MotoGP

Dovizioso zadovoljen s testiranji v Misanu, Rossi že pogleduje naprej

Misano, 22. 09. 2021 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači razreda motoGP so po nedeljski dirki za VN San Marina ostali na dirkališču v Misanu, na katerem potekajo zadnja uradna testiranja med letošnjo sezono. Prave občutke je po vrnitvi v elitni razred iskal Andrea Dovizioso in jih, kot je povedal, vsaj delno našel. Zadovoljen je bil tudi Valentino Rossi, ki že pogleduje proti 24. oktobru, ko bo Misano gostil še VN Emilije - Romanje.

"To je bil klasičen dan po dirki, ko so na stezi boljše razmere  in so zato vsi hitri," je po testiranju v Misanu pojasnjeval Andrea Dovizioso. "Moji občutki so se močno izboljšali. Čutim, da sem lahko agresivnejši. Na motociklu se počutim bolje, samozavestnejši sem na začetku zavojev. Na Michelinove pnevmatike se še privajam, a videti je bilo, da sem tokrat zaviral bolje."

Izpostavil je, da se še ni povsem privadil slogu Yamahinega motocikla, kar bo v nadaljevanju sezone zelo pomembno. A še bolj kot to bo ključno, kako se bo počutil na pnevmatikah. Lani je, kot pravi, imel težave predvsem z zadnjo gumo. 

"Čeprav imam povsem drugačen motocikel, je občutek glede tega še vedno isti. Moral bom nekoliko spremeniti slog vožnje, sploh način zaviranja," je potarnal Dovizioso, a kljub temu zaključil s pozitivno mislijo: "Še vedno mi ni povsem udobno, a lepo je, ker sem se počutil bolje kot na dirki." 

Francesco Bagnaia je bil po dirki najhitrejši tudi na torkovih testiranjih.
Francesco Bagnaia je bil po dirki najhitrejši tudi na torkovih testiranjih. FOTO: motogp.com

35-letni Italijan, ki se je prejšnji vikend na VN San Marina v karano vrnil po skoraj letu odsotnosti in zasedel 21. mesto, je v torek v Misanu odpeljal 51 krogov. Na koncu se je moral zadovoljiti z 19. časom. Najboljšega je imel zmagovalec nedeljske dirke, Francesco Bagnaia, drugi je bil Pol Espargaro, tretji pa njegov brat Aleix

