vame."

Nerad govori o 'dream teamu'
Marquez, ki je tako kot Lorenzo premor po koncu sezone namenil rehabilitaciji, je dejal, da je za njim "najbolj dolgočasna zima v življenju". Ni si predstavljal, da je njegova rama v tako slabem stanju, je dodal 25-letni Katalonec, ki pravi, da na testiranjih v Sepangu "še ne bo stoodstoten".

"Vseeno bo naš cilj, da smo vrhunsko pripravljeni za dirko v Katarju. Že sem imel nekaj poškodb, a ob tej sem močno trpel, ker je bila operacija zapletena. Zdaj sem skorajda že pripravljen in pomembno bo preizkusiti nove dele telesa, saj sem že imel poškodovano tudi drugo ramo," je še povedal Marquez. "Biti v tej ekipi pomeni, da se boriš za zmage in naslov, ker je sicer to polom. Lahko govorimo o 'dream teamu' (sanjskemu moštvu, op. a.), to mi sicer ni všeč, ker bomo to videli šele skozi rezultate. V letu 2019 si želim, da ne bi bilo poškodb."

Lorenzo je dodal: "Poškodba je zapletene narave, to je kost, ki jo je morda celo najtežje pozdraviti, a tehnologija je zelo napredovala in brez te operacije bi lahko počival šest ali sedem mesecev. Ker sem si želel nastopiti v Katarju, sem potreboval operacijo, čeprav pa me še zdaj boli, se bomo po dveh mesecih temu smejali. Kako sem se prilagodil? Zgodaj je še govoriti o tem, v Valencii nisem bil najbolje pripravljen zaradi poškodb iz Aragonije in Tajske. V Jerezu sem že bil na osemdesetih odstotkih in motocikel mi je bil zelo všeč od samega začetka. Perfektnega motocikla ni, a ta je zelo okreten. Všeč mi je bil tudi boks. Pedrosa? Raje bi videl, da bi ostal, čeprav se to sliši čudno, saj sem zavzel njegovo mesto, a razumemo njegovo odločitev. Prišel sem v najtrofejnejšo ekipo v zgodovini in zelo sem ponosen. Od leta 2019 si želim okrevanja in tega, da bi bila ta 'dream team', o katerem govorijo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nightifly
26. 01. 2019 20.54
+9
svetice 25.01.2019, 9:57:39 +29 Jacksparowwww...........se zelo motis....... Rossi je vecji od motogp-ja, kaj sele Honde.... Podobnih primerov je v sportu se kar nekaj.... Recimo Michael air Jordan je vecji od lige nba, kaj sele od katere ekipe, Stenmarg recimo v smucanju................ Nobena ekipa ne more biti tako trofejna, kot je lahko velik nek sportnik..... Valentinu Rossiju je to nedvomno uspelo....... Vem, da je to za vas nekatere bolece in bolj se bo, ce se ne boste s tem sprijaznili......
Profesormarck
26. 01. 2019 21.59
-6
nočna coprnica..ne bluzi o rozeku,samooklicanemu vodoinštalaterju,pokvarjenemu in lažnivemu lahu..ko bo govora o njemu in njegovem uciu,se lahk sliniš,tu se govori o HONDI in profesorju Marcu Marquzu in lorenzu ! Pa še to:samooklican dohtar rozek je še sam utrinek,megla..sam slimni se še lahk,kot recimo ti,haska od njega nobenga več itak ni !
