MotoGP

Rossi: Marquez uničuje naš šport! Vedno znova se opravičuje, a ni iskren

Monza, 09. 04. 2018 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Končni vrstni red brez udeležencev na vrhu, ki ponavadi krojijo razplet na prvih mestih, je bil zadnje dejanje izjemno zanimivega dirkaškega konca tedna. Slabo vreme z obdobji dežja, mokra steza, ki se je sušila in omogočila tveganje z gumami za suho vreme, zanimive kvalifikacije ... In nato še bližnje srečanje Marca Marqueza in Valentina Rossija, po katerem je Italijan povsem ponorel.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP
    02:37
    Vrhunci dirke razreda motoGP
  • Trk Marqueza z Rossijem in opravičilo po dirki
    02:18
    Trk Marqueza z Rossijem in opravičilo po dirki
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Valentino Rossi je dal takoj po bližnjem srečanju vedeti, kaj si misli o dogodku ...
Valentino Rossi je dal takoj po bližnjem srečanju vedeti, kaj si misli o dogodku ... FOTO: motoGP
V glavni vlogi VN Argentine, tokrat ne najbolj pozitivni, je bil Marc Marquez. Svetovni prvak je v soboto previdno zamenjal pnevmatike za tiste za dežno vreme in ostal na šestem mestu, toda na dirki je bil hitro v ospredju pred Jackom Millerjem. Ne za dolgo, kajti njegov manever na startu, ko je njegov motocikel obtičal, pozneje pa ga je obrnil in zapeljal na svoje startno mesto, ni ostal neopažen.
Vodstvo dirke je Marca Marqueza že na startu kaznovalo s kazensko vožnjo skozi bokse, po kateri je padel v ozadje, ko pa se je prebijal naprej, je to počel precej agresivno. Tako agresivno, da je med enim od prehitevanj najprej trčil v velikega tekmeca Valentina Rossija, Italijan je po tem dotiku padel in z jeznim zamahom roke pokazal, kaj si misli o takšnem početju.

Vodstvo dirke ga je kaznovalo s kazensko vožnjo skozi bokse, po kateri je padel v ozadje, ko pa se je prebijal naprej, je to počel precej agresivno. Tako agresivno, da je med enim od prehitevanj najprej trčil v velikega tekmeca Valentina Rossija, Italijan je po tem dotiku padel in z jeznim zamahom roke pokazal, kaj si misli o takšnem početju. Legendarni dirkač pa je vso gnojnico zlil za rožnati časnik Gazzetta Dello Sport. Kot piše milanski časnik, je Marquez po incidentu na dirki, ko se je zaletel v Rossija, v družbi očeta in menedžerja Emilia Alzamore želel v boks Italijana, da bi se opravičil, a so ga še predčasno zaustavili člani Rossijeve ekipe in mu zabrusili: "Ne pridi sem. Bolje zate!" Marquez se je, kot piše Gazzetta, obrnil in pobral šila in kopita. Nato je spregovoril še Rossi. In bil, kot vselej, povsem brez dlake na jeziku.

Marquez spregovoril: Tudi Rossi je imel 25 let, njegove besede me ne zanimajo

Valentino Rossi je bil po dirki za VN Argentine besen kot ris.
Valentino Rossi je bil po dirki za VN Argentine besen kot ris. FOTO: motoGP
"Ne čutim se dovolj zaščitenega pri vodilnih možeh tekmovanja. Marquez namreč dela, kar se mu ljubi. Poskušal se je opravičiti, toda če sem povsem pošten, bi rad, da se mi ne prikaže. Je nevaren. Nevarno je biti z njim na isti stezi, saj dela, kar hoče. V našem športu načeloma ni stikov, toda on je udaril, zadel me je med nogami in motociklom in to nalašč. Želel je, da padem," je Gazzetti hitel pripovedovati 39-letni Italijan, ki trdi, da so Špančeva opravičila neiskrena.
Španec je po koncu dirke skušal priti do Italijana, da bi se opravičil, toda ni prišel niti do garaže, saj so mu Yamahini možje nič kaj prijazno dali vedeti, da tam ni zaželen.