Enajsti najboljši čas testiranj je pripadel Valentinu Rossiju, ki ima ob tem že v mislih zadnjo dirko v oktobru, ko se bo karavana zopet vrnila na dirkališče Misano. "Uspelo mi je voziti bolje kot konec tedna, zato je bil to dober dan. Moj čas ni bil tako slab. Osredotočal pa sem se predvsem na obvladovanje motocikla, saj sem imel v prejšnjih dneh s tem kar nekaj težav. Upam, da bom naslednjič bolj konkurenčen," je povedal "doktor".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
22. 09. 2021 21.18
-10
PO toliko letih sodelovanja v moto gp, bivši 9x izjavi : Moj čas ni bil tako slab. Osredotočal pa sem se predvsem na obvladovanje motocikla. Halo?
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 21.45
-10
Vsako izgovarjanje bo smešno, dokler ne bo dahnil zbogom. Vse bolj se nakazuje , da so mu lastni navijači mlinski kamen okoli vratu, ki mu celo verjamejo ali pa le želijo verjeti, da uživa...sam pa tako neodločen in brez volje pri slovesu, da so to morali žal storiti drugi ko je že prepozno
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 20.56
-6
Upam, da bom naslednjič bolj konkurenčen...kaj zlomka to pomeni in komu je sploh še namenjeno...mi mu tako ne verjamemo že iz časov umazanih dvobojev pred prihodom MM93 ostalim pa mu tega tako ali tako ni treba govoriti...Torej je to namenjeno samemu sebi. O kakšni konkurenčnosti govorimo? Motorju? Če govorimo o motorju potem je to edini nekonkurenčen motor v zgodovini, ki ima toliko zmagovalcev v zadnjih dveh sezonah ali pa je od njega Fabio boljši za 3 razrede , kar znaša okoli 20 mest ? Nekaj bo treba priznati, kar mislim, da že ve daleč pred letom 2015 in da ga je pač leto 2015 tako potrlo, ker ni vedel, da bo prišel tako blizu ob slabšem Marquezu a je bil Lorenzo žal zanj tako suveren in enostavno boljši v vseh elementih. Revijalne vožnje, kot jih je imenoval komentator, so dodale svoje in tu ni uživanja niti niso dosegle svojega namena. Če bo kdo še enkrat omenil uživanje v takih vožnjah se naj raje ugrizne v jezik . Če sem koga užalil s svojim razmišljanjem bi bilo mogoče dobro, da najprej razčisti s sabo ali pa , da me enostavno preskoči...
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 20.32
-6
Rossi že pogleduje naprej...kaj napisati ob takem naslovu, da gospodje ne bodo užaljeni in da ne bo videti zavito v celofan ? Mogoče tako neumnih naslovov sploh ne bi smeli objaviti. Nam je smešno...12 let enakih zgodbic , ki so za ene tako svete, kot je bil aksiom ravne Zemlje še tedaj, ko je Ferdo že odšel na plovbo okoli sveta , za druge pa preračunljiva manipulacija skupine navijačev, ki prebavijo vse, kar jim servira. Seveda je to njihova stvar, če jim je to všeč, kakor tudi moja, če mi ni. Torej kaj napisati ob takem naslovu, da gospodje ne bodo užaljeni ? Jaz bi začel z ...Nam je smešno....
mr_cat
22. 09. 2021 19.43
-4
rosi dober 19ti danes....ta pa res ne razocara in je zaupanja vreden osebek
nightifly
22. 09. 2021 19.37
+4
Zalchi 22.09.2021, 12:12:25 +12 Puhloglavec Avensis: Še vedno se omenja Rossija, čeprav se vozi v ozadju. Navijači MM-a ste pa bolj tiho, pa je skoraj vedno med prvih 10. Kdo je zdaj večji car?/////////////////Zalchi , popolnoma prav imate . Dodam naj samo to ,da to niso pravi navijaci po srcu ,ampak ´´razbijaci´´ ,kot so tisti ´ultra´ na nogometnih tekmah . Pravi navijaci , pa cetudi zagnani o v bistvu enaki ,ali podobni med seboj ,pa naj gre za navijace bilokaterega dirkaca . Ko pa se zacno obnasati kot tile na tem portalu ,potem je pa heca konec . ...............ampak treba je reci tudi to , da sem po tistem ,ko so nas ti isti ,oz.eden od njih tu na forumu ,navijace Rossija , oznacili ,etiketirali celo s fasisti , no potem pa cloveku pade mrak na oci . To pa res pomeni ,da je heca konec . Obenem pa lahko mi vsi ostali , in celo zmerni in pravoverni navijaci MMArqueza lahko ugotovijo , da so nekateri pisci tega portala enostavno samo nevzgojeni surovezi , ki jim je v zabavo (tako so tudi sami sebe opredelili) naslajati se nad nami ostalimi . Vsled tega sem se osebno odzval in napisal eno pismo glavnemu in odgovornemu uredniku te firme ,ki vzdrzuje tudi 24ur.com . Ocitno je nekdo posredoval ,ker takih surovosti ne beremo vec , so pa tvorci kot izgleda ze zamenjali svoje ID in svoje umazanije zavijajo v neke vrste umazan celofan . Ampak vsaj ne zaudarja tako mocno .
mr_cat
22. 09. 2021 19.42
-5
Vsled tega sem se osebno odzval in napisal eno pismo glavnemu in odgovornemu uredniku te firme ,ki vzdrzuje tudi 24ur.com . Ocitno je nekdo posredoval ,ker takih surovosti ne beremo vec , so pa tvorci kot izgleda ze zamenjali svoje ID in svoje umazanije zavijajo v neke vrste umazan celofan . Ampak vsaj ne zaudarja tako mocno ..........hahahahaha....srovš.....ves ka bi takim kt si ti delal med vojno
