MotoGP

Prosti treningi v Silverstonu: Quartararo obakrat najhitrejši

Silverstone, 23. 08. 2019 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na jutranjem treningu v kraljevem razredu MotoGP v Silverstonu je bil najprepričljivejši Fabio Quartararo, ki je aktualnega svetovnega prvaka Marca Marqueza na drugem mestu prehitel za več kot pol sekunde. Španec je Francoza tudi popoldan gledal v hrbet, ko je ta postavil celo rekord steze v Silverstonu. V razredu Moto2 je bil najhitrejši Jorge Navarro, medtem ko je bil v moto3 najbolj razpoložen tony Arbolino.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Fabio Quartararo postavil rekord steze
    02:48
    Iz 24UR: Fabio Quartararo postavil rekord steze
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3 v Silverstonu
    11:27
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda moto3 v Silverstonu
  • Vrhunci prostega treninga razreda motoGP v Silverstonu
    11:37
    Vrhunci prostega treninga razreda motoGP v Silverstonu
  • Vrhunci prostega treninga razreda moto2 v Silverstonu
    11:50
    Vrhunci prostega treninga razreda moto2 v Silverstonu

V kraljevem razredu se je uvodni jutranji trening pred nedeljsko glavno dirko za VN Velike Britanije začel po okusu aktualnega svetovnega prvaka Marca Marqueza (Repsol Honda), ki je vse do zaključka držal vse niti v svojih rokah, a je nadarjeni novinec v letošnji sezoni Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) še enkrat več potrdil svoj veliki talent in v zadnjih nekaj krogih postavil lestvico precej višje od Katalončeve za suvereno zmago s časom 1'59.952. 

Marquez je za odličnim Francozom zaostal za več kot pol sekunde (+0.586), medtem ko je tretjeuvrščeni član moštva Monster Energy Yamaha MotoGP Maverick Vinales zaostal še za slabi dve desetinki več. na četrto mesto se je prebil Suzukijev Alex Rins, ki je za seboj pustil italijanski trojček Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) - Andrea Dovizioso (Ducati Team) - Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP). Predvsem šestouvrščeni Dovizioso, sicer zmagovalec zadnje dirke v avstrijskem Spielbergu, je glede na odlične občutke na prenovljenem asfaltu v Silverstonu pričakoval nekoliko več. Za Quartararojem je denimo zaostal za dobro sekundo.Domači ljubljenec Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL) je uvodni trening končal na osmem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugo znova najhitrejši Francoz, odločitev padla za zeleno mizo
Drugi prosti trening v razredu motoGP je postregel z veliko zanimivega dogajanja, epilog pa smo dobili šele za zeleno mizo. Fabiu Quartararoju, Valentinu Rossiju in Takaakiju Nakagamiju so sprva najhitrejše čase razveljavili, a so se vodilni možje elitnega razreda po končanem dogajanju očitno premislili. Omenjeni trojici so priznali vse čase, tako da je zmaga tudi v drugo pripadla mlademu Francozu, ki je postavil celo rekord steze v Silverstonu. Na drugem mestu je končal Marc Marquez. 26-letnik je doživel prvi padec po kvalifikacijah za VN Francije v Le Mansu, a je na srečo lahko nadaljeval s treningom. Za Špancem pa sta se razvrstili dve yamahi, in sicer Maverick Vinales na tretjem in Valentino Rossi na četrtem mestu. Italijan je tako na drugem prostem treningu močno popravil rezultat z dopoldanske preizkušnje. Cal Crutchlow je v zadnjem hitrem krogu postavil peti čas drugega treninga in s tem osrečil domače občinstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Di Giannantonio na vrhu v razredu Moto2
V osrednjem jakostnem motociklističnem razredu Moto2 je trenutno deseti dirkač v skupni razvrstitvi, Italijan Fabio Di Giannantonio (Campetella Speed Up), najbolje izkoristil solidne pogoje na obnovljeni asfaltni površini v Silverstonu in s prednostjo osmih stotink ugnal moštvenega kolega Jorgeja Navarra, tretje mesto pa je z zaostankom slabe desetinke in pol zasedel švicarski predstavnik Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP).

