MotoGP

Rossi: Mislim, da nisem pripravljen na slovo. Loteva se me paranoja ...

Rim, 13. 10. 2021 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
138

Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi je v začetku avgusta napovedal, da bo po koncu letošnje sezone nepreklicno odšel v dirkaški pokoj. Pred preizkušnjo svetovnega prvenstva v avstrijskem Spielbergu je pojasnil, da bo pri 42 letih končal bogato športno pot. A očitno bo zanj zadnji mesec med dirkaško elito precej čustven, saj izkušeni Italijan sporoča, da v glavi še ni pripravljen in bo po dobrih dvajsetih letih na najvišjem nivoju težko pomahati v slovo. Vse bližje je zadnja dirka sezone v Valencii in uradni konec za dirkaškega velikana. "Takrat, ko sem uradno najavil konec, si nisem predstavljal, kako hudo bo. Iz dneva v dan je huje," med drugim priznava Vale.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
    02:15
    Iz 24UR: Marc Marquez ostaja kralj Amerike
  • Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Amerik
    04:20
    Vrhunci dirke v razredu motoGP za VN Amerik
  • Iz 24UR: Navijači o slovesu Rossija
    02:13
    Iz 24UR: Navijači o slovesu Rossija
  • Iz 24UR: Odzivi dirkačev na slovo Rossija
    02:07
    Iz 24UR: Odzivi dirkačev na slovo Rossija
  • Iz SVETA: Rossi se poslavlja
    03:14
    Iz SVETA: Rossi se poslavlja
  • IZ 24UR: Pogovor z Valentinom Rossijem
    02:45
    IZ 24UR: Pogovor z Valentinom Rossijem
Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: MotoGP

Legendarni Valentino Rossi, nekdanji serijski motociklistični prvak, v tej poslovilni sezoni tava nekje v ozadju. Glede na videno ne gre pričakovati revolucionarnih sprememb na bolje na preostalih treh dirkah, kolikor mu jih je ostalo do konca kariere. Rossi je medtem armado navijačev vnaprej opozoril, da ne gre pričakovati dobrih novic na zadnjih preizkušnjah. 

Do konca sezone so le še tri dirke; prva bo najbliže Sloveniji, in sicer bo 24. oktobra v Misanu (slabih pet ur vožnje iz Ljubljane). Nato sledita še dirki v Algarveju (7. november) in Valencii (14. november). Vse dirke, vključno s prostimi treningi in kvalifikacijami, si boste lahko ogledali na VOYO in Kanalu A. 

Italijan se je bolj ali manj vdal v usodo, da motociklistični privrženci njegove zadnje sezone v karieri ne bodo pomnili po dobrem. A to je trenutno manj pomembna stvar, saj Rossi v izčrpnem pogovoru za Corriere Dello Sport deli čustva ... "Vse bolj, ko se bliža Valencia in zadnja dirka v sezoni in s tem v karieri, se me vse bolj loteva nervoza. Še več, postajam paranoičen, saj se vse bolj zavedam, da nisem prav zares pripravljen na slovo," je priznal dirkaški doktor, ki je v začetku avgusta naznanil konec kariere, očitno pa se takrat vsega skupaj še ni prav dobro zavedal. "14. november je vse bližje. Ko se znajdeš v takšni situaciji, ko se bliža konec, te pravzaprav nihče prav zares ne pripravlja na občutke, ki te bodo ob tem prevevali." Vse skupaj se je začelo v Avstriji sredi poletja ... "V Spielbergu se je zdelo vse enostavno. Zbral sem novinarje, povedal svoje, glava pa vsega skupaj še ni premlela. Že petnajst let se bolj ali manj govori o mojem koncu kariere, toda nikoli nisem imel v glavi, da bom zares končal z dirkanjem. Slepil sem se in sedaj mi je vse skupaj precej težje. Zavedam se, da se bo moje življenje obrnilo na glavo. Skušam umiriti misli in gledati v smeri, da bi moje slovo potekalo čim lepše. Naredili bomo vse, da bo zadnja dirka vredna slovesa," je za Corriere Dello Sport razpredal Vale in se vrnil v preteklost.

