MotoGP

Sijajnih 24 ur za Nakagamija: nova pogodba in najboljši petkov čas

Alcaniz, 23. 10. 2020 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav Takaaki Nakagami letos še ni vpisal niti ene uvrstitve na stopničke, je štiri dirke pred koncem sezone še vedno v igri za naslov. Razlog? Neverjetna konstantnost. Je namreč edini dirkač v karavani, ki je na prav vseh preizkušnjah prišel do točk. Tudi zato so mu pri Hondi nedavno ponudili novo pogodbo, Japonec pa je zaupanje takoj povrnil – na petkovih prostih treningih je bil najhitrejši med vsemi.

Takaaki Nakagami je letos vselej zaključil med petim in desetim mestom.
Takaaki Nakagami je letos vselej zaključil med petim in desetim mestom. FOTO: MotoGP

Takaaki Nakagami je pred začetkom drugega dirkaškega vikenda v Aragoniji podpisal dvoletno podaljšanje pogodbe z moštvom LCR Honda. Garažo si bo prihodnje leto delil z Alexom Marquezom, ki zapušča Repsol Hondo, saj bo njegovo mesto zavzel Pol Espargaro. V letu 2021 pa bodo vsi štirje Hondini dirkači, za Repsol bo znova dirkal tudi Marc Marquez, imeli enake motocikle. 

“Lahko potrdim, da bom prihodnje leto dirkal na najnovejšem motociklu. To pomeni, da bodo vsi štirje popolnoma enaki. Zadnje tri sezone sem imel na razpolago eno leto starejši model motorja, pri Hondi pa so nam obljubili, da bomo imeli vsi, torej jaz, Marc, Alex in Pol, na voljo isti motocikel,” je ob podpisu pogodbe razkril navdušeni Nakagami. 

Japonec je bil še bolj vesel po odlično odpeljanih petkovih treningih. Na drugem mu je uspelo postaviti celo najhitrejši čas dneva, kar je dober obet pred sobotnimi kvalifikacijami in nedeljsko dirko. Celo tako dober, da se 28-letnik odkrito spogleduje s stopničkami in tudi zmago. "Pred vsako dirko si rečem, da bom napadal stopničke. Zaenkrat mi to še ni uspelo, a sem konstanten, kar je v tej nenavadni sezoni zelo pomembno. Imam dober ritem, dobro se počutim in ne vidim razloga, zakaj mi tokrat ne bi uspelo." 

"Naznanitev nove pogodbe mi pomeni veliko. Zelo sem si oddahnil, počutim se kot otrok, brez trohice stresa. Zato je zdaj pravi čas, da mi uspe priti med prve tri, morda tudi na sam vrh. Bomo videli," je optimističen Nakagami. 

Pogled v prihodnost
"Zelo sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti. Čas je, da pokažem svoj pravi potencial. Odlično bi bilo, da bi se nam uspelo kosati z Repsol ekipo. Boriti se s tovarniškim moštvom je nekaj posebnega. Verjamem v ekipo, verjamem, da nam to lahko uspe," se je v leto 2021 še zazrl Japonec, ki letos še ni bil boljši kot peti, a tudi še nikoli slabši kot deseti.  V skupnem seštevku ima na ta račun zgolj 29 točk zaostanka za vodilnim Joanom Mirom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

halfmaster
23. 10. 2020 21.54
+3
honda je končno dala tudi drugim tehnično podporo ker ve da letos nav z markecom nič,ko bo pa prišu nazaj pa bojo ustalim uzel pa vse njemu dal!
SlukiSuzuki
23. 10. 2020 21.48
-3
Upam, da Mir do konca sezone zmaga vsaj 1x .. res se matra in je najbolj konstanten od vseh dirkačev. Spet bo nekdo napisal da naslov ne šteje nič, ker ni Marca. Saj si je pa Marc kriv sam za padec.. žal. Zaradi mene, je lahko prvak kdorkoli, ki je konstanten.. privoščim pa vsakemu, tudi Rossiju, čeprav šans itak nima trenutno več.
AS1983
23. 10. 2020 21.47
-2
Nakagami je letos zelo konstanten, mogoce pa to nedeljo koncno.pride do stopnick
motorist_mb
23. 10. 2020 21.34
+10
Honda je vstala od mrtvih...kapa dol!