MotoGP

Rossi: Upajmo, da bomo v Misanu bolj konkurenčni kot v Spielbergu

Spielberg, 25. 08. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Valentino Rossi je bil na obeh dirkah razreda motoGP v Spielbergu najbolje uvrščeni dirkač Yamahe, a kljub temu Red Bull Ringa ni zapuščal z najboljšimi občutki. Sporočil je, da Yamaho čaka precej dela, obenem pa izrazil upanje, da bodo Yamahini motorji na stezi v Misanu podobno hitri, kot so bili lani.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: MotoGP

Rossi se je v Spielbergu moral zadovoljiti s petim in devetim mestom, s čimer je zmanjšal zaostanek za vodilnim Fabiem Quartararojem v skupnem seštevku razreda motoGP. "Vedeli smo, da bomo na tej stezi trpeli, saj je tu končna hitrost zelo pomemben dejavnik in to leto je razlika v končni hitrosti ogromna," je povedal Italijan, potem ko je bila njegova najvišja izmerjena hitrost na VN Štajerske 310,3 km/h, medtem ko je dirkač Ducatija Andrea Dovizioso na ravnini vpisal končno hitrost 320,4 km/h. "Že lani je bila situacija podobna in res smo garali, da bi to izboljšali, toda letos je stanje zelo podobno lanskemu. Tako da ... tu je veliko ravnin, kjer mi trpimo," je še pojasnil dirkaški Doktor, ki je bil na obeh dirkah v Spielbergu (VN Avstrije in VN Štajerske) najbolje uvrščeni Yamahin dirkač.

"Pretekli teden sem uspel priti do petega mesta, toda pred menoj je tudi veliko dirkačev padlo," je razloge za boljši rezultat na prvi dirki v Spielbergu skušal poiskati 41-letnik. "Ta konec tedna so vsi odpravili svoje težave in sposobni so bili najti dodatno moč, nihče ni delal napak in prva Yamaha je v cilj prišla na devetem mestu," je nadaljeval Rossi."Težave so bolj ali manj podobne lanskim, toda res je tudi, da smo na preostalih stezah dobri, saj smo v Jerezu v cilj prišli kot prvi, drugi in tretji," se je odličnega uvoda v sezono za Yamaho spomnil Italijan. Zdaj za Rossija prihajata dve domači dirki v Misanu, kjer bi Yamaha morala delovati bistveno bolje kot v Spielbergu.

 A jasno je, da japonsko-italijansko moštvo čaka precej dela, če se znova želi boriti za visoka mesta."Zdaj nas čaka delo in upamo, da bomo na drugih stezah, kot je Misano, bolj konkurenčni, saj bo sicer težko," je potarnal Rossi, ki na sedmem mestu v skupnem seštevku za vodilnim Quartararojem zaostaja 'le' še za 25 točk. A konkurenca je v tej sezoni, v kateri manjka poškodovani Marc Marquez, izjemno strnjena, razlike so res majhne, zato se nam do konca sezone obeta izjemno napet boj za naslov prvaka. Rossi se v domače okolje sicer podaja optimistično razpoložen."Lani smo bili v Misanu močni in upajmo, da se bomo tudi letos lahko borili za najboljša mesta," je zaključil Yamahin dirkač.

Spomnimo: izjemno razburljivo drugo dirko v Spielbergu je presenetljivo dobil Miguel Oliveira, ki je po starem slovenskem reku "kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima", vzel ponujeno od Jacka Millerja in Pola Espargaroja. Katalonec in Avstralec sta v silni želji po zmagi pozabila na Portugalca, ki se je tako v zadnjem ovinku prebil v vodstvo in prvič v karieri zmagal v razredu motoGP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
26. 08. 2020 10.27
-6
Sem dolgo upal in se bal, slovo sem upu, strahu dal; srce je prazno, srečno ni, nazaj si up in strah želi. Želeti je premalo. p r e m a l o . Dirkat je treba dirkat. Že enajsto leto samo upa in upa.
Aligator11
26. 08. 2020 11.44
+4
Kot že 2 dirki najboljša yamaha, upa z razlogom. Dobro, da z takim jajcem sploh pridejo v cilj. Težave z gumami, težave z zavorami...