Melaj
27. 01. 2019 10.10
-15
nightifly - nikoli in nikdar se ni zgodilo, da bi bil športnik večji od ekipe ali kluba. Nikoli! Kam bi Rossi od Honde odšel in kaj sploh bi dosegel? Kam bi se iz Ducatija vrnil, če ni Yamahe? Že davno bi bil v športnem pokoju, o uspehih sploh ne bi govorili, ker jih ne bi bilo toliko. To velja za vse. Konec koncev je Messi uspešnejši in trofejnejši od Rossija. Še danes, je številka ena ekipe. Kar Rossi že davno ni več v motoGP. Pa ne moremo reči, da je večji od Barcelone. Čeprav ima velike in celo največje zasluge za uspehe od leta 2006 dalje. Toda klub, koncept igre in njega samega je ustvaril kader, ki je bil tam pred njim. Johan je kot igralec in trener postavil temelje te igre, Rykard je to uspešno gradil, Pep je ekipo popeljal na najvišji nivo. Ronaldinho je trenerju predlagal Messija za uvrstitev v prvo ekipo in ta je zablestel. Vse to so pogoji, ki jih športnika popeljejo do uspešne kariere. Te pogoje ustvarijo drugi. Enako velja za Rossija, Marqueza in tako naprej. Samo pomislite, kje bi bil Rossi, če bi ekipa Yamahe leta 2013 imela dva mlada talenta v svojih vrstah. V pokoju.
Melaj
27. 01. 2019 10.14
-14
Žaljivo se mi zdi do motoGP, če nekdo reče, da je dirkač večji od športa. Kje pa! Šport ima več tisoč letno zgodovino in velik namen, sporočilo. Posamezniki so le del ogromne sestavljanke in srečni so lahko, da so tega deležni.
Otancici
27. 01. 2019 11.14
-13
Odlicno Melaj +++++. Moram ti pa napisati, da se zastojn trudis. Rumena sekta je kot creda ovc in tako bo, dokler bo rumeni klovn v tem showu.
godcat
27. 01. 2019 11.15
-12
Melaj...brezveze se trudis.....on samo provocira...nic vec in nic manj......pa se laznivi nakladac je. Nepozabne so njegove groznje z sodiscem.😂😂😂😂😂
Melaj
27. 01. 2019 12.26
-14
Baje se pravdata z Benom. Gre za spor na relaciji VR46 in podjetjem Akrapovič. Toliko ga že poznam. Vseeno mu pa z veseljem kako napišem nazaj, ker gre v časih predaleč.
godcat
27. 01. 2019 19.26
-18
Ta prodajalec megle gre zmerom k kj napise predalec....
nightifly
26. 01. 2019 20.07
+17
No , medtem ko Jorg vzneseno govori o dream -teamu , marko skace vztrajno govori novinarjem ---ne ,ne , neumno ,prezgodaj je govoriti o kaksnem dram teamu , mogoce konec leta . S tem je jasno povedal , da si Jorg ze takoj zeli na prestol nesmrtnih ......... namesto taga ,da pljuva po Yamahi , bi se ji moral Jorgec zahvaliti ,kot tudi opraviciti ,ker je delal zgago po boxih . Boga zenska ,ki ga dobi . tud en stvar na njej ne bo v liniji . Bogi Jergec . Pa glih v Luganu je moral bajto kupit ......jezusmarija .
Profesormarck
26. 01. 2019 09.41
-19
Sam za info:prvo in drugo mesto je že rezervirano in zagarantirano !,,he,he,he,he
Profesormarck
26. 01. 2019 09.38
-20
Auuuuu kak lepi hondini motorji !
cbrman
25. 01. 2019 07.29
+23
Mora že bit dream team če sta že na začetku sezone oba v gipsu...Če kdaj, potem imajo letos Rossi, Dovi, Vinales in drugi vozniki moto GPja v boju za prvaka vsaj majhno prednost..