Vodilni v skupnem seštevku Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) je z nekoliko bolj previdno vožnjo končal na četrtem mestu, a gre pričakovati, da bo do nedeljske glavne dirke še podrobneje proučil pogoje na vselej nepredvidljivi stezi. Uvodno peterico je s petim mestom in zaostankom slabih dveh desetink sekunde zaokrožil Remy Gardner iz Avstralije (ONEXOX TKKR SAG Team). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto2 drugi trening bistveno hitrejši
Popoldan so dirkači kot po pravilu postavljali svoje najboljše čase. Najhitrejši je bil Španec Jorge Navarro, ki je lanski rekord steze v razredu moto2 popravil za slabo sekundo in pol. Drugi je bil Remy Gardner, na tretjem mestu pa je končal še en Španec Augusto Fernandez. Vodilni v skupnem seštevku Alex Marquez je bil šesti, njegov najbližji zasledovalec Thomas Luthi pa osmi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arbolino v razredu Moto3 potrdil dobro formo
Na prvem uradnem treningu tega konca tedna pred dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu se je v najšibkejšem razredu moto3 z rekordom kroga najbolje izkazal Tony Arbolino iz moštva VNE Snipers, ki je brez večjih težav in z veliko prednostjo pred drugouvrščenim Japoncem Kaitom Tobo (Honda Asia Team) napovedal zanimiv boj za zmago na 12. dirki sezone.

Prvo trojico je s tretjim mestom zaokrožil trenutno vodilni dirkač v skupni razvrstitvi tega motociklističnega razreda Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing), ki je za rojakom Arbolinom zaostal za slabih sedem desetink sekunde. Ljubljenec domačega občinstva John McPhee (Petronas Sprinta Racing) je že v zgodnji fazi treninga trčil s članom moštva BOE Skull Rider Mugen Race Kazukijem Masakijem, kar je botrovalo precej slabši uvrstitvi od želene (25. mesto). Trenutno drugouvrščeni v skupni razvrstitvi, Španec Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team), je uvodni trening končal na četrtem mestu, medtem ko sta Andrea Migno (Bester Capital Dubai) in Romano Fenati (VNE Snipers) zasedla peto oziroma šesto mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugo najhitrejši Arenas
Na drugem prostem treningu v razredu moto3 je bil najhitrejši Španec Albert Arenas, ki pa mu Arbolinovega dopoldanskega časa ni uspelo preseči. Popoldansko preizkušnjo je kot drugi zaključil vodilni v skupnem seštevku Dalla Porta, medtem ko je na tretjem mestu končal Južnoafričan Darryn Binder. Najhitrejši s prvega treninga, že prej omenjeni Arbolino je bil na drugem nekoliko počasnejši in je končal tik za prvo trojico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Velike Britanije
VN Velike Britanije FOTO:

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
24. 08. 2019 10.21
-3
res ima 40 letni veteran nekonkurenčni motor Valentino Rossi ITA Monster Energy Yamaha MotoGP +1.346 zaostal za Fabio Quartararo na Petronas Yamaha SRT. naj mu že enkrat dajo konkurenčen motor. že deseto leto se trudi in trudi drugi pa dirkajo.
motorist_mb
24. 08. 2019 09.15
+8
Toti Qua bi mogo na duceja...samo kaj ko pojma niajo o voznikih pri njih!
resnicaosvobaja
23. 08. 2019 21.33
+7
Primerjajmo, kar se da primerjati...torej zakaj Rossi zaostaja skoraj 14 desetink sekund za Fabiom na 1. treningu in 7 desetink na drugem
dugi159
23. 08. 2019 20.59
+9
Honda naj samo moli in razmislja kaj bo ponudila markezu , ker brez njega bo tavala v megli . Brez markeza je honda povprecen motor in jasno da se pripravlja pogodba , ki bo sezula celoten motogepe . Vendar se bojo za markeza greble se vsaj dve ekipi , samo honda ima sreco , da markez ve kaj je zvestoba za razliko od raznih razvijalcev , ki so sli k duceti in ga pokopali za pet let . Potem je bilo pa kot v filmu , lasi se vraca
Otancici
24. 08. 2019 09.18
+6
Dugi,res je kar pises. Po padoku se ze suslja, da Ducati pripravlja mega ponudbo za Marka, a pri Hondi so glede tega mirni, saj je denar za njih zadnji problem.
