MotoGP

Rossi: Lani smo v Spielbergu bili dobri, toda vsako leto je poglavje zase

Spielberg, 12. 08. 2020 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
4

Eden tistih dirkačev razreda motoGP, pri katerem se zdi, da se forma stopnjuje, je tudi Valentino Rossi. 41-letni veteran z optimizmom pričakuje prvo (od dveh) dirk na slovitem Red Bull Ringu v Spielbergu, kjer bo skušal ujeti priključek vodilnima dirkačema v skupnem seštevku Fabioju Quartararoju in Mavericku Vinalesu.

Tako kot ste zdaj že vajeni, bomo tudi tokratno veliko nagrado prenašali na VOYO in Kanalu A. Začnemo s petkovimi prostimi treningi, zaključimo z nedeljsko dirko razreda motoGP. Ne zamudite!

"Zagotovo bo ozračje v Avstriji drugačno kot na prvih treh dirkah, saj izgleda, da bo hladneje kot v Španiji in Brnu. To bi lahko prineslo tako prednosti, kot slabosti. Kakor koli že, za nas je pomembno, da bom tudi v Spielbergu konkurenčen. Potrudili se bomo po najboljših močeh," je poudaril Valentino Rossi pred (prvim) dirkaškim koncem tedna v Avstriji na slovitem Red Bull Ringu. 

"Lanska dirka v Avstriji je bila zame dobra," se je spomnil dirkaški Doktor, ki je po slabem začetku sezone hitro našel priključek najboljšim. Na zadnji dirki v Brnu je prehitel celo favorizirana Yamahina dirkača Fabioja Quartararoja in Mavericka Vinalesa na enakem motorju. "Lani sem dirko začel s četrte startne vrste, nato pa zaključil četrti, ne tako daleč od Quartararoja, ki je bil na stopničkah," je spomine obujal 41-letni veteran, ki dokazuje da leta v karavani motoGP niso ovira, če je prisotna strast do dirkanja. "Lani sem zaključil pred Vinalesom in Alexom Rinsom, kar ni slabo, toda vsako leto je poglavje zase," je opozoril izkušeni dirkač Yamahe. Ta za vodilnim Quartararojem, ki ima 59 točk, zaostaja za 32 točk, za drugim Vinalesom pa 15. 

Rossi se bo skušal še dodatno približati vodilnima dirkačema v skupnem seštevku razreda motoGP.
Rossi se bo skušal še dodatno približati vodilnima dirkačema v skupnem seštevku razreda motoGP. FOTO: AP

Vinales: Če uspemo omejiti obrabo gum, nas čaka dober vikend
Rossijev moštveni kolega Maverick Vinales bo v Avstrijo prišel celit rane po slabem dirkaškem koncu tedna na Češkem, kjer je vpisal le dve točki za 14. mesto. "V Brnu nismo našli pravih občutkov, toda kar se je zgodilo, zdaj ni več pomembno," je hitel razlagati Katalonec, ki je še na drugem mestu še povečal zaostanek za Quartararojem. "Popolnoma sem osredotočen na dirko v Avstriji in optimističen sem," je dodal Vinales. "Lani nam je šlo dobro. Gre za zahtevno stezo. Imeli smo precej težav z obrabo gum, tako da bo to zagotovo segment, na katerem bomo delali ta vikend. Če nam to uspe dobro, mislim, da je pred nami lahko zelo dober vikend," je zaključil Vinales, ki za Quartararojem v skupnem seštevku sezone zaostaja za 17 točk. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
13. 08. 2020 21.22
+1
Če bo dež je šansa drugače pa se ve kdo že štiri leta kralj Avstrije 😁!
KrTakoNeki
13. 08. 2020 13.01
+6
...zanimajo me zgolj stopničke. Še več, v Spielbergu bom odkrito napadal zmago... Vinales boljš da si tiho, kot da daješ take izjave, na konc pa nič...
AS1983
13. 08. 2020 11.26
-2
Rossi na tej stezi menda se nima stopnick, letos pa ima celo 2 sansi, najvecji problem v dirkah rossija pa je prevelik zaostanek v uvodnih krogih
mojcd
12. 08. 2020 21.53
+23
Gremo Vale, mi smo s tabo, v dobrem in slabem