nightifly
24. 01. 2019 19.04
+28
32 20 Melaj 23.01.2019, 19:45:43 -13 nightifly - Jorge se drži popolnoma istih domov, kot Valentino. Honda, Yamaha, Ducati, Yamaha - - - Yamaha, Ducati, Honda. Se strinjate, da razlike sploh ni? F1 pa raje prepustite ostalim, da komentiramo, ker ste daleč za kačami. Mercedes naj bi bil nepremagljiv velikan? Ravnokar se razvija dirkalnik, ki jih bo zbil za daljše obdobje iz prestola. Ni Ferrari. Poznate tisto: le čevlje naj Kopitar sodi.//////////////////// Kot sem ze vcasih napisal , se po moto in avtodir -F1 in drugih dirkah podim ze skoraj od plenic naprej ....fizicno , tako ,da sta v koledarju vsaj dve dirki letno ,ki ju uspem obiskati . Oba sporta sta mi pri srcu , res pa je ,da sem F1 zadnja leta malce zapostavil , ko se je umaknil Schumi . Po srcu sem Ferrari-st kar se tice bolidov , dirkac je N°1 se vedno James Hunt . Stevilke me ne zanimajo . Dirkanje zame ni odvisnost , je lepota in uzitek . Ce grem na dirko , grem zaradi uzitka . Glede bolida ,ki bo vse presenetil ........... no , bomo videli , spostovani Melaj . V Sloveniji , skrbno spravljene ,imam zavidljivo zbirko gum F1 , se od 70 -ih naprej ,ko smo se lahko tacali okrog boxov .Vecinoma so gume po dirkah rezali , tako, no v vseh letih sem si izprosil kar nekaj gum za spomin . Vete Melaj , ce sedis v kavcu in sparas denar ,ne mores videti nic .Samo ekran . Imam pa tu kjer sem samo eno gumo ,ki sem jo uspel opleniti se v 90-ih , kasneje so jih pa ze komisijsko pobrali za pregled . In ker sem se v zivljenju ukvarjal tudi z medijskimi predstavitvami raznih avto moto -mostev ,vam bi lahko postregel s serijo slik iz cockpitov raznih bolidov -tudi F1 ..... zatorej ,kopitarja ,in Kopitarja kar pozdravite . Nocem biti vseved , sem pa tisto kar vem . To pomeni,da sem bil na cca 120 dirkah gp -tako motorjev kot F1 ,,, od Preluke ,torej Rijeke naprej .Zdaj pa racunajte koliko kilometrov je to po Evropi in jasno tudi koliko denarja je slo za to . Ravno zato nasvete sprejmem od Kopitarja ,ne od koptarja . pa lep pozdrav .......zelim vam veliko sparanja in odrekanja ,da boste lahko sel na kaksno dirko . Ce pa imate ficnike -naj vam jih ne bo skoda za te podvige .Samo enkrat se zivi .
Melaj
24. 01. 2019 20.13
-40
nightifly - vam pošljem še posnetke, da boste bolj realno sanjaril. Kopitarja pa nisem nikoli kaj prida cenil. kopitarje pa ja, ker jih dejansko ljudje še vedno potrebujemo. Velika razlika. Koga vi bolj rabite - tistega, ki krompir sadi ali tistega, ki ga umetniško (čudaško) opisuje? Ko je vsega polno pride tudi slednji prav. Drugače pa? James Hunt - dolga zgodba. Je pa nekaj dejstvo, da je težje branit, kot pa doseči vrh. Hunt tega ni okusil celostno. Ni imel interesa, kar pa je njegova pravica. Zakaj bi garal, če pa je lažje uživat. Po tiho še danes - nekje zgoraj šepeta hvala in hvalo Laudi. Kdor ve, že ve zakaj.
LightningBolt
23. 01. 2019 21.37
+55
Saj bo verjetno kar držalo, da je naše komentiranje precej primitivno. So pa dueli med karlosom in jezdimirjem enako legendarni. Posebne čestitke gredo seveda karlosu, ki je pravi borec. Kakor koli je potolčen, se vedno pobere in je pripravljen za novo borbo. Bojevnik 1. klase.
.jezdimir
23. 01. 2019 21.45
+46
Sej če bi Korl imel vsaj mal kondenza med ušesi bi bilo pa čist brezveze...hehehe
JackSparowww
23. 01. 2019 22.16
-41
Jaz pišem o Lorenzu, Rossiju, Marquezu...vidva pa o meni. A se vama ne svita, da z vama nekaj ni ok? Potolčena sta vidva, ki kljub temu, da moderirata ta forum, nimata tri čiste o motoGP.
