Skrbi za Ducati: Dovizioso po padcu na operacijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
3
Italijanska športna medija Sky Sport in La Gazzetta dello Sport sta udarila z novico o nesreči člana Ducatija in podprvaka razreda motoGP Andree Doviziosa, ki se je v Monte Coralliju udeležil regijskega prvenstva v motokrosu. Iz vrst Ducatija so že potrdili, da bo 34-letnik potreboval operacijo, a bo očitno že nared do prve dirke v Jerezu.

Dovizioso (na fotografiji) se je poškodoval na dirki blizu toskanskega Forlija.
Dovizioso (na fotografiji) se je poškodoval na dirki blizu toskanskega Forlija.FOTO: motoGP

Andreo Doviziosaso po padcu odpeljali v bolnišnico v bližnji Forli, kjer ga čakajo podrobni pregledi. 34-letnik naj bi kazal vidne znake bolečine v levi rami. Doviziosu je Ducati s posebnim dovoljenjem omogočil nastop, medtem ko rojak Danilo Petruccite "sreče" ni imel. Bolonjsko moštvo je ocenilo, da bo to za njihovega dirkača najboljši trening pred začetkom sezone, a se vse skupaj niti slučajno ni razpletlo po željah rdečih. Ti so nekaj čez 16. uro v nedeljo potrdili, da bo Dovizioso celo potreboval operacijo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Po padcu na dirki motokrosa v Faenzi je Andrea Dovizioso utrpel poškodbo leve ključnice. Po posvetu s prof. Porcellinijem se je Dovi odločil opraviti operacijo, ki jo bo danes zvečer prestal v Modeni, da bi bil tako še pravočasno nared za začetek sezone 2020 v motoGP,"so sporočili iz vrst Ducatija.

Do prve dirke sezone v razredu motoGP, ki jo bo gostil španski Jerez, je sicer še manj kot mesec dni. Motociklistična karavana se v Andaluzijo na prvo od dveh dirk sezone 2020 podaja sredi julija, prva dirka bo 19., druga pa 26. julija. Po uvodnih preizkušnjah v razredih moto2 in moto3 marca v Katarju bosta v Jerezu na sporedu prvi preizkušnji dirkačev kraljevega razreda v skrajšani sezoni, ki bi jo lahko v celoti gostila zgolj evropska dirkališča. Prenose boste lahko tudi letos spremljali samo na Kanalu A in VOYO.