MotoGP

Andrei Doviziosu prvi, Marcu Marquezu drugi prosti trening

Spielberg, 09. 08. 2019 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./J.B.
Komentarji
73

Andrea Dovizioso je dobil prvi prosti trening v Spielbergu, medtem ko je bil Marc Marquez najhitrejši na popoldanski preizkušnji. Takrat je Španec tudi postavil najhitrejši čas dneva. V vrhu je bila tokrat tudi Yamaha. Maverick Vinales je bil sprva tretji, na drugem prostem treningu pa je zaostal le za Marquezom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Marquezu drugi prosti trening
    02:38
    Iz 24UR: Marquezu drugi prosti trening
  • Iz 24UR: Rossi o svojem oddihu na Kornatih
    02:08
    Iz 24UR: Rossi o svojem oddihu na Kornatih
  • Iz SVETA: Kdo bo na stopničkah?
    04:00
    Iz SVETA: Kdo bo na stopničkah?
  • Prvi prosti trening v razredu motoGP za VN Avstrije
    05:49
    Prvi prosti trening v razredu motoGP za VN Avstrije
  • Drugi prosti trening v razredu motoGP pred VN Avstrije
    12:00
    Drugi prosti trening v razredu motoGP pred VN Avstrije

Ducati na začetku najhitrejši
V elitnem razredu je bil na prvem prostem treningu najhitrejši Andrea Dovizioso, ki mu je najhitrejši krog uspel prav v zadnjem poizkusu. Drugi je končal vodilni v skupnem seštevku Marc Marquez, ki sicer zmage na stezi v Spielbergu še nima. Kljub dobremu rezultatu Španec ni bil povsem zadovoljen s svojo vožnjo, saj je imel na zaviranjih kar nekaj težav. To je bilo opazno predvsem v zavoju številka štiri, v katerem je 26-letnik enkrat povsem napačno zaviral in zaradi tega končal izven steze. Dobro sta se odrezali obe tovarniški yamahi. Maverick Vinales je bil tretji, Valentino Rossi pa je končal na petem mestu. Med njiju se je s četrtim mestom vmešal Jack Miller. Razočaral je tretjeuvrščeni v skupnem seštevku Danilo Petrucci, ki je z ducatijem končal na skromnem 14. mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marquez v drugo pred vsemi
Drugouvrščeni s prvega treninga je bil v drugo najhitrejši na stezi v Spielbergu in je s tem potrdil, da bo v nedeljo znova med glavnimi kandidati za zmago. Dirkači Yamahe so dokazali, da bodo v Avstriji verjetno le nekoliko bolj konkurenčni, saj je bil Maverick Vinales drugi. Visoko, na četrto mesto, pa se je uvrstil tudi Fabio Quartararo, medtem ko je Valentino Rossi razočaral z enajstim mestom. Presenetljivo je na tretjem mestu zaključil Takaaki Nakagami. Zmagovalec prvega treninga Andrea Dovizioso je nekaj minut pred iztekom ure padel in mu tako boljšega časa ni uspelo postaviti. Bil je deveti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moto2 je bil sprva najhitrejši Augusto Fernandez. Na drugem mestu je kljub padcu v zaključku treninga končal Iker Lecuona, tretji pa je Nemec Marcel Schrötter. Vodilni v skupnem seštevku Alex Marquez je bil tokrat nekoliko bolj zadržan, saj je končal na devetem mestu. Njegov najbližji zasledovalec Švicar Thomas Lüthi pa je bil še za tri mesta slabši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Popoldanska preizkušnja v drugem razredu je bila najuspešnejša za Brada Binderja, ki je bil med najhitrejšimi že dopoldan. Na drugem prostem treningu se je po slabšem uvodu izkazal Thomas Lüthi, ki je bil tretji. Binderju se je v drugo sicer najbolj približal Japonec Tetsuta Nagashima. Na drugem prostem treningu ni nastopil Alex Marquez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S prvim prostim treningu v razredu moto3 se je uradno začel dirkaški vikend v Spielbergu. Najhitrejši na prvi preizkušnji je bil češki dirkač Jakub Kornfeil, za njim pa so se razvrstili kar trije Italijani. Drugi je bil Tony Arbolino, kot tretji je končal Celestino Vietti, na četrto mesto pa se je uvrstl Lorenzo Dalla Porta. Vodilni v skupnem seštevku Španec Aron Canet je prvi prosti trening končal na petem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugem prostem treningu v razredu moto3 je bil najhitrejši Celestino Vietti, ki je s tem potrdil dobro dopoldansko formo. Najbolj se je Italijanu približan Britanec John McPhee, tretji pa je bil Japonec Tatsuki Suzuki. Zmagovalec dopoldanskega treninga Jakub Kornfeil je bil v drugo le enajsti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Yamaha v težavah
Razloge za optimizem lahko v ekipi Monster Energy Yamaha preštejejo na prste ene roke, med njimi je gotovo zmaga Mavericka Vinalesa v Assnu, medtem ko legendarni Valentino Rossi tudi po povratku s počitnic v Brnu s šestim mestom ni odgnal temnih oblakov. Yamaha, katere ugled v zadnjih mesecih pomaga "reševati" tudi Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), še naprej išče zmagovito formulo, ki bi tovarniškima dirkačema omogočila reden boj za najvišja mesta, a v Spielbergu vsaj Rossi pretiranih izboljšav ne pričakuje.