LightningBolt
23. 01. 2019 22.24
+53
JackSparowww
23. 01. 2019 22.27
-47
Pa kaj se obremenjuješ z mano, saj pa maš svojega veleuma jezdića, ki me baje vedno potolče. Le kako? Da mi briše komentarje, kjer ga ponižam do konca. Bravo.
.jezdimir
23. 01. 2019 22.49
+49
Korl dej mi po pravici povej, a tole zdele klobasaš po dolgih mučnih urah za šankom al tud trezen več ne dohajaš, sam vprašam...hehehe
Roboionator
23. 01. 2019 20.56
+44
super to bo še zanimivo :)
JackSparowww
23. 01. 2019 19.42
-58
Honda je brez dvoma najtrofejnejša ekipa motoGP-ja. Tako kot Ferrari in Mercedes pri F1 tudi Honda poskrbi, da angažira najboljše pilote, kar je samoumevno. Kot je rekel legendarni Commentatore Enzo, noben voznik ni večji od ekipe. Večina pilotov se tega zaveda, med njimi seveda tudi večkratna svetovna prvaka Lorenzo in Marquez, zadnja leta najboljša voznika na svetu. Imamo pa seveda tudi neslavne izjeme iz zgodovine, kjer prednjači samooklicani doktor, ki ga je Honda pred leti sramotno nagnala kljub uspešni karieri. Jezikavi Italijan pač ni dojel, da zaradi svoje priljubljenosti, ki si jo pri publiki izboril z smešnimi in primitivnimi skeči, ne more stopiti pred takega giganta, kot je Honda Ltd. Samo genijalnosti vodje moštva Jeremyja Burgessa, ki ga je uspel premamiti k Yamahi, se Rossi lahko zahvali za nekaj uspehov tudi na Yamahi. Svojo pravo vrednost pa je žal pokazal pri Ducatiju, kjer je sramotno pogorel. No, pustimo te neprijetne spomine marsikaterega rossista in se veselimo nove sezone 2019 !
Melaj
23. 01. 2019 20.15
-51
JackSparowww - na žalost nekaterih je v tvojem komentarju veliko resničnih dejstev. Najbolj me čudi, da obstajajo ljudje, ki ne dojamejo, da je ekipa, za katero stoji ime giganta veliko večja od vsakega prvaka. Umrejo ustanovitelji, vlagatelji in vse, kar oblikuje neko znamko motocikla ali karkoli drugega. Toda ime ostane. Menjajo se ljudje, produkti - ime, ki ima zgodbo pa še vedno ostaja. In to zgodbo pišejo mnoga imena, ne samo eno v koščku časa.
LightningBolt
23. 01. 2019 20.22
+76
Te skeče sedaj kopirajo drugi dirkači.... Eden takih je level 7 naprimer... Tip ima 9 naslovov, čemur ti praviš "nekaj". MM je pri najboljši ekipi (kamor spadajo tudi mehaniki), obenem pa obtožuješ VR da je imel Burgessa za mehanika..... A moram še nadaljevat v izpostavljanju tvojih dvojnih meril in nesmislov??? Jakec umiri se, ne morem se toliko smejat.
