MotoGP

'Skrivili' smo prvo Balanco

Ljubljana, 15. 04. 2020 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Gaber Keržišnik
Komentarji
17

"Korona je in z njo povezan dolgčas. Kaj ko bi v tem času ljudem ponudila kakšno vsebino za na svetovni splet. Morda lahko razdreva debato o aktualnem dogajanju v dneh, ko na sporedu ni nobenih dirk." Je začel Skuba, ko me je poklical oni dan. Boštjan Skubic je eden izmed mojih dveh sokomentatorskih trpinov in z ekranov ga poznate, da je hiter mož na dveh kolesih.



 

 

Takoj sem bil za. Bilo je, kot bi mi bral misli. Tudi sam sem se že večkrat zalotil, da sem zadnje dni razmišljal podobno, poleg tega pa ste mi številni ljubitelji dirk dali pobudo in zalet.  Skoraj ni minil dan, da me ni kdo frcnil preko Facebooka ali Instagrama in me spraševal, če kaj vem kdaj bomo dočakali prvo letošnjo dirko.  “Ti povej.  Zagotovo imaš kakšno insajdersko informacijo?” Odgovarjati vsakomur posebej je dolgotrajno delo, zato sva bila z Boštjanom takoj dogovorjena, da se lotiva projekta. Ideja je bila naslednja. Morda enkrat tedensko, če bo močan interes, pa lahko tudi dvakrat, razdreva kakšno zanimivo in aktualno debato na temo dirk MotoGP in motociklizma v obče.  Kdaj se bodo začele dirke, kaj počnejo v času epidemije dirkači, kaj koronavirus pomeni za dirke MotoGP, kako se bo odzvala Dorna, kako bodo preživela moštva, kakšni so za letos možni scenariji in ukrepi ... Vse to in še kaj. 

Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic
Gaber Keržišnik in Boštjan Skubic FOTO: Gaber Keržišnik

Ideje so deževale same od sebe in kmalu sva ugotovila, da se morava kar takoj lotiti dela, da ne bo pandemije konec prej, preden midva ne obdelava vseh tem. No, šalo na stran. Z Boštjanom sva koncept internetne oddaje zastavila resno. Soglasna sva bila, da ne želiva še enega "vloga", posnetega s telefonom v dnevni sobi. Nihče od naju nima potrebe biti "internetni vplivnež" in zato sva si vzela čas. Če že delava, potem želiva, da zadeva izpade dobro. Ker se poznava in ker sva skoraj vsak dan na telefonski zvezi, sva vedela, da se drživa predpisov izolacije.  Vsaj zadnjih 14 dni. Ob predpostavki, da sva oba zdrava, sva prekršila pravilo za dober namen in se dobila v praznih prostorih Boštjanovega podjetja, kjer sva si v zgornjem nadstropju uredila improviziran snemalni studio. Navlekla sva stojala, luči, fotoaparat in veliko dobre volje in zanosa. Improvizacija je bila največkrat uporabljena beseda. Lenart in Dejan sta pomagala z nasveti.  Iz Boštjanove pisarne sva za bolj dirkaški videz porinila še dirkalnega Ducatija Panigale RS, ki “Skobca” tam spominja na njegove dirkaške dni. Stisnila sva tipko “REC” za snemanje in začela vrteti jezike.

 Kar je pred vami je Balanca. Ime sva izbrala iz motociklizma.  Poleg tega naju spominja na angleško besedo “Balance” in tudi sama se trudiva uravnotežiti debato. Nekako "pro et kontra".  Nisva želela dolgega imena, temveč nekaj kratkega. Če je vzeto iz slenga, pa nikomur mar, takšni smo pač motoristi.  Balanca je pogovorna oddaja, za katero nisva želela, da bi bila predolga. "Do približno deset minut greva. Z redkimi izjemami več in raje kakšno minuto manj," je bil najin moto. Želela sva narediti dinamično pogovorno oddajo, ki bi jo ob ustreznem interesu gledalcev potegnila do začetka letošnje sezone dirk MotoGP. Potem se preseliva na male zaslone. No, če pa bo interes zares dober, morda nadaljujeva še po tem. Z analizami dirk, odmevov, aktualnih dogodkov in še česa. Ideje in misli so pri snovanju seveda hitro odplavale še širše. Lahko bi povabila kakšnega gosta, naredila kdaj tudi kakšen intervju, sem ter tja predstavila še kakšnega od naših sodelavcev, preizkusila kakšen motor ali objavila kakšno zanimivo reportažo z naših dirkaških pustolovščin, popotovanj, sejmov in podobno. Seveda vse s tematiko na dveh kolesih. Morda se nama kdaj pridruži še najin komentatorski kolega Robi. Kdo ve … Kot je to na dveh kolesih običajno, se tudi tokrat obeta zanimiva avantura in pustolovščina in nihče ne ve, kam nas "BALANCA" v prihodnje še lahko pripelje.  