"Red Bull Ring za nas ni najboljši, a bomo dali vse od sebe," je v uradni izjavi pred prihodom v Avstrijo povedal Rossi, ki želi z moštvom preizkusiti nekatere novosti, s katerimi so tovarniška motocikla opremili že na nedavnih testiranjih po dirki v Brnu. "Želimo si spet odpeljati dobre dirke, moramo delati na motociklu in videli bomo, če smo lahko boljši, uporabili bomo tudi nekaj reči, ki jih bomo preizkusili na treningih," je še dodal Rossi.

Vinales: Morali bomo poiskati rešitve
Dejstvo, da ima dirkališče tri dolge ravnine, seveda ne govori v prid modro-črnih. To priznava tudi Maverick Vinales, ki ima na petem mestu v skupnem seštevku pred dirko za VN Avstrije točko več od Rossija, ki je šesti. Za oba je svetovni prvak in branilec zadnjih treh naslovov Marc Marquez (210 točk) najverjetneje že neulovljiv.

"Težave imamo s pospeševanjem, Spielberg ima ovinke 'stop-start' in morali bomo poiskati rešitve. Delati želimo predvsem na sprednjem delu in na občutkih na motociklu. Želimo biti blizu dirkačem, ki bodo spredaj, in se boriti," pravi Vinales.