Evil1979
24. 01. 2019 11.31
-35
Chandra ma kako dvojnih meril..Rossi je imel Burgessa ki je uravnal ravnotežja med VR in teamom to je hotel napisat...7 level pa je skeč ob koncu prvenstva!!! Kar je normalno da proslavis!!!! Rossi je to delal ob vsaki zmagi skoraj!!! To je hotel napisat!!! Kje so Daj tu ta tvoja dvojna merila??? Pa se še smejiš drugim!!! Hahahaa aja pa še to da drugi dirkači kopirajo od njega???!!! Hahahahahhaha v bistvo samo on lahko to dela!!!! Jaooo 😂😂😂
Uporabnik458403
25. 01. 2019 09.57
+46
Jacksparowwww...........se zelo motis....... Rossi je vecji od motogp-ja, kaj sele Honde.... Podobnih primerov je v sportu se kar nekaj.... Recimo Michael air Jordan je vecji od lige nba, kaj sele od katere ekipe, Stenmarg recimo v smucanju................ Nobena ekipa ne more biti tako trofejna, kot je lahko velik nek sportnik..... Valentinu Rossiju je to nedvomno uspelo....... Vem, da je to za vas nekatere bolece in bolj se bo, ce se ne boste s tem sprijaznili......
Otancici
23. 01. 2019 19.01
-38
“g.novinar” , pri dream team navednice pa res niso potrebne.....ane?
nightifly
23. 01. 2019 18.37
+35
Dejstvo je samo eno , ne glede ali nekateri nasi ´´prijatelji ´´ tu spodaj soglasajo ali ne . Tako Mark kot Jorg sta voznika ,ki se drzita lepo toplega in varnega kurnika z zlatimi jajci . Torej svoja jaca drzita tam ,kjer je toplo .In po pravici povedano , zlata jajca -hondina namrec ,imajo kar topel pridih na voznika in vse sodelujoce . Dober vzgled je F1 ,kjer male firme oz. privatni sefi mostev nekako uspevajo plavati na povrsini ,toda proti velikanom kot je Mercedes nima nihce prave moznosti .Mogoce Ferrari , ki pa je ze pojem zase . Tudi v svetu ´´ropotajocih biciklnov ´´ je skoraj nemogoce konkurirati Hondi , pa vseeno je to vsaj za nekaj let uspelo Yamahi z enkratnim Rossijem ,ki je Hondo z naslovom v zepu zapustil in se podaal v neznano . To je bil velik korak , ki bo vedno zapisan v zgodovino motociklizma . Drugi poskus je bil neuspesen , zal je popustil pritiskom ital .javnosti , da se koncno usede na domac motor , in zal je tu ekipa ,tovarna naredila veliko napako s svojo nepripravljenostjo . No , nic hudega ,tudi to so ,smo vsi navijaci po svetu vzeli za pozitiven korak dirkaca ,pa tudi mostva . Tudi to je sport -nic ni determinirano. Zal bo letos ostal grenak priokus ,da bosta na Hondi res sedela dobra dirkaca ,,,, raje bi rekel -´´ziherasa ´´,ki imata pod seboj ze leta najboljsi material in so zmage ze v naprej predvidljive . Upajmo samo ,da bodo ostali tako hitro capljali za njima ,da se komu lahko se kaj posreci . Kakorkoli ...... upajmo na lepe ,fair in drzne dirke .
Melaj
23. 01. 2019 19.45
-40
nightifly - Jorge se drži popolnoma istih domov, kot Valentino. Honda, Yamaha, Ducati, Yamaha - - - Yamaha, Ducati, Honda. Se strinjate, da razlike sploh ni? F1 pa raje prepustite ostalim, da komentiramo, ker ste daleč za kačami. Mercedes naj bi bil nepremagljiv velikan? Ravnokar se razvija dirkalnik, ki jih bo zbil za daljše obdobje iz prestola. Ni Ferrari. Poznate tisto: le čevlje naj Kopitar sodi.
JackSparowww
23. 01. 2019 19.48
-39
Muha, ti s taki zagriženi anti99 zlobnež, da bi bogega Jorgeca utopil v žlici vode. Žal je tako, da Lorenzo kljub manjši priljubljenosti od Dohtarja, velja med privrženci motoGP za boljšega voznika in predvsem iskrenega človeka, ki je pred mikrofonom pošten, tudi na škodo svoje priljubljenosti. Za razliko od slave lačnega Italijana, ki bi za nekaj navijačev prodal še lastno nono.
