Drugi športi

Redding zmagovalec dirke za VN Portugalske

Estoril , 29. 05. 2021 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., T.Š.
Komentarji
4

V kvalifikacijah tekmovanja superbike si je najugodnejši štartni položaj ponovno privozil Britanec Jonathan Rea, na dirki pa je izjemno dirko odpeljal njegov rojak Scott Redding, ki je vodil od začetka do konca VN Portugalske. Drugi je bil Turek Toprak Razgatlioglu, Rea pa je zasedel tretje mesto in obdržal vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka.

Jonathan Rea (Kawasaki) je v tokratnih kvalifikacijah ponovno pometel s konkurenco. Dosegel je tudi nov, najhitrejši čas kroga. Sledita mu Scott Redding (Ducati) in Alex Lowes (Kawasaki). Na prvih treh mestih so bili trije britanski dirkači.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred dirkači v motociklističnem prvenstvu Superbike je bila nova preizkušnja, na kateri je šestkratni prvak Rea poskušal nadaljevati s prevlado. Po uspešno izpeljanem vikendu v Alcanizu, kjer je Severni Irec dosegel tudi svojo stoto zmago v prvenstvu, je danes skušal ponovno ostati v ospredju. Estoril je namreč edino prizorišče, kjer Rea v lanski sezoni ni osvojil nobene zmage in tudi tokrat je zaenkrat ostal praznih rok.  Sicer je 34-letni Severni Irec šestkratni zaporedni prvak v superbiku in se v letošnji sezoni bori za sedmi naslov svetovnega prvaka.

Na začetku dirke je vodstvo prevzel Britanec Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati), za njim je bil na drugem mestu Turek Toprak Razgatlioglu, tretji pa Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Redding je imel na začetku kar lepo prednost v ospredju, a sta jo Razgatlioglu in Rea začela zmanjševati proti koncu dirke. Oba omenjena sta bila edina pod sekundo zaostanka, vsi ostali pa so zaostajali precej, nekje na sredini dirke je imel takrat četrti Michael Ruben Rinaldi približno dobre štiri sekunde zaostanka.

Vodilna trojica na dirki superbike za VN Portugalske
Vodilna trojica na dirki superbike za VN Portugalske FOTO: Dorna

Očitno je bilo, da bo boj za zmago med vodilno trojico izjemno napet v zadnjih krogih, pet krogov pred koncem dirke so bili vsi zelo blizu, nato je tri kroge pred koncem Redding znova malce ušel tekmecema, razlika je bila dobre pol sekunde in kazalo je, da bo vodilni zadržal prednost. Tako je bilo tudi v cilju,  v Ducatijevemu taboru so se veselili ob Reddingovi zmagi (34:08.039), drugi je bil Razgatlioglu, Rea pa je zasedel tretje mesto in obdržal vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka, zbral je 73 točk. Drugi je na lestvici Redding s 65 točkami, tretji Razgatlioglu jih je zbral 50. Za Reddinga je bila to druga zmaga v sezoni.

Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) je bil četrti, Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) peti, Chaz Davies (Team GoEleven) pa je zasedel šesto mesto. Dva dirkača, Samuele Cavalieri (TPR Team Pedercini Racing) in Christophe Ponsson (Alstare Yamaha) nista končala dirke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pred dirko nisem bil preveč samozavesten, Toprak je imel res dobre rezultate. Potem sem prevzel vodstvo, naredil sem sicer nekaj napak, v glavnem sem zadovoljen, gume so bile dobre. Nekaj časa sem bil malce paničen, ker sem imel mehko gumo, nisem vedel, ali bo zdržala, vendar je bilo dobro in videl sem, da sem bil hiter. Uspelo mi odpejlati hitre kroge na koncu, vesel sem zmage," je povedal Redding po koncu dirke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

symmon
29. 05. 2021 17.49
Toprak namesto Vinalesa bi blo super.
motorist_mb
29. 05. 2021 15.34
-1
slos
29. 05. 2021 11.09
+4
Zx10 power 💯 gasss zeleni
motorist_mb
29. 05. 2021 09.41
-1
Ajde Red Dav 😁