MotoGP

Rossi po testiranjih sporočil: Nisem še podpisal, toda zelo blizu smo

Jerez, 16. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
6

41-letni dirkaški veteran Valentino Rossi je po sredinih testiranjih v Jerezu zanikal nekatera pisanja medijev, da je že sklenil pogodbo s satelitsko ekipo Petronas Yamaha. "To je lažna novica," je dejal Rossi, nato pa priznal, da je 99-odstotno prepričan, da bo kariero nadaljeval pri Petronasu. Prenos dirkaškega vikenda na VOYO in Kanalu A.

Italijanski zvezdnik je po testiranjih v Jerezu medijem sporočil, da pred podpisom manjka uskladitev še nekaterih podrobnosti o številčnosti njegove zasedbe, ki jo bo lahko preselil iz zdajšnje ekipe k Petronasu. "Rad bi nadaljeval tudi v sezoni 2021. Že sem govoril z Yamaho in še posebej sem se pogovoril z Razlanom Razalijem (šef ekipe Petronas Yamahe (op. p.), Wilcom Zeelenbergom in Stiggyjem (Johan Stigefelt, op. p.) iz Petronasa in imam zelo dober občutek," je bil jasen Valentino Rossi. "Nekaj podrobnosti moramo še urediti, še posebej kar se tiče ekipe, ljudi, ki bodo delali zame, toda 99-odstotno bom dirkal s Petronasom v sezoni 2021. Čeprav še nisem podpisal," je bil presenetljivo konkreten in jasen Italijan. Ta je imel veliko časa, da razmisli o svoji prihodnosti, saj se je sezona začela s štirimesečnim zamikom. 

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: MotoGP

"Kar zanimivo je bilo, saj se še nikoli v mojem življenju ni zgodilo, da bi imel tako dolg premor. Na začetku je bilo malce dolgočasno, toda pozneje, ko sem se družil s prijatelji, družino, dekletom, je bilo vsak dan bolje. Dobro sem se počutil," se je karantenskega obdobja spominjal Rossi. 

Italijan je sicer sredina testiranja v Jerezu zapuščal z mešanimi občutki. Na dopoldanskem delu je bil zelo hiter, vpisal je tretji čas, več težav je imel v popoldanskem, kjer je pristal šele na 16. mestu. A če se ozre na skupne čase testiranj, je lahko vendarle zelo zadovoljen, saj je vpisal peti čas. "Zelo pomembno je bilo imeti ta dan testiranj, saj že dolgo nismo vozili motoGP motorjev, tako da je bil občutek priti nazaj na stezo fantastičen," je sredino dogajanje v Jerezu opisal 41-letnik. "Bil je kar dober dan. Dopoldne nisem bil tako slab," je sklenil Rossi. 

VN Španije - urnik prenosov na Kanalu A in VOYO
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flisd
17. 07. 2020 08.00
-18
Ne vem. Bil sem velik njegov oboževalec. Vsak mora vedeti zase, kdaj je dovolj.
iga_biba
16. 07. 2020 21.22
-18
priznal, da je 99-odstotno prepričan, da bo kariero nadaljeval pri Petronasu. Se mu je božiček prikazal, da ga še sploh katera ekipa hoče. Petronas ga je moral vzet!
ALI-S
16. 07. 2020 12.30
-45
ludi boži! če se človek ne ve podpisat!! kak se naj pol podpiše?!?
motorist_mb
16. 07. 2020 08.26
+52
Doktor greš na najboljšo Yam tak da zgubit nimaš kaj...na ducu bi se boril za stopničke!!!
catgod
16. 07. 2020 09.20
-52
Dej ne bluzi....v dveh stavkih si napisu tri laži.
avtokrosist1
16. 07. 2020 20.55
-16
je že biv na precej bolšem Ducatiju tko da ne govorit kaj bi on z Ducatijem ,takrat je rabu pleničko