MotoGP

V Misanu Zarco najhitrejši na prvem, Miller na drugem prostem treningu

Misano, 22. 10. 2021 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
A.V., T.Š., M.J.
Komentarji
78

Za najboljšimi dirkači razreda motoGP sta dva prosta treninga na stezi Marca Simoncellija v Misanu. Na prvem se je najbolje odrezal izkušeni Francoz Johann Zarco, ki je drugouvrščenega Marca Marqueza prehitel za slabo sekundo in pol, medtem ko je tretjeuvrščeni Jack Miller zaostal za dodatni dve desetinki sekunde. Na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Avstralec Miller, za njim sta se zvrstila Zarco in Aleix Espargaro. V soboto dirkače čakajo kvalifikacije, v nedeljo pa dirka za VN Emilije-Romanje (prenosi na Kanalu A in VOYO).

Več videovsebin
  • Miller najhitrejši na drugem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
    05:57
    Miller najhitrejši na drugem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
  • Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
    03:28
    Zarco najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Emilije-Romanje
  • IZ 24UR: Valentino Rossi bo še zadnjič v karieri dirkal v Misanu
    01:33
    IZ 24UR: Valentino Rossi bo še zadnjič v karieri dirkal v Misanu

V elitnem razredu motoGP so se dirkači na prvem treningu spopadli z zelo zahtevnimi pogoji, ki so krojili vrstni red na dopoldanskem prostem treningu v Misanu. Najbolje se je odrezal izkušeni Francoz Johann Zarco (Pramac Racing) s časom 1:42.374, ki je osemkratnega svetovnega prvaka, Španca Marca Marqueza (Repsol Honda Team) na drugem mestu prehitel za slabo sekundo in pol, Avstralec Jack Miller (Ducati Lenovo Team) pa je na tretjem mestu za Francozom zaostal še za dodatni dve desetinki sekunde.

Drugouvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) je pri osmem zavoju zdrsnil s steze, a na srečo brez hujših posledic. Italijan tri dirke pred koncem za vodilnim Fabijem Quartatarojem (Monster Energy Yamaha MotoGP) zaostaja za 52 točk, kar bi ob ugodnem razpletu na nedeljski dirki za prvega in hkrati na veliko zadovoljstvo ljubiteljev vrhunskega motociklizma pomenilo, da bi se vprašanje svetovnega prvaka (najverjetneje) rešilo na zadnji dirki za VN Valencie. 

Član Ducatija je prvi prosti trening končal na šestem mestu, predenj sta se na četrto oziroma peto mesto prebila Jorge Martin (Pramac Racing) in Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP). Precej slabše se je pisalo Quartararoju, ki je z dobrimi tremi sekundami zaostanka pristal na zelo skromnem 18. mestu, Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) pa je zasedel 12. mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirkači razreda motoGP so tudi drugi prosti trening začeli na gumah za mokre razmere, saj se steza še vedno ni posušila. Po slabi polovici treninga je bil v ospredju Jack Miller, ki pa je izboljšal najboljši čas dneva vodilnega Zarca iz prvega dopoldanskega treninga. 

Čeprav je do konca treninga ostalo še precej časa, pa je tudi na koncu na prvem mestu ostal Miller, ki je vmes še malce izboljšal svoj čas (1:41.305), drugi je bil Zarco, tretji pa Aleix Espargaro. Bagnaia je zasedel osmo mesto, Marc Marquez je bil 14., Quartararo 16., Rossi pa na 22. mestu. Kar se tiče padcev, je zdrsnil v pesek Pol Espargaro, a je nato odhitel v bokse, da bi nadaljeval s treningom. 

Tudi v seštevku obeh treningov je bil na prvem mestu Avstralec Miller, pred Francozom Zarcom in Špancem Aleixom Espargarojem. Nekaterim dirkačem, ki računajo na visoke uvrstitve na dirki, tokrat v teh pogojih ni šlo po načrtih. Tako je bil v skupnem seštevku obeh treningov Joan Mir recimo le 11., Marc Marquez 14., Quartararo pa še dve mesti za njim (16.). 