Valentino Rossi se je šele začel zavedati, da bo kmalu vsega konec ...
Valentino Rossi se je šele začel zavedati, da bo kmalu vsega konec ... FOTO: motogp.com

"Spominjam se leta 2003, ko se je zdelo naravnost neumno zapustiti Hondo in se preseliti k Yamahi. Nisem verjel, da lahko že na prvi dirki z Yamaho pridem do zmage. Bil sem zelo samozavesten, verjel sem vase in zgodile so se lepe stvari." Rossi je opeval tudi staro ljubezen, imenovano formula ena, kjer je bil nekajkrat blizu ... "Da, res je. Bili so časi, ko sem resno razmišljal. Bile so možnosti, toda na koncu sem se odločil drugače. Želel sem ostati del dirkaške karavane čim dlje in mislim, da mi je to uspelo. Pri 42 letih me še vedno gledate na motorju," se je pošali Valentino Rossi, ki je bil del motociklistične karavane od leta 1996, skupno pa je zbral devet naslovov svetovnega prvaka v različnih razredih. Nazadnje je bil najboljši na svetu leta 2009 v razredu motoGP. "Žal mi je, ampak ne morem nadaljevati. Želel bi si, da bi lahko dirkal še 20, 25 sezon, a ne bo šlo. Bilo je ogromno doživetij, veliko lepega, to bo ostalo za vedno," je o slovesu še dejal doktor, kot ga imenujejo njegovi navijači. V elitnem razredu svetovnega motociklizma je sicer zmagal še v letih 2002, 2003, 2004, 2005 in 2008 in 2009. Leta 2001 je bil prvi tudi v nekdanjem najmočnejšem razredu do 500 ccm, v šibkejših pa je bil najboljši 1999 v razredu do 250 ccm in 1997 v razredu do 125 ccm.

Valentino Rossi se  na vsaki dirki te poslovilne sezone zahvaljuje navijačem ...
Valentino Rossi se na vsaki dirki te poslovilne sezone zahvaljuje navijačem ... FOTO: motogp.com

Skupno ima do zdaj 426 nastopov na dirkah za VN, od teh 363 v motoGP ali razredu do 500 ccm, 30 do 250 ccm in 30 do 125 ccm. 

Skupno je v seštevku sezone na vrhu Francoz Fabio Quartararo, ki ima 254 točk, Italijan Francesco Bagnaia ima 202 točki. Tretji Španec Joan Mir je doslej osvojil 176 točk.

Na stopničkah je bil 235-krat (199-krat v motoGP/500 ccm), ima tudi 115 zmag, od tega kar 89 v najmočnejši konkurenci. Rekorder na tem področju je s 122 zmagami sicer Giacomo Agostini. Ko bo Rossi letos jeseni pomahal v slovo, bo za njim kar 26 zaporednih sezon v SP. Prvič je v SP nastopil daljnega leta 1996 v Maleziji. Prvič je zmagal še istega leta na Češkem, doslej zadnjič pa je na najvišji stopnički na posamični dirki stal na Nizozemskem leta 2017. Med obema zmagama je tako minilo kar 20 let in 311 dni. V najmočnejši konkurenci je ta razmak 16 let in 351 dni (prva zmaga Silverstone 2000), oba dosežka sta v motociklistični karavani rekordna.

Luca Marini, Celestino Vietti in Pablo Nieto
Luca Marini, Celestino Vietti in Pablo Nieto FOTO: motogp.com