VN Avstrije
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roninax
10. 08. 2019 07.45
+4
a je Rossi ta cas ko so drugi meli treninge., Uccija popravljal v garazi?
Roninax
10. 08. 2019 07.36
+5
a rosija opet ni nikjer?? ubogi penzionist
Profesormarck
09. 08. 2019 21.10
+16
Marc je letos ubral taktiko:ujem me,če lahk...pa so konkurenti daaaaleč odzadi,ker noben ne ve tko motorja vozit.Osmica-prihaja !
Profesormarck
09. 08. 2019 21.04
+17
Gremo Profesor Marc po novo zmago.VIVA !..keri vodi,keri že .he,he,he,he,he
nightifly
09. 08. 2019 19.48
-20
Slisim,da se nekateri navijaci celo klanjajo ....... dirkacu ali dirkacem . Seveda je to narativa ,ki jasno ne zdrzi nobene vode . Ko berem za prmejdus trditve nekaterih ,da se kot navijaci enega dirkaca klanjajo nasprotnikom mi gre kar poprek vse skupaj . Sam spostujem tistega ,ki me je v tem sportu najbolj impresioniral do sedaj . In to je Dohtar . Tudi zato sem vsako dirko z mislijo pri njem ,da bi mu slo najbolje , ostalim ,oz. kar vsem skupaj pa zelim cele kosti ,torej varno voznjo do konca . No ,ko je ze govora o cudeznih deckih in podobno .......in zakaj je se vedno po tolikih letih (kljub stagnaciji v naslovih)vse rumeno na vseh pistah motodirk , naj bo to kar retoricno vprasanje , ker je odgovor znan .Ljubitelji tega sporta ,pa ne samo oni , spostujejo tistega in mu pritrjujejo zato ,ker najbrze v njem vidijo primer , vzor sportnika , ali se bolje osebe ,ki je svoje zivljenje posvetil dirkanju in po neverjetnih dosezkih zdaj svoje znanje in tudi svoje finance prispeva za osebnostni in sportni razvoj novih generacij dirkacev , med njimi tudi takih ,ki nimajo lastnih sredstev . Vse to je znano vidno in ljudje po svetu to vidijo ,vidimo . No , da se tu na forumu najdejo ljudje ,ki takemu dirkacu privoscijo vse slabo je tudi ocitno ,ampak to je ze drugo poglavje , to je kultura enega naroda - oz. se bolje delcka naroda . Gremo Rossi pogumno naprej .
Profesormarck
09. 08. 2019 21.07
+10
ne te berem nočna coprnica,ti sam minusek stisnem,ker itak sam nakladaš...
gcek
09. 08. 2019 18.34
-4
rr3
09. 08. 2019 20.15
+12
Ko ravno mamico iščeš, je že v kontrolirani atmosferi in na polici.
gcek
10. 08. 2019 09.05
+0
profesor m
09. 08. 2019 17.29
+24
razliko od hejterjev na forumih in tudi sicer hejterjev mm ki so v glavnem ne navijaci ampal hujskaci ki sebe imenujejo poznavalce in fane vr...... jaz se po vsaki dirki poklonim vsakemu dirkacu tudi rosiju...z aplavzom in pozdravom...ne glede na barvo svojih rekvizitov....zelo dvomim pa da ti hejterji enako fair pozdravite mm.....in narobe ni nic z mm ampak vami....da ne bi kdo prevec razlagal
LightningBolt
09. 08. 2019 17.39
-8
To se poklanjaš ko gledaš dirko v živo ali tudi ko spremljaš po tv? Razumem, kot da to počneš pred tv. Hočemo detajle.
profesor m
09. 08. 2019 17.49
+14
LightningBolt
09. 08. 2019 18.04
-6
profesor m
09. 08. 2019 18.09
+11
ce bi te kaj ,animal bi ze izvedel,...ce pa bi hodil na dirke bi vedel kaj govorim....tako pa kaj hoce clovek s tabo...
LightningBolt
09. 08. 2019 18.19
-5
Ok, ok, saj smo slišal, bil si v Brnu. Supr zate. Pa vseeno... V tisto mal dirkah, ki sem jih videl v živo sem ploskal vsem...ker je res super atmosfera. Ampak, a ti se tud pred tvjem klanjaš?
poper00
09. 08. 2019 17.29
+15
V zadnjih 20 letih je le en dirkač ,ki se lahko po moje meri z MM in piše se Stoner.
poper00
09. 08. 2019 17.23
+22
Lahko debatiramo koliko časa hočete ampak vsi pri sebi vemo ,da je MM razred višje.Vse ostalo nakladanje je brezveze.Vsak naj navija za svojega favorita ampak o kvaliteti dirkača se nimamo kaj pogovarjati.
Profesormarck
09. 08. 2019 21.05
+11
Roterdam
09. 08. 2019 16.52
-41
Paglavec MM je sicer dober vendar ima motor pa še mnooogo boljši od konkurence. Ob enakem motorju bi bil dovi boljši MM pa bi se boril z Rossijem