V soboto čakajo dirkače kvalifikacije in precej zahtevna naloga, še posebej, ker bo kot kaže kar nekaj uglednih imen moralo na start že v počasnejši skupini. Med deseterico najboljših so trenutno Miller, Zarco, Aleix Espargaro, Lecuona, Oliveira, Marini, Savadoir, Bagnaia, Petrucci in Martin. Zato bodo zelo pomembne uvrstitve na tretjem prostem treningu, vremenska napoved pa ni obetavna, saj naj bi tudi v soboto deževalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Augusto Fernandez najhitrejši obeh treningih razreda moto2
V srednjem razredu moto2 je bil na jutranjem treningu najhitrejši Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team). Ta je za dobri dve desetinki sekunde prehitel svojega najbližjega konkurenta, Nicola Bulega (Federal Oil Gresini Moto2), tretjeuvrščeni Joe Roberts (American Racing) pa je bil še za dodatno desetinko in pol počasnejši od drugouvrščenega Italijana. 

Dogajanje na stezi Marca Simoncellija sta popestrila dva trka, v katerima so bili udeleženi Aron Canet (Aspar Team Moto2), Jake Dixon (Petronas Sprinta Racing) in Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) ter Simone Corsi (MV Agusta Forward Racing), Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) in Barry Baltus (NTS RW Racing GP). Na srečo, nihče od omenjene šesterice ni utrpel hujših poškodb.

Velja omeniti še dosežka največjih pretendentov za naslov svetovnega prvaka, Remy Gardner in Raul Fernandez, ki sta člana istega moštva Red Bull KTM Ajo, sta uvodni trening končala na 16. oziroma 10. mestu. V skupnem seštevku ju tri dirke pred koncem loči pičlih devet točk (271:262).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Augusto Fernandez je tudi na drugem prostem treningu pokazal, da se zelo dobro znajde na tem dirkališču, dirkači pa so lahko uporabili gume za suho stezo, saj so imeli najboljše pogoje za vožnjo. Drugo mesto je tokrat zasedel Gardner, tretji pa je bil Xavi Vierge, četrti Dixon, Raul Fernandez je bil osmi. Takšen vrstni red je bil tudi v skupnem seštevku obeh treningov, dirkače v soboto čaka še trening in nato kvalifikacije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Migno pred Acosto in Surro po dveh treningih v razredu moto3
Pred dirkači v vseh motociklističnih razredih je dirka za VN Emilije-Romanje v Misanu, kjer so predstavniki najšibkejšega razreda moto3 opravili s prvim prostim treningom. Najhitrejši je bil član moštva Rivacold Snipers Team Andrea Migno, ki je postavil čas 1:52.529. 

Moštvenega kolega Alberta Surro na drugem mestu je prehitel za slabe tri desetinke sekunde, medtem ko je tretjeuvrščeni Filip Salac (CarXpert PruestelGP) za Mignom zaostal za osem desetink sekunde. Kljub zdrsu v tretjem ovinku je Migno v nadaljevanju uspel ujeti želeni ritem za dober obet pred popoldanskim drugim prostim treningom na razmočeni stezi Marca Simoncellija

Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) se je kljub padcu v šestem ovinku pobral in nadaljeval s treningom, a na koncu z zaostankom sekunde in osmih desetink zasedel zanj skromno 15. mesto. Tudi Špančev najbližji zasledovalec v boju za skupno zmago, Italijan Dennis Foggia (Leopard Racing), tokrat ni imel svojega dne, saj je bil še za dve mesti slabši - torej 17.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pedro Acosta je bil najhitrejši na drugem prostem treningu (1:52.536), drugi je bil Alberto Surra (+0.783), tretji Ajumu Sasaki (+0.813), Niccolo Antonelli pa četrti (+0.881). V skupnem seštevku obeh treningov pa je vodstvo zadržal Andrea Migno, tokrat je bil sicer skromen 16., pred Acosto in Surro. Foggia ni imel svojega dneva, saj je bil na drugem treningu šele na 22. mestu, po prvem dnevu pa 23. mestu.