9474
25. 08. 2020 21.15
+8
Se vam pa da kregat al nej gre rosi v penzijo al ne... Dejstvo je, da bo vozil dokker bo lahko, je pa res, in tega se tudi on zaveda, da so njegovi taboljsi casi ze davno mimo... Njegove realne uvrstitve so nekje med 5-10 mestom, vcasih kaj boljse, vcasih kaj slabse... Trenutno je pa era marqueza, ki je sicer letos poskodovan in bo nekdo drug prvak, ampak roko na srce v uadnjih letih je mm dalec najboljsi dirkac... Kar govorijo tudi rezultati... Je pa tako, kot je ze nekdo napisal... Dejstvo je, da ce hoces zmagovat v taksnem prvenstvu, tam nisi za to, da bos sklepal prijateljstva, ampak si tam, da nekoga premagas... In to dela mm, delal je tudi rosi, dalali bodo tako tudi v prihodnosti... In ja, tudi mm navijaci se zavedamo, da bo tudi era mm minila in bo prisel nekdo, ki bo se boljsi, se hitrejsi itd... Tako pac je...
iga_biba
26. 08. 2020 10.28
-3
prav si napisal vozil. Dirka že dolgo ne več.
Aligator11
26. 08. 2020 11.45
+4
A ostale yamahe ki so za njim hodijo potemtakem peš??
AS1983
25. 08. 2020 20.11
-13
Rossi pejt v penzijo, nisi ze vsaj 3,4 leta vec konkurencen za zmage, yamahi pa itak nikdar ni lezala avstrija
Admin je Kekec
25. 08. 2020 17.43
-18
Ojej rossika idi v penzijo pa ne bluzi
avtokrosist1
25. 08. 2020 16.10
-16
upam na manj bremzanja,potem bodo hitrejši
iga_biba
26. 08. 2020 10.29
-1
pa desno zapestje se mu je na 3/4 zataknilo. ni polne hitrosti. samo bremza na polno.
catgod
26. 08. 2020 11.34
+0
Zadnje case bolj manj na polno......brembo ni zanesljiv😂😂😂
AstonM
25. 08. 2020 15.11
-11
Mechanic, sem zdaj prebral tvoje komentarje in se popolnoma strinjam s teboj, lahko pa si se tudi sam na lastne oči prepričal o butastih izpadih doticnega @krutaresnica, ki kljub temu, da si ga v svojem sestavku točno označil ".... tako, da tisti ki trdijo da Marquez ni odličen voznik niso niti vredni mojih komentarjev, ker na vse skupaj ne gledajo kot na šport, ampak imajo nekega svojega ljubljenčka, kot pri šovu kmetija in si želijo, da bi nasprotnik šel ven in izpadel....", še vedno trajba svojo hudobijo in direkt ščuva bralce oz. navijače enega in drugega v prepir ter se dela francoza. Isto je bilo, ko mu je @Nojz povedal podobno, žal pa je ta človek dokazano moderator tule in na tak način izživlja svoja sprevržena nagnjenja. Me pa veseli @mechanic , da sva našla identične oporne točke in z veseljem prebiram takšne komentarje.
AstonM
25. 08. 2020 12.18
-35
Mechanik, mislim, da si že dlje časa tukaj, pišeš pa kot da bi danes priletel z Lune. Kakor da ne bi opazil vse te gonje in mržnje proti MM od nekaterih negativcev tukaj, ki s tem samo širijo sovraštvo na tem forumu. Kaj treba enemu hinavskemu @krutaresnica v vsakem zmazku poniževati Marqueza z najbolj oslovskimi pripombami - a tega pa ne opaziš? Jasno, da potem iz MM tabora letijo ostre puščice nazaj. Da pa bi Rossi bil samo dobrodušen starček, ki bi iz vsega srca NESEBIČNO pomagal YAMAHI, pa veva jaz in ti, da to ni res. Rossiju se fučka za Vinalesa in Quartararoja, kljub diplomatsko zelo prijaznem odnosu do mlade garde on gleda samo na sebe, na sebe in še enkrat na sebe. Tudi Marquez ima en kup negativnih lastnosti, to je jasno. Ampak, da bi zdaj nekdo trdil, da je Rossi angelcek brez napak, Marquez pa "podlež", ki "brez Honde niti med deseterico neb mogel", to menda sam vidiš, da ni prav in da to vodi v splošni prepir tukaj. Se strinjaš? 😀
Kaktusy
25. 08. 2020 12.58
+37
Glej Korl samo še ti težiš tukaj z Markom, kot da ti ni jasno da on sploh ni v motoGPju, on že lep čas servisira okna...požvižga se na tvoje cvilenje...pol smo pa vsi drugi krivi!? Dej lepo te prosim odrasti že, al pa pejt igrce igrat, nimaš blage veze.