nightifly
22. 09. 2021 19.43
+5
Kdorkoli it te firme je za to poskrbel se mu lahko samo zahvalim in upam ,da bo drzal na uzdi vse poskuse surovega obracunavanja . Je pa nekaj opazno ........ Surovost napisanega se je ocitno umaknila stevilcnemu bombardiranju taistih , tako si vsaj nekoliko zalizejo rane . Poglejte npr . tvorca masovnih sporocil ....... ####Ni nam vseeno#### ,ki ,tako izgleda iz jeze pise in pise ......in nic ne napise , pise pa zato ,da bi nekoga prizadel , ker je mogoce sam prizadet . No, potem je tu se Black Kit e Kat ,,,, ki s svojima 2 celicama uprizarja binom 0-1 ,,,, vklop -izklop Osnove elektronike . Tudi to je moja puscica , ene vrste pozdrav , ker samo gospode pozdravljam kot gospod .
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 20.14
-5
Ko napiše kdorkoli neumnost, ki je iz zaljubljenosti mogoče nevede zapiše je še to zmeraj neumnost, ko pa je nekdo še zahrbten , vselej naletimo nate. Ko na to opozorimo in ko smo ob takem bombardiranju hvalospevov gospodov, ki niti imena dirkačev nočejo zapisati kakor jim je dano ob rojstvu, potem o tem človeku ne moreš reči kaj pozitivnega, tudi takrat ne , ko vsepočez grozi z odvetniki. Sebe nazivaš gospodom ? To si moraš zaslužiti in ti žal nisi med njimi in si že prestar, da bi lahko postal. Moje mnenje je moje mnenje. Če te toliko žali moja napisana resnica in mnenje , te mora skrbeti tudi, če nas ti žališ s svojimi lažmi na katere se seveda ne odzivaš niti potem, ko ti dokažemo laž. Ta portal niti namenjen trobljenju v Rossijev rog in biti všečen večini . Jaz pišem iz jeze in nič ne napišem ? Lastna hvala-cena mala in to samooklicanega gospoda, ki ne zna niti vikati ...in ko sem pred letom, dvema prebral tvojo predstavo o gentlemanu, sem vedel, da nimaš pojma in da bi ti v ranem otroštvu koristila kaka prebrana pravljica več pa bi danes vedel o čem je govora. Torej če boš delno gospod in gentleman te ne bo več po 4 dirkah, nam pa se ne bo potrebno pretirano odzivati na tvoje profilirane komentarje omalovaževanja vsega, kar ne malikuje številko 46.
Lucky
22. 09. 2021 20.17
-8
Tvoj binom je 0_0. Maš še 4 dirke za pisanje teh zmazkov. Potem pa da vidimo, koliko si mož beseda? Potem lahko s Korintosom jadrata tja do ranča.
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 20.21
-8
Jezdimirja je res manj...če bi se lahko še uporaba ljubkovalnih imen nekaterih, ki se imajo za gospode zreducirala še preden se poslovijo , bi bil res presenečen ...ampak to smo ga že prosili, ko je še trdil, da je gentleman...
mr_cat
22. 09. 2021 21.56
-10
Ejga...laznivi stari flajer......lahko uveljavljas tisto svojo groznjo z tozbo....pa bos imel moznost spoznat 2 celice in binom 0-1. Vprasanje zdaj je ali si upas ali bos navadn lazniv provokator.
Lucky
22. 09. 2021 19.36
-10
Muha zopet bluzi. Kaj se dogaja na ranču tule zanima samo jezdića in njegovih 30 profilov. Zadnjič je bilo epsko, ko je na pomoč klical ostale majstre 24 ur. Kako naiven je muha se je videlo v epski komunikaciji s Korintosom. Dol padeš od smeha. Oblečen v jeans na 38 stopinjah v Črni gori, hahaha. In muha nasede. Potem še muca ne grize. Edino Pepčka Bolčevega nismo dočakal.
mr_cat
22. 09. 2021 19.34
-11
A tuki se pisejo novice z dnevom zamude........pa kao top portal balkana
mr_cat
22. 09. 2021 19.31
-10
Ironija, da rosi karkoli testira 4 dirke pred koncem......28 tock ima garantirnih
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 16.03
-14
Valentino Rossi bi si lahko omislil novo čelado z napisom "THE END", da vemo kdaj je konec dirke
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.44
-14
Osredotočal pa sem se predvsem na obvladovanje motocikla, saj sem imel v prejšnjih dneh s tem kar nekaj težav. Jaz pa sem mislil, da so to gume, Korl bolj precizno da zadnja, nigtifly pa filigransko da definitivno LEVA stran zadnje gume, ki je seveda absolutno asimetrična...ki se deli na levo stran in nightiflyjevo levo stran...
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.35
-15
Še en Misano ...še ena čelada ? Vse najboljše barve je pa že uporabil.
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.31
-13
V motoGP ni dirkača, ki bi se lahko vozil v zavetrju Valentina Rossija.
MesOjediPinGvin
22. 09. 2021 19.43
+9
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.25
-11
Njegov cilj sezone je v glavnem dosežen...v njegovem zavetrju se ne bo nihče vozil...
BELAN
22. 09. 2021 15.34
+12