Dirkači so tudi na drugem treningu imeli mokro dirkališče, tudi zaradi tega je prišlo do nekaj padcev, na tleh sta končala tudi Kaito Toba in Mario Aji

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Darryn Binder v 2022 v razredu motoGP
Darryn Binder bo v novi sezoni iz razreda moto3 prestopil v razred motoGP in bo vozil za moštvo WithU Yamaha RNF. Triindvajsetletni Južnoafričan, mlajši brat dirkača razreda motoGP, Brada Binderja (KTM), se pri moštvu Yamahe pridružil Italijanu Andrei Doviziosu.

Rossijev 'zadnji ples' pred domačimi navijači
Vse bližje sta zadnja dirka sezone v Valencii in uradni konec za dirkaškega velikana. "Takrat, ko sem uradno najavil konec, si nisem predstavljal, kako hudo bo. Iz dneva v dan je huje," med drugim priznava Valentino Rossi, ki se zaveda, da bo posebej čustveno ta konec tedna, ko bo v Misanu na vrsti VN Emilije - Romanje. 

Legendarni Rossi, nekdanji serijski motociklistični prvak, v tej poslovilni sezoni tava nekje v ozadju. Glede na videno na preostalih treh dirkah, kolikor mu jih je ostalo do konca kariere, ne gre pričakovati revolucionarnih sprememb na bolje. Rossi je medtem armado navijačev vnaprej opozoril, da ne gre pričakovati dobrih novic na zadnjih preizkušnjah. Tudi v Misanu ne. 

"Naredil bom vse, da bi se od navijačev v Misanu poslovil z dobro vožnjo in morda kakšno osvojeno točko. Pričakujem, da bo podaljšani konec tedna zelo čustven. Upam, da se ne bom strl," je bil iskren nekdanji serijski motociklistični prvak, ki je v elitnem razredu svetovnega motociklizma zmagal v letih 2002, 2003, 2004, 2005, 2008 in 2009. Leta 2001 je bil prvi tudi v nekdanjem najmočnejšem razredu do 500 ccm, v šibkejših pa je bil najboljši leta 1999 v razredu do 250 ccm in leta 1997 v razredu do 125 ccm.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: motogp.com

Skupno je do zdaj zbral 426 nastopov na dirkah za VN, od teh 363 v motoGP ali razredu do 500 ccm, 30 v razredu do 250 ccm in 30 v razredu do 125 ccm. 

Skupno je v seštevku sezone na vrhu Francoz Fabio Quartararo, ki ima 254 točk, Italijan Francesco Bagnaia ima 202 točki. Tretji, Španec Joan Mir, je doslej osvojil 176 točk.

Na stopničkah je bil 235-krat (199-krat v motoGP/500 ccm), ima tudi 115 zmag, od tega kar 89 v najmočnejši konkurenci. Rekorder na tem področju je s 122 zmagami sicer Giacomo Agostini. Ko bo Rossi letos jeseni pomahal v slovo, bo za njim kar 26 zaporednih sezon v SP. 

Prvič je v SP nastopil daljnega leta 1996 v Maleziji. Prvič je zmagal še istega leta na Češkem, doslej zadnjič pa je na najvišji stopnički na posamični dirki stal na Nizozemskem leta 2017. Med obema zmagama je tako minilo kar 20 let in 311 dni. V najmočnejši konkurenci je ta razpon 16 let in 351 dni (prva zmaga na Silverstonu 2000), oba dosežka sta v motociklistični karavani rekordna.