nightifly
23. 08. 2019 19.04
-9
Berem nekatere komentatorje ,ki kar nocejo iz svoje koze in pripisujejo Yaamahi superiornost . Ne vem sicer kaksne Tv prenose gledate in kako vas te medijske hise obvescajo in kaksne podatke osredujejo v realnem casu , toda dejstvo je ,da bo morala Yamaha se veliko delati . Ce je za koga fly -lap merodajen ,potem ni kaj vec reci . Dirka je veliko daljsa in vemo kaj pomenijo polni rezervoarji na zacetku in nove gume ,in kaj vse to pomeni proti koncu . Ce bi bila Yamaha N° 1 , bi bile vsaj 3 Yamahe na vrhu ,ker so vsi trije piloti sposobni zmagati . Ta dan bo treba se pocakati . Lahko pa se komu posreci ,recimo Quart´o´-ju , ki potrebuje samo konstanten motor z nekaj vec moci in linearno obrabo gum . Tudi to bo kmalu .
nightifly
23. 08. 2019 19.06
-16
Je kdo od vas videl telemetricne podatke Honde 93 ,vsaj tiste , ki so dovoljeni . Ja , strasljivo ,kaj je sposoben ta motor . Jasno je tudi,da je bil padec MM cisto njegova napaka , cisto nedolzen zdrs brez posledic .
.jezdimir
23. 08. 2019 19.23
-24
Ja tudi Hindin riding assist ni vsemogočen, namreč Markec je nadpovprečno neroden...hehehe
nightifly
23. 08. 2019 20.30
-27
jezdimir ,,,, mm naj samo moli in se vsak dan zahvaljuje Hondi in celotnemu mostvu ,da mu servisirajo tak bolid . Res je , mulo je ´´korajzen´´ , zadnje sezone je lovil vse limite in s tem HRC -ju posredoval zlate podatke . Toda potrebno je pogledati tudi druge voznike -dirkace ,ki s ´´kantami´´ , ce se pohecam sesuvajo parcialne case/ dele piste ,ki jih presega mm . Dejstvo je , da ima Honda --ti mu pravis assist , kar ni dalec od resnice , se pa vedno bolj kazejo efekti specialnih delov in nastavitev elektronike , ki omogocijo Hondi trenutni grip v ekstremnih ,max ,nagibih ,ko se mapatura linearno spreminja s kotom nagiba , in ob zdrsu o-prime . Ce karikiram enostavno , smo na biciklu , v nagibu dobimo obcutek ,da bomo padli ,ali se enostavno ustrasimo , ter v paniki trdo -s tezo in hitro spustimo nogo na asfalt ali makadam .In v trenutku nagib kolesa dvignemo za stopinjo -dve in ostanemo v sedlu . To je princip .Ce pša pomislimo ,da ima elektronika GP-ja 800 moznosti razlicnih nastavitev , pove vse . Eden od dveh top ing. jev je prisel iz MMarellija v Hondo par let nazaj . Ce povemo se drugace , podobne resitve kot jih pokazal MM zadnje case so pocenjali v preteklosti tudi drugi dirkaci - nebroj jih je , tudi Rossi , pa je vseeno velika razlika prav zaradi razvoja tehnike . //////Se drugace povedano , siguren sem , da so tudi nekateri drugi dirkaci prav tako ´´nori´´ ,da bi ,ce bi le imeli podobne motorje vozili krepko cez sprejemljive meje . In ce kdo misli ,da tudi dirkaci lahko obvladajo mrcine z 260 konji se prekleto moti . Ja ,lahko ,dokler imajo moznost kontrolirati vzvode na motorju ,ki omogocajo nadzor . Toda bolid 170 kg pri astronomskih centrif .silah in toliki moci je obvladljiv do ........ potem je samo se projektil . LP
Drumbass
24. 08. 2019 10.57
+2
hladnpir
23. 08. 2019 18.39
+23
Z yamaho je vse lažje😎
mzvezda
23. 08. 2019 18.30
-2
Men vrjemte, če bo jutri suha steza suha bo MM postavu nov rekord!!! Banda za zeleno mizo!!! Hočjo mal iz tira vržt najboljšega dirkača, sam ne bo jim uspelo!!