Rossijeva ekipa naslednje leto v motoGP
A konec aktivne kariere še ne bo pomenil konca povezave z motociklizmom. Ekipa motociklističnega zvezdnika VR46 bo naslednje leto namreč nastopala v najmočnejšem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu. Italijanski veteran ima za zdaj moštvi v nižjih razredih moto2 in moto3, med letoma 2022 in 2024 pa bo v elitni konkurenci moštvo tekmovalo z Ducatijevimi motorji, so danes sporočili iz vodstva tekmovanja. Dogovor s promotorjem tekmovanja Dorno predvideva petletno sodelovanje v najmočnejši konkurenci, vsaj v naslednjih treh sezonah, med letoma 2022 in 2024, pa bodo člani Rossijeve ekipe v motoGP tekmovali z Ducatijevimi motorji, saj so za to obdobje že sklenili pogodbo o sodelovanju. Uradno se bo nova ekipa imenovala Aramco Racing Team VR46, njen vodja pa bo Španec Pablo Nieto, ki zdaj vodi ekipi v razredih moto2 in moto3. Napovedali pa so, da bodo tesno sodelovali tudi z dirkaško akademijo Valentina Rossija. "Ponosni smo, da lahko povemo, da bomo naslednje leto imeli svoje moštvo in dva dirkača v motoGP. To bo nadaljevanje lepe zgodbe, ki se je začela za akademijo pred osmimi leti. Pot je dolga in zahtevna, a daje veliko zadovoljstva. Ta mejnik bo za nas zelo pomemben, ne bo pa še konec naše poti," je ob nastanku nove ekipe dejal vodja Rossijeve dirkaške akademije Alessio Salucci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (138)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
21. 11. 2021 16.24
✋ Vsi tisti, ki blatite ali pac ne spostujete Valentina Rossija, niste poznavalci moto sporta ali pa v sebi nimate kancka sportnosti, postenosti in pravicnosti ter zdrave objektivnosti drugim priznati velicine. Taksni ste obsedenci, dvolicnezi(itd.👎), saj sportnikov/ljudi ne presojate po enakih vatlih. Tako velja tudi za tiste, ki na drugi strani teptate Marca Marqueza. Med njima je le ena obcutna razlika in to je (med)generacijska, kar se pokaze celostno. Sicer sta si znacajsko zelo podobna, kot tudi po talentu, inteligenci, instinktu in znanju motociklisticnih vescin. Nenazadnje sta tudi oba Vodnarja, kar morda pomeni, da sta, ob vseh svojih napakah, tudi dobri/a osebi/cloveka. Seveda slednje ni edino "merilo", saj je npr. tudi Cristiano Ronaldo Vodnar, a sem se sam z lahkoto odlocil za izbor Lionel Messija, ko gre za obvladovanje sportnih vescin ali ce hocete, v tem primeru, carovnije na zelenici. Srecno VR46 in hvala ti LEGENDA! Poklon=🙇.! 👍👍
Ni nam vseeno
18. 10. 2021 18.37
-4
»Yamaha mi še naprej daje tovarniško podporo. Zato mislim, da se to ne bo veliko spremenilo. Spremenjena bo le barva motorja."....in barva mu je odnesla sezono in kariero...
iga_biba
16. 10. 2021 19.39
-8
Kdo je to Rossi? Aja, sedaj sem ga našel na lestvici. Na 21. Valentino ROSSI Yamaha ITA 29 točk. enaindvajseti! ta dvojka spredaj pokvari ves vtis.
Ni nam vseeno
16. 10. 2021 20.47
-5
V svetu športa poznan kot Mond... XXI. Katera dvojka pa kvari vtis pri mestu trenutne uvrstitve ali pri seštevku točk ?
nightifly
15. 10. 2021 21.57
+6
Mislim ,da bo cas po koncu dirk zelo zelo zanimiv ,pricakovati je veliko medijskih prispevkov o DR.Rossiju in tudi njegovih intervj ......, pa tuidi se ne izrecenih resnic in nevidenih video zapisov .....Kar pocakajmo .
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 21.59
-6
Enega si že serviral o Doohanu pa menda ni res ...vsaj na GPOne se ne strinjajo...in seveda tudi Marco Lucchinelli
Ni nam vseeno
16. 10. 2021 09.27
-7
in Marco Lucchinelli ni nakladač kot si ti...
turojen
15. 10. 2021 20.29
+9
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 21.23