VN Emilije - Romanje
VN Emilije - Romanje FOTO: 24UR
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
22. 10. 2021 19.43
-12
Ufff. bivši 9x , veteran 12to mesto, sz 2,377 zaostanka. . Ostali dirkači na izi. Potem pa 22ti spet z 2,484 zaostanka, Zgleda da so ostali malo pojačali, za bivšega pa je to to. Dve sekundi zaostanka. Na krog. Na en krog imeti čez dve sekundi zaostanka? Halo? Potem pa je res potrebno pripeljati 10.000 navijačev. Za nagrado dobiš rumeno kapico :)
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 20.00
-12
2,377 s zaostanka...jaz sem mislil, da gre za tisočinke
Profesormarck
22. 10. 2021 19.36
-11
Daj vse od sebe Profesor Marc Marquez,tud če imaš pretrgan živec,stisni zobe in zmagaj.Viva !
22. 10. 2021 17.49
+1
Kje so cajti ko bli emze in jawa
burekkafana78
22. 10. 2021 19.01
+11
u mater, ti si pa šel nazaj v 50. oz. 60. :D
22. 10. 2021 19.20
Haha,malo se treba pohecat u teh časih😉
gogi_
22. 10. 2021 17.46
+10
Nimam za seno ob tvojih skripucalih tukaj gor se clovek vprasa cemu je namen komentiranja,zakaj bi se spuscal na ta nivo kjer ne mores nic spremeniti,ker ni dialoga ,je le lajnanje brez smisja. Ti rabis prepir ker drugega ne poznas,ker ne znas poslusat in noces in nisi sposoben napredovat. Tvoj besednjak je zaljenje in napad na vse. Od kje tak manjko empatije in ljubezni ? Takim je treba pomagat,pa tud ce z belim kombijjem.
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 20.03
-12
Gogi ko pa ti resno komentiraš pa na Prešernov dan 2013 poveš vse o MM93 in ti od tedaj nisi sposoben napredovati.
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 20.41
-11
Moj besednjak je žaljenje ? 2,488 s je dejstvo, 22. mesto kvalifikacij tudi kakor tudi to, da ne pričakujte dobrih novic na zadnjih preizkušnjah ...tudi v Misano ne in da v tej poslovilni sezoni tava nekje v ozadju...dejstvo je tudi njegovih 42 let ampak starost je za legende tipa Kasai zadnji izgovor , ki bi ga povlekle na plano in žal ....Rossi ni Kasai .... nikoli ni bil in nikoli ne bo...Za Kasaija so navijali vsi danes pa se 48 letnik pripravlja na OI , kjer bo, če bo, nastopil izključno zaradi rezultatov in nikakor ne zaradi denarja in sponzorjev in predvsem ne kot zadnji...
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 16.14
-13
Po FP2 nič ne kaže da bi Francoz Fabio že po tej dirki postal nov svetovni prvak z Yamaho , po Lorenzu iz Palma de Mallorce in po Jorgu, ki je tudi iz Španije
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 16.04
-12
Če bi Rossi vozil 2 dirki na dan kot Agostini bi imel 300 zmag ob pogoju, da ne bi bilo MM93 , Lorenza in Stonerja...Mogoče nightfly... ….V kraljevskem razredu , pa bom štel le leta tekmovanja s sezono, ko je postal prvak in sezono , ko je bil nazadnje. Ni pošteno do kalimera, da mu upoštevamo sramoto zadnjih 12+ let…torej Agostini 107 startov in 66 zmag za 8 naslovov….kalimero 151 startov 75 zmag za 7 naslovov Kalimero pod 50% zmag na vsak start v obdobju 2001-2009, Agostini v obdobju 1966 -1975 le skromnih 61% zmag na vsak start. Če povzamemo v teh 10 letih bi v kraljevskem razredu Agostini moral zvoziti 60+ dirk več , da bi ga lahko primerjali z Valentinom. To pa je pri 61% uspešnosti dodatnih 37 zmag le v elitnem razredu v 10 letih , če govorimo o če-jih in 300-tih zmagah kalimera, če....
burekkafana78
22. 10. 2021 18.50
+11
