MotoGP

Savadori v Le Mansu namesto Oliveire: Miguelu sem obljubil preboj v top 10

Lizbona, 04. 05. 2023 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že nekaj dni je jasno, da bo portugalski dirkač Miguel Oliveira zaradi poškodbe izpustil peto dirko svetovnega prvenstva v razredu motoGP za veliko nagrado Francije. Dirkača Aprilie bo zamenjal Italijan Lorenzo Savadori, sicer testni dirkač ekipe, ki pa je močno vpet v razvoj dirkalnika, tako da njegove značilnosti pozna do obisti in bo na VN Francije, kot sam pravi, napadal udarno deseterico. Naslednja postaja SP v motociklizmu bo dirka v Le Mansu 14. maja.

Več videovsebin
  • Kritike za organizatorje dirk motoGP zaradi nepredvidljivih kazni
    02:18
    Kritike za organizatorje dirk motoGP zaradi nepredvidljivih kazni
  • Nesreči, ki sta zaenkrat zaznamovali sezono Miguela Oliveire
    01:16
    Nesreči, ki sta zaenkrat zaznamovali sezono Miguela Oliveire
  • Iz 24Ur: Francesco Pecco Bagnaia osvojil Jerez
    02:34
    Iz 24Ur: Francesco Pecco Bagnaia osvojil Jerez
  • Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
    07:08
    Vrhunci dirke razreda MotoGP za VN Španije
  • Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije
    01:15
    Padec Fabia Quartaroja in Miguela Oliveire v prvem krogu dirke VN Španije

Spomnimo, Portugalec Miguel Oliveira si je na dirki v Jerezu minuli konec tedna izpahnil ramo po incidentu s svetovnim prvakom sezone 2021 Francozom Fabiom Quartararojem. Nadaljnji pregledi so ta teden razkrili večjo škodo, vključno z zlomom in strganimi vezmi. Osemindvajsetletni Portugalec to sezono nima sreče na dirkah, saj je prvo preizkušnjo za domačo veliko nagrado v Portimau končal po trčenju s Špancem Marcom Maquezom. Zaradi poškodbe vezi v predelu kolka je izpustil VN Argentine. Edini izid sezone je zabeležil na VN Amerik v Austinu, ko je bil peti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jasno je, da ga bo na naslednjih dirkah zamenjal Italijan Lorenzo Savadori, sicer testni dirkač ekipe, ki pa dobro pozna vse značilnosti dirkalnika. "Bil sem in še sem vpet v razvoj dirkalnika. Na testiranjih v Jerezu sem konkretno sodeloval in za sabo imam zadostno število odpeljanih krogov na dirkalniku. Škoda, da se je Miguelu pripetila ta nezgoda, še posebej, ker se ji ni mogel izogniti in zanjo sploh ni kriv," je za Corriere Dello Sport razpredal 30-letni Italijan, ki je slavil v razredu Superstock 1000 leta 2015. "Naj vam namignem, Miguelu sem obljubil, da se bom boril za mesto med najboljšo deseterico. Imam dober občutek, z dirkalnikom sem na ti," je bil na koncu v izjavi za Corriere Dello Sport slikovit Savadori.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Le Mansu bo predvidoma nastopil šestkratni svetovni prvak med elito motociklizma Španec Marc Marquez. Španec se vrača po padcu in zlomu dlani na prvi dirki sezone v Portimau.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Resnica se briše
07. 05. 2023 13.07
-1
Obljuba bo delala dolg.....