Melaj
23. 01. 2019 19.48
-35
Pomembno dejstvo, ko je govora o F1 je, da ima Mercedes Hamiltona. Ta je v navezi z dobrim dirkalnikom zagotovilo za uspeh. Nekaj podobnega, kot Marquez v motoGP.
JackSparowww
23. 01. 2019 19.54
-39
prost1
24. 01. 2019 07.31
+41
Nightifly, ne strinjam se s teboj.Najbrž nisi spremljal Marcovih dirk pred Moto GP.Njegove vožnje so bile in še vedno so vseprej kot ziheraške.
.jezdimir
24. 01. 2019 08.08
+34
Predvidevam da je nightifly mislil z ziheraštvom predvsem držati se daleč najboljšega motorja. Povsem jasno je da je Honda daleč najzmogljivejši motor, Markec niti ni zmogel maksimalno izkoristit njen potencial, Horhe pa je povsem druga zgodba, z lahkoto bo zasenčil Markeca je bistveno kvalitetnejši dirkač, nenazadnje se je kalil oziroma učil ob boku največjega med največjimi Dr. VR46, kar je tudi sam večkrat ponosno priznal...hehehe
JackSparowww
24. 01. 2019 10.13
-36
Kaj to lajno maš na švingl-listeku namazano, k ponavljaš ko papiga že cel čas?
godcat
24. 01. 2019 10.35
-35
.jezdimir
24. 01. 2019 11.11
+36
Dejta se vidva ukvarjat s vajinim zakonskim težavam, motoGP pa prepustita nam prekaljenim strovnjakom...hehehe
Evil1979
24. 01. 2019 11.36
+21
Melaj dej naštej mi še kakšen tim ki je kompetitiven??? Pa sej so ti trije glavni, kam naj bi sel?!! Pa sej ne morem verjet kaj nekateri pišete!!! In tudi tu preberem da je naredil isto kot VR!!! 😂😂😂
Evil1979
24. 01. 2019 11.39
+23
Bravo 👏👏👏 končno nekdo ki razume za kaj se sploh gre v MotoGP!!! Respect#👍
godcat
24. 01. 2019 12.26
-33
Prekaljena je tvoja tazadna😂😂😂😂
godcat
24. 01. 2019 13.06
-40
.jezdimir
24. 01. 2019 13.10
+37
Mutonja, tole sigurno na Korla leti, baje njegov semering na 100 metrov zavohaš...hehehe
godcat
24. 01. 2019 13.19
-40
Ce napisem kaj ti vohas laznivem flajerju in pateticnem candri.....me bojo zbrisal al pa blokiral..
.jezdimir
24. 01. 2019 13.24
+37
Prav je da brišejo izmišljotine, jaz vedno pišem resnico...hehehe
godcat
24. 01. 2019 19.14
-30
LightningBolt
23. 01. 2019 15.55
+43
Ko tale dva vidim v kombinezonu enakih barv, se mi še vedno zdi vse skupaj totalno surealno. Sezona 2019 bo trgala.
.jezdimir
23. 01. 2019 17.20
+40
Nanuk
23. 01. 2019 15.03
+85
kaj pa vem..... Marquez je fantastičen.... Lorenzo je odličen....... bomo videli na progi.... sicer bolj stavim na Marqueza, saj je pri hondi že kar lep čas.... sam sem pač navijač Rossija, in sicer nekoč sem navijal za Doohana, potem se je ta upokojil in prišel je Rossi.... ko se bo Rossi upokojil bom pa navijal za koga drugega..... sem pač drugačen od polovice Slovencev, ki imajo čredni nagon.... danes je to IN jutri je ono IN..... če za nekoga navijaš potem navijaj v dobrem in slabem.... če se je Rossi pač odločil, da še bo na stara leta tekmoval bom pač na stara leta z njim.....