ti ne gledaš motociklizma, ti gledaš oz. te zanima trač ter statistike, tebe ne zanima koliko je možno nagniti motor ne da bi padel ter kako razvijati motor ter dirkače. Vedno sem bil za Rossiko ampak ni bil pa vedno najbolj atraktiven na stezi, še najbolj agresivno je izgledal na motorju v letih 2015 ter 2016(poglej slike), primerjaj ga z danes ter boš videl kje je problem, vozi malce pokrčen, pač starost! Vedno sem pa ob Rossiju navijal še za najbolj atraktivnega dirkača po vožnji, sprva je bil to Stoner, sploh 2011 (noro kako se je vozil na Hondi), malce Ben Spies (Elbowz) ter Toni Elias (2006!) potem je pa prišel MM93 s povsem novim stilom, s celim telesom skozi ovinek ter drsenjem v njega, so ga pa zadnje sezone mladci počasi ujeli v tem stilu. Rossi je recimo zelo dobro izgledal leta 2009, pač pred tisto poškodbo v Mugellu!
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 20.13
-11
Ti pač ne lajnaš o Rossiju in MM93 ali komerkoli ...in moji brezvezni komentarji niso namenjeni takim kot si ti, za to ti tudi izjemoma repliciram. Žal so pa potrebni ...mogoče pa po 14. novembru tudi meni ne bo treba več pisati na tak način , ko se vzroki sami odstranijo po tem datumu.
jezdimir
22. 10. 2021 20.56
+10
Lažnivc zopet bleješ, še nogometnim huliganom nisi uspel parirat pa misliš da boš tukaj red delal!? Suvereno vodiš le v tekmovanju za naj teslo portala, v tej zgodbi pa res nimaš konkurence. Najdi si končno svoj avatar, nedonošenček!
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 21.01
-5
Če kliknem na tvojega se pokaže moj blokiran uporabniški račun
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 21.13
-6
Huligani so pa huligani tako v nogometu kot moto športu , goli ali rumeni, z baklami ali pri obešanju lutk, z vdori na igrišče ali kopanjem grobov...
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.40
-7
Disaster ? Rossi ni zadnji pa je s tovarniško Yamaho ...22.mesto je pa tudi lepo, če imaš 2 ducata dirkačev
nightifly
22. 10. 2021 15.22
+5
2. trening izgleda disaster za japonske moto .
nightifly
22. 10. 2021 15.20
+9
Ducati je dosegel pomemben dosezek ,tako v sportnem duhu kot v financnem .Naslednje leto bo ekskl. opremljevalec prvenstva Moto E- za leto 2023. Lep uspeh .
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.25
-9
Kaj naj drugega , če Stonerja ni, Marquez pa je pri Hondi ? Poskusijo z Valentinom Rossijem slabše me bo...
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.19
-9
Za nightifly-ja je Rossi boljši, čeprav je poprej navijal za velikega Aga ino ga tudi gledal. To je njegovo mnenje in njegova povsem legitimna pravica. Razlaga za to pa je nekako takšna, da z očmi gledamo ...vidimo pa z možgani...
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.03
-9
9 prebivalcev EU od 10-tih , vključno s Švico, ne more zadržati smeha, ko Kim Džong Un razpravlja o volitvah ali pa Valentino Rossi o nastavitvah...
motorist_mb
22. 10. 2021 14.57
+3
FP2 Mill Zar 👏👏👏
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.12
-10
Nima veze, ga je že Rossi zasenčil pa še sploh ni zadnji...
nightifly
22. 10. 2021 14.29
+11
LjudmiIa 22.10.2021, 8:19:11 -12 a zdaj bo vsak dan nov članek o tej rumeni nadlogi, ki kar noče oditi in drži nogo med vrati?////////////////////// judmila ,,,,, v slikci (ki ste si jo izbrala zraven vasega nick-a so 4 crke ,ki zelo lepo ponazarjajo kaj ste ............. imam prav ??? - Malce nespodoben osebni opis , bi rekel . To je bolj za na kaksen plocnik v velikem mestu ......