"Ves ponižen in nasmejan prihaja v garažo in se nato vneto opravičuje za svoja nezaslišana dejanja. To vse počne zaradi televizijskih kamer. Ponavljam, drži figo v žepu. Ni iskren. Kako naj razmišljam drugače, ko pa nato že na naslednjih dirkah vse skupaj ponovi." Rossi želi povsem prekiniti odnose s Špancem. "Bolje, da se mi več ne prikaže. Ne želim ga videti, nočem, da se srečava. Pravila so jasna. Po takšnem dejanju, kot je bilo to v Argentini, bi ga morali izključiti."

Spomnimo, Marquez je po začetni kazni še naprej divjal po stezi, prehiteval tekmece in si, ko je prevozil ciljno črto, celo privozil peto mesto. Ki pa se ga ni veselil prav dolgo; dobil je še eno kazen: zaradi nevarne vožnje in trčenja z Rossijem so mu naknadno dodali pol minute in zdrsnil je na 18. mesto. To pa je bil šele uvod dogajanja, ki bržčas še ni dobilo epiloga in bi kaj lahko sprožilo novo obdobje "hladne vojne" z Rossijem ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (352)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gregster
12. 04. 2018 22.03
+0
Pač dirkaška napaka. VR46 kraljuje na stezah že 22 let in se zadnje sezone obnaša kot bog. Mu privoščim 10 naslov, vendar bo moral sprejeti da se šprt ne bo podrejal njemu. MM93 pa je pač agresivni dirkač. Tudi Vale je bil nekoč. Če pa misli da zato ker je njegovo ime postalo dobro prodajana blagovna znamka lahko zasenči vse se pač moti. Sicer pa je tudi sam zakrivil precej incidento. Naj se spomni tega, medtem ko pluje po konkurentih. Moti ga JZ5 ker je pač že v prvi sezoni pokazal iz kakšnega testa je, moti ga JL99 ker ga je zasenčil, pa MM93... j..i ga to je šport ne pa oddaja o Valetu...
mega357949
10. 04. 2018 15.49
+2
Vso svojo bizarnost je samooklicani zdravnik pokazal s svojimi izjavami! Ko bi se vsaj malo posul s pepelom!!!
kurimebolac
10. 04. 2018 13.39
+1
Eh bedarije.. MM je mel plac, voljo in hitrost pa jajca.. VR pa jw vido da mu bo spizdil pa ga je hoto zapret samo se mali ni vsral pa je lepo slo gladko skozi.. Saj pa je ves cas govora o dirkah ne o voznji.. Ce ne pa kak smucarske skoke.. Vsakega samega na motor pa stezo, stopat cas pa mamo kdo je najboljsi.. V nekem tenutku mores raskirat ce zelis zmagat..
Razumnež
10. 04. 2018 10.16
+8
Organizatorji bi se morali opravičiti Millerju. Marquez pa vsaj Espargaroju in Rossiju (ostalih prehitevanj žal nisem videl, če so bila korektna).... To, da se v nekoga od zadaj zaletiš, ko te le-ta ne vidi se mi zdi popolnoma nepotrebno in nevarno za tistega drugega...
Sputnik
10. 04. 2018 07.28
-3
vsi govorite kako rossi joka ali pa kako marko ni nič kriv. to da rossi joka je še najmanj problematično. pošiljate ga v penzijo ker da je star in se samo še pelje in ne dirka. kje sta pa pol pedrosa in lorenzo ali pa vinales?? hitrejši je od vseh pa so veliko mlajši pa lorenzo je bil celo prvak. če damo vse to na stran je nauk zgodbe nekaj kar sploh nočete videt. njegova vožnja je bila zelo nekorektna in nevarna za druge. predstavljajte si da je zbil pedroso ki je imel že N krat zlomljeno ključnico in da bi