MotoGP

Redko videno letos: Rossi zadovoljen, Marquez malce manj

Motegi, 18. 10. 2019 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valentino Rossi je na petkovih treningih na VN Japonske vpisal skupno peti čas in bil po dveh preizkusih steze zelo zadovoljen. Malce manj je bil s treningi zadovoljen novi stari svetovni prvak v razredu motoGP Marc Marquez, ki je sicer vpisal tretji čas (1:45,100). Najhitrejši je bil v zadnjem času vroči francoski dirkač Fabio Quartararo (1:44,764).

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega prostega treninga razreda MotoGP pred dirko za VN Japonske
    09:21
    Vrhunci prvega prostega treninga razreda MotoGP pred dirko za VN Japonske
  • Vrhunci drugega prostega treninga razreda MotoGP pred dirko za VN Japonske
    11:21
    Vrhunci drugega prostega treninga razreda MotoGP pred dirko za VN Japonske

"Skušali smo privarčevati nekaj časa, da bi napadli na koncu treninga, saj je napoved za soboto zelo slaba," je petkovo taktiko opisal Valentino Rossi. "Na žalost smo imeli na prvem treningu težave z zavorami, tako da smo morali pnevmatike namestiti na drugi motocikel, ki ima malce drugače prednastavitve," je nadaljeval 40-letni Italijan. "Toda na koncu sem mi je uspelo odvoziti hiter krog le 10 sekund pred iztekom časa. Uspel mi je dober krog in sem med najboljšimi desetimi, kar je zelo pomembno, saj kaže, da bo v soboto vreme slabo," je potarnal Rossi.

PREBERITE ŠE: Vinales in Quartararo zaznamovala uvodna treninga na Japonskem

"Kot vedno moramo razumeti obnašanje gum, saj tu veliko dirkačev uporablja mehkejšo zadnjo gumo, ki se zaenkrat zdi hitrejša. Bomo videli. Še naprej moramo delati, toda moj ritem je kar dober, dan smo zaključili pozitivno," je zaključil Rossi. 

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: AP

Marquez: Malce slabši dan v pisarni
Malce manj zadovoljen kot Rossi je bil Marc Marquez, ki se je na stezo sicer podal zelo samozavesten. "Lepo je bilo znova sesti na motocikel, to sem storil z nekaj dodatne samozavesti, toda takoj – že v prvem krogu – sem dobil manjše opozorilo (zdrs, op. p.). Tako da smo se vrnili k običajnemu, a danes ni bil najboljši dan za nas, saj nam je manjkalo par stvari," je novinarjem v Motegiju uvodoma povedal Marquez. "Še posebej drugi trening ni bil naš najboljši v sezoni, toda kakor koli že, opravili smo odlično delo. Treba je vedeti, da to ni najboljša steza za nas, toda zraven smo, zdaj pa moramo delati na ritmu," je obrazložil Marquez. "Spremenili smo malce težišče motocikla, čeprav smo imeli težave z razumevanjem gum in tukaj imamo največji vprašaj, tako da upajmo, da bo v soboto vreme lepo," je zaključil Marquez. A če se vremenoslovci niso ušteli, potem bo sobota deževna, medtem ko bo v nedeljo suho vreme.

VN Japonske
VN Japonske FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
19. 10. 2019 16.17
+2
ko Marquez osvoji naslov prvaka, potem je naslednjo dirko ponavadi slab, upam, da bo jutri na dirki drugače
Unionko
19. 10. 2019 07.42
+8
Žalostno je, da je s takšnim zadovoljen...včasih so ga zanimale samo zmage. Veliki vedo, kdaj je čas in odnehajo na vrhuncu....škoda vztrajat nekaj, kaj srce hoče, telo pa ne zmore....
Marko13
18. 10. 2019 17.44
+13
Škoda da Kawasakija ni v moto gp
iga_biba
18. 10. 2019 15.11
+4
Redko videno letos: Rossi zadovoljen! seveda, saj je samo 0,702 sek za FQ. lep uspeh za bivšega 9x zimzelenega veterana. Verjetno so ostali trenirali VR/46 pa na polno :)
Panamera4E
18. 10. 2019 15.33
+14
Saj zato nikdar ne pozabi omeniti, da je bil FQ na njegovi ranč akademiji.
JohnnyMueller
18. 10. 2019 17.19
+11