MotoGP

Rossi jasen: Ne želim iti k Petronasu le zato, da bi navijačem rekel 'ciao'

Tavullia, 20. 05. 2020 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

41-letni italijanski dirkač elitnega razreda motoGP Valentino Rossi je prepričan, da bi morebitno sodelovanje s Petronas Yamaho v prihodnji sezoni lahko obrodilo sadove. Obenem pa dirkaška legenda poudarja, da bo kariero nadaljeval s sto odstotki in ne le zato, da bi se lahko dostojno poslovil od svojih navijačev. Dirkanje v tej sezoni bo namreč najverjetneje potekalo brez gledalcev ob stezi.

Vse bolj se zdi, da bosta Valentino Rossi in Fabio Quartararo v prihodnji sezoni 'le' zamenjala svoja sedeža.
Vse bolj se zdi, da bosta Valentino Rossi in Fabio Quartararo v prihodnji sezoni 'le' zamenjala svoja sedeža. FOTO: MotoGP

Italijanskemu dirkaču Valentinu Rossiju po koncu sezone 2020 poteče pogodba z Yamaho, kjer ga bo zamenjal mladi francoski up Fabio Quartararo. Rossi ima z Yamaho dogovor, da se bo, v kolikor se odloči podaljšati kariero še za sezono ali dve, preselil k 'satelitski' ekipi Petronas Yamaha. Tam ga bodo sprejeli odprtih rok, kar so že povedali. Ne nazadnje je Rossi še vedno magnet za sponzorje, njegovi navijaški artikli pa se prodajajo za med. "S Petronasom imam dobro priložnost, saj gre za ekipo najvišjega ranga, kar so dokazali lani s Quartararojem in Morbidellijem," je povedal Rossi za uradno spletno stran organizacije MotoGP. "Gre za mlado ekipo, toda v njej je že veliko ljudi, ki jih poznam. Zame je to zelo dobra možnost, moram se le odločiti. Imam dve možnosti: ali nadaljujem ali pa preneham," je pojasnil Rossi, ki pa je pred tedni dejal, da bi bilo bolj pošteno do sebe in navijačev, če bi kariero po letošnji nenavadni sezoni, ki še visi v zraku in bo najverjetneje potekala brez gledalcev na dirkah, nadaljeval.

To ne bi bila poslovilna sezona
"Moj načrt je bil zelo jasen: nekaj spremeniti v ekipi in počakati do poletja, da bom videl, ali sem lahko bolj konkurenčen kot lani. To je zame ključnega pomena," je načrte pred sezono 2020 opisal Rossi, a vse skupaj mu je pokvarila pandemija novega koronavirusa. "Želim si nadaljevati, toda le če sem močen," je še enkrat podčrtal Rossi. "Na žalost se moram zaradi te situacije odločiti brez dirk. Moram pogledati vase in videti, ali imam dovolj moči in motivacije," je priznal 41-letnik, ki se lahko pohvali s kar devetimi naslovi svetovnega prvaka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Govoril sem z Linom Jarvisom in Yamaho, ne direktno z Razlanom Razalijem (šef ekipe Petronas, op. p.), toda všeč so mi njegove besede," je Rossi optimističen glede dogovora o nadaljevanju kariere pri Petronasu. Če bo nadaljeval kariero – da si želi nadaljevati, je že potrdil –, pravi, da bo to pod določenimi pogoji. "Ne želim si iti k Petronasu le zato, da bi le rekel zgolj 'ciao' navijačem. Dal bom svojih sto odstotkov, to je jasno," je zaključil Italijan, ki ima med motociklistično karavano še vedno ogromno privržencev. Ti bodo zagotovo zelo razočarani, če se bo Rossi upokojil, ne da bi imeli priložnost biti na njegovi zadnji dirki. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
24. 05. 2020 15.05
-1
počakati do poletja, da bom videl, ali sem lahko bolj konkurenčen kot lani. On samo čaka. čaka namesto bi dirkal. že enajsto leto čaka, da bo videl. Že deset let ne vidi. Je slep?
onkio
24. 05. 2020 08.53
-1
Rossi je odcvetena roža ki zelo spretno in pohlepno pobira lepe kupe denarja na račun svojih navijačev iz prejšnjih desetletij. Za dober denar bi šel voziti tudi Kymcota, ga hvalil in nakladal kako je dober motor itd - tako kot je delal dve leti na ducatiju in ga totalno uničil z svojimi nastavitvami ki so daleč od perfekcije, saj je vsa leta kradel nastavitve drugih dirkačev (Lorenzo).
catgod
20. 05. 2020 21.36
-38
To ze zdej pocne...res ne rab j Petronasu🤨
SteffXRP
20. 05. 2020 21.01
+41
Rossi je prvak...bil in bo.
iga_biba
24. 05. 2020 15.10
-1
bil. Pretekli čas. Pravzaprav predpreteklik.
Zalchi
20. 05. 2020 19.21
+84
Kavč komentatorji...najbolj pametni ste tisti, ki motor vidite samo na tv. Da bi se kdo gor vsedu pa odpeljal je krog na polno...ga najbrž tukaj ni. Da pri 41 letih 20 krogov na polno tišči in pusti za sabo 2/3 pol mlajših mulcov pa ni nič? Predvidevam, da vas je tukaj kar nekaj, ki jim je ata kupil avto in brez kopice asistenčnih sistemov sploh parkirat ne znate sami. Me zanima, če bi vas postavil za volan katrce letnika 88, koliko od vas bi jo znalo vžgat... Doktor bo v GP-ju, dokler ga bo kdo hotel gledat. In zanimivo je, da ima ogromno navijačev, kljub temu, da realno nima možnosti postat svetovni prvak.
.jezdimir
20. 05. 2020 19.58
+39
Bravo, u nulo si opisal podrepnike s Korlom in igo na čelu...hehehe
Mottodedi
20. 05. 2020 20.22
-36
Ne rečem, res je bil legenda! Kapo dol in vse spoštovanje, ampak kot sam praviš, mlajši in bolj atraktivni so prišli.... Ja res je, ogromno navijačev ima samooklicani Dr. Vendar ni ne prvi in ne zadnji dR v GP-ju. Kot so bili pred njim, so tukaj že za njim! Kar pa se tiče navijačev....brez veze....., kot si napisal vsaj dve tretjine jih je kavčstrokovjakov/ komentatorjev! Lp
mmblackbird
20. 05. 2020 18.55
-53
Spet bo motor zanič
xsbx
20. 05. 2020 18.02
+42