ga poškodoval še enkrat. njegova sezona se zaključi če pedrosa spet zlomi ključnico. na srečo je padel sam in si ni nič naredil. markez je pa nonšalantno zbijal ljudi. če bi bil sam na mesto koga od njih bi mu to vrnil tako da bi se mu zaletaval v prednje kolo pa naj jamra kako ima uničeno sezono. vzel bi ga na piko za nekaj dirk pa naj se opravičuje koliko hoče. njegova vožnja je nevarna. lorenzo je 2011 opozoril simoncellija naj ne bo preveč agresiven. vemo kako se je zgodba končala 3 mesece kasneje pa sploh ne zaradi agresivne vožnje. kje je zdaj ta isti lorenzo da pove še murkotu naj si hladi glavo??
kampasutra
10. 04. 2018 07.34
+2
plus njegovo "opravičilo". Ne zanima ga kaj rossi pravi, zakaj si se opravičil. Zakaj ni šel k espargaroju in se mu opravičil? kerj je vse del njegovga shova, oz od njegovga fotra in managerja. Mulc je zj...n v glavo, za to se lahk zahval fotru.
jebalvisvoju
10. 04. 2018 07.15
+3
Sputnik
10. 04. 2018 07.35
-6
mikrogramov možganskih celic v murkotovi glavi?
jebalvisvoju
10. 04. 2018 08.32
+9
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 22.58
+14
Doktor je eden redkih na dirki , ki se je skozi ciljno ravnino 21 krogov pred koncem že vozil po suhem
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 22.51
+10
Ne razumem,..... če naj bi bil MM sekundo in pol boljši na krog od najboljšega, tisti čas pa so počasnejši prehitevali doktorja (Ianone, Vinales, ..).kjer pač ni bil napoti, ne razumem jokanja Rossija in rumenjakov
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 22.25
+15
Prvo nekoliko omejiti prehitevanja, če je nekdo očitno predober in prehiter za ta cirkus. Drugič vprašat italijanskega baletnika, če se bo vozil ali dirkal. Bi bil zelo vesel, če bi Rossijevi očitki naletela na plodna tla, potem lahko imamo VN tudi pri nas na kolesarski stezi
cool_B
09. 04. 2018 22.20
+25
Častim pivo prvemu objektivnemu navijaču Rossija, ki se javi ;) Ne rečem, da Marquez včeraj ni bil poln neumnosti (več jih je naredila le Dorna), ampak ko mu pa to očita Rossi ali njegovi navijači, je pa sarkazem prve klase - Rossi je ja inovator umazanega dirkanja na nož v MotoGP. Zdej pa učenec premaga učitelja, pa jok in na drevo? Ne bit smešni (kot Rossi v zadnjih komentarjih) :)
jebalvisvoju
10. 04. 2018 07.14
+6
lordslayer
10. 04. 2018 11.56
+3
če se prav spomnim, je bil Rossi zelo agresiven, ko je prišel v namočnejši razred, a se ni načrtno zaletaval v nasprotnike, kot to počne MM
maniac29
09. 04. 2018 21.56
-15
če bi to naredil Vale bi mu dali vsah 2 dirki prepovedi štarta,mali je pa od Espelete dojenček in dela kar hoče. Še malo pa tudi gpja ne bomo gledali več......repsolovo prvenstvo z marcom in njegovim očetom na čelu.
JohnsonJohnson
09. 04. 2018 21.53
-9
Marquea je res osu
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 22.20
+12
maniac29
09. 04. 2018 21.51
-13
4 dirke prepovedi,zaradi njega dorna spreminja pravilnik.....pa kdo je 93,palček smuk
iga_biba
09. 04. 2018 22.12
+18
