MotoGP

Romano Fenati tudi uradno ob licenco do konca leta

Mies, 21. 09. 2018 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po incidentu v Misanu, v katerem je imel glavno vlogo dirkač v srednjem jakostnem razredu Moto2 Romano Fenati, ki je z nedopustnim ravnanjem na koncu najbolj škodoval samemu sebi, so člani Mednarodne motociklistične zveze (FIM) sprejeli edino logično odločitev, da nekdanjemu poklicnemu dirkaču odvzame licenco do konca tekočega koledarskega leta.

Več videovsebin
  • Romano Fenati naredil 'neumnost vseh neumnosti' na dirki v Misanu
    00:34
    Romano Fenati naredil 'neumnost vseh neumnosti' na dirki v Misanu
  • Iz 24UR: Fenati ostal brez pogodbe za 2019
    00:40
    Iz 24UR: Fenati ostal brez pogodbe za 2019
  • Iz 24UR: Konec poti za 'norega' Romana Fenatija
    01:52
    Iz 24UR: Konec poti za 'norega' Romana Fenatija

V švicarskem Miesu, na sedežu Mednarodne motociklistične zveze (FIM), je potekalo zasedanje njenih članov glede incidenta z dirke v razredu Moto2 v Misanu, kjer je nespametni in kontroverzni Romano Fenati skorajda povzročil nesrečo, ko je pritisnil na zavoro motocikla nesojenega moštvenega kolega Stefana Manzija.

Epilog je znan: Fenati je s strani svoje ekipe prejel takojšno izključitev in odpoved aktualne pogodbe, zdaj pa so tudi predstavniki FIM-e sprejeli edino logično odločitev z odvzemom licence do konca tekočega koledarskega leta. "Naše stališče glede varnosti vseh tekmovalcev je jasno od samega začetka: ne želimo nobenih nesreč, kaj šele nedopustnih ravnanj, ki bi nekoga spravile v položaj, ko ne bi bil več odvisen od samega sebe. Poklicni dirkači se morajo zavedati, da so mnogim mladostnikom in ljubiteljem motociklističnega športa za vzor. Zavedamo se, da so tudi športniki pod vse večjim pritiskom - še posebej ko dosežejo vrhunsko raven rezultatov -, zato morajo biti še toliko bolj previdni pri vsakem koraku, ki ga storijo," se velike odgovornosti v celotni zadevi zavedajo tudi pri FIM-u.

Po incidentu v Misanu je Mednarodna motociklistična zveza (FIM) tudi uradno odvzela licenco Romanu Fenatiju do konca tekočega koledarskega leta.
Po incidentu v Misanu je Mednarodna motociklistična zveza (FIM) tudi uradno odvzela licenco Romanu Fenatiju do konca tekočega koledarskega leta. FOTO: AP

Čeprav je Fenati pred dnevi naznanil svojo upokojitev, mu pri FIM-u še niso zaprli vseh vrat za morebitno pridobitev licence za novo sezono 2019. A le pod pogoji, navedenimi v statutu Mednarodne motociklistične zveze. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čriček mali
22. 09. 2018 13.37
+2
Hahaha temu se rece karma jao jao sam sebe si zafrknu
CastrumFF
21. 09. 2018 19.24
-14
To so saljivci ! Ne pretiravat! Nobeden se ni poskodoval!
JackSparrovwvw
21. 09. 2018 18.19
+3
Zadnjič je bilo pri poplavah v Bangladešu 150.000 mrtvih....
NerdIRL
21. 09. 2018 18.16
+20
Tole bi moralo biti dosmrtno, še posebej ker je imel že nekaj podobnih izpadov.
AVTOHTONsLOVEnc
21. 09. 2018 17.36
+34
Edino pravilno! Jaz bi mu sicer vzel licenco za vedno... ker če jo dobi nazaj lahko ob izbruhu jeze naredi enako in s tem ponovno spravi drugega dirkača v življensko nevernost, kar je zame nedopustno!