Najbrž je govora o padcu Marka med tem ko ni zmogel slediti Bagnaje...bomo videli kaj bo prihodnjič, za osla pravijo da gre samo enkrat na led, verjam pa da so te prekrasne živali pprecej pametnejše od Marka.
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.54
-12
Se opravičujem ...Rossijev cilj sezone je v glavnem dosežen...v njegovem zavetrju se ne bo nihče vozil...op.p.
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.23
-12
Moj čas ni bil tako slab...pa smo dobili z Valentinom 50 odtenkov slabih časov..ta ni bil tako slab a spada med definitivno med slabe
BELAN
22. 09. 2021 15.25
+9
Lažnivc zopet onesnažuješ portal z bedastimi zmazki, dej spelji pa ukraden avatar zamenjaj!
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.21
-13
"Upam, da bom naslednjič bolj konkurenčen," je povedal blefer, ker to ni nič drugega kot blefiranje. Kaj bi pa rad imel ? Ko so hoteli biti pri Yamahi bolj konkurenčni so samo zamenjali Rossija s Quartararojem in bodo imeli prvaka .
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.15
-13
Kolikšen padec je Valentino Rossi utrpel po lestvici popularnosti v Španiji ...sem rezultate ankete že enkrat predstavil in je več kot porazna, pa če pogledamo le lestvico, kjer so samo tuji športniki. Seveda mu ne odvzemajo rezultatov, ki jih je nanizal do šlamparije z Ducatijem, ampak Rossi je kot tak velik športnik tudi vzor.... tu pa je zatajil , ker je dal prednost stvarem, ki niso odlika vzornikov in Španci so to prepoznali, tudi tisti, ki jim je bilo še do leta 2015 vseeno.
turojen
22. 09. 2021 13.52
+22
Enkrat je pač konec, takega kot je Rossi ne bo več, sploh pa ne z 25 letno kariero..
Kaktusy
22. 09. 2021 14.14
+17
No pa to Korlu dopovej, tudi z lato se ne da!
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 15.03
-15
...kot ni bilo več Agostinija in kot ne bo nikoli več MM93
Roky123
22. 09. 2021 15.23
+13
Rossi in Marquez vozita v moderni eri... veliki AGO pa je vozil v svojem času....kot da bi sulice primerjal z carving smučmi
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 16.00
-13
Roky123
22. 09. 2021 17.23
+11
nightifly
22. 09. 2021 13.33
+15
Doviziosu vse najboljse pri njegovi sedanji aktivnosti .....samo naprej .To je eden od najbolj korektnih in mirnih dirkacev . Kar pa se tice Rossija ,in nas njegovih navijacev - samo ponosni smo lahko na takega dirkaca ,tako osebo . O njegovih dosezkih na pistah vemo vse , vse je dokumentirano , analizirano do vsake podrobnosti ,zatorej .....gremo naprej , ker je nahrbnik tega dirkaca poleg nesrecnih trnutkov poln dosezkov ,ki jih bo tezko preseci . Pa pustimo to . Rossi kot oseba in profesionalec v polnem pomenu besede se poleg dirkanja v svoji kategoriji ukvarja in vodi nesteto stvari ,ki so v direktni ali indirektni povezavi s tem sportom . Tako finansira desetine in desetine projektov v lastni izvedbi ,ali kot sofinanser drugih organizacij in fondov . Poleg tega se drugo leto obeta se tretje njegovo mostvo v moto GP .ki pa ga ne bo direktno sam vodil ,ampak bo strokovno plat prepustil drugim . , kar je tudi po moje smiselno ...... vse to pa ne pisem v smislu povelicevanja nekoga ,ampak vkorist obvescevanju prisotnih in vseh ,k i o teh stvareh ne vedo nic . O Accadmii in Ranch-u ,ter najemu dirkalisca Misana za potreb vadbe mladih dirkacev pod njegovim okriljem tudi nic ne pise nikjer . To je v bistvu tudi njegovo dirkalisce iz mladih let ,kjer je zacel brusiti usnje zascitne obleke ob asfalt . Tam je tudi ´domá´ , v profesion. smislu receno.
nightifly
22. 09. 2021 13.37
+16
No , o tem kaj zapusca za seboj , ali se bolje ,kaj bo zapustil Nekoc za seboj bodo povedale statistike ,stevilke in testimoniance stevilnih ljudi po svetu . Jaz vem,da je moje misljenje samo en prahec v vsoti vega tega , o ljudeh ,ki tega dirkaca s stev . 46 na motorju ´´kritizirajo´´ in celo sovrazijo pa ......... no ja , sami se na ogled postavijo in se dajo oceniti .
Caffe Racer
22. 09. 2021 13.12
+13
Dovi bo še nekaj pokazal, pri vrhu pa žal po mojem mnenju ne bo. Me veseli, da se trudi in kljub svojim letom vztraja med mlajšimi tekmeci. Kar pa se Rossija tiče, pa se bom verjetno povsem posvetil svoji novi ekipi v naslednjem letu, sedaj pa bo odvozil še teh nekaj dirk. Z glavo je verjetno že povsem drugje. Bravo VR46, da še vztrajaš, zaradi tebe to dirke še bolj zanimive.
Ni nam vseeno
22. 09. 2021 16.15
-13
Možnost napredovanja že z minimalno srečo ?
march76
22. 09. 2021 12.18
-25
Rossi mora tako ali tako vedno naprej gledat,ker za njim tako ni nič več.
Kaktusy
22. 09. 2021 12.21
+24
march76
22. 09. 2021 12.27
-19
MesOjediPinGvin
22. 09. 2021 19.45
+10
On ima vsaj navijače in to ne malo. Ti si pa sam sebi navijač.