-7
burekkafana78
15. 10. 2021 19.17
+9
Rossi moj idol!
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 19.57
-8
BELAN
15. 10. 2021 20.32
+9
S tem res ni nič narobe, s tabo pa žal je!
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 21.00
-7
Kje imaš zgodovino uporabniškega računa, če to ni moj bivši ?
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 18.56
-10
In zdaj ga moti to, da ni pripravljen na slovo. Ko zadnjih 12 let ni bil pripravljen na dirkanje ga pa ni motilo ...
jezdimir
15. 10. 2021 19.50
+8
Sej tebe tudi ne moti da se iz sebe norčuješ...še Korl se te sramuje...hehehe
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.19
-9
Bral sem svez intervju z Doohanom ,ki je opisal sedanje stanje MM in malce pojamral glede njegovih slabsih rezultatov letos....muha...muha...muha, koga imaš za bedake ? Sebe? Kaj imaš od tega ?
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.19
-10
V Doohanovem svežem intervjuju ni bilo nič novega rečenega, kar ne bi vedeli. " Mislim, da Marquez še ni popolnoma pripravljen po hudi poškodbi in da je Honda zašla s poti in ni motor, kot je to bil. S povrnitvijo fizične moči v svojo desno roko , ki je trenutno največja ovira , s svojim talentom in povrnitvijo konkurenčnega motorja bo imel pogoje za naskok na nov naslov
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.20
-9
...pojamral je le o Hondi...to pa tudi ni neka novica...
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.39
-9
in Honda ni več motor kot je bil ? Verjetno ima v mislih sezone 2001-2003
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.07
-10
Vse kar se dogaja okoli Valentina Rossija žal ni več problem le njega samega, kot to trdi nekdo ne vem več, ampak že precej časa.... vsaj od časov, ko je javno izrazil nezadovoljstvo, ker so mu k Yamahi pripeljali Lorenza kot moštvenega kolega , za katerega je trdil , da je premočan dirkač za kar se je hitro izkazalo za pravilno trditev. Sezona 2015 je obdobje Valentina Rossija, ko se je nenadejana priložnost po naslovu na koncu sezona udarila z realnimi zmožnostmi, ta strah in brezizhodnost pa je botroval vsemu, kar si je potem upal celo naprtiti 22 letnemu mlečnemu dirkaču, ki ga je za nameček še oboževal. To niso dogodki, ki bi mu kakorkoli zamajali vse športne dosežke tekom kariere...a je po 2015 Valentino Rossi žal le še statistika, če hočemo o njem povedati kaj pozitivnega.
Mr. Austin
15. 10. 2021 09.15
-10
Star pregovor pravi, da zloba povzroči novo zlobo. Nič drugače ni tukaj na tem portalu. Ko so se po Sepangu 2015 tukaj zvrstili izbruhi nečloveške hudobije Rossijevih privržencev do MM93, ki so sčasoma prerasli v človeka nedostojno gonjo proti nekemu vrhunskemu športniku, ki je pač idolu milijonov dal vedeti, da z njim ne bo pometal, smo se po prvem šoku odločili ostali ljubitelji motociklizma, da pokažemo s prstom na nečednosti in napake samooklicanega dohtarja, ki jih ni malo. Tako gre tule zahvala za zasmehovalni odnos do Rossija in njegovega slovesa od motogp-ja v prvi vrsti njegovim slabim navijačem, od Muhe do kaktusnega jezdeca, od Gogija, Einemajstra, kaferacera, sejsejkov - mnogi od teh negativnih nickov so itak v lasti jezdimirja, - prav teh nekaj po duši hudobnih ljudi je naredilo ta portal za posmehovalnico Rossiju. To lahko že po bežni analizi komentarjev dožene vsak normalen človek.
Caffe Racer
15. 10. 2021 08.22
+12
Prav čustvena zna biti tale zadnja Valetova dirka, vsaj zanj. Ne bomo ostali ravnodušni, sploh ne po tem, kar je za ta šport naredil velikan moto GP-ja. Verjamem, da bo tudi naprej zelo zaposlen in da mu bo vse skupaj lažje, ker bo ostal v karavani moto GP. Lahko, da bo kakšno dirko še odpeljal kot Wild C. in pokazal kako se dirka. BRAVO VR46!