Greste z nami na kratek izlet? Vabljeni. Pridružite se nam in sodelujte pri oddaji in njenem oblikovanju in soustvarjanju. Pošljite vprašanja ali predlagajte teme za pogovor.  Če bo le možno, jih upoštevamo.  Ste pripravljeni? Gremo!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1529073
24. 04. 2020 15.32
Za naslednjo temo bi prosil, da razložite, kako poteka delo novinarjev, kot sta vidva, na dirkaški dan. LP
machines
17. 04. 2020 18.34
+1
1.del bi blo dober kr preskočit
iga_biba
20. 04. 2020 20.53
-8
nisem gledal, tako , da ne morem reči, bolje ne začeti drugega.
cricek 35
17. 04. 2020 10.28
-6
bravo super vsaj neki se govori o moto gp
tarzan13
16. 04. 2020 19.08
-4
brezveze.In kaj smo videli v prvem delu ???
boxs
16. 04. 2020 16.50
-2
Dobra sta,, ni kaj,, sta popestrila vedno moto GP,,
tarzan13
16. 04. 2020 19.14
-9
a ondva sta teb dobra ? jst raj gledam moto GP prenos na eurosportu ..
dolenj?ek
17. 04. 2020 10.45
+12
dej ne blefiraj. Eurosport....že 7 let nima več prenosov, ha,ha,ha
iga_biba
20. 04. 2020 20.50
-7
si sedem let zadaj, kot vr/46, nemški Eurosport 2
JackkSparroww
15. 04. 2020 19.48
-19
Jaz osebno nimam kaj rečt čez naše TV komentatorje, mislim, da opravljajo zelo dobro in korektno delo. Čudi me, da imajo nekateri rossijevi navijači toliko za kritizirati, ja primejduš, menda ne bosta celo dirko samo Rossiiii vpila, saj pa so drugi dirkači tudi v dirki, poleg tega še nisem slišal žale besede ne čez Rossija in ne čez Marqueza. Tak da, fantje so ok.
Kaktusy
16. 04. 2020 12.40
+26
Korl me čudi da sta z iga bibo na različnih bregovih...namreč večinoma vaju zanimajo iste packarije. Upam samo da ti zopet ne šumi poskus prestopa na našo stran, ker absolutno nimaš nobenih šans!
kaplja?
15. 04. 2020 16.15
+18
Vse je v glavi tudi dolgčas. Ne se samo hvalit z intelektualno lenostjo. Biti sam ali izoliran še ne pomeni biti osamljen. Zadnji Čas je, da se navadite živeti najprej sami z seboj. Boste videli, da je potem v življenju vse lažje.
Smerok980
15. 04. 2020 13.07
+3
Odlična ideja, čestitam in se že veselim prvih odaj. Mogoče bi bilo zanimivo slišat kaj se trenutno dogaja naprimer pri Akrapoviču ali še kakšnem drugem MotoGP supplierem.
inho
15. 04. 2020 14.42
+6
Kot zaposlen pri Akrapoviču, ti lahko povem da trenutno ni preveč lepa situacija. Preklic že naročenih izdelkov, vpad naročil za 50% moto/avto, odpuščanje zaposlenih in nič kaj spodbudne informacije za naprej...
iga_biba
15. 04. 2020 12.33
-40
Morda lahko razdreva debato o aktualnem dogajanju , morda bi si lahko ogledala kako so drugje komentirali, pa primerjala s svojimi komentarji. Predvsem Gaber. Pa kakšen tečaj retorike, ko bo korona mimo.
prost1
15. 04. 2020 12.05
+33
Bravo. Stoprocentno podpiram, ker vaju spoštujem tudi kot komentatorja in poznavalca motociklizma.
Vesna Dolni?ar
15. 04. 2020 10.57
+28
Super je fanta, kar tako naprej.