raje se vprašaj kdo je vr? že devet let živi na lovorikah in se šlepa zraven. prehitevajo ga po levi in desni, zarko mu kaže kako se vozi yamaha -lanska , daleč je daleč od svojih velikih dirkaških časov. zdaj vozi bolj turistično.
cool_B
09. 04. 2018 22.35
+11
Vale je bil car svoj čas, ampak ta čas je mimo odkar se s komentarji hoče bolj izpostavljati kot z dirkanjem.
Iniesta
09. 04. 2018 21.43
-2
RoccoS
09. 04. 2018 21.37
+0
Včasih so bili dirkači vitezi in playboyi... motogp je bil do sedaj zadnji šport brez napetosti, mark je to spremenil
LOL93
09. 04. 2018 21.58
+6
ja ker je preveč konkurenčen do vrja in on seveda ne more brez medijskega boja sarmota za šport da je več novinarjev pr nemu namest pr prvih treh
RoccoS
09. 04. 2018 22.04
-4
Mark je nedvomno v boljši kondiciji od VR, ampak toliko privilegijev, ki jih ima zaradi močnih sponzorjev, ni imel do sedaj noben dirkač.
RoccoS
09. 04. 2018 22.05
+2
Pravice pa nima ogrožat drugih tekmovalcev, če je hitrejši od njih in se oni borijo neposredno za mesto!
LOL93
09. 04. 2018 22.05
+1
kdo pol u spozrjih glih zart njih Yamaha še zmer hoče rosija
resnicaosvobaja
09. 04. 2018 22.32
+5
Makaronar ni bil nikoli ne vitez, še manj pa playboy
User974866
09. 04. 2018 22.36
+1
ne, ne, denar in kapitalizem je to spremenil
cool_B
09. 04. 2018 22.41
+6
Se hecaš? Ob ugasnjenem motorju dobi vožnjo skozi bokse namesto štarta iz boksov (verjamem, da je s tem več izgubil kot pridobil), potem dobi še 30sekund pribitka ker se Vale zvrne na mokri travci (kazni ni dobil Petrucci, nad katerim se je Espargaro bolj pritoževal kot nad Marquezom, niti Zarco ob katapultu Pedrose - se pravi zgolj ker je bi na drugi strani "velili" Rossi v igri) - in ti trdiš da je Marquez priviligiran? Smešno, čist po Rossijevo :)
Semdoberr
09. 04. 2018 21.24
+5
Ta Rossi spet doliva olje na ogenj, samo da gre v njegov prid. Beden.
iga_biba
09. 04. 2018 22.03
+10
če bi bil bolj hiter ga mali ne bi niti dohitel. bo moral nosit cel rumen kombinezon, da ga dirkači opazijo in ga v velikeeem loku prehitevajo, ker je brez refleksov.
...U.D.B.A...
09. 04. 2018 21.12
+5
hahaha da moraš penzijonista zrinat s steze da dobiš boljši rezultat je pa res žalostno haha hahahaa.GO ROSSI GO...
bandit1
09. 04. 2018 20.32
-3
Dvoboji lani z Dovijem - na meji regularnosti pa nič nobenega ukrepa , namerno je večkrat zapeljal v njega ko sta se borila za zmago, Dovi ga je pričakoval z podlostmi - poglejte posnetke. Mogoče ker je SPA in Dorna je glavna
LOL93
09. 04. 2018 22.00
+9
pa še to morš vedt da je dovi edn najbl fer dirkačev in ve v kaj se spuša in na koncu čestita za boj in ne joka pred kamerami
CrushLow
09. 04. 2018 20.30
+9
MM se zna pelat zal pa nima poslihtane podstrehe .... prostora za take nedorasle in prepotentne mulce v tem sportu pac ni ... sam zal ... Dorna in spanska kuhna .... bo spet kar bo ... se prav nic ... fantje ga bodo mogl dobit na samem in konkretno zbombat
Franci Luzar
09. 04. 2018 20.23
-34
sicer je Rosi super voznik, ampak ravno in je bil tisti ki je urinili Marqesa namerno iz steze ! to včeraj je bil normalen dvoboj in je Marqes nepravično kaznovan.