LightningBolt
24. 08. 2019 09.46
+2
Najljubši so mi stavki, ki se začnejo oz končajo z "men verjemi". Zakaj že?
Drumbass
24. 08. 2019 11.02
+1
mzvezda
23. 08. 2019 18.24
+15
zakaj so sipremislili?? Potem sploh ne velja pravilo brisanja časa, če zapelješ na zeleni del proge...
mzvezda
23. 08. 2019 18.16
+13
A tale članek je spisal Jezdimir al pa Nighty?? 24 ur dej nehajte pisarit ker pojma nimate....
LightningBolt
24. 08. 2019 09.47
-3
mdreamer
23. 08. 2019 17.03
+9
V vednost quartaroju in rossiju so priznali časa
Roboionator
23. 08. 2019 16.57
+6
ne morem vrjeti, prideš po dolgem času sem in ista zgodba merjenje lučkov, noro
.jezdimir
23. 08. 2019 18.35
-11
V glavnem podrepniki bolj ožemajo vilede kot merijo...hehehe
SamŠeSTRUP
24. 08. 2019 08.32
+5
.jezdimir
24. 08. 2019 17.59
+1
mzvezda
23. 08. 2019 16.05
+2
FP2 - New Lap Record!! Kdo drug kot pa svetovni prvak Marquez!!!
Roko66
23. 08. 2019 16.11
-21
Je mogu prvo past, da so mu naštelal drive assist....pol pa ja!😂
Roko66
23. 08. 2019 16.17
+18
Lor na kanti predzadnji....3.4 sec za MM na popolnoma enaki Hondi😂😂😂
osscar
23. 08. 2019 17.06
+7
hahaha ne bo držalo. new lap time fabio qartarraro. marki je zaenkrat se mal prekratek🤣
osscar
23. 08. 2019 17.07
-9
popolnoma enaki??? aja ja enake barve je 🤧
mzvezda
23. 08. 2019 18.17
-2
Roko tebi bi mogl naštimat brain assist.. :)) hoho
StAnalitik
23. 08. 2019 18.24
+2
Enaki motor? Preberi si imtervju od Cal-a.
Roko66
23. 08. 2019 18.32
+0
Imam,ne skrbi, vsake tolko se vržem dol..😂
Roko66
23. 08. 2019 18.33
+0
Roko66
23. 08. 2019 18.35
+0
DeBill
23. 08. 2019 14.24
-17
spet rossi na treningu med najslabšimi yamahami, ampak na dirki bo pa kot vedno najboljša yamaha. vinales naj gre pa sam treninge vozt, če jih 5 ne izpade na dirki je težko med 10
Porednež
23. 08. 2019 12.08
+23
dohtar gor, dohtar dol. Pa nehajte že enkrat s tem, on je preteklost, mene zanima prihodnost..
Pa kaj
23. 08. 2019 12.14
-1
normalno..sedaj ko si dvignil kredit in ga boš plačeval 30 let, te zanima samo še prihodnost.. šik..
MxMx
23. 08. 2019 12.25
+21
Pa kaj
23. 08. 2019 12.31
-1
bila je bolj prispodoba.. klinc..rezultati gor ali dol. Rossi je ikona GP-ja. da nekdo tako napiše o "odsluženem" dirkaču, mora imeti pa res nek poseben filing. Brez njega, mogoče nebi bilo tudi kakega drugega dirkača..
MxMx
23. 08. 2019 12.35
-12
eh škoda zgubljaš besede, ker je ogromno takih, ki imajo tako mišljenje..