profesor m
09. 08. 2019 17.17
+28
daj svoje strokovne izjave s paglavcem prihrani zase..pises neumnosti....mali je trenutno najboljsi pilot,...pa ce tebi podobni priznate ali ne...zlobni od zavisti
jjanban
09. 08. 2019 17.37
-7
Fair
09. 08. 2019 16.32
-10
Mogoče bo pa nekoč moto GP tudi v Sloveniji.... bo končno vsaj enkrat imel Mark največ navijačev po komentarjih na tej strani sodeč. Kdo je bil prejšnji teden v Brnu, ve, o čem pišem... Pa nisem proti Marquezu.... mali je strašen dirkač, tu ni dvoma.
profesor m
09. 08. 2019 17.19
+15
in kaj ti hodis gledat tribune ali dirko....pol ves o cem govorim....k sem bil tud v brnu a ne
profesor m
09. 08. 2019 17.19
+11
ocitnoooo nimas nic proti mm zelo ocitno.....
profesor m
09. 08. 2019 17.24
+14
eni se ukvarjajo z barvo tribune...drugi pa z razmerami na dirkalisce...zato pa je rezultat kakrsen je.....cudno pa da noben od rumenih komentatorjev ne opazi...da tretjega barvnega idtenka v brnu sploh ni...recimo dovijevih....ali koga drugega....ce si bil v brnu potem ves da ne ves
Fair
09. 08. 2019 17.33
-3
A si končal? vem samo, da je bilo 90% označenih s številko 46, ostali 10% najstnikov pa s številko 93... in dve Lorenzovi zastavi :) Po tem torej sklepam, da ima Marc največ navijačev pri nas:) In če napišem, da nimam nič proti Marquezu potem nimam, ti si pa mislai, kar hočeš.... nisem fanatik kar se Rossija tiče. Samo njegov Fan, ki ne pljuva po Marci in mu priznava vse kvalitete na stezi...
profesor m
09. 08. 2019 17.48
+6
Fair
09. 08. 2019 18.15
-7
da si ti obseden z Marcom... malo si preberi tvoje poste... napadaš vsakega, ki napiše karkoli proti Marcu ali za Rossija... in potem si ti OK??? Hahahaha
rr3
09. 08. 2019 20.54
+4
Čist tko BTW a to pomeni, da ima LOR več navijačev kot vseh preostalih 18 dirkačev skupaj?
Profesormarck
09. 08. 2019 21.16
+8
@profesor m....tud jaz sem bil v Brnu,dve leti nazaj,takrat je zmagal Marc,saj je menjal gume za dež pred ostalimi..ej sem se veselil in smejal,ker so bli drugi navijači čist poklapani.he,he,he,he
Machetekills007
09. 08. 2019 16.32
+16
ajde marquez gasaaaaa!
Dinho8O
09. 08. 2019 16.11
+12
Tudi čudež ne more preprečiti nove zmage marqueza.
LightningBolt
09. 08. 2019 16.22
+0
AS1983
09. 08. 2019 15.56
+17
Marquez je 1.favorit za nedeljsko dirko, na tej stezi je se brez zmage, tu je do sedaj vedno zmagal ducati
LightningBolt
09. 08. 2019 15.51
+9
Honda v končni hitrosti parira oz. presega ducatija. Ni razloga, da MM tokrat ne osvoji še tega dirkališča.
najvsivedo
09. 08. 2019 15.44
-15
Če gre kdo v nedeljo na dirko naj gre v boks vprašati Bradla če ima slučajno vgrajeno najnovejšo tomosovo mašino.
rr3
09. 08. 2019 16.08
+20
Bradl pravi, da mu ne bo nikoli šlo tako počasi si ti počasen v mozak.
najvsivedo
09. 08. 2019 18.01
-7
rr3..Zeko upaš žalit za tipkovnico v resnici bi imel pa polne hlače...TI GARANTIRAM.
rr3
09. 08. 2019 18.15
+6
Če nebi bil tok počasen bi dojel, da sem ti dal samo ogromen kompliment.
najvsivedo
09. 08. 2019 18.19
-7
rr3
09. 08. 2019 18.26
+4
Žal ti ne morem pomagati z zeleno karto. Itak si pa prepočasen.
profesor m
09. 08. 2019 13.20
+12
ja k je qrrr petruxa drzal za rep ....pa yamaha ni pocasna... bo kar pestro....
Staritrg
09. 08. 2019 12.45
+9
Zelo lepo vidna razlika v moči na pospeševanju iz prvega ovinka... Yamaha bo mogla še veliko postoriti. Zame osebno nima smisla vsako leto popolnoma nov motor naredit, ker je premalo časa za kompleten razvoj v eni sezoni...
poper00
09. 08. 2019 17.16
+7
jjanban
09. 08. 2019 17.39
+3
Se strinjam. Več bi naredil če bi roziko v penzijo poslal, Vinalesa pa v moto2!
hektorxxl
09. 08. 2019 12.43
-17
Antipatik Lorenzo pa bokse cisti.
resnicaosvobaja
09. 08. 2019 12.09
+14
Narcisa je rumena .... ostalo je pa simbolika