mr_cat
15. 10. 2021 10.35
-10
Ni nam vseeno
15. 10. 2021 12.26
-12
Jaz ne bom ravnodušen...to je trenutek, ko se bo motoGP očistil vse navlake , ki jo vlači s sabo...
Caffe Racer
17. 10. 2021 10.14
+4
Jaz bi bil pa vesel, če bi se ta portal očistil tvoje navlake. Poglej kakšne neumnosti pišeš!...
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 21.13
-8
Če nekdo paranoično razmišlja o zadnji dirki v materinemu jeziku in to tudi pove medijem, ki so iz njegove domovine pri tem pa uporabi besedo paranojo, ki pri nas sicer ni v strokovni uporabi morda že 30 let in če to pove še doktor, se pričakuje od nas spodaj omenjenih piscev, da mu bomo vsaj na silo verjeli. Menda je vsaj to povedal po resnici ob vseh lažeh, ki jih je natrosil v 26 letni prevladi v tem. Verjetno je oznaka, ki si jo je nadel pregroba in delno zgrešena. V bistvu gre trenutno bolj za strah , čeprav je moč zaznati nekaj blažjih simptomov z zavračanjem vsakršne kritike in ob namišljeni ogroženosti , na katere je vedno reagiral z jezo in neustrezno. Po moje je nekaj med , kot se je sam izrazil paranojo in paniko. Oboje pa ni lastnost nekoga, ki je psihično stabilen nekaj, kar ste tako radi obešali nanj , kot ste zastonj čepice. V pokoj si ga pošiljal ravno ti, pa še ni bilo znano, da bo imel otroka. Kaj je rešitev iz te psihične stiske je lepo podala Ljudmila z jasnim sporočilom :"Valentino Rossi, gledalci smo pripravljeni na slovo. Ne moremo te več gledati. Zbogom! " ...in to bi morala biti naloga njegovih navijačev ...ampak ste dovolj egoistični v svoji omejenosti, da mu niste dovolili upokojitve, kot se spodobi za legendo. Zdaj je kar je...škoda je storjena.
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 21.31
-9
in nightifly beseda paranoja se v kakšnem jeziku razlikuje po zapisu v kakšni črki... zagotovo pa ne po pomenu in v grobem tudi fonetično ne...
Roglič šampion
14. 10. 2021 20.48
+4
Nasvidenje dirkaski legendi. Upam da bo uzival v dirkaskem pokoju. Najboljsi dirkac vseh casov zame in za mnoge druge.
Mr. Austin
15. 10. 2021 09.17
-9
Že, ampak še zdaleč ne za vse. Rekel bi nekako, za vas +60. Pa še tega bo kmalu konec....
nightifly
14. 10. 2021 17.51
+4
Preprican sem ,da bi se morali nekateri pisci spodaj nauciti matern´ga jezika dirkaca v katerem izraza svoje vtise , prebliske ,mnenja ,,,karkoli . Omenjati paranojo je odlocno pretirana oznaka pocutja neke osebe (psiholos .stanja omenjenega dirkaca). Bral sem svez intervju z Doohanom ,ki je opisal sedanje stanje MM in malce pojamral glede njegovih slabsih rezultatov letos , (ki se mimogrede nekatere dirke koncajo z zmago a ne) ,dobro leto nazaj pa je sam Doohan utisal nekatere ktitike in expeditorje Dr.Rossija v penzijo ces ---- le zakaj bi Rossi sel v penzijo ,ce je pa v dobri formi . Toliko o tem razni dirkaci , v difidi z drugimi , ki so Dohtarja z vso vnemo posiljali nekam . Cisto jasno je , da se je njegova kariera po domace receno fizicno koncala ,vrag pa je v psihi ,ki melje naprej in z veliko dozo adrenalina in rutine vraga ne izpusti iz rok . No , ce nekateri osebki tu spodaj tega ne razumejo , potem v zivljenju nikoli niso nicesar poceli s strastjo ,zagnanostjo ,permanentnostjo svojih zelja ali celo poklica . Take stvari te potegnejo vase in te drzijo. Tezko je nekomu na biciklu ,ki gre 1 km po kruh dopovedati kaj je to antagonizem , fanaticen pristop do nekega dela ,sporta , bilokasnega odgovornega projekta .....etc . Ampak pustimo to , vse kar se dogaja okoli DR.Rossija je njegov problem , jaz lahko samo razumem vse to ,ali pa ne .
