MotoGP

Šef ekipe Petronas: Pogajanja niso običajna, saj Rossi ni navaden dirkač

Misano, 12. 07. 2020 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski motociklistični veteran Valentino Rossi bo nadaljeval bogato kariero tudi po koncu te sezone, ko mu poteče pogodba z Yamaho. Svetovni mediji, prednjačijo tisti, ki prihajajo z Apeninskega polotoka, so že lep čas prepričani, kje bo devetkratni svetovni prvak nadaljeval športno pot. Rossi naj bi (bo) v kratkem, verjetno že med uvodnim dirkaškim dogajanjem sezone v Jerezu ali pa takoj po njem, podpisal (dveletno) pogodbo z ekipo Petronas Yamaha. A pri satelitski Yamahini ekipi ne bo imel ravno zvezdniškega statusa ... "Pogajanja niso povsem običajna, saj Rossi ni zgolj navaden dirkač," priznava šef ekipe Petronas Razlan Razali.

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: motoGP

Pisali smo že, da bi Valentino Rossi utegnil skupaj z novo ekipo v kratkem uradno naznaniti, da bo v motociklistični karavani ostal še (celo) naslednji dve sezoni in da bo član ekipe Petronas Yamaha. To se utegne pripetiti kar med uvodnim dirkaškim koncem tedna sezone v Jerezu ... "Za nas je, to že ves čas ponavljamo, prvi mož ekipe in "prioriteta" v letu 2021 Franco Morbidelli. Moramo mu zagotoviti najboljše možne pogoje in mu hkrati dati vedeti, da zelo računamo nanj in si želimo v naslednji sezoni vrhunske rezultate. Potrudili se bomo, da mu uresničimo vse želje," je za Corriere Dello Sport hitel pripovedovati prvi mož ekipe Petronas Razlan Razali

Uvodno preizkušnjo v razredu motoGP si boste lahko skupaj z dirkami, kvalifikacijami in prostimi treningi razredov moto2 ter moto3 ogledali v prenosih na Kanalu A in VOYO. Začnemo v petek, 17. julija, ob 9.00!

S tem je potrdil nekatera namigovanja, da Rossi, če bo, oziroma bolje rečeno, ko bo prišel v novo garažo, ne bo užival statusa prvega dirkača ekipe. "Za dirkača, ki je v karieri navduševal in obenem pobral devet naslovov svetovnega prvaka, je prav, da sezona 2020, ki bo po vseh dejavnikih čudna in nenavadna, ne sme biti njegova zadnja. Treba mu je dati priložnost, da se poslovi, tako kot se šampion njegovega kova mora posloviti. Zato tudi ne bomo, če se seveda dogovorimo, pritiskali nanj z rezultati in mu bomo oziroma smo mu ponudili pogodbo za leti 2021 in 2022," je povedal Razali in še naprej laskal 41-letnemu legendarnemu dirkaču, a v pogovoru za italijanski časnik Corriere Dello Sport priznal, da pogajanja z Rossijem niso povsem običajna.

Razlan Razali
Razlan Razali FOTO: AP

"Kako bi tudi bila, saj ne gre za navadnega dirkača iz motociklistične karavane. Zavedamo se, da gre za legendo, pravega šampiona, zato so tudi pogovori drugačni, neobičajni," je priznal Razali, ki poudarja, da so blizu dogovora, a dokler ne bo uradno, je še vse zavito v tančico skrivnosti. "Delamo, zelo delamo na tem, da se zadeve uredijo v dobro vseh nas. Pomembno je, da bomo po sklenitvi dogovora, če bo do njega seveda prišlo, vsi zadovoljni." Svetovni mediji, predvsem pa Rossijevi navijači z nestrpnostjo pričakujejo uradno vest in potrditev, da bo njihov ljubljenec dirkal še (vsaj) eno sezono. "Ne morem zatrditi, da bo že med uvodno dirko v Jerezu spuščen "beli dim", ki bo dal vedeti, da je posel sklenjen in da je pogodba podpisana. Kot pravim, delamo na tem, a za zdaj ni še ničesar otipljivega. Rossi je Rossi, pričakovali smo, da bodo pogajanja drugačna, in tudi so," je zaključil Razali.

Carlo Pernat
Carlo Pernat FOTO: MotoGP

Je ovira pri podpisu 'človeški faktor'?
Številni iz motociklistične karavane so na moč prepričani, da je dogovor med Rossijem in Petronas Yamaho, kjer bo (naj bi) legendarni Italijan zamenjal nadarjenega in visokoletečega Francoza Fabia Quartararoja, ki se seli prav k Monster Yamahi, že skoraj sklenjen. A ni ... "Težave med stranema niso v denarju ali v dirkalniku. Sploh ne gre za tovrstne ovire. Gre preprosto za človeški faktor," je hitel razlagati legendarni menedžer Carlo Pernat in tudi ponudil bistvo "spora". "Ne morejo se dogovoriti, koliko ljudi bo lahko Vale pripeljal s seboj. Kot razumem vodilne pri Petronasu, tu mislim na besede šefa Razalija, mu bodo dovolili največ dve osebi. David Munoz in Matteo Flamigni sta osebi, brez katerih si Rossija ne gre predstavljati, toda to nista zadnja dva, na katera Rossi računa," trdi Pernat in dodaja, da se kopja v tem primeru že krešejo, saj dirkaški doktor želi v garaži še nekaj svojih ljudi. Da bodo z Rossijem ravnali spoštljivo in mu dajali vtis, da bodo zanj v ekipi naredili vse, kar bo v njihovi moči, je šef Petronasa Razali že zatrdil. Večino odgovorov pa naj bi dal podaljšani dirkaški konec tedna v Jerezu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
13. 07. 2020 10.51
+17
Danes je bilo kar nekaj uradno potrjenih novic glede prestopov: Franco Morbidelli ostaja član ekipe Petronas SRT do konca sezone 2022, Pol Espargaro se tudi uradno seli k Repsol Hondi (pogodba do 2022), Alex Marquez se bo preselil k LCR (pogodba do 2022), Cal Crutchlow pa po koncu sezone zapušča Hondo.. Kot opcija se omenja Aprilia..
catgod
13. 07. 2020 10.29
-8
Verjetno je ucco najvecji problem😂😂😂😂
catgod
13. 07. 2020 09.12
-14
Ce bi dejansko tukaj imel Razali kksno besedo in ne, da se zadeva ureja nekje drugje......bi ziher ze zdavnaj rekel rosiju NE....
iga_biba
12. 07. 2020 21.59
-21
Halo? Rossi ni navaden dirkač. Kaj pa je? Slava in sposobnosti so veliki zvezdi zašle!
Aligator11
14. 07. 2020 10.29
+10
In kaj potem. Ustvaril si je sloves LEGENDE za razliko od določenih talentiranih lizačev.
JackSparrow10000
12. 07. 2020 18.47
-33
Razali med vrsticami: "Oh, kaj nam je bilo tega muhastega Rossija treba..."
Roninax
12. 07. 2020 18.06
-35
ne v Jerezu... V Palestini bo za rozalijo koncna postaja...