SamŠeSTRUP
23. 01. 2019 15.31
-32
Bravo.. lepo napisano in se strinjam s teboj.. sam sem bil tudi fan rossija.. ++++++
poserjemsenavas
23. 01. 2019 15.42
+44
MK napisal si bu ta st komentar. Strinjaš se z mehanikom, na koncu pa napišeš, da si bil fan rossija, čeprav še dirka
SamŠeSTRUP
23. 01. 2019 16.22
-27
Vsak navija za svojega dirkača.. jaz navijam za MM, odkar je prišel v motogp (ne v moto3 ali moto2).. pred njim sem navijal za rossija odkar pomnim.. in se strinjam z mehanikom glede tega, da navijaš za svojega favorita v dobrem ali slabem.. včasih tudi drugemu priznati premoč, ker nobeden ni povsod dominanten, tudi MM ni, je pa hudičevo dober rider..in velikokrat pogledam posnetke dirk, tudi če MM ni zmagal.. spoštujem rossija ker pri teh letih vozi bolje kot 80% vseh dirkačev.. ne maram pa večine rossi fanov ker jih je sam gobec in nič dejanj (mirko, muha, lojze...).. in še, ne navijam pa za rossija več, glih zaredi takih navijačev in njegovih izjav ki jih ima pretekla leta.. moje mnenje
.jezdimir
23. 01. 2019 17.23
+32
MK47 bog ne daj da bi mene imel rad, bi me bilo strah...kar s Korlom se ljubita dalje, mi je tako čist v redu...hehehe
JackSparowww
23. 01. 2019 19.52
-40
In kaj ma ta zmazek zveze z motoGP portalom, kaj praviš svetohlinec Chander na to?
LightningBolt
23. 01. 2019 20.14
+45
Pravim, da bi ti rad imel 5 sekund "pravice" na tem forumu, medtem ko bi ti še vedno rad bruhal čez ostale. Odnos med tabo in jezdimirjem je daljši, kot sem jaz tu. Ta odnos je žaljiv, obenem pa tudi šaljiv in zbadljiv. Tko da, se v to ne spuščam... Dostikrat te "napadem" tudi jaz, a se je v zadnjem času to spremenilo predvsem v zafrkancijo, pred tem si mi bil pa totalno antipatičen (a se je nekak zadeva obrnila na hece). Enako dojemam tud tebe z jezdimirjem. .....Ker bi pa tako rad, pa naj ti bo: ti, ti jezdimir, ne moreš tako do karlota, jakata, jogurta, herculesa (a sem še pozabil katero ime???).
.jezdimir
23. 01. 2019 21.13
+42
Korl pa sej se sam hecamo, res da mi ni ravno blizu tvoj nagon ti ga toleriram kukr se le da...hehehe
flamengo
24. 01. 2019 08.30
-35
Ali iz napisanega sledi, da si postal navijač Marqueza?
.jezdimir
23. 01. 2019 14.11
+39
Žalostno! Še na nobeni predstavitvi nismo bili priča tako kislim obrazom dirkačev...kot da se bebota ne zavedata da predstavljata najboljše moštvo na svetu, čudim se japončkom da jih še gledajo...hehehe
JackSparowww
23. 01. 2019 14.24
-30
Onadva se veselita na stezi, ko zmagujeta. Za razliko od makaroni nastopača, ki so mu kamere pomembnejše od dirkanja in zmag.
.jezdimir
23. 01. 2019 14.44
+35
Korl ne verjamem da bo še kaj veselja od njiju, odšla je baba s kolačima...hehehe
BELAN
23. 01. 2019 19.01
-39
Jezdimir najboljše,da prespiš sezono,ker boš na vsaki dirki fasal drisko....