mr_cat
14. 10. 2021 19.15
-5
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 21.40
-9
Caffe Racer
15. 10. 2021 08.24
+8
S strastjo tudi ti pišeš, pa minuse pobiraš...
Mr. Austin
15. 10. 2021 09.01
-9
Mr. Austin
15. 10. 2021 09.03
-9
Kot da ne bi minusi in plusi bili zmanipulirani, kafetkar. To je tema, ki smo jo že davno razčistili tukaj, tebi pa še zgleda ni in ni jasno.
iga_biba
14. 10. 2021 17.49
-6
Res je dober. Loteva se me paranoja ... zadnjih nekaj let vozi med zadnjimi sedaj pa se mu dozdeva, ima občutek preganjanosti, preganjavica. JA. Seveda. Za krog bi ga drugo sezono prehiteli, hitrejši ga preganjajo.
mr_cat
14. 10. 2021 14.15
-8
Menda se neu poslavlju kt novi fosili z poslovilnim koncertom......pa vemo kk so to izgledal...na vsak let
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 16.27
-7
Ne...za VN Valencije po zadnjem nastopu v motoGP je v planu nastop skupine Black Sabbath v čast Valentina Rossija...
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 16.28
-6
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 11.09
-14
Lahko bi navedli tudi slovenski pregovor , da sitna muha nikoli ne živi dolgo.
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 10.32
-17
Za zdaj se zdi , da je nightifly precej bolj pripravljen na svoje slovo, kot Valentino Rossi na svoje potem, ko sta oba pred časom uradno najavila konec. Nekaj je tudi v skromni psihični stabilnosti, ki je že pred časom načela Valentina kot posledica pomanjkanja kakršnegakoli omembe vrednega rezultata zadnjih 10+ let
jezdimir
14. 10. 2021 10.55
+13
"Če hočeš postati moder, se nauči pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati in umolkniti, ko nimaš več kaj reči." ...hehehe
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 10.57
-16
Vseeno verjamemo v oba in se zanašamo na dictum- factum...
Mr. Austin
14. 10. 2021 09.42
-15
En pregovor odlično opisuje Rossija : Kdor visoko leta, nizko pade.
jezdimir
14. 10. 2021 10.33
+12
Korl tudi tebe v drugem delu odlično opisuje ta pregovor "Pametni se učijo na tujih napakah, bedaki na lastnih."
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 10.42
-11
Mr. Austin
14. 10. 2021 10.47
-12
Če ti lahko mene komentiraš jezdić, zakaj mi potem brišeš vljudne sestavke, v katerih podelim Muhi realne ocene njegovega komentiranja?
jezdimir
14. 10. 2021 10.47
+12
Lažnivc, zate velja isto kot za Korla...pa se ti zaradi mene prsi dalje...hehehe
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 11.00
-13
Lahko le kot Rossi armado navijačev vnaprej opozorim, da ne gre pričakovati dobrih novic na zadnjih preizkušnjah na zadnjih 3 dirkah... bi rekel, da lahko računate na konstantnost , kar še enkrat več potrjuje dejstvo, zakaj ga kličejo zimzeleni
jezdimir
14. 10. 2021 12.37
+13
E moj Korl, ne bi jaz tebe brisal ali pa blokiral nikoli tudi če bi lahko, tvoji zmazki so pa ja v poduk vsem ki so brez bontona in močno zaplankani...hehehe
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 08.34
-18
V članku pa lepo povedano...Legendarni Valentino Rossi, nekdanji serijski motociklistični prvak, v tej poslovilni sezoni tava nekje v ozadju. Glede na videno ne gre pričakovati revolucionarnih sprememb na bolje na preostalih treh dirkah, kolikor mu jih je ostalo do konca kariere.
Ni nam vseeno
14. 10. 2021 08.36
-16
in hkrati Rossi je medtem armado navijačev vnaprej opozoril, da ne gre pričakovati dobrih novic na zadnjih preizkušnjah.
mr_cat
14. 10. 2021 10.47
-13