Nanuk
25. 08. 2020 13.05
-19
AstonM.... se popolnima strinjam ! odkar je bil Marquez v Moto2 sem bil mnenja, da bo ta dečko sigurno naslednji Rossi ! sedaj vidim, da bo verjetno tudi presegel vse naslove in nikoli nisem rekel, da ni trenutno najboljši dirkač ! tako, da tisti ki trdijo da Marquez ni odličen voznik niso niti vredni mojih komentarjev, ker na vse skupaj ne gledajo kot na šport, ampak imajo nekega svojega ljubljenčka, kot pri šovu kmetija in si želijo, da bi nasprotnik šel ven in izpadel.... ne Rossi in ne Marquez nista angelčka, kar je pa ponavadi za top športnike značilno.... če hočeš priti v MotoGP in sklepat prijateljstva potem moraš priti v MotoGP kot fotograf ali novinar in ne kot dirkač..... v novinarstvu te bo prijateljstvo nekam pripeljalo v dirkanju pa se ne bo obneslo....
Nanuk
25. 08. 2020 13.10
+43
AstonM.... in moti me to, da če pozorno prebereš Rossijeve besede potem lahko prebereš, da je sam rekel da je dosegel na prejšnji dirki peto mesto zato, ker jih je veliko padlo.... to se mi dopade.... spoštovanja vredno.... človek se zaveda, kako stvari stojijo in to mi je všeč.... ni mi pa všeč, ko nek tretjerazredni slovenski kmet reče, da je Rossi bil peti samo zato ker jih je par padlo.....
Nanuk
25. 08. 2020 13.13
+41
je pa na nek način smisel dirkanja tudi v tem, da ostaneš na dveh kolesih..... in sedaj se naj Rossi, ker so trije padli iz solidarnosti še sam po tleh vrže, da ne bo nek kmet na tem portalu užaljen ?
Kaktusy
25. 08. 2020 13.22
+37
mechanic dobr si tole raztolmačil Korlu, ampak jaz še vedno ne verjamem da bo zastopil, on je jezen ker Mark ne dirka več, krivi smo pa vsi mi tukaj in pa vsi dirkači ki še vedno dirkajo...pa ga razumi če ga moreš.
Kaktusy
25. 08. 2020 13.31
+33
Tolk kot je Korl že bil deležen pametnih nasvetov, vrnil se je pa vedno še večji primitivc, pa ga razumi če moreš.
SamŠeSTRUP
25. 08. 2020 13.55
-22
Prvo sebe pokomentiri, pa ti bo vse jasno.. heheheh
AstonM
25. 08. 2020 15.13
-17
Daj no jezdic, a še se lahko bolj delaš norca iz samega sebe?
Nanuk
25. 08. 2020 10.47
+57
Rossi je vsaj normalen človek, kar pa za polovico vas tukaj nikakor ne velja.... ampak faušija v Sloveniji ne pozna meja.... saj vas od te polovice, katero sem omenil niti tretjina ni Marquez navijačev, ampak tako kot v vseh drugih športih iščete samo nekoga, ki bo premagal tistega katerega pač iz faušje ne prenesete..... ja težko je biti Slovenec.... posebej, če si neuspešen in totalno zafrustriran.... potem pač z vso dušo mrziš nekoga, ki uživa pri svojem delu in še je po tolikih letih nasmejan in motiviran, čeprav se sam dobro zaveda, da ni več niti približno tako dober kot nekoč, ampak vseeno še dosega top rezultate.... vem, da vas boli, ko je nekdo zadovoljen ampak poskusite raje v življenju uspeti in nekaj doseči in morda se v vas nekoč prebudi nek občutek spoštovanja do drugih, ker se boste spomnili svoje poti in kako trdo ste morali sami delati, da vam je uspelo....
catgod
25. 08. 2020 13.38
-33
rosi normalen??😂😂😂😂😂......kt, da bi trdil, da je cmirko normalen.....😂😂😂
Bigbadjohn
25. 08. 2020 10.42
+40
Pa bremze poštimajte, da ne bo treba spet z mopedov skakat!
