MotoGP

Rins v Assen poln pričakovanj: 'Ducati in Honda še lahko grešita'

Assen, 25. 06. 2019 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Suzukija s svojima dirkačema Alexom Rinsom in Joanom Mirom v Assen ta konec tedna prihaja povsem sproščena. Rins je s presenetljivo zmago na dirki za VN Amerik v Austinu že na tretji dirki izpolnil glavni cilj sezone, a sinje modri se ne nameravajo ustaviti in z nekaj izboljšavami tudi za VN Nizozemske napovedujejo odlične uvrstitve.

Nepozabna dirka za VN Amerik in slavje članov ekipe Suzuki ob prvem mestu Rinsa (na fotografiji).
Nepozabna dirka za VN Amerik in slavje članov ekipe Suzuki ob prvem mestu Rinsa (na fotografiji). FOTO: AP
Z najboljšimi motociklisti se spet družimo ta konec tedna, natančneje v petek, ko boste lahko na VOYO od 9. ure naprej spremljali prenos prvih prostih treningov v vseh razredih.

Alex Rins je s Sylvainom Guintolijem sodeloval na testiranjih v Barceloni, ki so sledila dirki za VN Katalonije, oba pa sta preizkusila novo šasijo, ki naj bi njun motocikel GSX-RR izboljšala predvsem z vidika zaviranja. Rins je sicer v Montmeloju ocenil, da se je to res zgodilo, a da ima zdaj malce otežene izhode iz ovinkov, vsekakor pa bodo Japoncem in katalonskima dirkačema Rinsu ter Joanu Miru prav prišli tudi prosti treningi v Assnu.

Tam naj bi člani Suzukija še dodatno izpilili zadnje novosti, o katerih je šef ekipe Davide Brivio dejal, da bodo uporabne na "nekaterih dirkališčih".

'Tako Ducati kot Honda lahko še vedno grešita'
"Verjamemo, da bo nova šasija izboljšala stabilnost med zaviranjem. Lahko bi bila uporabna na nekaterih dirkališčih, zato jo bo Alex Rins najverjetneje spet preizkusil v Assnu," je spletna stran madridskega dnevnika AS citirala Brivia.

Rins bojevito napoveduje, da se ni predal niti v boju za vrh skupnega seštevka, kjer je v tej sezoni vse skupaj izjemno izenačeno. Serijski prvak Marc Marquez je z nedavno zmago v domači Kataloniji sicer še povečal svojo prednost, seveda tudi po zaslugi padcev Andree Doviziosa, Mavericka Vinalesa in Valentina Rossija. Rins je, očitno, začutil svojo priložnost.

"Zaostajamo za manj kot 40 točk, tako Ducati kot Honda lahko še vedno grešita. Jasno pa je, da smo storili ogromen napredek od leta 2015 naprej, še predvsem kar se tiče razvoja," je po 75 opravljenih krogih na dirkališču Circuit de Catalunya dejal tretjeuvrščeni dirkač prvenstva motoGP.

VN Nizozemske
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LightningBolt
27. 06. 2019 09.33
+6
Bravo rins. Pozitivno in borbeno naprej.