MotoGP

Šef Honde: Marcova roka je vneta, toda do konca sezone je še veliko krogov

Jerez, 25. 07. 2020 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
5

Alberto Puig je bil po kvalifikacijah najbolj oblegana oseba v garažah dirkališča v Jerezu, saj je svetovna javnost želela čimprej izvedeti, kakšno je stanje z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom. Šef ekipe Repsol Honda je sporočil, da Katalonec ne bo nastopil na nedeljski dirki, saj so bolečine v nedavno operirani desni roki prehude.

Marc Marquez je sicer nastopil na tretjem in četrtem prostem treningu, na kvalifikacijah pa obupal že po prvem krogu in zapeljal v garažo. "Danes popoldne smo si želel odvoziti več krogov. Dopoldne je bil načrt, da Marquez vzpostavi stik z motorjem, kar je tudi storil. Videli smo, da lahko vozi hitro, toda popoldne je bil načrt narediti več krogov. Morda zaradi vročine ali utrujenosti po jutranji vožnji se je Marc počutil slabše, z več bolečine in jasno nam je bilo, da je bolje, da ne tvegamo," je odločitev, ki – tako Puig – je bila tako dirkačeva kot moštvena, da Marc ne nastopi na dirki pokomentiral šef Hondine ekipe.

Marc Marquez se je poskusil vrniti, a je bila bolečina prehuda.
Marc Marquez se je poskusil vrniti, a je bila bolečina prehuda. FOTO: MotoGP

Marquez si je nastopa v Jerezu očitno močno želel, toda njegovo telo je povedalo svoje. Tudi on je na koncu koncev le človek. Marsikdo je ugibal, ali bi se Marquez lahko usedel na motor že v Brnu, vse pa je presenetil, ko je napovedal, da bo poskusil že v Jerezu. A v želji, da njegov zaostanek na začetku sezone za vodilnimi ne bi bil prevelik, se Kataloncu ni izšlo. Potem ko je na prvi dirki zaradi padca vpisal ničlo, bo z ničlo ostal tudi na drugi dirki. "Marc je skušal poslušati svoje telo, da bi videl, kako se bo odzvalo. Dopoldne je bil odziv drugačen kot popoldne. Ko je videl, da ne zmore, smo to razumeli. Takšna je pač situacija. Že veliko je storil, ko je poskusil," je še dodal Puig.

Marquezu zdaj ne preostane drugega kot posvetiti čim več časa počitku in okrevanju po operaciji, da se bo lahko na stezo vrnil že v Brnu in nato do konca sezone skušal izničiti zaostanek za vodilnimi dirkači. Predvsem se na začetku sezone zdita hitra Fabio Quartararo in Maverick Vinales, a tudi Andrea Dovizioso bi znal biti nevaren na dirkališčih, ki bodo Ducatiju bolj pisana na kožo (Brno, Avstrija). 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gomax
25. 07. 2020 17.47
-1
Ne vem zakaj je sploh še trudil. Saj so morali vedet da je to prevelik napor za roko. To delajo samo njemu škodo, ker se zna zgodit da bo celjenje trajalo dlje zaradi pretiravanja, da gre že na motor. Res je da mogoče nebo tako zanimivo ker ga ne bo, po drugi strani pa je tako v igri za zmago več ker nebo njega.
Davidoff297
25. 07. 2020 17.37
+10
Z glavo skozi zid se pač ne da... Ne vem zakaj ga tako forsirajo, nima smisla, naj se pozdravi tako kot je treba...
NovodobnoSuženstvo
25. 07. 2020 18.10
-5
Kdo ga forsira??? Sam hoče...tako je pač mentalno stanje svetovnega prvaka...brez tega nebi bil večkratni svetovni pravak! Ti ki nisi nič v življenju ustvaril si zadnji, ki se lahko oglaša. Kaj je mama danes za kosilo skuhala?!!!!!
Ici
25. 07. 2020 21.01
-3
Ne pozabi, da ga zavezuje pogodba s Hondo, ki je napisana do zadnje podrobnosti točno. Tu volja ali ne-volha MM sploh ni pomembna.
Ici
25. 07. 2020 17.12
+15
A bolečine v roki so prehude? Ne morem verjeti. A res? Jaz pa sem mislil, da bo Marquez čisto normalno spet dirkal. No, sodeč po komentarjih na tem forumu, se je zdelo, da zanj zlomljena nadlahtnica sploh ni problem. A nismo še včeraj brali o 40. sklecah in prevalih, ki jih je Marquez delal po operaciji?