MotoGP

Športni direktor Ducatija potrdil: Petrucci se seli h KTM-u

Bologna, 20. 06. 2020 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športni direktor Ducatija Paolo Ciabatti je med vrsticami potrdil, da se Danilo Petrucci po koncu te sezone seli h konkurenčni ekipi KTM-u. "Zadovoljni smo, da je Petrucci našel prosti sedež, čeprav bo naš tekmec," je dejal Ciabatti.

Danilo Petrucci
Danilo Petrucci FOTO: motoGP

Pred kratkim je zastopnik Danila Petrucci po sestanku s KTM-om dejal, da gre za vzajemno všečnost, besede Ciabattija pa tako najverjetneje že potrjujejo, da se 29-letni Petrucci v sezoni 2021 seli h KTM-u. Italijan je sedež pri Ducatiju izgubil s prihodom Jacka Millerja, ki se bo v prihodnji sezoni v tovarniško ekipo preselil s satelitske Pramac Racing. A Petrucci mora počakati še na formalni dogovor zdajšnjega KTM-ovca Pola Espargaroja s Hondo.

Ducati si je sicer Petruccija, ki je član družine Ducati že šesto sezono, želel zadržati pod svojo streho, a ne v karavani motoGP, temveč v prvenstvu Superbike. "Zares nam je všeč kot dirkač in ponudili smo mu sedež v prvenstvu Superbike, toda želel si je ostati v motoGP in dokazati svojo vrednost," je povedal Ciabatti za Sky. Petrucci se je sicer uveljavil v satelitski ekipi Ducatija, ko pa je sedel na tovarniški motor Ducatija se ni uspel približati odličnim rezultatom, ki jih je dosegal z ekipo Pramac Racing.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

huperz
20. 06. 2020 21.13
-7
Petrucci confirmed recently that he will be leaving Ducati at the end of the year, and was reported by Gazzetta dello Sport on Thursday as having visited the KTM factory in Austria on Wednesday to begin discussions. While Petrucci's manager Alberto Vergani said on Thursday that discussions were "very positive", he suggested a final decision was still to be made by KTM CEO Stefan Pierer. However, Autosport understands the deal has in fact been signed already and Petrucci will join KTM in 2021.
huperz
20. 06. 2020 21.14
-6
catgod
21. 06. 2020 10.14
-15
Neko spekuliranje...se nic uradnega....sploh pa zakaj se pajac Čabata vtika in komentira zadeve, ki ga naj neb brigale. Naj se briga za svoj hlev in pripelje v mostvo dirkaca, ki je sposoben dirkat skozi celotno sezono na visokem nivoju....ne pa toplo/hladno
catgod
20. 06. 2020 20.26
-17
Nevem kje ste pobral ta info, da se PET seli v KTM. Je pa v navezi z njimi ...nic se uradnega.
Callux
22. 06. 2020 11.42
+3
Petrux ne bi obiskal njihove tovarne, kaj šele dirkaškega oddelka, če stvar ne bi bila zaključena.. Če še ni uradno potrjena, še ne pomeni, da se ne bo zgodilo.. Enaka je zgodba pri Polu: vsem je jasno kam se seli, pa še lep čas ne bo javno potrjeno..