Porednež
23. 08. 2019 16.04
-2
Nimamo vsi takih problemov, kot ti. Če rabiš in imaš redne prihodke, ti lahko posodim.
profesor m
23. 08. 2019 10.53
+15
v bistvu pred jutrisnjo dirko vse zanima samo dvoje,....ali bo dez in ali je sedaj asfalt vredu....vse ostalo halucinira samo raja tu na forumu
LightningBolt
23. 08. 2019 11.06
+2
Die einemaister
23. 08. 2019 14.02
+9
StAnalitik
23. 08. 2019 18.25
+2
Barni3
23. 08. 2019 09.51
+19
Upam d ne bo dezja...ker drgac bom mogu marqeza spet u unmu majhnmu okvircku levo zgori gledat
zemoo
23. 08. 2019 09.48
+11
rossi prihaja v leta kjer je naglo vstajanje iz postelje strašljivo :)
DeBill
23. 08. 2019 14.25
+1
pa še vedno opere večino mulcev, po moje je z dobrim mopedom on edina konkurenca mm
zemoo
23. 08. 2019 18.28
-1
Ja, ostali z poltovarniškimi pred njim imajo samo srečo :)
soxx
23. 08. 2019 09.44
-6
mojcd
23. 08. 2019 07.57
+44
Vsak tretji stavek morate pisati dirkaski doktor....vemo
AyrtonS
23. 08. 2019 08.14
+8
ja saj samo na tak način še lahko doživljajo vrhunce ker jih drugače na stezah ni...heheh
najvsivedo
23. 08. 2019 08.30
-24
V trnutni sestavi moto Gp ...JE DIRKAŠKI DOKTOR BREZ KONKURENCE.. 9XCHAMP ..89 ZMAG ..NAJ TE MOTI DA NE VEŠ...
.jezdimir
23. 08. 2019 08.56
-39
Se strinjam, kar se tiče dirkaških trofej je Rossi pojem dirkanja, je pa res da je Markec neulovljiv kar se tiče podlih trofej, ni kar tako podlež...hehjehe
Medo72
23. 08. 2019 09.20
+13
Ti boš zapisan v zgodovino kot neulovljil v številu podlih komentarjev.
SamŠeSTRUP
23. 08. 2019 09.29
+27
Se strinjam medo, res da je neulovljiv tale jezdić.. takih bedarij tko noben ne folga kakor on. Hehehe
.jezdimir
23. 08. 2019 10.23
-14
Dejta si vidva na uhe šepetat, perverzneža...hehehe
SamŠeSTRUP
23. 08. 2019 10.28
+16
profesor m
23. 08. 2019 10.50
+9
profesor m
23. 08. 2019 10.51
+7
BELAN
23. 08. 2019 12.21
+8
Medo72
23. 08. 2019 14.31
+9
Saj on bi ti zaupal naslov, če bi se ga spomnu. A ne veš, da mora nosit ovratnico z naslovom, če se slučajno izgubi.
eisen kreuz
23. 08. 2019 14.36
-5
AyrtonS
23. 08. 2019 17.44
-5
naš mešalc nima naslova saj je sunil luknjo voluharju kateri ga ni mogu več prenašat....wuhhahahahoaohaha
.jezdimir
23. 08. 2019 18.23
+1
Belan lahko ti zaupam naslov, samo da ne bo to tvoje zadnje dejanje...za razliko od tebe in tvojih treh podrepnikov mene fantje ne zanimajo!...hehehe
SamŠeSTRUP
23. 08. 2019 18.51
-7
Kdo ti to verjame jezdić? Pol pa ne začenji stavka z "dragi moj....."... hahahahaha
.jezdimir
23. 08. 2019 19.26
+7
To je bila samo vaba da se razkrinka podrepnike, ti si recimo med prvimi zagrabil...hehehe
SamŠeSTRUP
24. 08. 2019 12.20
+0
Nisem istospolno usmerjen kot ti, k mečeš vabe. Drgač pa še enkat preber kaj sem napisu, ti tut narišem če hočeš. Heheheh...
.jezdimir
24. 08. 2019 17.58
+1
nikar ne laži itak te vsi poznajo, pokvarjenc en...hehehe