jezdimir
22. 10. 2021 14.40
+11
Ludamila itak ne ve kaj piše, morda ima težave pri odvajanju...hehehe
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.36
-8
Nightifly če ne znaš vikati ....je bolje če tikaš...ampak ti siliš v tiste 4 črke Ljudmile in delaš pločnik iz tega portala...ki ste si jo izbrali ali pa ...ki si si jo izbrala...vsaj za teh 25 dni, če bo šlo...
nightifly
22. 10. 2021 14.18
+11
Pricakujem ,da bo kaksen ´´ ˝prijatelj ˝ Rossija´´ tu na forumu napisal kaksen kulturen in relevanten clanek . Kanalizacije S.p.A ,,imajo ze dovolj prostora tu na portalu . Na stece tudi malo ciste vode ,da splahne tiistih nekaj mazacev . /////Jezdimir ,,, popolnoma razumem in podpiram tvoje pisanje .👍
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.00
-9
Poskusi ti s kakšnim kulturnim in relevantnim komentarjem o MM93, če se ti ne bo zaletelo . Mi imamo dovolj časa še drugo leto, tebi se čas izteka....seveda le če si gentleman.
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 15.07
-11
To pa bo vprašanje meseca novembra zate . Sem getleman ali kaj imam skupnega z Ljudmilo ? In najboljše je , da se boš odločil sam...
nightifly
22. 10. 2021 14.14
+14
Nihce na tem svetu ne more govoriti o absolutnih stevilkah in rezultatih in dosezkih posameznih ddirkacev ,,ker je to nemogoce pocetje . Kot prvi in zadnji aksiom ,se nasprotniki , haterji rossija v pomanjkanju argumentov obesijo na Agostinija ,pa ceprav je tudi sam v javnosti povedal ,da je nemogoce primerjati njegove kariere z Rossijevo ,in ne kljub vsemu moral med stisnjenimi zobmi priznati , da ce bi Rossi vozil DVE Kategoriji na dan dirk ,bi imel 300 zmag ,ob pogoju ,da bi tako kot on sam ,in zdaj Marko Skaace (MM ) sedel vedno na zmagovalnem motorju . To je vsa resnica . Zato je brati gnojne komentarje tistih dveh se prepostalih mazacev cisti absurd ,ker vsak strasten navijac , bilo katerega dirkaca ve ,da je tako . To dirkanje zdaj je postalo popolnoma nepredvidljivo , ce pomislimo ,da vcasih nekdo ni zmagal niti z 8 ali 9 zmagami , lani pa Mir z eno . V casu Agostinija , ko sem tudi kot mulcek gledal njegove dirke v zivo , smo vsi vedeli ,da BO zmagal ,razen,ce mu crkne motor . Bil je leta na najboljsih motorjih MV AGUSTA , tako v 350 kot 500 ccm , in je v bistvu skoraj vsako nedeljo pobral dve zmagi isti dan -v obeh kategorijah . Torej ............. samo se bolan um lahko primerja leto 2021 in 1977 ,ko je Ago po 13 letih nehal dirkati ,in v 13 letih nabral 15 naslovov , 7 Zaporednih naslovov v 350 in 8 v 500 ccm - torej 15 naslovov v obeh kategorijah . Normalno , sampion sampionov , tudi sam sem kot mulcek navijal zanj , ker je kar naprej zmagoval . Danes kot odrasel ,pa lahko gledam vsa desetletja s kriticno distanco in je videti vse skupaj precej drugace . Mislim ,da je tudi Ago doumel ,da je Rossi zasencil njegovo zvezdo ,ne samo na pisti , ampak tudi zunaj . Zakaj ? Zato ker Valentino on njegova grupa ljudi ,prijateljev in sodelavcev pocenja stvari , ki so nekemu sportniku samo v PONOS ,,,in to je -svoje milione investira v solanje mladih dirkacev , ki nimajo sredstev ,da bi lahko iz bilokaterega dela sveta prisli v Italijo ali Spanijo trenirati ,pa se to na motorju ,ki je samo njihov , ne pa sposojen . In imeti svoje bivalisce ,hrano , vse . To je ogromno . In projekti v tej smeri se sirijo ,,,,,