Killer999
25. 08. 2020 09.40
-47
Sanja svinja kokurus
Kaktusy
25. 08. 2020 10.45
+43
Ti si pa malo zgrešil, živinoreja in kmetijstvo je čisto drugje, poskusi pod stavbno pohištvo...
rr3
25. 08. 2020 12.16
-31
gcek
25. 08. 2020 12.19
+35
Svobode NI
25. 08. 2020 09.29
+68
Če tudi ni vedno med prvimi ga je še vedno užitek gledati na pisti ❤ VR46 legenda motoGP !! The doctor !!!
rr3
25. 08. 2020 08.59
-66
VR se trudi, da bi štartal novo prvenstvo, MotoSliding. Je po 10 letih spoznal, da je to edina stvar kjer se lahko kosa z MM haha
catgod
25. 08. 2020 08.54
-52
Fichte
25. 08. 2020 08.53
-51
Zarco jih bo vse pojedel
DirtySanchez
25. 08. 2020 08.29
-38
Rossi lepo da se trudiš, dovolj si naredil... Vsa čas..... Navijam za tebe..... Ampak mislim da bo pa zdaj počasi čas da počasi nehaš in počneš še kaj drugega v življenju..... Leta so tu.....
.jezdimir
25. 08. 2020 08.31
+54
Ja kdo bo pa pol dirkal, če so vedno vsi na enakem motorju za njim, dej mi razloži prosim...hehehe
Aligator11
25. 08. 2020 08.34
+61
Majster Duhana, če je tip med najboljšimi yamahami ni za v penzijo. Če pa imajo že par let 10km/h prepočasen motor tudi ni on kriv, da o zavorah sploh ne govorimo.
SamŠeSTRUP
25. 08. 2020 08.41
-59
Jezdić na mopedu jih bo vse nabrisal.. hehehehehe..
AstonM
25. 08. 2020 08.17
-73
Vedno znova ta Yamahina koncna hitrost, čeprav se teh 310 oz. 320 km/h dejansko razvije le v zadnjih nekaj metrih start ciljne ravnine in iskreno rečeno, med dirko nisem opazil na ravnini nekih hitrostnih razlik med Yamahami, Hondami, Ducatiji, KTMi ali Suzukiji. Pričakoval sem, da bo raje kaj povedal o velikem problemu Yamah z zavorami, ki ga imata Fabio in nesrecni Vinales, on pa seveda klamfa samo o sebi in kako smo "mi" trpeli. Eh, populist do konca. In egoist.
.jezdimir
25. 08. 2020 08.34
+56
Rossi se vsaj trudi in dirka, dej se ti ukvarji z Markecom, on je baje pustil dirkanje, baje na črno servisira Mikova okna...hehehe
SamŠeSTRUP
25. 08. 2020 08.40
-44
tolk o tvojem kulturnem komentiranju jezdić.. a plačo si že dubu od kanala a? Hehehehehe..
.jezdimir
25. 08. 2020 09.29
+42
Kaj je nekulturnega? Pisanje resnice? A mogoče ne drži da se z okni ukvarja, pol po tvoje vsi mediji lažejo...potemtakem nisi glih razgledan...hehehe
SamŠeSTRUP
25. 08. 2020 13.57
-22
Tvoje laži kle gor so za rumene jezdece postale resnica.. sej veš.. tisočkrat izrečena laž, postane resnica.. glih na lašč za vas.. hehehehe..
Diabloss
25. 08. 2020 08.15
-53
Bogi rosi skoz ma nekonkurenčni motor potem pa ga z lanskim modelom za katerega je rosi trdil da je nervozen tip nazge za 20 sekund.
AstonM
25. 08. 2020 08.27
-45
Daj Cmirko nehaj že od jutra težit s temi minusi, raje konkretno nekaj napiši na temo motogp, kot mi ostali, če ne pa zgini dol s portala. Itak drugo ne veš, kot provocirati in žaliti bralcev. Ajd vozi!
Kaktusy
25. 08. 2020 09.20
+48
Diabloss, težko se strinjam s Korlom ampak tokrat ima popolnoma prav, ajd vozi, pa Korla sabo vzemi!