JackSparowww
23. 01. 2019 19.52
-40
.jezdimir
23. 01. 2019 21.16
+45
Si pa ne upam predstavljat kakšna bi vidva okol hodila če bi en od vaju drisko fasal...hehhe
LightningBolt
23. 01. 2019 21.26
+45
.jezdimir
23. 01. 2019 21.30
+46
flamengo
24. 01. 2019 08.31
-34
Kisli obrazi bodo na dirkah, vendar ne v tem taboru
nightifly
23. 01. 2019 14.09
+38
/////////////"Prišel sem v najtrofejnejšo ekipo v zgodovini in zelo sem ponosen,//////////// pravi Lovrenc ,,,,, mogoce res ,Jorg , toda lahko bi pa namenil kaksno lepo besedo Yamahi ,ki ti je omogocila nekaj naslovov . glavnih naslovov tvoje kariere . V hondi bo pri 32 letih najbrze tezje . No ,en naslov si dolzan (sta dolzna z 93 ) se Rossiju ,tistega iz 2015 , tako da ........... no , na koncu si le pristal pri Hondi ,ki je po letu 2004 se dolgo upala,da se bo Rossi vrnil ,pa se ni zelel .Tudi zaradi Livia . Ce nic drugega , vsaj sodelujta dobro z Markom .
JackSparowww
23. 01. 2019 14.13
-42
Muha, ti si s tem jamranjem o 10. naslovu iz 2015 tok zagrižen kot stari komunisti, ki še vedno gonijo Marxa in komunizem.
JackSparowww
23. 01. 2019 14.19
-46
krnekilojz
23. 01. 2019 14.45
+31
ja ti si pa profesionalec v lažeh, prevarah, goljufijah itd....
SamŠeSTRUP
23. 01. 2019 15.35
-32
Še zmeraj ste vi trije z muho pa mirkotom doktorji v lažeh, prevarah, goljufijah...,
felix59 drugič
23. 01. 2019 15.48
-48
Jaz zate nisem noben amater , ker nisva krave skupaj pasla , dobiš pa sedaj en velik minus ker ne spoštuješ starejših.
Melaj
23. 01. 2019 16.11
-29
nightifly - po moji oceni ste že v tretjem življenskem obdobju ali vsaj blizu temu. Manjka pa vam osnovna vzgoja, ki naj bi je človek bil deležen v prvem obdobju življenja.
.jezdimir
23. 01. 2019 17.25
+37
Spet po krivem obtožuješ, pol boš pa cvilu ko te bo spekl...hehehe
DirtySanchez
23. 01. 2019 13.53
+37
Zdaj se še rokujeta, verjetno zadnjič, ne bo dolgo ko bosta smrtna sovražnika.....oba imata gnili karakter...
.jezdimir
23. 01. 2019 14.04
+31
Kakšne gnilobe so šele njihovi pristaši, se lahko sprašujemo, mene je groza...hehehe
SamŠeSTRUP
23. 01. 2019 15.39
-27
Hahaha.. kak velik trn v peti vam je MM#93.. gremo letos po novi naslov, level 8.. hehehe
lumpimonster
23. 01. 2019 13.41
-55
Lorenso bo se kle drek naredu pa ga bojo vn fuknl,kam bo sel pa pol? K apriliji?
LightningBolt
23. 01. 2019 13.44
+31
.jezdimir
23. 01. 2019 14.02
+33
Men se zdi da bodo Markecu ostali samo še spomini, Horhe je zanj pretrd oreh...hehehe
SamŠeSTRUP
23. 01. 2019 15.40
-31
Hahaha.. me prav zanima.. bomo videli kdo se bo zadnji smejal
žutaresnica
23. 01. 2019 13.23
+46
Sedaj ko sta Mark in Jorge skupaj v daleč najboljši ekipi je ljubezen kar naenkrat izpuhtela, le zakaj se lahko sprašujemo, saj je vsem jasno da se pri sklepanju zakona vedno obljublja večna zvestoba, se pravi v dobrem in slabem, zdaj pa že kar v dobrem škripa!?!?
LightningBolt
23. 01. 2019 13.04
+45
Druga raven glede tehnike, ekipe... Edino karlos temu pravi šajtrga.
AyrtonS
23. 01. 2019 13.02
-41
strah in trepet za konkurenco v sezoni 2019