jezdimir
22. 10. 2021 14.28
+11
Vsi poznavalci motodirkanja se lahko samo strinjamo z napisanim, se bodo pa našli brezsramni podrepniki ki stvari gledajo izključno skozi blatni semering, žene pa jih brezmejna žlehtnoba ob spoznanju, da njihov podlež nima nobenih šans, če prav vsi vemo da je imel vedno najboljši motor in vso podporo izprijene Dorne...hehehe
nightifly
22. 10. 2021 14.56
+3
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 14.57
-6
Koliko dirk je imel Agostini in koliko Rossi sem lepo napisal in razkril tvoje zavajanje. In 15 naslovov Agostinija res ne moremo primerjati z 9 naslovi Rosssija...kako pa bi lahko ? En je pač imel toliko talenta, da je lahko še snemal filme...
Caffe Racer
22. 10. 2021 14.09
+14
MM93 pa drugi, ja pa kaj še... Če tudi zmaga, ga VR46 vedno zasenči in tudi tokrat bo tako, še posebej tokrat. Bravo Zarco, tako se dela...
nightifly
22. 10. 2021 13.57
+8
Ni nam vseeno 22.10.2021, 11:01:19 -8 Svet se čustveno poslavlja od Valentina Rossija, kot se je svet že poprej od stekline in tuberkoloze///////////////////////////////////////////////////////////kar lahko preberete zgoraj od osebka #####ni mu vseeno ###### ,alias eden od 100-ih nickov ,ki jih leta uporablja , je v bistvu skupek vsega gnilega kar njegov um zmore. Nobene argumentirane debate , njegov cilj je zaliti , uniciti vse kar je svetlega in dobrega , namen prizadeti vse nas , ki se trudimo po svojih moceh po eni strani pisati o tem lepem in nevarnem sportu ,po drugi strani pa znati biti tudi zvesti navijaci dirkacev . Ni potrebno veliko pisati , vecina teh mazacev je ze obupala in je ostalo v bistvu samo nekaj ,ali celo samo dva ,trije enaki ,podobni mazaci . Prav sigurno njihovo umazano pocetje ne more zmanjsati vrednosti bilokaterega dirkaca -kot dirkaca . Drugace pa lahko govorimo samo o subjektivnih karakteristikah posameznih dirkacev . Ampak sodbo prepuscam milionom ljudi ,navijacev po svetu , tisocem in tisocem medijskih profesionalcev ,ki bodo svoje sodbe povedali dokoncno ,ceprav jih imamop ze do sedaj 25 let na pladnju .Torej ves cas dirkaske kariere Valentina Rossija .
jezdimir
22. 10. 2021 14.33
+11
Dejstvo je, da je Lažnivc največja sramota portala, oziroma izobčeni nogometni huligan, vse kar premore je celodnevno gnojenje po forumu, nima pa lastnega življenja...od brezdelja toliko žlehtnobe...hehehe
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 14.51
-8
Eni se poslavljajo, ker se morajo in eni se bodo pridružili, ker so obljubili...menda ne boš nightfly edino ti ena velika...
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 13.48
-12
Naslednjo dirko bo ura že prestavljena naprej . Valentino Rossi ima lepo možnost, da se v primeru, da dirko konča poslovi z nočnim prihodom v cilj ...Upam, da so kape flourescentne, da se bo videla vsa množica navijačev, ki jo premore in ga bodri ne glede na to , da je zadnjih nekaj let sinonim za vse tisto,kar te lahko doleti , ko so ambicije precej večje od povprečnega talenta
mcurry
22. 10. 2021 14.05
+14
A si sam seb dau ob taki za nobelovo nageado spusani nebulozi
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 14.46
-11
mcurry
22. 10. 2021 13.41
+13
Tja kakor postar pr tvoji…
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 13.51
-15
Ni nam vseeno
22. 10. 2021 13.38
-13
In kam se je zavihtel Eddie Edwards motoGP-ja na FP1 ?